FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 juni 2005

Vrouw raakt zwanger dankzij dode paus

Icoon Buitenlands nieuwsIn Rome is met een mis in de basiliek San Giovanni in Laterano vanavond officieel het proces gestart om de in april overleden paus Johannes Paulus II zalig te verklaren. Met de vereiste dat er een wonder aan de zalig te verklaren persoon kan worden toegeschreven lijkt het wel goed te komen. Zo liet een Poolse vrouw weten dat zij zwanger is geraakt dankzij de dode paus.

Volgens de vrouw is het wonder na tien jaar vruchteloos proberen geschied, nadat ze langs de baar van Johannes Paulus II is gelopen om de kerkvorst een laatste eer te bewijzen. De vrouw is overigens niet de enige die de vorige paus een mirakel toedicht. Zo meldden we al over een Amerikaan die in 2002 genas van een hersentumor, nadat hij bij de paus ter communie was gegaan. Een Italiaanse kardinaal beweerde dat hij een aandoening aan zijn keel had die op voorspraak van de vorige paus verdween. Daarbij komt nog het verhaal van een jonge man die op voorspraak van de overleden paus uit zijn coma zou zijn ontwaakt.

Paus Benedictus XVI moet uiteindelijk de zaligverklaring goedkeuren. Hij heeft voor zijn voorganger al een uitzondering gemaakt op de regel dat het proces pas vijf jaar na de dood van de kandidaat-zalige mag beginnen. Verwacht wordt dat vervolgens een heiligverklaring niet lang op zich zal laten wachten. Hiervoor staat normaal een minimale wachtperiode van twaalf jaar en twee erkende wonderen.

Paus Johannes Paulus II

Michelin bereid tot teruggave geld


Michelin heeft een aanbod gedaan om de 120,000 toeschouwers die de race in Indianapolis bekeken, hun geld terug te geven.

De bandenleverancier maakte dit offer een aantal uren voor de zitting over de zeven teams die weigerden te racen. De teams kunnen punten voor het constructeurskampioenschap verliezen. Verder bood Michelin aan om 20,000 kaartjes te kopen voor de Grand Prix van volgend jaar en die te verloten onder de toeschouwers van dit jaar.

"Michelin heeft ten zeerste spijt van het feit dat het publiek van een spannende race is bestolen. Daarom wenst het de eerste te zijn om een aanbod naar de toeschouwers te maken, iets dat ze wettelijk niet verplicht zijn te doen.", aldus een uitspraak van de bandenleverancier.

Dit gebaar heeft ook voor de teams hun voordelen, aangezien het nu waarschijnlijk is dat de straffen voor de zeven teams op Michelin banden minder groot zullen uitvallen. Aan de andere kant is er ook minder kans dat de teams de Grand Prix van Frankrijk op de een of andere manier gaan boycotten.

Eerder zei Max Mosley nog dat de straffen erg zwaar konden zijn, met een levenslange uitsluiting die tot de mogelijkheden behoorde, maar dinsdag zei hij dat er geen heksenjacht zou zijn. "We zullen naar de teams luisteren. Er zijn twee kanten aan elk verhaal en de teams moeten een kans krijgen om dat verhaal van hun kant te vertellen.", aldus Mosley.

Paul Stoddart, baas van het Minardi F1 team, hintte naar boycots als er té zware straffen waren. Een puntenstraf zou het complete kampioenschap omgooien bij de constructeurs. De FIA heeft wel gezegd dat het de rijders niet zal straffen.

De organisatie zelf moet nog beslissen welke actie ze ondernemen. Één van de mogelijkheden is een rechtszaak tegen Bernie Ecclestone, iets dat $13.5 miljoen kan kosten. Een andere mogelijkheid is om het contract om te racen in 2006 te annuleren.

'Balkenende wordt onrecht aangedaan'

Icoon politiek binnenland nieuwsCDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen is van mening dat zijn partijgenoot premier Balkenende onrecht wordt aangedaan. Zijn verwijt treft onder andere Jozias van Aartsen, leider van coalitiegenoot VVD. Volgens Verhagen wordt dag in dag uit een negatief beeld van de CDA-premier opgehangen, onder meer door de media.

"Hoe kun je zo vertrouwen opbouwen. Ik vind dat Jan Peter onrecht wordt aangedaan", zegt Verhagen in een interview met weekblad Vrij Nederland. Van Aartsen stelde onlangs dat Balkenende lijdt aan een gebrek aan inspiratie. Een poging van Van Aartsen om 'zijn eigen positie in de polls overeind te houden', zo oordeelt Verhagen. "Niet dat dat erg veel helpt trouwens", voegt de CDA'er daar vilein aan toe.

Ook vindt Verhagen het onjuist dat de VVD-aanvoerder het kabinet de schuld geeft van de afwijzing van de EU-grondwet. Volgens de CDA-voorman is Van Aartsen juist medeschuldig aan het fiasco, omdat zijn partij met het referendum instemde, in tegenstelling tot het CDA en het kabinet.

A'dam Oost wil Verdonk niet bij herdenking

Stadsdeel Oost in Amsterdam wil niet dat minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie op 1 juli de Nationale Herdenking Slavernijverleden in het Oosterpark bijwoont. De VVD-bewindsvrouw is namens de regering afgevaardigd om daar te spreken.

Eerder liet programmamaker G. Codfried - van de door Surinamers veelbeluisterde zender radio Mart - al weten dat Verdonks komst niet gewenst zou zijn bij een groot deel van de Surinaamse gemeenschap in Amsterdam. Men zou het ongepast vinden dat de minister ''met haar huidige beleid een praatje komt houden over de gevoelige geschiedenis van het slavernijverleden''.

Martin Verbeet (PvdA A'dam-Oost)De reden dat Stadsdeel Oost tegen is lijkt echter in een heel ander vlak te liggen. Volgens stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet is het niet te verkopen dat Verdonk komt, omdat door haar beleid de (allochtone) jeugd zich zou afkeren van de maatschappij. ''Uitgerekend de minister die er in de ogen van velen medeverantwoordelijk voor is dat een aanzienlijk deel van de jeugd zich afkeert van de samenleving. Hoe kan ik in godsnaam de jeugd terugwinnen als de minister niet iedereen met een Nederlands paspoort als gelijk ziet?'', aldus PvdA'er Verbeet.

De organisatie van de nationale herdenking, slavernij-instituut Ninsee, lijkt vooralsnog niet van plan om de komst van Verdonk te blokkeren. Op de Nationale Herdenking Slavernijverleden is het de bedoeling dat naast Verdonk ook burgemeester Job Cohen, PvdA-Kamerlid John Leerdam en Ninsee-voorzitter Edgar Campbell het woord voeren. Verder worden bij het Nationaal Slavernijmonument in het park kransen neergelegd ter nagedachtenis aan de honderdduizenden slaven die omkwamen in de ruim drie eeuwen durende periode van de slavernij.

WK -20: Uitslag Marokko-Nigeria

Nigeria heeft in Kerkrade dankzij een 0-3 overwinning op Marokko de finale van het WK onder de 20 jaar bereikt.

Nigeria begint sterk aan de wedstrijd tegen Marokko. In de 25e minuut is het dan ook linksback Taiwo die dichtbij de 0-1 voor de Nigerianen is, maar het is de Marokkaanse keeper die zijn vrije trap kan keren. Tien minuten later kan diezelfde Taiwo zijn land wel op voorsprong zetten uit een snoeihard afstandschot vanaf 20 meter. Marokko wordt naarmate de rust dichterbij komt iets sterker, maar de Nigerianen houden de 0-1 voorsprong vast.

In het tweede bedrijf is Nigeria de betere ploeg vanaf het begin. Tien minuten na de rust kopt Adeleye uit een corner op de lat. Niet veel later treft Nigeria namens Adefemi uit een vrije trap nog een keer de dwarsligger. In de 70e minuut valt de beslissing wanneer Adefemi met een harde kopbal uit een corner de 0-2 op het scorebord zet. Vijf minuten na de 0-2 maakt Ogbuke uit de rebound na een kopbal de derde goal voor de Nigerianen. Hierdoor raken de Marokkanen gefrustreerd en weten zich niet meer te beheersen. Dit is niet alleen op het veld, maar ook op de tribune, het gebeurt een aantal keer dat er iemand van het veld moet worden gehaald. In het veld is het tien minuten voor tijd Iajour die een trap tegen een Nigeriaans been geeft na een duel en vervolgens richting Adefemi. In de blessuretijd maakt Doulyazal een belachelijke overtreding. Beide Marokkanen worden van het veld gestuurd.

Nigeria speelt aanstaande zaterdag om 20.00 in Utrecht de finale tegen Argentinië, dat eerder vandaag van Brazilië won. Marokko speelt ook zaterdag in Utrecht, om 17.00, om de derde en vierde plaats tegen de Brazilianen.

Uitslag Marokko - Nigeria 0-3 (0-1)
'34 Taiwo 0-1
'70 Adefemi 0-2
'75 Ogbuke 0-3

Met Michael spelen

Wacko Jacko, hij is ondertussen alweer aangeklaagd voor het een of ander maar hij mag wel weer ongestraft met kleine kindertjes spelletjes spelen. Dit is niet zo heel erg moeilijk om te realiseren aangezien hij weer 10 miljoen gaat krijgen voor een interview hoorde ik vandaag op de radio. Volgens mij heeft hij een deal gemaakt met een stel japanse oud-sega/nintendo ontwikkelaars...

Via onze games collega's

GTA-achtige MMO naar de Xbox 360

Developer Real Time Worlds, die onlangs exclusief voor de Xbox 360 is gaan developen, zal hun MMORPG All Points Bulletin in 2008 naar de Xbox 360 brengen. APB wordt een cops-and-robbers MMORPG en komt voor de 360 een jaar later dan de PC-versie. Het spel zal worden uitgegeven door de Koreaanse uitgever Webzen en dit zal het tweede spel voor de Xbox 360 worden voor deze uitgever. De postapocalyptische shooter Huxley zal APB voorgaan.

Twee gratis maps voor Halo 2

Bungie heeft vandaag twee gratis multiplayer maps beschikbaar gesteld voor Halo 2 bezitters met Xbox Live. Moest je hiervoor eerder nog vijf euro betalen, nu kun je ze dus gratis downloaden. Het gaat om de maps Turf en Sanctuary, samen in één pack genaamd Killtacular Pack. Deze twee maps kun je gebruiken in custom games en in "Team Preview", binnenkort zal Bungie de maps toevoegen aan de matchmaking lijst.

Links Turf en rechts Sanctuary

Turf is een middelgrote map gebaseerd op een stad en Sanctuary is een kleine symmetrische map, vooral geschikt voor "Capture The Flag". Volgende week zullen er nog vijf nieuwe maps beschikbaar komen, maar hiervoor zul je moeten betalen. Al deze maps komen volgende maand ook nog eens uit op een losse DVD voor mensen zonder Xbox Live.

Eén van de nieuwe maps van volgende week

Wil jij ook staatsgevaarlijk worden?

Het lijkt steeds gekker te worden in Nederland, op iedere hoek van de straat ligt een terrorist en een aantal briljante maatregelen zijn genomen om de veiligheid van ons Nederlanders te garanderen.

Maar het zou natuurlijk dom zijn om je eigen veiligheid niet te eerst te kunnen garanderen. Een organisatie die alles in het werk stelt om zichzelf te beschermen is de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst.

Neem bijvoorbeeld de volgende opstelling:

Dit moet terroristen er toe dwingen om niet door de hekken, over een grasveldje met bomen, door een sloot, door een haag en uiteindelijk door de zijmuur van het pand te stormen. Ik kan mij voorstellen dat je, je daaraan gaat ergeren.

Zo ook een plaats genoot, Jan Hees, de beste man zit in een buurtoverleg en is op eigen houtje de hekken aan het verkassen geweest. Puik plan. Nu moet het hele AIVD beveiligingsteam aan zijn komen rennen en is de politie gebeld.

