FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 25 maart 2005

Jongens beschieten trein bij Alkmaar

Duvel had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft vanmiddag drie jongens van vijftien en zestien jaar opgepakt, die een trein hadden beschoten met plastic kogels. Het incident gebeurde rond half vijf op het traject Alkmaar-Heerhugowaard in de buurt van St. Pancras.

Dat de politie de jongens heeft kunnen aanhouden, is te danken aan de snelle reactie van een treinmachinist en een passagier, die meteen alarm sloegen. De jongens waren in een camouflagepak oorlogje aan het spelen en beschoten de trein met plastic kogels. "Dat waren geen onschuldige wapens want de putten zitten in het plaatwerk van de trein. Een van de balletjes was net onder het raam ingeslagen", vertelt een politiewoordvoerster.

De jongens, afkomstig uit Warmenhuizen en Alkmaar, hadden hun wapens al weggegooid toen de politie arriveerde. Ze werden echter al gauw weer teruggevonden. De machinist en de passagier hebben aangifte gedaan. Ze zeggen zich enorm bedreigd te hebben gevoeld. De jongens zijn verhoord en de zaak zal verder worden onderzocht. Na het verhoor mag het drietal naar huis, waar zij kunnen wachten op een bericht van het Openbaar Ministerie.

Nieuwe coach voor Omniworld Almere bekend

Omniworld Almere maakt nieuwe coach als vervanging voor Cees van Rootselaar bekend.

Marco van den Berg wordt de vervanger van de huidige coach Cees van Rootselaar. Dit is bekend gemaakt door het bestuur van Omniworld. Volgens het bestuur is Van Rootselaar niet de man waarmee de beoogde doelen bereikt zouden worden. Vorig seizoen was Van den Berg nog werkzaam bij de Eiffeltowers, maar hier werd hij vanwege tegenvallende prestaties aan de kant gezet. Daarvoor behaalde hij bij dezelfde club het kampioenschap.

Een soepje voor de VVD

Vandaag de eerste bijdrage van onze nieuwe columnist BasylFawlty:

Ik serveer ook wel eens een drankje aan mensen die ik niet moet en de kunst is dan om je gezicht altijd maar in die vriendelijke plooi te houden. Maar, zoals ik ooit in mijn periode bij Free Record Shop heb geleerd, wie je ook voor je hebt: SWAS: service with a smile. Stond je elke week tegen die lachende plastic opblaaslippen van Connie Breukhoven aan te kijken in het weekkrantje voor het personeel. Dat vergeet je dus nooit meer.

Peiling: Burgemeesterskwestie kost PvdA zetels

Icoon politiek binnenland nieuwsHet afwijzen van de grondwetswijziging die een gekozen burgemeester mogelijk moest maken lijkt de PvdA deze week zetels te kosten. De partij moet in vergelijking met de Politieke Barometer van vorige week drie zetels prijsgeven. D66, de partij die haar minister Thom de Graaf zag aftreden, wint een zetel.

Ook GroenLinks laat deze week een verlies zien, en gaat van tien naar acht zetels. De winnaars zijn de VVD en het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders, die respectievelijk twee en drie zetels winnen. Door het verlies van PvdA en GroenLinks zakken de drie linkse fracties deze week tot 69 zetels. De regeringspartijen staan in de peiling tezamen op 67 zetels.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
18-03-2005
Peiling
25-03-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64420,93220,832
PvdA27,34232,45030,347
VVD17,92818,12819,230
SP6,398,4139,514
LPF5,781,111,01
GroenLinks5,186,4105,18
D664,163,243,35
ChristenUnie2,133,152,64
SGP1,621,821,82
Groep Wilders---3,345,17
Overige partijen0,901,601,30

Veel zwartrijders in Amsterdamse trams en metro' s

De Amsterdamse trams en metro's kampen van al het openbaar vervoer in Nederland het meeste met zwartrijders. Vooral van de metro wordt door veel reizigers onbetaald gebruik gemaakt. Maar liefst een op de vijf mensen (19,3 procent) reist zonder geldig vervoersbewijs. In de tram reist een op de tien mensen zwart, wat overeen komt met 9,8 procent. Dit zijn de resultaten van een onderzoek, dat vorig jaar werd uitgevoerd door het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

In het onderzoek werd gekeken naar het zwartrijderspercentage in de bus, tram en metro in heel Nederland. Het ministerie hoopt hierdoor inzicht te krijgen in de zwartrijdersproblematiek. Op deze manier kan later gemakkelijk worden bekeken of nieuwe maatregelen tegen zwartrijden ook daadwerkelijk werken. Zo gaat er in Rotterdam binnenkort een proef van start met een ov-chipkaart.

