Roddick overtuigend langs Coria

Andy Roddick heeft indruk gemaakt tijdens de achtste finales op Wimbledon. In minder dan twee uur rekende hij af met Guillermo Coria: 6-3, 7-6 en 6-4.

Roddick had Coria de hele wedstrijd onder controle. Al in zijn eerste opslagbeurt stond de kleine Argentijn onder druk. Dit zou bijna de hele wedstrijd zo blijven. De eerste set eindigde in 6-3 voor Andy Roddick. Uiteraard haalde Roddick weer veel punten door zijn sterke service, al viel het aantal aces met twaalf stuks nog wat tegen. In de tweede set wist Coria terug te komen van een break achterstand; een tiebreak moest de beslissing brengen. Die werd meesterlijk door Roddick gewonnen: 7-1. Zelfs in de meeste lange rally’s was de Amerikaan Coria de baas. In de derde set bleef de Argentijn kansloos; Roddick verloor nooit de regie over de wedstrijd en serveerde zich op 5-4 naar de kwartfinales.

Ook in 2003 en 2004 zat Roddick al bij de laatste acht. Toen kwam hij nog verder; respectievelijk in de halve finales en in de finale. Steeds werd een ontmoeting met Federer hem fataal. In de volgende ronde speelt ‘A-Rod’ tegen Grosjean of Toersoenov. In de halve finale wacht mogelijk een ontmoeting met David Nalbandian.