Jan had aan een ding niet gedacht, zijn legitimatie bewijs. Dat is gelijk ook de enige boete die hij heeft gehad.

Ik kwam vandaag uit Zevenaar met de trein en ging weer eens wat foto's maken van lokale 'hotpots' op m'n weg langs huis kwam ik ook het pand van de AIVD tegen. Dat komt vast nog wel een keer in het nieuws, dacht ik toen ik met skates en al op m'n knieen ging, na uitgebreid een mooie hoek gekozen te hebben.

Beetje netjes aan het schieten en een beetje klooien met de camera, gaat het hek open, en komt er een mannetje naar buiten lopen.

Als dat half Nederland moet redden door mij op de foto te zetten, kan Nederland trots zijn, het is hem gelukt. Ik netwerk-terrorist en beschaafde burger begon m'n spulletjes al weer op m'n schouders te hangen om daarna weg te skaten.

Maarja wat is er tegenwoordig nodig om een bekende Nederlander op de foto te zetten?

Ik stel voor dat we een Fok!-foto-meet-wedstrijd voor het AIVD-gebouw houden en dan aan portret fotografie gaan doen. Misschien bakken de bewakers er dan wel wat van.

Even hoopte ik dat er met loeiende sirenes iemand achter me aan kwam rennen en me van m'n skates trok, om me mede te delen dat ik op straat liep en niet op het voetpad. Ik zou me dan moeten legitimeren met alle pasjes die ik bij me had... dat zou nog eens wat worden.

Twee nieuwe animegames voor PSP

De PSP heeft al een aantal anime-titels beschikbaar, maar er is altijd ruimte voor meer. Bandai en Sony Computer Entertainment hebben aan Japanse verkopers plannen bekend gemaakt over twee nieuwe titels. Een daarvan gebaseerd op Gundam en de ander op Bleach.

Bandai is bezig met de ontwikkeling van Gundam Battle Tactics voor de handheld. Hoewel we naast de titel nog niets hebben vernomen, kunnen we speculeren dat het spel strategy-based gameplay zal bieden. Eerder maakte Bandai al bekend Giren's Revenge naar de PSP te gaan porten.

Sony Computer Entertainment gaat het spel Bleach: Beat the Soul 2 uitbrengen op de PSP.
De orginele Beat the Soul werd ontwikkeld door het Japanse bedrijf Eighting en was het eerste vechtspel voor de PSP. Het spel kreeg echter veel kritiek te verduren. Voornamelijk over het geringe aantal karakters en de veel te lange laadtijden. Laten we hopen dat zijn opvolger verbetering toont.

FOK! Tourmanager 2005

FOK!sport presenteert met trots de Tourmanager 2005. We hebben een jaar zonder moeten doen wegens capaciteitsproblemen, maar dit jaar is het weer gelukt.

Ben jij die tourfan die het juiste team samenstelt, ben jij de drager van de gele trui, schrijf je snel in en stel je team samen en maak kans op mooie prijzen beschikbaar gesteld door Sparts en Wieler Revue. De nummers één tot en met vijf kunnen rekenen op een prijs, voor meer informatie kijk op onze prijzenpagina.

Tot 2 juli kan je onbeperkt wisselen en je team aanpassen, daarna gaan we van start. Let wel op dat nog niet alle deelnemers bekend zijn, we zullen ze in de loop van de week toevoegen zodra er meer informatie bekend wordt. Vanaf donderdag zullen de rugnummers bekend worden worden gemaakt. Dan zullen die renners definitief opgenomen worden tot de start van de Tour, de overige renners kunnen dan niet meer worden gekozen.

FOK!sport wenst jullie een fijne Tour en een mooie strijd in ons managerspel.

Naar de Tourmanager

Rabobank wil Walter Planckaert

Voor komend seizoen wil Rabobank Walter Planckaert aanstellen als ploegleider bij de equipe. De Belg heeft veel ervaring met het opleiden van jonge talentvolle renners en deze ervaring wil men graag aan de ploeg toevoegen.

In een eerder stadium verlengden de andere ploegleiders Frans Maassen, Adrie van Houwelingen, Nico Verhoeven en Erik Breukink al hun contracten tot 2007. De Rabobank-ploeg wil echter een vijfde man aan het team toevoegen en heeft de eerste gesprekken met de huidige ploegleider van Chocolade Jacques-T-Interim al achter de rug.

Nogmaals een omgeving shot van Project Gotham Racing 3

Vorige week bracht Bizarre Creations een screenshot uit van het spel Project Gotham Racing 3. Veel mensen dachten dat het een foto was of in ieder geval niet echt. Om het tegendeel te bewijzen heeft Bizarre Creations in de laatste developers update de wireframe van deze screen toegevoegd.


De oude screenshot met de wireframe.

In dezelfde update staat meteen weer een nieuwe shot, wederom van New York. Ook deze krijgt meteen de wireframe erbij om misverstanden uit de weg te gaan.

Project Gotham Racing 3 staat gepland om te verschijnen bij de launch van de Xbox 360 en kunnen we dus in November verwachten.

Q-dance daagt Q-Music voor de rechter

Als het aan Q-dance ligt gaat Noordzee FM de naam niet wijzigen in Q-Music. De evenementenorganisator uit Landsmeer heeft dan ook een kort geding aangespannen om dit te voorkomen. Q-dance heeft volgens woordvoerder Dirk-Jan oudere rechten op de naam.

Noordzee FM is vanaf 1 juli eigendom van de Vlaamse Persgroep. Dit bedrijf heeft ook al het Vlaamse radiostation Q-Music in het bezit. Van Noordzee FM willen ze een gelijksoortig station maken. Q-Dance beroept zich nu echter op een oudere registratie van de handelsnaam bij de Kamer van Koophandel. Daar werd de naam in 2000 geregistreerd als domeinnaam. De registratie als bedrijfsnaam bij de KvK volgde in januari 2001.

Q-dance is organisator van grootschalige dance-evenementen in Nederland. "Dan moet je er toch niet aan denken dat ons bedrijf wordt geassocieerd met een zender die muziek van bijvoorbeeld Frans Bauer uitzendt", aldus de woordvoerder. "We zijn allebei actief in de muziek en we richten ons allebei voornamelijk op jongeren. Dat gaat niet samen."

Mogelijk zeer zwaar onweer vanavond

Keromane had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut(KNMI) had voor meteorologen vanmiddag al een voorwaarschuwing uitgegeven en de Franse meteo heeft om 16:00 een weeralarm uitgevaardigd voor zeer zwaar onweer boven het noorden van Frankrijk. Het gebied trekt in de komende avond over België naar Nederland waar ook rekening gehouden moet worden met noodweer omdat momenteel niet duidelijk is of de activiteit sterk genoeg zal afnemen.

Ten zuiden van Parijs is in de middag een buienlijn ontstaan die steeds actiever aan het worden is. Ten westen van dat gebied zijn twee andere onweersclusters ontstaan. In het noorden van Frankrijk is het met plaatselijk 33 graden zeer warm geworden wat de clusters 'voedt'. Er is daar kans op tornado-vorming. Net over de grens is het eerste onweer al waargenomen.

Van Hoogdalem stopt met voetbal

Marco van Hoogdalem stopt met het beoefenen van professioneel voetbal. De verdediger heeft teveel last van blessures en is afgekeurd voor het spelen van profvoetbal.

De speler van Schalke 04 liep aan het slot van de competitie een spierscheuring op. Die blessure was de zoveelste tegenslag voor Van Hoogdalem in relatief korte tijd. Afgelopen seizoen werd er bij hem namelijk ook al een chronische leverziekte ontdekt. Na maandenlang onderzoek kreeg hij toen uiteindelijk toch groen licht om weer te spelen.

Van Hoogdalem is nu 33 jaar. Hij begon zijn loopbaan bij RKC. Na vier jaar in Waalwijk vertoeft te hebben trok hij naar Roda JC. In 1995 werd Van Hoogdalem tweede met die club. Vervolgens speelde hij vanaf 1996 voor Schalke 04, nog even onderbroken in 2004, toen hij weer enkele maanden bij Roda speelde op huurbasis.

Andretti: Formule 1 is dood in Amerika

Volgens voormalig Formule-1 coureur Michael Andretti is de Formule 1 dood in de Verenigde Staten. Andretti zegt dat het debacle tijdens de Grand Prix van Amerika nooit zou voorkomen in een Amerikaanse raceklasse. De Amerikaan zegt dat daar wel aan de fans wordt gedacht.

"Zo kan je fans niet behandelen. Wij denken wel aan het publiek. Ik weet hoe de F1 werkt, ik moet zeggen dat dit me niet verbaasde. Het is een andere wereld, met andere prioriteiten,"aldus Andretti tegenover Toronto Sun.

Awa hoort opnieuw cel en tbs eisen

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonHet Openbaar Ministerie(OM) in Leeuwarden heeft anderhalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Awa, de zeventienjarige jongen die in augustus van het afgelopen jaar in een jaloerse bui zijn ex-vriendin tweemaal in brand stak. Vandaag diende het hoger beroep voor het gerechtshof in Leeuwarden.

De eis is gelijk aan de straf die hij in december 2004 kreeg opgelegd door de rechtbank in Leeuwarden. Awa werd toen veroordeeld wegens zware mishandeling met voorbedachte rade. Het OM zag liever dat hij veroordeeld werd wegens poging tot moord en ging om die reden in beroep. Ook de advocaat van Awa, Y. van der Horst, tekende beroep aan: hij was ontevreden over de uitvoering van het psychologisch en psychiatrisch onderzoek van Awa.

Hersendode honden weer tot leven gewekt

Amerikaanse wetenschappers zijn er in geslaagd honden die al enkele uren hersendood waren weer tot leven te wekken. De aders van de honden werden eerst ontdaan van al hun bloed en vervolgens gevuld met een ijskoude zoutoplossing. De honden stopten daarop met ademen, hun hartslag verdween en alle hersenactiviteit stopte. Na drie uur werd het bloed weer teruggeplaatst en werd het lichaam geactiveerd met een elektrische schok.

Scans wezen uit dat de honden geen enkele schade hebben opgelopen. Alhoewel ze klinisch dood zijn geweest, werken hun hersenen nog precies hetzelfde en zijn alle organen nog intact. Volgens de onderzoekers kan deze methode waarschijnlijk binnen een jaar op mensen uitgetest worden. Mensen die veel bloed hebben verloren zouden op deze manier veel langer in leven kunnen worden gehouden, door ze te vullen met de koude zoutoplossing en ze later te reanimeren. Vooral op het slagveld zou dit veel levens kunnen gaan redden in de toekomst.

Een Amerikaanse legerarts noemde de resultaten verbazingwekkend. ''Ik denk dat we over 10 jaar in staat zijn om een aantal doodsoorzaken uit te sluiten met deze nieuwe techniek''.

Bericht werd ingezonden door stanthegunman die het vertaald en al aan ons meldde via de nieuws-submit.

Een blog die toch belangrijk is

Je kent ze wel, de beelden van het journaal over Irak, Palestina, Afghanistan. Beelden die je liever niet ziet omdat ze zo gruwelijk zijn. Toch kunnen deze beelden op hun eigen manier zeer indrukwekkend zijn. Een goed voorbeeld van indrukwekkende beelden kan je vinden op http://crisispictures.org/. (In sommige gevallen NSFW en al helemaal niet geschikt voor mensen met een zwakke maag.)

Een weblog die er is om, zoals ze zelf zeggen "Aan te geven dat er iets gebeurt en dat we daar iets aan moeten doen.