Instapregime
In Rotterdam ligt het percentage van zwartrijders op dit moment op 7,2 procent in de metro. In de tram rijdt maar 2,8 procent van de passagiers zwart. Dit verschil is te verklaren door het 'instapregime'. Bij de metro is alleen bij de ingang gedeeltelijk controle, in de tram worden extra controleurs ingezet. In Den Haag ligt het percentage zwartrijders op 9,1 procent in de tram. Zij hebben geen extra controle.

Op landelijk niveau wordt er het meest zwart gereden in de metro, 12,7 procent. Op grote afstand gevolgd door de tram met 6,8 procent. In de provincies Friesland, Groningen en in de Achterhoek wordt het minste zwart gereden.

Oranje waarschijnlijk zonder Ajacieden

Icoon Sport nieuwsHet Nederlands voetbalelftal zal in de uitwedstrijd tegen Roemenië vermoedelijk starten zonder Ajacieden in de basis. Het is daarmee voor het eerst dat trainer Marco van Basten in zijn functie als bondscoach geen speler van de Amsterdamse club opstelt. PSV'er Phillip Cocu lijkt de laatste vacante plek op het middenveld te gaan bezetten.

Behalve Cocu zal het middenveld gevormd gaan worden door Marc van Bommel (PSV) en Denny Landzaat (AZ). Dit betekent dat Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder waarschijnlijk op de bank beginnen. In de voorhoede keren Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben terug. Van Nistelrooij, die lange tijd geblesseerd was, hoopt voor het eerst sinds maanden weer eens te scoren. Eind november maakte hij namens zijn club Manchester United voor het laatst een doelpunt in een officieel duel.

De wedstrijd in Boekarest begint zaterdagavond om 19.00 uur en wordt uitgezonden op Nickelodeon.

Vermoedelijke opstelling Nederland:

Van der Sar;
Kromkamp, Boulahrouz, Mathijsen en Van Bronckhorst;
Van Bommel, Landzaat en Cocu;
Kuijt, Van Nistelrooij en Robben.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Champ Car toekomst Verstappen onzeker

De toekomst van Jos Verstappen in de Champ Car World Series is onzeker. Het is namelijk onduidelijk wat de toekomst van het HVM Racing-team is. De Nederlandse coureur legde afgelopen woensdag voor HVM een succesvolle test af op het circuit van Sebring.

Er heerst grote onduidelijkheid over de sponsoring van het HVM Racing-team en de grootste sponsor zou zich teruggetrokken hebben. Mario Dominguez, de enige HVM-rijder op dit moment, schijnt zelfs niet meer zeker te zijn van zijn plek. Het team van HVM zal zaterdag bijeenkomen om over het komende raceseizoen te praten. Het is mogelijk dat het team slechts één auto zal inzetten en dan is Mario Dominguez nog altijd wel de grootste kanshebber.

Het is echter ook mogelijk dat de Champ Car World Series-organisatie Verstappen zal steunen om komend seizoen actief te zijn voor HVM, zodat men toch nog een acceptabel aantal auto's op de baan zal krijgen. Afgelopen seizoen ondersteunde de organisatie bijvoorbeeld coureur Alex Tagliani.

De Champ Car World Series starten over 3 weken met de Grand Prix van Long Beach.

Barrichello verdedigt Bridgestone

Rubens Barrichello vindt dat er niet te veel blaam bij Bridgestone moet worden gelegd voor de problemen met de banden. Er waren naar zijn mening meer oorzaken die de bandenproblemen in Maleisië verklaren.

Nu met de komst van de F2005 het ene probleem uit de wereld lijkt te zijn, wordt de aandacht gericht op wat volgens velen het andere probleem is, de banden. Rubens Barrichello neemt het nu echter op voor Bridgestone. Hij vindt dat er in de pers te veel blaam bij Bridgestone legt voor de problemen die Ferrari had met de banden.

Barrichello vertelde: "Ik denk niet dat we alle schuld voor onze moeilijkheden in Maleisië bij Bridgestone moeten leggen. We reden in de F2004M-auto en we wisten dat dit waarschijnlijk de moeilijkste race was voor die auto. Overduidelijk was er een probleem met de banden, maar dat was niet alleen Bridgestone's fout."

[upd] Terreurverdachte in A'dam opgepakt

In Amsterdam is een 20-jarige man opgepakt die verdacht wordt van terroristische activiteiten. Hij zou onder meer militante moslims hebben geronseld. Ook vermoedt de politie dat de verdachte heeft geprobeerd om explosieven te kopen.