Met dank aan Vassili_Z voor de submit

Standen MLB per 27-06-2005

Er werd weer flink strijd geleverd op de honkbal veld, 1 wedstrijd moest worden gestaakt omdat de marshalls het veld niet konden bedekken en daardoor was het infield een modderbad geworden terwijl aan de andere kant twee mensen hun eerste MLB homerun sloegen.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 44 31 .587 - 22-11 22-20 15-16 6-2 11-7 12-6 8-2 L1
Baltimore 42 34 .553 2.5 22-16 20-18 19-12 11-10 4-2 8-10 3-7 L6
New York 39 37 .513 5.5 24-18 15-19 12-19 4-5 12-6 11-7 5-5 W2
Toronto 38 39 .494 7.0 20-16 18-23 18-12 6-9 6-8 8-10 4-6 L1
Tampa Bay 27 50 .351 18.0 19-21 8-29 12-17 4-9 8-9 3-15 4-6 W1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 50 24 .676 - 27-12 23-12 6-4 23-5 9-9 12-6 8-2 L2
Minnesota 41 33 .554 9.0 22-17 19-16 10-5 18-14 5-4 8-10 4-6 W2
Cleveland 40 34 .541 10.0 19-17 21-17 3-4 13-19 9-8 15-3 6-4 W3
Detroit 36 36 .500 13.0 18-17 18-19 8-10 12-12 7-5 9-9 6-4 L1
Kansas City 25 50 .333 25.5 15-21 10-29 8-8 5-21 3-12 9-9 1-9 L7

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 46 29 .613 - 24-14 22-15 3-3 16-14 15-6 12-6 9-1 W7
Texas 38 36 .514 7.5 21-15 17-21 6-6 14-9 9-12 9-9 3-7 L2
Oakland 35 40 .467 11.0 22-15 13-25 13-18 2-4 10-10 10-8 8-2 W4
Seattle 33 41 .446 12.5 19-20 14-21 10-14 6-6 7-13 10-8 5-5 L2

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 44 31 .587 - 26-10 18-21 16-13 8-8 8-4 12-6 6-4 L1
Atlanta 42 34 .553 2.5 24-12 18-22 21-15 11-5 3-6 7-8 8-2 W4
Florida 38 35 .521 5.0 21-16 17-19 16-19 7-6 5-5 10-5 5-5 L1
Philadelphia 39 37 .513 5.5 23-16 16-21 13-20 12-7 7-2 7-8 3-7 L4
New York 37 38 .493 7.0 22-15 15-23 17-16 11-10 4-2 5-10 5-5 L1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 47 28 .627 - 23-14 24-14 7-8 24-9 6-6 10-5 6-4 L1
Chicago 38 36 .514 8.5 19-17 19-19 5-7 16-14 11-6 6-9 4-6 W2
Milwaukee 35 40 .467 12.0 21-15 14-25 4-9 16-16 7-8 8-7 6-4 L1
Houston 34 40 .459 12.5 24-13 10-27 4-11 16-17 7-4 7-8 8-2 W2
Pittsburgh 34 40 .459 12.5 17-19 17-21 6-4 14-21 9-8 5-7 4-6 W1
Cincinnati 30 45 .400 17.0 23-19 7-26 10-10 11-20 2-7 7-8 4-6 L2

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 42 35 .545 - 25-15 17-20 6-0 12-9 17-15 7-11 6-4 L1
Arizona 39 38 .506 3.0 20-17 19-21 4-9 5-5 22-14 8-10 4-6 W1
Los Angeles 36 40 .474 5.5 20-17 16-23 3-6 8-8 20-13 5-13 3-7 W1
San Francisco 30 44 .405 10.5 17-22 13-22 2-7 7-6 15-19 6-12 3-7 L4
Colorado 25 49 .338 15.5 20-18 5-31 4-5 7-14 8-21 6-9 4-6 L1

EU verkoop DS loopt goed

Het gaat de Nintendo DS voor de wind. Sinds de Europese lancering in maart is de handheld reeds een miljoen keer over de toonbank gegaan. Een groot aandeel hiervan zit in het Verenigd Koninkrijk met een verkoop van maar liefst 250.000. Wereldwijd gezien is het apparaat in totaal zelfs al vijf miljoen keer verkocht.

Als commentaar op het bereiken van de mijlpaal van een miljoen zei Jim Merrick van Nintendo marketing in Europa:

"[...]
The European launch of Nintendo DS has been a massive success with sales shattering all previous records in the opening weekend and remaining consistently strong. European consumers have adopted Nintendo's sense of fun and innovation to give fantastic support to the Nintendo DS
[...]"


Uitslagen MLB 27-06-2005

Er waren gisteravond acht wedstrijden waarin 78 punten werden gescoord en 18 maal het publiek in werd geslagen.Vijf wedstrijden waren voor de American League en drie werden er gespeeld in de National League.

American League :

Team123456789Tot.HE
Cleveland Indians000310300780
Boston Red Sox000000000032
Homeruns :
Cleveland Indians : Hafner, Sizemore
Boston Red Sox : -

Team123456789Tot.HE
New York Yankees000103011670
Baltimore Orioles0011200004101
Homeruns :
New York Yankees : -
Baltimore Orioles : Bigbie

Team123456789Tot.HE
Toronto Blue Jays0002000103101
Tampa Bay Devil Rays00310000x470
Homeruns :
Toronto Blue Jays : -
Tampa Bay Devil Rays : Gomes, Huff

Team123456789Tot.HE
L.A. Angels30022311113200
Texas Rangers000201000381
Homeruns :
L.A. Angels : Guerrero, Kennedy
Texas Rangers : Blalock (2)

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals000000010161
Minnesota Twins02000001x380
Homeruns :
Kansas City Royals : Dejesus
Minnesota Twins : -

National League :

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves10020004x7121
Florida Marlins01000001x260
Homeruns :
Atlanta Braves : Franco
Florida Marlins : Cabrera
Wedstrijd gestaakt wegens regen

Team123456789Tot.HE
Houston Astros20230013011181
Colorado Rockies0100001305112
Homeruns :
Houston Astros : Lane, Berkman, Chavez
Colorado Rockies : -

Team123456789Tot.HE
San Diego Padres20230013011181
L.A. Dodgers0100001305112
Homeruns :
San Diego Padres : Nady, Jackson
L.A. Dodgers : Kent

Barcelona breekt met de traditie

Barcelona zal in het nieuwe seizoen in een nieuwe tenue aantreden, de Catalanen zullen voortaan in een rode broek spelen.

Dit is een unicum, nog nooit eerder in de bijna 106-jarige geschiedenis van de club speelde ze met een rode broek. Altijd droegen de Catalanen een blauwe broek onder het rood-blauw gestreepte shirt.

De eerste reacties op de nieuwe look zijn niet al te goed. Een groot gedeelte van de aanhang van de club vindt het een afschuwelijke broek, een schandalige breuk met de traditie en roept op tot een boycot van het rode stukje textiel.

Nederland - 20 evenaart record

Het Nederlands elftal tot twintig jaar heeft aan de kwartfinale tegen Nigeria toch nog iets positiefs overgehouden.

Nederland, dat de wedstrijd na strafschoppen verloor van Nigeria, heeft een record uit 1992 geëvenaard. De 24 strafschoppen in de wedstrijd bleek een evenaring te zijn van het record dat Ivoorkust en Ghana in 1992 wisten te bereiken. Toen won Ivoorkust de Africa Cup na strafschoppen.

Afgelopen zaterdag namen 22 verschillende spelers een strafschop. Twee spelers namen twee keer een strafschop; Collins John en Taiwo van Nigeria. De reeks van 24 strafschoppen is goed voor een plaats in de recordboeken van het officiële interlandvoetbal.

HD-DVD misschien in latere versie van Xbox 360

Gisteren hadden we het bericht dat Microsoft en Toshiba gaan samenwerken op het gebied van HD-DVD. Nu heeft Bill Gates bevestigd dat latere modellen van de Xbox 360 misschien een HD-DVD speler zullen bevatten.

"The initial shipments of Xbox 360 will be based on today's DVD format," aldus Gates. "We are looking at whether future versions of Xbox 360 will incorporate an additional capability of an HD DVD player or something else."

De eerste versie van de Xbox 360 zal gewoon een standaard DVD-lezer bevatten. Wanneer er een HD-DVD speler in komt dan zal deze alleen gebruikt worden voor films en niet voor games. Dit omdat dan gamers met een vroegere versie van de Xbox 360 deze niet zullen kunnen spelen. Het toevoegen van een HD-DVD speler bevestigt dat er in de loop van de tijd andere modellen zullen uitkomen met meer functies gericht op een Media Center.

Zie ook dit topic voor een discussie over de Xbox 360.

WK -20: Uitslag Brazilië - Argentinië

Argentinië heeft zich geplaatst voor de finale van het WK tot 20 jaar in Nederland. Zabaleta scoorde in de 93ste minuut de winnende treffer voor de Argentijnen.

Argentinië kwam al vroeg op voorsprong. Lionel Messi zorgde voor een schitterende openingstreffer in de zevende minuut. Het doelpunt van Messi zorgde er niet voor dat de wedstrijd spannender en beter werd, het werd een vrij saaie eerste helft. Het enigste wat echt opviel waren de vele overtredingen. Hierdoor vielen er twee gele kaarten aan Argentijnse zijde.

De tweede helft begon ook niet voortvarend. Een klein opstootje vlak na rust bracht misschien wat vlam in de pan, maar niets was minder waar. De Brazilianen kwamen niet door de Argentijnse verdediging. De Argentijnen hadden het spel in hun hand. Toch werd het plotseling gelijk. Renato van Brazilië schampte een vrije bal van Rafael Sobis en zo werd het in de 75ste minuut 1-1.

Na de Braziliaanse gelijkmaker leek de wedstrijd af te strevenen op een verlenging. Niets was minder waar. In de derde minuut van de blessuretijd waren het de Argentijnen die de wedstrijd beslisten. Messi brak door de Braziliaanse verdediging en gaf voor, waardoor Pablo Zabaleta in een klutssituatie de 2-1 scoorde. Hierdoor gaat Argentinië naar de finale van het WK tot 20 jaar, waar het uitkomt tegen de winnaar van Marokko - Nigeria. Deze wedstrijd wordt vanavond gespeeld.

Brazilië - Argentinië 1-2
0-1 07' Lionel Messi
1-1 75' Renato
1-2 93' Pablo Zabaleta

Open Source Bier

De open source gemeenschap werkt hard aan zijn uitbreiding en daarom is er nu ook open source bier. Hoe dat nou precies werkt:
quote:
The recipe and the whole brand of Our Beer is published under a Creative Commons license, which basically means that anyone can use our recipe to brew the beer or to create a derivative of our recipe. You are free to earn money from Our Beer, but you have to publish the recipe under the same license (e.g. on your website or on our forum) and credit our work. You can use all our design and branding elements, and are free to change them at will provided you publish your changes under the same license ("Attribution & Share Alike").
Kortom: als je even tijd hebt in je vakantie en je bent toch een beetje technisch aangelegd: brouw dan even een biertje en deel het me je mede FOK!kers

'Vogels poepen vooral op witte auto's'

Heb je wel eens last van flink veel vogelpoep op je auto? Dan is de kans groot dat je in een witte kar rijdt. Veertig Britse studenten hebben namelijk ontdekt dat vogels vooral hun behoefte doen boven een witte auto.

Het onderzoek werd uitgevoerd omdat de studenten wilden nagaan of vogels vooral op blauwe auto's poepen. Eén van hen had dit verhaal gehoord met de verklaring dat de dieren dit doen omdat blauwe auto's op de zee lijken. Uiteindelijk bleek dat vooral witte auto's onder de vogelpoep zaten, terwijl zwarte auto's minder bevuild waren dan gemiddeld.

Overigens was de studie niet serieus bedoeld, aldus de studenten.

Dit bericht is om 19.40 uur aangepast.

Toyota gaat zich volledig richten op Formule 1

De Japanse autofabrikant Toyota heeft besloten om haar activiteiten in de Indy Racing League (IRL) af te stoten.

Aan het eind van 2006 zal men gaan stoppen met het leveren van motoren aan de bekendste klasse in de Amerikaanse formule-racerij om zich volledig te kunnen gaan richten op de Formule 1.

"Deze beslissing komt simpelweg voort uit de beslissing om een andere kant op te gaan na twaalf jaar meegedaan te hebben in de Amerikaanse open-wheel-racerij", aldus de vice-president van de afdeling verkoop van Toyota.

Het Japanse bedrijf zal nu gaan kijken of ze de de vrijgekomen middelen zal inzetten voor verdere motorsportactiviteiten. Het is ook mogelijk dat de Toyota zich zal gaan storten in de NASCAR, in de meest populaire autosportklasse in de Verenigde Staten zijn ze nog niet actief.

45-jarige Ottey mist WK

Merlene Ottey moet het WK Atletiek aan haar voorbij laten gaan. De 45-jarige Sloveense kampt met een spierscheur in haar bovenbeen.

Deze week wordt de van oorsprong Jamaicaanse geopereerd aan haar kwetsuur, die ze opliep tijdens de Olympische Spelen in Athene. Ottey was er al bij op zeven wereldkampioenschappen en zeven Olympische Spelen. In 1993 en 1995 pakte ze de gouden WK-medaille op de 200 meter. In totaal won ze liefst veertien medailles op wereldkampioenschappen. Op de Spelen won ze daarentegen nooit goud. Wellicht is ze er volgend jaar bij het EK in Göteborg wel weer bij.

Maduro verlengt contract bij Ajax

Hedwiges Maduro heeft zijn contract bij Ajax met één seizoen verlengd tot 2008. Ook krijgt hij een hoger salaris.

Maduro maakte nog net onder het bewind van Ronald Koeman zijn debuut voor Ajax. Dat was in de verloren UEFA Cup wedstrijd tegen AJ Auxerre. Na drie duels bij de Amsterdammers werd de twintigjarige middenvelder al opgeroepen voor het Nederlands elftal. Tegen Roemenië maakte Maduro zijn debuut voor oranje. Maduro was ook actief op het WK voor spelers tot 20 jaar. Hij speelde een wisselvallig toernooi, waarin hij twee doelpunten maakte.

Verminkte in top 10 lelijkste mensen gezet

Het Amerikaanse tijdschrift Weekly World News heeft een schikking getroffen met een Amerikaanse politieagent die in de top 10 van lelijkste mensen werd geplaatst. Jason Schechterle, die zwaargewond raakte bij een ongeval, krijgt openbare excuses aangeboden. Daarnaast zal het blad een flinke donatie doen aan een brandwondenstichting.

Schechterle liep in 2001 zware brandwonden in zijn gezicht en aan zijn handen op toen zijn politiewagen frontaal werd aangereden door een taxi. De agent overleefde het ongeval, maar is voor het leven getekend. Hij zoekt echter vaak de openbaarheid. Zo spreekt Schechterle regelmatig met schoolkinderen en slachtoffers met brandwonden, droeg hij de Olympische fakkel en ontmoette hij president Bush.

Weekly World News bracht in februari van dit jaar echter een nummer uit waarin de man als zesde lelijkste persoon ter wereld werd neergezet. De andere mensen op de lijst waren onder andere een lepraslachtoffer en een soldaat uit de tweede wereldoorlog wiens gezicht verminkt was door explosieven. Op Schechterle na waren alle geportretteerden al overleden of niet woonachtig in Amerika.

Het tijdschrift heeft aangegeven dat de betreffende reportage een fout is geweest en dat de verantwoordelijke redacteuren inmiddels zijn ontslagen. Het nummer met de top 10 zorgde bij uitgave al voor veel commotie, doordat diverse winkeliers weigerden het blad te verkopen.

Een foto van Jason Schechterle kun je hier vinden. Links op de voorgrond zie je hoe de man er nu uitziet. Rechts op de achtergrond een foto die voor het ongeluk gemaakt is.

Schikkingsvoorstel voor Heracles Almelo

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Heracles Almelo een schikkingsvoorstel van 10.000 euro aangeboden. De club krijgt de boete wegens het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het veld tijdens de kampioenswedstrijd van de promovendus.

De Almeloërs hadden nog een voorwaardelijke straf van 2500 euro staan. Die straf is dan ook meegenomen in het huidige voorstel. De club heeft tot 5 juli tijd om bezwaar aan te tekenen tegen de straf.

Michelin: banden Indy niet defect

Michelin heeft een officieel persbericht uitgegeven naar aanleiding van haar problemen tijdens het Grand Prix-weekend op Indianapolis, ruim een week geleden. Hierin geeft de bandenfabrikant aan waar het probleem aan te wijten was.

Michelin stelt in het persbericht dat de meegenomen banden geen defecten vertoonden. "Onderzoek van de materialen en de constructie van de banden die voor Indianapolis zijn gemaakt, heeft echter bevestigd dat er geen enkele afwijking was. De banden hadden dus geen intrinsieke gebreken, maar ze waren onvoldoende afgestemd op de omstandigheden van bocht 13 in 2005."

De bandenfabrikant werd het probleem door twee elementen veroorzaakt. Ten eerste is bocht 13 op Indianapolis een unieke bocht, die op geen enkel ander circuit voorkomt. Ten tweede was het voor Michelin niet mogelijk om haar banden te testen op het circuit. Hierdoor moesten de banden worden gebouwd op basis van simulaties, waarbij de werkelijke krachten op de linkerachterband in bocht 13 zijn onderschat.

Michelin geeft aan inmiddels de simulatiemodellen te hebben aangepast aan de werkelijke situatie. De fabrikant heeft inmiddels de FIA verzocht om vóór de volgende Amerikaanse Grand Prix op het circuit te mogen testen. Tenslotte bevestigt Michelin dat haar banden voor alle andere races veilig zijn.

Het persbericht eindigt met een citaat van Pierre Dupasquier, competitiedirecteur van Michelin. Hij bedankt hierin alle partners die hebben meegeholpen aan het zoeken naar een veilige oplossing en spreekt hij tevens de spijt uit aan de fans dat zij geen opwindende race hebben gezien.

Rise of the Mushroom Kingdom

Mario Hooligans opgelet! Na een lange zoektocht op Google heb ik de site Videogamedc.com eindelijk weer teruggevonden voor een mooi verhaaltje rondom Mario en zijn vrienden.
Je moet er wel even tijd voor opzij leggen, want de filmpjes duren rond de 5 minuten en er zijn 3 delen voor uitgebracht.
Je moet eerst deel 1 bekijken, maar dat is logisch.
Mario: Rise Of The Mushroom Kingdom: I
Mario : Rise Of The Mushroom Kingdom: II
Mario: Rise Of The Mushroom Kingdom: III

Veel plezier met het bekijken van jouw held!

Met dank aan AMD64 voor de submit

Panis rijdt vrijdag voor Toyota

Olivier Panis zal op vrijdag de derde Toyota F1 besturen tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Frankrijk. Hij vervangt hiermee Ricardo Zonta, die tot nu ieder Grand Prix-weekend de vrijdagtester was.

John Howett, president van Panasonic Toyota Racing verklaarde: "Olivier heeft een reputatie als een snelle rijder met technisch inzicht. Zonta heeft een druke periode achter de rug en we willen hem een weekend vrij geven voor hij weer aan de slag kan op Silverstone." Howett doelde op het feit dat Zonta direct na het Amerikaanse raceweekend 1300 testkilometers heeft gemaakt op het circuit van Jerez.

Het inzetten van Panis is mogelijk sinds de regels voor de vrijdagtesters in de Formule 1 zijn versoepeld. Panis reed vorig jaar nog races en mocht daardoor in eerste instantie geen vrije trainingen rijden op de vrijdag.

Oudere EA-games komen voor weinig in de winkel

Mindscape, een grote CD-ROM publisher, heeft een deal gesloten met EA om enkele oudere (PC-)games voor zeer lage budgetprijzen in de winkels te leggen. De prijs zal tussen de 5 en de 10 euro liggen. Titels die worden genoemd zijn o.a.:

Sim City 4
Lord of the Rings: The Return Of the King
Medal of Honor: Allied Assault
Need For Speed : Underground,
Command And Conquer Generals
Battlefield 1942
FIFA 2004.

Veluwse 'poema' waarschijnlijk soort panter

IcoonOnlangs vrijgegeven filmmateriaal van de stichting Pantera, waar de Veluwse 'poema' op te zien is, is door de technische recherche beoordeeld op echtheid. Volgens de politie gaat het wel degelijk om een dier dat groter is dan een kat. Het dier heeft ongeveer het formaat van een herdershond. Vanwege de donkere kleur van de vacht denkt men dat het een onbekende pantersoort is en dus geen poema.

De directeur van Pantera, Arno van der Valk, hoopt met de verklaring van de politie sceptici de mond te snoeren. Volgens Van der Valk worden de medewerkers van Pantera voor van alles en nog wat uitgemaakt. "Dit filmpje laat zien dat we wel degelijk op een serieus roofdier jagen", aldus Van der Valk.

-
Met dank aan gunk77 voor het herschrijven en submitten van het bericht!

Venus Williams verslaat Pierce

Venus Williams is halve finalist op Wimbledon. De Amerikaanse won in twee sets van Mary Pierce: 6-0 en 7-6.

Venus Williams begon erg sterk aan de wedstrijd. De eerste set eindigde in 6-0 in het voordeel van de voormalige nummer één van de wereld. De Amerikaanse speelde als in haar beste dagen, toen ze twee keer Wimbledon won. De returns en keiharde opslagen vlogen Pierce om de oren, die niet zoals tijdens de finale van Roland Garros een zenuwachtige of gespannen indruk maakte.
Williams maakte slechts twee onnodige fouten gedurende de eerste set. Met een dubbele fout van Pierce was de eerste set voorbij; in slechts 21 minuten.

In de tweede set begon Pierce veel beter. Ze zette meer druk op de service van Williams en ze won op haar eigen opslag haar eerste game. Pierce ging sowieso beter spelen: ze retourneerde en serveerde ook veel beter dan in de eerste set. Met haar forehand maakte ze bovendien veel winners. Doordat Pierce beter ging spelen kon ze in ieder geval bijblijven en een tiebreak uit het vuur slepen.

Die tiebreak ging over en weer, met wisselende kansen. Pierce kreeg op 6-4 twee setpunten, vervolgens kreeg Williams een matchpunt, Pierce een setpunt enzovoort. Uiteindelijk pakte Williams de tiebreak en daarmee de wedstrijd: 12-10. Een gemiste forehand deed Pierce de das om. Williams overleefde vijf setpunten. Donderdag speelt Williams in de halve finale tegen Maria Sharapova, die met haar landgenote Petrova afrekende.

Hersen-pacemaker tegen depressie

Onderzoekers hebben een pacemaker-achtig apparaat ontwikkeld voor moeilijk behandelbare depressieve patiënten. Het apparaat gebruikt draden en een batterij om diepgelegen hersendelen met electrische stroompjes te stimuleren. Behalve depressies lijken ook patiënten met een obsessief-compulsieve stoornis (OCS) baat te hebben bij de behandeling.

Het apparaat is ongeveer zo groot als een luciferdoosje en wordt in de borst ingebracht, zoals een pacemaker voor het hart. Electrische signalen worden via piepkleine draadjes aan beide zijden van de hals met de hersenen verbonden. Stimulering van specifieke gebieden aan de buitenkant van de hersenen volstaat om de diepgelegen doelgebieden te bereiken.

Aanleiding voor de behandeling was observatie door middel van hersen-scans van mensen met depressies die niet goed met bestaande methoden konden worden behandeld, waarbij werd ontdekt dat een deel van het limbische systeem, gerelateerd aan emoties, verhoogde activiteit vertoonde. Tegelijkertijd bleken de frontaalkwabben minder actief te zijn. De activiteitsverschillen leken samen te hangen en de onderzoekers stelden dat het een goed idee zou kunnen zijn om het deel van het limbische systeem 'voor de gek te houden' door het electrisch te stimuleren. Vervolgens bleek dat de activiteit in het limbische systeem inderdaad was gedaald en de frontaalkwabben actiever waren geworden.

Patiënten meldden forse verbeteringen in hun stemmingen zonder bijwerkingen. Het effect van stimulatie trad onmiddelijk op: een patiënte zei dat ze zich plotseling opgelucht voelde. Volgens de onderzoekers biedt de methode een nieuwe kijk op de aard van depressies. "We stimuleren de hersenen niet alleen, we gebruiken electriciteit om de hersenen te stemmen en in evenwicht te brengen. We kunnen een abnormaal functionerend circuit onderbreken of uitschakelen", aldus één van de onderzoekers, die benadrukt dat het hier om de ernstigste gevallen gaat, niet om mensen die wel eens een slechte dag hebben.Hersen-scans van een depressieve patiënt zonder en met stimulatie. De rode gebieden zijn meer actief, de blauwe gebieden minder. De activiteit van het rode gebied in het linkerplaatje wordt door de behandeling teruggebracht; in het rechterplaatje is te zien dat de activiteit van de frontaalkwabben wordt hersteld.

Wimbledon: Davenport naar laatste vier

Lindsay Davenport heeft zich geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. De Amerikaanse, die het toernooi in 1999 op haar naam schreef, was te sterk voor de Russische Svetlana Kuznetsova met de setstanden 7-6 en 6-3.

Davenport begon goed aan de wedstrijd tegen de Russische en nam gelijk een 2-0 voorsprong, maar Kuznetsova brak terug en kreeg bij 4-5 op de service van Davenport zelfs een setpoint. Davenport bleef echter overeind en was vervolgens in de tie-break veel te sterk. In de tweede set kwam de overwinning van Davenport vervolgens niet meer in gevaar.

In de halve finale zal Davenport het nu moeten gaan opnemen tegen Amelie Mauresmo.

Schumacher kan weer een record breken

Michael Schumacher heeft opnieuw een record in zicht. De Duitser, die al houder is van verschillende records, kan aankomende zondag bij winst in Magny Cours de eerste Formule 1-coureur zijn die één race achtmaal wist te winnen.

Schumacher won de Grand Prix van Frankrijk in 1994, 1995, 1997, 1998, 2001, 2002 en 2004. In Montreal had de coureur van Ferrari al eerder de kans om een Grand Prix voor de achtste maal te winnen, maar toen eindigde hij achter Kimi Räikkönen als tweede.

73% gamers: buitenaards leven bestaat

Een Engels onderzoek uitgevoerd door THQ heeft enkele wereldschokkende uitkomsten. Gamers werden gevraagd antwoord te geven op enkele vragen omtrent buitenaards leven.

Zo bleek dat 73 procent van de ondervraagden dacht dat buitenaards leven bestond. Verder was ongeveer de helft er zeker van dat de aliens de Aarde al bezocht hadden. 39 procent gaf aan iemand te kennen die zegt dat hij een UFO of een alien heeft gezien en 14 procent zei zelfs dat ze iemand kennen die daadwerkelijk ontvoerd is door aliens.

Verder was 80 procent van de groep ondervraagden van 24 jaar en ouder van mening dat de regering het bestaan van aliens ontkent en in de doofpot stopt. Verder dacht 18 procent van die groep ondervraagden dat aliens zich al onder de beroemdheden en politici begeven.

Het onderzoek was een voorbereiding voor Destroy All Humans! Een game van THQ waar je de aarde aan moet vallen als alien zijnde.

Nieuwe trailer SSX: On Tour

Bijna ieder jaar verrast EA ons met een nieuw deel uit de SSX serie. Dit jaar is SSX: On Tour aan de beurt. In deze nieuwe versie zul je kunnen skieeën en de mogelijkheid hebben om je eigen character te creëren om er vervolgens mee de berg af te racen. Met zowel oude als nieuwe gezichten ga je de strijd aan om (wederom) de SSX kampioen te worden!Om ons al koud te draaien heeft EA een nieuwe trailer beschikbaar gesteld. Klik hier om de trailer te downloaden (37,5 MB).

met dank aan Michiel voor het submitten van dit nieuws

Quick-Step maakt Tourploeg bekend

Quick-Step start aanstaande zaterdag met twee kopmannen in de Tour de France: Michael Rogers en Tom Boonen.

Rogers maakte eerder deze maand in de Ronde van Zwitserland indruk als klassementsrenner: hij finishte als tweede. Het wordt de derde Tourdeelname voor de Australiër, die vorig jaar 22e werd. Tom Boonen is de troef voor dagzeges. De snelle Belg won vorig jaar tijdens zijn debuut al twee etappes. De Nederlanders Knaven en Tankink zullen tijdens vlakke etappes moeten gaan werken voor de spurtbom.

Dit zijn de vijf andere geselecteerden in de ploeg van Quick-Step: Wilfried Cretskens, Kevin Hulsmans, Stefano Zanini, Guido Trenti en Patrik Sinkewitz. In de Tour van 2004 was Quick-Step zeer succesvol met etappezeges van Virenque, Boonen en Mercado.

Sharapova naar de laatste vier

De winnares van Wimbledon vorig jaar, Maria Sharapova, heeft de halve finale bereikt van datzelfde toernooi dit jaar. Ze won van haar landgenote Nadia Petrova met 7-6 (6) en 6-3.

De eerste set van deze achtste finale speelden beide dames gelijkwaardig aan elkaar. Ze serveerden allebei sterk en gaven weinig weg. Petrova gaf één breakpoint weg, maar wist dit weg te werken. Een tie-break moest dus beslissen over de eerste set. Daarin had Sharapova drie kansen nodig om te winnen, ze pakte de tie-break met 8-6.

Het verweer van Petrova, die sterk speelde in de eerste set, leek gebroken toen ze al in de tweede game haar service moest inleveren. Sharapova liep uit naar 5-3 en mocht serveren voor de wedstrijd. Petrova kreeg nog één breakkans, maar via twee gelukkige netballen van Sharapova kwam de als tweede geplaatste Russin op matchpoint. Dit maakte ze meteen af en ze plaatste zich daarmee voor de halve finale van Wimbledon. Ze komt daarin uit tegen de winnares van de partij tussen Mary Pierce en Venus Williams.

Wimbledon: Mauresmo naar halve finales

De Francaise Amelie Mauresmo heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales bij de vrouwen. Mauresmo, die als derde geplaatst is, won in twee sets van de Russische Anastasia Myskina, setstanden 6-3 en 6-4.

Mauresmo begon goed aan de wedstrijd, ze brak al vrij snel de opslag van haar tegenstandster. Myskina brak in de zevende game nog wel terug tot 4-3, maar een nieuwe break bracht Mauresmo alsnog de setwinst.

De tweede set verliep vrijwel hetzelfde aan de eerste. Mauresmo nam opnieuw een break voorsprong, maar zag de Russische terugkomen tot 4-4. De Francaise plaatste in de negende game de beslissende break, waarna wedstrijd naar zich toe trok.

Aantal rokers daalt met 2 procent

Het percentage rokers in Nederland is vorig jaar gedaald tot 27,9 procent. Dat is twee procent minder dan in 2003. Dat blijkt uit het jaarverslag van de anti-rookstichting Stivoro. Uit het verslag over 2004 blijkt dat het percentage niet-rokers onder jongeren van 10 tot 19 jaar vorig jaar steeg van 76 naar 77 procent.

"Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar jongeren zijn ook de toekomst voor de tabaksfabrikanten. De meesten raken al verslaafd op de middelbare school. Wie het tot zijn twintigste heeft volgehouden om van de sigaret af te blijven, zal daarna niet snel meer beginnen met roken. Daarom richten wij een deel van onze activiteiten ook op het voorkomen dat jongeren beginnen met roken", zegt Grieto Zeeman, directeur ad-interim van Stivoro.

Vrouwen en meisjes roken nog steeds minder dan mannen en jongens. In 2004 rookte 25 procent van de vrouwen, 21 procent van de meisjes, 31 procent van de mannen en 25 procent van de jongens.

Wat moet je dan?

Gluurders zijn geen leuke personen om "te hebben". Je komt heel moeilijk van ze af als je er een hebt en je wilt ze het liefste ook zo snel mogelijk kwijt.
Maar wat gaat nu eigenlijk om in het hoofd van zo een gluurder? Misschien geilen ze wel helemaal niet op jou maar staan ze naar iets heel anders te gluren.
Maar buiten het feit dan ze misschien niet naar personen gluren is het natuurlijk wel een aparte manier van de vrouw in het filmpje om "haar" gluurder eens even te willen laten schrikken.

Middlesbrough versterkt zich met Pogatetz

Middlesbrough heeft Emanuel Pogatetz vastgelegd. De Oostenrijkse verdediger tekende voor liefst vijf jaar bij de Engelse club.

Pogatetz komt over van Bayer Leverkusen. De 22-jarige international kost Middlesbrough zo’n twee miljoen pond. Bij Leverkusen kwam Pogatetz al een tijdje niet aan de bak, vandaar dat hij al twee keer was uitgeleend: aan Grazer AK en Spartak Moskou. Met de transfer komt een droom uit voor de Oostenrijker: ”Vanaf dat ik een klein kind was wilde ik al spelen in het Premiership, maar Middlesbrough was altijd al mijn favoriete club.”

Kluivert gaat 'geen gekke dingen doen'

Patrick Kluivert is officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club Valencia. Bij zijn presentatie beloofde de voormalig Ajacied "s'nachts geen gekke dingen te doen". Valencia heeft een clausule opgenomen in de verbintenis omtrent Kluiverts gedrag.

"Met de kwaliteit die we hebben, moeten we grootse dingen laten zien. Ik weet zeker dat we komend seizoen bij de eerste vier eindigen. Het belangrijkste is dat we een team zijn. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen en ik hoop ook dat de fans van mijn spel en goals gaan genieten", aldus de Nederlander.

Mocht Kluivert zich misdragen, dan heeft de Spaanse club de eenzijdige optie om de verbintenis met onmiddellijke ingang te verbreken. Kluivert was in zijn onstuimige verleden al eens betrokken met een verkrachtingszaak en een auto-ongeluk met dodelijke afloop.

Ga virtueel duiken in Diver: Deep Water Adventures

De Russische developer Biart is bezig met de game Diver: Deep Water Adventures. In deze game zal je als duiker bijvoorbeeld op zoek kunnen gaan naar verloren schatten die al eeuwen op de zeebodem liggen, met haaien vechten, foto's maken of gewoon lekker rond zwemmen tussen de vele vissen die de oceaan rijk is. Maar voordat je dit allemaal zal kunnen doen, zal je eerst je virtuele duikers certificaat moeten halen. De volgende mogelijkheden zullen er in ieder geval inzitten.
"[...]
Complex diving simulator
A mixture of the strategy and action
A study of World Ocean. Open for yourself ocean and a lot of its secrets!
An infinite and nonlinear game play
Diving at any point of the world
2 difficulty levels: arcade and simulator
4 different ships
Abyssal bathyscaph
Training system and video courses
A possibility of investigating the sunken ships
More than 10 real diving-sites
An unlimited number of wrecks, including real ones
Enormous quantity of equipment, including licensed
Treasures lift
Hunting the gigantic marine predators
Encounter with unknown
Splendid three-dimensional graphics with number of effects
A possibility of underwater photograph
Night-time and day-time diving
[...]"


Klik hier om twee trailers van deze game te downloaden.Hofstadgroep-verdachte vrijgelaten

Naar nu bekend is geworden is afgelopen vrijdag een 47-jarige Amsterdammer vrijgelaten die sinds begin juni vastzat op verdenking van lidmaatschap van de vermeende terreurbeweging de Hofstadgroep. De man werd gearresteerd omdat het vermoeden bestond dat de handpalm van hem overeen kwam met een afdruk die werd aangetroffen op een briefje. Uit dat briefje was op te maken dat er een aanslag was gepland op Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali.

Het briefje met het plan om de VVD-politica te vermoorden, werd in november 2004 aangetroffen in een bakkerij in Amersfoort. Het bevatte een schets van de vermoedelijke woonsituatie van Hirsi Ali en een plan hoe haar tijdens de jaarwisseling te vermoorden. Bedoeling was om de parlementariër tijdens het afsteken van het vuurwerk te doden.

Bij nader onderzoek bleek de handpalm van de verdachte toch niet overeen te komen. De nu vrijgelaten man blijft wél verdachte, aldus het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

Hofstadgroep
'De Hofstadgroep' is volgens justitie de groep rondom de voortvluchtige Syriër Redouan al-Issar en betrokken bij de moord op filmmaker Theo van Gogh en het beramen van aanslagen op Tweede-Kamerleden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders alsmede de Amsterdamse bestuurders burgemeester Job Cohen en PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb.

Vast zitten op dit moment onder meer:
- Mohammed B. (26), (Nederlands en Marokkaans paspoort) in verband met de moord op Theo van Gogh.
- Jason W. (19), (Amerikaanse vader/Nederlandse moeder), zit vast na belegering in Haagse Laakkwartier.
- Ismaël A. (21), alias Suhaib, (Nederlandse Marokkaan), zit vast na belegering in Haagse Laakkwartier.
- Nourredine el F. (22) (Illegale Marokkaan), werd vorige week aangehouden in Amsterdam met doorgeladen machinepistool.
- Ahmed H. (27) (Nederlands paspoort), huisgenoot van Mohammed B. Volgens AIVD centrale figuur in de Hofstadgroep.
- Rachid B. (32), (Marokkaanse Nederlander), vorige week aangehouden in Londen.
- Outman Ben A. (34) (Marokkaanse Nederlander), AIVD-tolk die staatsgeheimen zou hebben gelekt naar leden van de Hofstadgroep. Wordt zelf niet als rechtstreeks lid gezien.

In totaal zitten ruim 20 personen vast die verdacht worden banden te hebben met de Hofstadgroep.

Gezocht:
- Redouan al-Issar (44), alias sjeik Abu Khaled, alias De Syriër (asielzoeker uit Syrië). Zou geestelijk leider van de Hofstadgroep zijn. Onder zijn leiding zou de groep vanaf 2002 regelmatig bij elkaar zijn gekomen, ook in de woning van Mohammed. B. Op dit moment internationaal gezocht.

Op vrije voeten:
Samir A. (18), (Marokkaanse Nederlander). Vrijgesproken maar door AIVD nog immer als terreurverdachte gezien.

Celtic huurt Aliadiere

Jeremie Aliadiere speelt het komende seizoen op huurbasis bij Celtic Glasgow. De Franse aanvaller kwam bij Arsenal nauwelijks aan spelen toe.

De 22-jarige Aliadiere tekende een huurcontract voor één seizoen. Arsenal wilde Aliadiere alleen verhuren, niet verkopen. Om die reden haakte Paris Saint-Germain af. Aliadiere staat al bij Arsenal onder contract sinds 2001, maar speelde slechts mee in achttien wedstrijden. Vorig seizoen stond hij langdurig aan de kant met een zware knieblessure. Aliadiere kiest vooral voor Celtic vanwege de Champions League: ”Dat Celtic in de Champions League speelt geeft de doorslag. Ik hoop ervoor te zorgen dat we zowel nationaal als Europees goed voor de dag komen.”

Yorin wordt RTL 7

Televisiezender Yorin gaat in het nieuwe seizoen verder als RTL 7. Dat blijkt uit de nieuwe strategie van RTL Nederland, die CEO Fons van Westerloo vanochtend aan adverteerders en bureaus heeft gepresenteerd. RTL 5 gaat meer op RTL 4 lijken en RTL7 wordt mannelijker gemaakt. Hier zal ook alle sport op worden uitgezonden zoals darts en het tennistoernooi van Wimbledon. Alleen het voetbal blijft bij RTL 5.

Veel Yorin-programma's verhuizen naar RTL 5. Onder meer een dagelijkse talkshow met dj Robert Jensen zal daar te zien zijn. De nieuwe zenders zijn voor het eerst te zien op vrijdag 12 augustus, de dag dat ook Talpa voor het eerst uitzendt.

Train je eigen vechters met NERO

We kennen allemaal wel de manier van opleiden van troepen in de standaard RTS-game: je klikt op een barak en deze spuugt zolang je er genoeg geld voor hebt vechtertjes uit. De universiteit van Texas gaat hier wellicht verandering in brengen, zij ontwikkelen namelijk een vorm van kunstmatige intelligentie die dingen kan leren. Dit principe wordt toegepast in het project NERO waarin robotjes getraind kunnen worden om om te gaan met veranderingen in hun omgeving. Hoewel het erop lijkt dat games nu ook al flink wat kunstmatige intelligentie bevatten valt dit in de praktijk tegen en gaat het vaak om scripting van acties; dat wil zeggen dat de kunstmatige intelligentie beslissingen neemt door gebruik te maken van een vaststaand script. Games die echt leren van de acties van de gamer zijn nog steeds (bijna) niet te vinden.

De game is hier blijkbaar te downloaden.

Historisch: Frankrijk 1979

Gilles Villeneuve was een coureur met een theorie. Hij benaderde het autoracen vanuit een bijzondere -- en bijzonder gevaarlijke -- visie, die door weinig collega's is overgenomen. Villeneuve geloofde in de "gap theory", een theorie die ervoor zorgde dat zijn acties altijd spectaculair en soms schijnbaar onmogelijk leken.

De gap theory van Gilles Villeneuve behelste de simpele aanname dat er altijd een manier was om andere wagens voorbij te komen. Hij geloofde dat er bij calamiteiten of moeilijke inhaalacties altijd een juiste manoeuvre bestond, die hem zou leiden naar een vrij stukje asfalt waar hij contact met andere wagens kon vermijden. Het leverde inderdaad spectaculaire races op. Het leidde ook tot zijn dood, in 1982.

De Canadese coureur gebruikte zijn gap theory overigens ook buiten het circuit. Sid Watkins, de hoofdarts van het Formule 1-circus, beschreef een rit in Villeneuve's huurauto: "Hij negeerde alle rode verkeerslichten, liet zich licht tegen lantaarnpalen en geparkeerde auto's aanstuiteren en praatte continu. Ook als helikopterpiloot was hij roekeloos: hij vertrok vaak met de brandstofmeter op nul en manoeuvreerde tussen hoogspanningskabels door." Er bestaan ooggetuigenverslagen van Villeneuve die met een helikopter een looping boven de haven van Monaco maakte.

De Franse Grand Prix van 1979 is een van de beste voorbeelden van Villeneuve's rijstijl. Hij had een derde startplek veroverd, direct achter de twee Renaults. Renault reed als een van de weinigen met een turbomotor en voor de Franse Grand Prix had het team haar uiterste best gedaan om de wagens zo competitief mogelijk te maken en haar eerste punten te scoren. Dat lukte en de wagens van Jean-Pierre Jabouille en René Arnoux stonden dus op de eerste startrij.

Bij de start pakte Villeneuve direct de leiding. Arnoux had een slechte start gemaakt en viel terug naar de negende plaats, maar begon direct aan een opmars naar de kop. Villeneuve kreeg halverwege de race problemen met de wegligging van zijn Ferrari en moest de leiding uit handen geven aan Jabouille. Arnoux had zich ondertussen naar een derde plaats gevochten en wist het gat naar Villeneuve snel dicht te rijden.

Drie rondes voor de finish waagde Arnoux zijn aanval op Villeneuve. Op het rechte stuk remde de Fransman later en haalde de Ferrari in. Villeneuve hield zijn poot echter stijf en de twee wagens reden zij aan zij door de eerste twee bochten, voordat Arnoux de tweede plaats kon afdwingen. Een ronde later leek de strijd gestreden, maar Villeneuve wilde daar niets van weten. Hij remde extreem laat voor de eerste bocht en schoof met twee blokkerende wielen naast Arnoux.

Arnoux moest uitwijken voor de wagen van Villeneuve en de Canadees pakte zijn tweede plaats terug. Arnoux zag de perfecte finish voor Renault op zijn thuiscircuit in rook opgaan en probeerde wanhopig om de Ferrari alsnog terug te pakken. In de laatste ronde reden de twee wagens opnieuw zij aan zij door een aantal snelle bochten terwijl ze elkaar keer op keer raakten met de wielen. Arnoux wist Villeneuve opnieuw in te halen, maar ging te wijd en door het gras, wat de tweede plaats opnieuw aan de Canadees gaf.

Opnieuw wist Arnoux later te remmen en naast Villeneuve te komen, maar de Ferraricoureur was genadeloos. Hij zette zijn wagen tegen die van Arnoux en wist met de macht der wanhoop de Renault voor te blijven. Een achterblijver blokkeerde een volgende inhaalpoging van Arnoux. Terwijl Jabouille de eerste turbo-overwinning ooit behaalde, finishte Villeneuve op de tweede plaats, met Arnoux op slechts meters achter hem.

Voor Gilles Villeneuve was de uitslag van de race een logische: zijn Ferrari kon immers de snellere Renault verslaan met de juiste acties. René Arnoux had verloren, maar was niet teleurgesteld. Hij zei later: "Ja, hij heeft me verslagen in Frankrijk. Maar ik maak me geen zorgen, ik weet dat ik verslagen ben door de beste coureur ter wereld."

Villeneuve: "Ook in 2006 rijd ik bij Sauber BMW"

Jacques Villeneuve rekent erop dat hij ook in 2006 zal blijven rijden bij Sauber/BMW.

BMW heeft deze week een verklaring afgegeven waarin staat dat de naam van het team, de nieuwe structuur én de rijdersbezetting zullen worden bekendgemaakt op 1 januari, als BMW officieel eigenaar wordt van Sauber .

De voormalig wereldkampioen denkt zelf dat hij deel zal uitmaken van de operatie."Ik heb er vertrouwen in. Contracten kunnen worden verbroken, maar alles hang af van de manier waarop het vastgelegd is. Toen Peter Sauber en ik met elkaar in gesprek gingen over het contract hebben we besloten dat we geen clausules willen waarmee we elkaar juridisch de vernieling in kunnen helpen. Er zijn dus niet veel manieren om mijn contract te verbreken."

Verder zegt Villeneuve dat hij uitkijkt naar de Grand Prix van Frankrijk, komend weekend in Magny-Cours. "We hebben een hele goede test in Jerez gehad. Daar was het heel warm, maar dat kan het in Frankrijk ook zijn. Ik kijk er erg naar uit."

Gonchar kopman Domina Vacanze

Domina Vacanze start in de Tour de France met Sergei Gonchar als kopman. De voormalig wereldkampioen tijdrijden reed ook al de Giro d’Italia.

In die Giro werd Gonchar zesde. Vorig jaar werd de Oekraïner zelfs tweede in de Ronde van Italië. In juni stapte Gonchar nog af in de Ronde van Zwitserland. Het is de vraag of Gonchar nog genoeg energie heeft om een respectabele Tour te rijden. In 2002 reed Gonchar zijn enige Tour; hij finishte toen als 64e.

Verder is ook Angelo Furlan een bekende naam in de ploeg. In 2002 won Furlan twee etappes in de Ronde van Spanje; daarna ging het minder met de sprinter. Dit zijn de overige zeven Domina-coureurs die over vier dagen van start gaan in de openingstijdrit van de 92e Tour de France: Paolo Valoti, Rafael Noeritdinov, Andei Grivko, Alessandro Cortinovis, Alessandro Bertolini, Jörg Ludewig en Maxim Iglinsky.

VS eisen 14 miljard van tabaksindustrie

Icoon Buitenlands nieuws De Amerikaanse overheid wil via een federale rechter 14 miljard dollar (11,6 miljard euro) van de tabaksindustrie loskrijgen. Het geld is grotendeels bedoeld voor een grootschalige voorlichtingscampagne die rokers er van moet overtuigen te stoppen met hun gewoonte. De rest wil de VS besteden aan een campagne die jongeren van de sigaretten af moet houden.

Volgens de Verenigde Staten is de eis gerechtvaardigd vanwege tientallen jaren van misleiding en fraude door de tabaksindustrie. Volgens het ministerie van Justitie zouden de fabrikanten al zeker vijftig jaar bezig zijn met het stelselmatig verzwijgen van feiten over roken, het sjoemelen met het nicotineniveau in sigaretten en het bewust verleiden van jongeren tot het beginnen met roken.

Met dezelfde argumentatie startte de Verenigde Staten vorig jaar ook al een monsterproces tegen de tabaksindustrie, waarin een schadevergoeding van maarliefst 280 miljard dollar geëist werd. De overheid wilde daarmee het geld terugvorderen dat roken de gezondheidszorg heeft gekost. Die eis werd eerder dit jaar echter afgewezen door een hof van beroep.

Foto Veluwse poema blijft vragen oproepen

Klovan en B03S en croupier hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Na de commotie gisteren om de foto van een blonde poema die op de Veluwe zou zijn waargenomen, maar die afkomstig bleek van een Braziliaanse site, bestaan er nu bij veel internetters vragen over wat voor beest er eigenlijk op de eerste foto's staat.

De foto's van de donkere poema die vorige week werden vrijgegeven, waren nogal onduidelijk omdat ze te sterk gecomprimeerd waren. Sommige deskundigen vermoedden toen zelfs dat de foto's getruceerd (photoshop) zouden zijn, maar daarvan lijkt geen sprake. De onverkleinde foto's heeft de stichting Pantera namelijk inmiddels ook op internet gezet, en daar lijkt van trucage geen sprake. Wel roept het de vraag op of het niet gewoon een huiskat is die op de foto's staat. Als het gewas op de achtergrond hoog gras is, dan is de poema wel erg klein.


Nieuwe vrijgegeven scherpere foto's. Gewas op achtergrond zou één meter hoog korenveld zijn.

'Kruising'
Pantera-woordvoerder Arno van der Valk liet vanochtend op radiostation City FM aan dj Stefan Brau weten dat de gezochte poema mogelijk een kruising is tussen een kleine roofkat en een poema. Hem hebben berichten bereikt dat een paar jaar terug een vrouw twee van zulke nakomelingen in haar bezit had. Eén zou er zijn overleden, de ander ontsnapt. De poema zou donkerbruin van kleur zijn, aldus Van der Valk. Hij gaf toe dat de foto van gisteren een 'misser' was, en een poema uit een Braziliaans natuurreservaat betrof.

-
De foto's van de poema rechtstreeks uit de camera van Pantera:
Foto 1
Foto 2
Zie verder verloop vangactie op Pantera.nl

Pantera heeft inmiddels ook een een video vrijgegeven van de Veluwse poema.

Overwinning muziekindustrie op piraterij

Websmurf had ons via de nieuws-submit te melden:

Hollywood en de muziekindustrie kunnen ICT-organisaties die aanzetten tot het 'stelen' van muziek en films via Internet aanklagen voor piraterij, zo oordeelde het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag. Volgens de muziek- en filmindustrie worden er maandelijks 2,6 miljard liedjes, films en andere digitale bestanden gedeeld. De uitspraak verbetert de juridische positie van de industrie aanzienlijk.

De aanklachten die met deze uitspraak mogelijk zijn zullen zich niet richten op bedrijven die de nieuwe iPod of andere high-tech gadgets ontwikkelen, maar voornamelijk op software-ontwikkelaars die file-sharing software aanbieden, zoals Morpheus en Grokster. Deze ontwikkelaars kunnen nu makkelijker aangeklaagd worden.

Voor een succesvolle aanklacht moeten de aanbieders van file-sharing software niet alleen een programma aanbieden waarmee de gebruikers eventueel bestanden met copyright kunnen delen, ze moeten het delen van deze bestanden ook aanmoedigen. Bijvoorbeeld met het doel om meer gebruikers van hun software te krijgen zodat er meer voor hun banners gevraagd kan worden.

De MPAA (Motion Picture Association of America) laat weten blij te zijn met de uitspraak. "De historische uitspraak van vandaag is een overwinning voor intellectuele rechten in het digitale tijdperk en het is goed nieuws voor consumenten, artiesten en innovatieve bedrijven."

Siamo troppo trendy!

Vandaag was het er, de hip dip. Na een dagje half zon en half wolk, leek het me wel een goed idee om de maandelijkse mags eens door te spitten. Je moet immers weten wat de laatste trends zijn, wie het goed doet en waarvoor je fashionwise absoluut naar de hel gaat.
Slechts één lifestyle magazine is dan ook goed voor minimaal één weekje prozac. Hip zijn is namelijk een survival of the fittest.

'TBS'er moordde niet uit wraak'

Tbs'er Wilhelm Schippers ontkent de 73-jarige Appie Luchies uit wraak vermoord te hebben. Dat heeft Schippers' advocaat Job Knoester laten weten. Wat wél de reden geweest kan zijn voor de slachtpartij wilde Knoester niet vertellen. Ook de nabestaanden van Luchies achten het ''onwaarschijnlijk'' dat de bejaarde is vermoord uit wraak voor eerder misbruik.

Medegedetineerden uit de tbs-kliniek Veldzicht lieten dit weekend weten dat Schippers gemoord zou hebben uit wraak voor seksueel misbruik in het verleden. Knoester: ''Mijn cliënt spreekt de beschuldiging tegen. Ik zie geen aanleiding om het verhaal van tbs'ers in Veldzicht te geloven. Het regime is er momenteel erg streng en er is veel boosheid.''

Knoester denkt dat de tbs'ers die met het wraakverhaal op de proppen kwamen mogelijk denken daarmee zijn cliënt 'een dienst te bewijzen'. Ook voor hen zelf kan dat voordelig zijn, omdat dan door deze 'verzachtende omstandigheid' het regime weer wat leefbaarder wordt.

Bom onder opzet nieuwe competitie

Burgemeester Jacques Wallage van Groningen heeft FC Groningen verboden om te spelen op de geplande speeldagen van 26 en 29 december. Wallage zegt dat hij dan niet kan beschikken over voldoende politie om de wedstrijden in goede banen te leiden. FC Groningen kan volgens Wallage op die data alleen uitwedstrijden spelen.

De wedstrijden rond de feestdagen zijn ingepland zodat er ruimte is voor de play-off wedstrijden aan het eind van de voetbalcompetitie.

Wallage is niet de enige die zegt dat hij problemen heeft met het op de been krijgen van politie rond kerst en oud en nieuw. Tijdens een ingelaste crisisbijeenkomst in Zeist bleek dat meer burgemeesters overwegen een streep door de wedstrijden te halen. Hierdoor dreigt nu al de nieuwe opzet van de competitie op losse schroeven te komen staan.

Om meer ruimte te verschaffen heeft de KNVB besloten twee extra speeldagen in te lassen, te weten 27 december en 30 december. De clubs en gemeenten kunnen uit die twee dagen kiezen.

Haai valt 16-jarige jongen aan

Een 16-jarige jongen is maandag ernstig gewond geraakt toen hij voor de kust van de Amerikaanse staat Florida werd aangevallen door een haai. Het slachtoffer stond in het water te vissen toen de haai hem plotseling in zijn rechterdij beet. De jongen zijn been is in het ziekenhuis geamputeerd.

Getuigen verklaarden dat de jongen zijn leven te danken heeft aan zijn broer, die de haai wegjoeg door hem op zijn snuit te slaan.

Ongeveer 130 kilometer verderop werd afgelopen zaterdag al een 14-jarig meisje gedood door een haai. Van 2000 tot en met 2003 werden er in Florida elk jaar gemiddeld dertig mensen aangevallen door een haai. Vorig jaar waren het er slechts twaalf.

Miljardair Walton komt om bij vliegtuigcrash

Tiesemans had ons via de nieuws-submit te melden:

Miljardair John Walton, de zoon van de oprichter van het Amerikaanse supermarktconcern Wal-Mart, Sam Walton, is maandag om het leven gekomen toen hij kort na te zijn opgestegen met zijn vliegtuigje neerstortte. Walton verongelukte in de staat Wyoming, waar hij woonde.

De 58-jarige Walton was sinds 1992 lid van de raad van bestuur van Wal-Mart, maar hij werkte niet voor het bedrijf. Dit jaar stond hij op de lijst van rijkste personen ter wereld, gepubliceerd door het tijdschrift Forbes, op plek elf. Walton had een geschat vermogen van 18,2 miljard dollar.

Het vliegtuig waarmee Walton verongelukte was een experimenteel, ultralicht vliegtuigje met een kleine benzinemotor. De oorzaak is nog niet duidelijk.

Cziommer keert terug bij Schalke

Simon Cziommer keert terug bij Schalke 04. Beide clubs werden het niet eens over de verlenging van Cziommers verblijf bij FC Twente.

FC Twente wilde de Duitse middenvelder graag nog even huren. Schalke 04 wilde dat in dat geval de opleidingskosten die het nog aan Twente moest betalen zouden worden kwijtgescholden. Directeur Johan Plageman van FC Twente wilde niet meewerken aan een dergelijke constructie. Plageman vindt dat Twente gewoon recht heeft op de opleidingsvergoeding.

Donderdag zal Cziommer zich dus moeten melden bij Schalke 04 voor de eerste training van het nieuwe seizoen. Twee jaar geleden maakte de Duitser de overstap naar de Bundesliga. In de winter van 2003 keerde hij echter alweer terug in Enschede. Bij Schalke kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Ook vorig seizoen speelde Cziommer voor FC Twente.


Fisico wil gaan vlammen in Frankrijk

Giancarlo Fisichella wordt dit seizoen geplaagd door pech, maar de Italiaan hoopt aankomend weekend tijdens de Grand Prix van Frankrijk het podium te kunnen halen voor Renault.

Fisichella staat momenteel negende in de stand om het kampioenschap met 17 punten, evenveel als de Schot David Coulthard .

"Ik had een goede kwalificatie in Indianapolis en had een goede race kunnen rijden. Door verschillende problemen heb ik sinds Melbourne geen podium meer kunnen scoren. Dit is een belangrijke race voor het team, dus we zullen hard werken om een goede prestatie neer te zetten. Ik denk dat onze auto het goed zal doen en dat we een goede kans maken op Magny Cours. Het is echter lastig te zeggen waar we precies staan ten opzichte van McLaren Mercedes, Scuderia en Williams. De laatste vier races was die balans steeds anders."

Tijdens de Grand Prix van Frankrijk vorig jaar eindigde Fisichella als twaalfde in een Sauber.

Japanse volwassenen prefereren DS boven PSP

Otonafami magazine heeft een onderzoek gehouden onder 1000 Japanners boven de 20 en gevraagd wat ze toffer vonden, de DS of de PSP. Hieruit bleek dat 25% van hen een DS had, 14% een PSP en 19% had ze allebei.

Van degenen die geen van beide handhelds had is 35% van plan een DS te kopen, 31% wil een PSP en 19% gaat allebei de handhelds nog kopen.

In totaal heeft de DS 800.000 meer units verkocht in Japan dan de PSP, 2.4 miljoen tegen 1.6 miljoen. Ook qua software loopt de DS voor: 23% van de DS eigenaars zegt meer dan zes titels te hebben tegen 11% voor de PSP. De bestverkopende DS games zijn WarioWare Touched (740.000), Mario 64 (710.000) en Nintendogs (totaal 400.000). De bestverkopende PSP titel is Hot Shots Golf (350.000).

Naam prinsesje bekend

Het nieuwe prinsesje van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima heet Alexia Juliana Marcella Laurentien. Willem-Alexander heeft zojuist aangifte gedaan bij het Oude Stadhuis aan de Groenmarkt in Den Haag van de geboorte van zijn tweede dochter.

Burgemeester Deetman nam met een ambtenaar van de burgelijke stand de aangifte in ontvanst. Minister-president Jan Peter Balkenende en vice-voorzitter van de Raad van State Tjeenk Willink waren ook aanwezig.

Alexia Juliana Marcella Laurentien kwam zondagmiddag even na half drie in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag ter wereld.

Met dank aan Mariss, Xiqum, WaMeLiNoS, Astranomic, Qwea, niels booij, Flippe, Gurb en WaMeLiNoS voor het submitten van dit bericht

Datum van RE4 op de PS2 bekend

Resident Evil 4 is al bijna een half jaar te spelen op de GameCube, maar in navolging van bijvoorbeeld Viewtiful Joe zal dit spel ook op de PlayStation 2 gaan verschijnen. De remake is al een tijdje in ontwikkeling en de PS2 zorgde voor wat problemen, maar ze zijn blijkbaar bijna klaar met het spel. Resident Evil 4 voor de PlayStation 2 zal vanaf 17 november in de winkels te vinden zijn.

Meer Grand Theft Auto: Liberty City Stories details

In het tijdschrift OPM zijn wat nieuwe details van Grand Theft Auto: Liberty City Stories verschenen.
quote
- Er is ruim 2,5 jaar gewerkt aan de PSP-engine. Rockstar deed er ongeveer drie weken over om GTA:LCS te laten draaien op de PSP.

- Afgezien van snellere missies en kortere cut-scenes zal verder alles hetzelfde blijven als in de voorgaande GTA-games. Rockstar wil de speler het gevoel geven een ander soort GTA te spelen.

- Rockstar werkt net zo hard aan GTA:LCS als aan GTA3, Vice City en San Andreas gewerkt is. Ook in dit deel zal er veel aandacht besteed worden aan details, muziek, stemmen en veel andere dingen.

- De wereld van GTA:LCS is iets groter dan de wereld van GTA3 en iets kleiner dan die van Vice City.

- Rockstar zegt dat ze een manier gevonden heeft om de batterij zoveel mogelijk te sparen.


Nieuwe games vereisen firmware upgrade voor de PSP

Zoals we een tijdje terug al vermeld hadden zijn er nu spellen uitgekomen die niet draaien op oudere firmware op de PSP. Het gaat om de spellen Midnight Club 3, Dead To Rights: Reckoning en Coded Arms. Alledrie de spellen draaien alleen op firmware versie 1.5 en bij alledrie de spellen zit een speciaal programma om je firmware te upgraden. Helaas bevatten ze nog niet de allernieuwste versie 1.52, die twee weken geleden werd aangekondigd. De PSP's die op dit moment verkocht worden in Canada en Amerika draaien al op firmware versie 1.5, dus alleen de mensen met een oudere PSP zullen moet upgraden. Of toekomstige spellen alleen op versie 1.52 zullen draaien is nog niet bekend.

KPN neemt Telfort over

vw_caddy herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Telecomprovider KPN is van plan Telfort over te nemen. KPN en Telfort hebben hierover een principe overeenstemming bereikt, zo laat de telecomgigant weten. Met de overname is een bedrag van 980 miljoen euro gemoeid.

Telfort is na KPN en Vodafone de derde mobiele telecomprovider in Nederland met 2,4 miljoen klanten. Telecomprovider Telfort is al eens eerder overgenomen door het Engelse 'O2', maar kocht het begin 2003 weer terug.

Het is de bedoeling dat de naam Telfort blijft bestaan, zo laat KPN weten. De overname is nog niet definitief: de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet nog goedkeuring geven aan deze overname.

Boswachters afgeschrikt door naakte vrouwen

PolarC en gammapooka hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Indiase boswachters die in de oostelijke staat Jharkhand willen optreden tegen de illegale houtkap, worden de laatste tijd afgeschrikt doordat de vrouwen van de houthakkers zich beginnen te ontkleden als hun mannen wegens illegale houtkap worden gearresteerd.

Een functionaris van de boswachters verklaarde dat het 'erg moeilijk is' om met deze vrouwen om te gaan: "Het is voor hen al bijna een gewoonte geworden om zich te ontkleden en om problemen te voorkomen eindigt het vaak in de vrijlating van de daders."

Toen boswachters onlangs drie mannen aanhielden die met illegaal gekapt hout in de weer waren, kwamen er naar schatting zo'n vijftig vrouwen uit de bossen, die zich begonnen te ontkleden. Uit angst voor problemen met de autoriteiten namen de boswachters daarop de benen. De autoriteiten hebben inmiddels al wel een oplossing aangeboden voor dit 'probleem': de opleiding en aanstelling van vrouwelijke boswachters is aanstaande.

Politie schiet op 12-jarige automobiliste

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Een politieagent in Lakeland, Florida, zag zich genoodzaakt enkele schoten af te vuren op een auto met getinte ramen, omdat deze slingerend op hem afreed. Pas nadat de auto tot stilstand was gekomen, ontdekte de agent dat de bestuurder een 12-jarig meisje was, vergezeld van haar 6-jarige broertje. Beiden bleken niet door de schoten te zijn geraakt.

De politieagent had met een collega de auto al klemgereden, toen deze er alsnog in slaagde om weer te ontkomen, waarna deze op de agent af reed. Nadat de agent vervolgens enkele schoten loste op de auto, botste deze tegen een geparkeerd voertuig. Daar ontdekten de agenten pas dat de auto door het meisje werd bestuurd.

Het meisje verklaarde later de autosleuteltjes van een vriend van de familie te hebben gekregen. Ondanks haar leeftijd is het meisje voorlopig aangeklaagd voor onder meer autodiefstal en poging tot moord.

Guy Demel nieuwe collega Van der Vaart

Hamburger SV heeft de 24-jarige middenvelder Guy Demel gecontracteerd. De Ivoriaan tekende een contract voor twee seizoenen. Hij kwam transfervrij over van Borussia Dortmund.

Guy Demel wordt de collega van Rafael van der Vaart, die al eerder tekende voor Hamburger SV. Bij Dortmund kon Demel in vier jaar tijd nooit een vaste waarde worden: hij speelde slechts 34 wedstrijden. Niettemin heeft trainer Doll geen twijfels over zijn nieuwste aanwinst: ”Guy Demel was één van de spelers die op mijn verlanglijstje stond. Hij is een absolute allrounder." Demel kwam eerder uit voor Olympique Nîmes en Arsenal. Hij is tevens met Ivoorkust in de race voor het WK 2006.

Crédit Agricole langer actief in wielersport

Het Franse Crédit Agricole blijft nog zeker tot en met 2008 actief in het wielerpeloton. R.A.G.T. daarentegen denkt er juist aan de sponsoring stop te zetten.

Gisteren verlengde de Franse bank zijn contract met twee seizoenen tot en met 2008. Bij Crédit Agricole rijden onder meer Christophe Moreau, Jaan Kirsipuu, Thor Hushovd en Patrice Halgand. Al vanaf 1998 is de Franse bank sponsor van het wielerteam, toen als opvolger van GAN. Waar Crédit Agricole nog even doorgaat, daar denkt R.A.G.T er aan de sponsoring stop te zetten. Teamdirecteur Serge Barle is er van overtuigd dat het de sponsor frustreert dat het niet meer in de grote wedstrijden te zien is. R.A.G.T maakt geen deel uit van de Pro Tour, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Crédit Agricole. Daardoor kan de ploeg niet automatisch deelnemen aan Franse topkoersen, als Parijs-Nice en de Tour de France. Het team is afhankelijk van wildcards. Maar voor de Tour kreeg R.A.G.T dit jaar geen wildcard, wellicht vanwege de matige Tour die het in 2004 reed.

Nieuwe hoofdsponsor voor AGOVV

AGOVV Apeldoorn heeft in Sandd een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Sandd is in Nederland het op één na grootste postbedrijf. Het bedrijf zal hoofd- en rugshirtsponsor zijn van de ploeg uit de Gouden Gids Divisie.

"Wij zijn erg blij met de overeenkomst, omdat wij als ambitieuze club graag een vergelijkbaar snelle groei willen realiseren zoals Sandd de afgelopen jaren heeft bereikt", aldus Aad Spruit, algemeen directeur van AGOVV

Foutje van moeder natuur

champagne stuurde via de submit de volgende column in:
Er is een onderzoek gedaan naar het vrouwelijke orgasme en het is bewezen: het vrouwelijk orgasme wordt bepaald door een gen. Manlief kan zich een slag in de rondte strelen, likken, wrijven of stoten, haar hartje zal er niet sneller van gaan kloppen en haar hoogtepunt zal uitblijven wanneer ze dat felbegeerde gen niet bezit. Helaas. Gewoon een kwestie van pech hebben. Een foutje van Moeder natuur.

Na jaren en jaren waarin de man er langzaam maar zeker van doordrongen is geraakt dat hij een beetje méér zijn best moet doen om het óók voor een vrouw leuk te maken tussen de lakens, wordt dit nu in één klap weer tenietgedaan door de uitslag van zo’n ‘lullig’ onderzoek. Wanneer je verschillende pogingen hebt ondernomen om de dame in kwestie een hoogtepunt te laten bereiken, en je merkt dat ‘het’ niet komt, kun je nu, geheel plausibel, stellen dat het in ieder geval niet aan jóuw kwaliteiten als minnaar ligt, maar aan dat ontbrekende gen. Wél zo makkelijk. Geen beladen gesprekken of onuitgesproken verwijten over en weer, maar gewoon open en eerlijk constateren dat het aan háár ligt. Dat geeft rust.

Geen gepieker meer over wáár nou precies die G-spot zit of hoe je haar het meeste kunt laten genieten. Er is geen reden meer om je technieken te verfijnen, haar subtiele hints op te volgen of een graai in het nachtkastje te doen voor sfeerverhogende speeltjes. Ze heeft dat gen nou eenmaal niet en zal het ook nooit krijgen. Ze zal nooit kreunend van genot, haar nagels in je rug zetten wanneer ze haar hoogtepunt bereikt, of kronkelend van genoegen hees fluisteren dat ze komt. Niets van dat al. Je kunt het maar beter accepteren zoals het is en je gewoon helemaal op je eigen hoogtepunt concentreren. Je hoeft niet bang te zijn dat je verwijtend aangekeken wordt of, erger nog, voor egoïst wordt uitgemaakt. Jij kunt er immers toch ook niets aan doen?

En laten we wél wezen: het vrouwelijke orgasme heeft geen enkel nut, voor wat betreft de voortplanting. Het is ‘alleen maar’ lekker. De man daarentegen kan niet zonder zijn hoogtepunt; hij moet zijn zaad verspreiden, om het nageslacht in stand te houden. Zo was het al in de oertijd en zo is het nu nog steeds. Kortom: we zijn weer terug bij aah…aahhh…..aaahhffff !

Chloorgas ontsnapt in Botlekgebied

Bas028 en vele anderen hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Rotterdamse Botlekgebied is maandagavond chloorgas ontsnapt uit een kapotte leiding in een fabriek van Akzo Nobel. Direct na het ontdekken van het lek, werden de wegen rondom het gebied afgesloten. Ook het treinverkeer in de omgeving werd stilgelegd.

De brand weer kon na onderzoek het lekken van het gas stoppen door de druk van de leiding af te halen. Een woordvoerder van de brandweer verklaarde dat de vervuilde lucht slechts over een beperkte afstand van twee- tot driehonderd meter verspreid werd, doordat het vrijwel windstil was op het moment van de lekkage. Wel hangt in de buurt een penetrante geur. Omwonenden hebben geen gevaar gelopen.

De politie houdt er rekening mee dat een explosie bij Akzo Nobel de oorzaak van het lek is.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.