Bij de arrestatie van de man zijn een computer en MP3-bestanden in beslag genomen, zo meldt AT5. Er wordt nog onderzocht of de verdachte banden onderhouden heeft met de Hofstadgroep. De aanhouding van de verdachte geschiedde in samenwerking met de Nationale Recherche.

Update 21:08
De verdachte die nu is aangehouden is dezelfde man die onlangs werd veroordeeld voor het bedreigen van het Tweede Kamerlid Geert Wilders. Hij deed dat via internet, waar hij een onthoofdingsfilmpje verpreidde. De 20-jarige Bilal L. heeft daar enige tijd voor in de cel gezeten.

Het Openbaar Ministerie zegt dat de jongeman verdacht wordt personen benaderd te hebben voor springstoffen en deelname aan de gewapende strijd. Hij zou ook medegevangenen benaderd hebben tijdens zijn detentie. Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.

Wetenschappers ontdekken planten met bijzondere genen

Icoon Wetenschappelijk nieuws Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van Purdue, die de genen van planten onderzoeken, deden een bijzondere ontdekking. Er zijn planten gevonden die hun defecte genen hebben gecorrigeerd op een manier die eerder niet voor mogelijk werd gehouden.

Er zou een genetisch correcte code verborgen zijn in de planten, genaamd Arabidopsis, die onafhankelijk zouden zijn van gewone overervingmechanismen. Het bestaan van zo'n verborgen back-up code was niet eerder bekend in de wetenschap.

Als de ontdekking bevestigd kan worden, dan zou dat betekenen dat de wetten van de erfelijkheid, die door de negentiende-eeuwse monnik Gregor Mendel ontdekt zijn, plaats moeten maken voor uitzonderingen. De wetenschappers vonden bovendien dat het verborgen genetische materiaal niet uit het gewone DNA bestaat, maar uit RNA. RNA staat voor Ribonucleic acid, en is ook een drager van genetische informatie net als DNA. De planten zouden de RNA activeren wanneer ze stress zouden hebben.

Op dit moment zijn er discussies gaande of dit systeem niet de evolutie in de weg zit gezien het feit dat de evolutionaire mutaties door dit systeem weer ongedaan worden gemaakt. De ontdekking van de wetenschappers wordt in het vooraanstaande blad Nature gepubliceerd.


Links is de gemuteerde Arabidopsis te zien, rechts het nageslacht met de gecorrigeerde genen

Nieuwe verkiezing Miss & Mister FOK! van start

Na in 2002 K_i_m en Re bij de users en MUUS en Kreator bij de crew en in 2003 Jory en Jerruh bij de users gaat het forum FOK!Userfoto's weer op zoek naar de Miss & Mister FOK!. De verkiezing is vandaag van start gegaan.

Hier vind je info over hoe de userverkiezingen in z'n werk gaan en hoe je eraan mee kunt doen en hier vind je meer info over de crewverkiezingen. Aan de userverkiezingen mogen alle FOK!kers meedoen, dus misschien ga jij er binnenkort wel vandoor met de titel Miss of Mister FOK!.

De verkiezing eindigt op 7 april, dus dan zullen we weten wie zich de mooiste FOK!ster en FOK!ker mogen gaan noemen!

Update:
Vanwege het geschommel in down- en uptime van FOK! is de inschrijfdatum verlengd naar 27 maart.

'Nederlandse Tour-etappe in 2006'

Gisteren werd bekend gemaakt dat de Tour de France van 2006 in Straatsburg zal starten. Volgens de krant De Limburger zal de Tour de France vervolgens Nederland aandoen.

De derde of vierde etappe van de Tour de France van 2006 zal volgens de krant in Valkenburg, op de grens van Vilt en Berg en Terblijt finishen. Een finish op de Cauberg is door de organisatie van de Tour de France vanwege veiligheidsredenen afgewezen en daarom is gekozen voor een finish net na de Cauberg.

De volgende dag zal de Tour de France volgens de plannen een geheel Nederlandse etappe krijgen. De etappe loopt van Limburg naar Zeeland, waar Neeltje Jans de finishplaats zou moeten worden. Het was bekend dat zowel Zeeland als de gemeente Valkenburg in de laatste jaren veelvuldig hebben gesproken met Jean-Marie Leblanc over een etappe in Nederland.

Hoewel het nog niet bevestigd is door de Tour-organisatie is burgemeester Constant Nuytens van Valkenburg optimistisch dat het er daadwerkelijk van komt: "Het is nu alleen nog wachten op het verlossende telefoontje. Dat verwacht ik één van de komende dagen. Toen ik hoorde dat Straatsburg in 2006 de Grand Départ zal worden, zag ik de puzzel meteen mooi in elkaar schuiven. Vanuit de Elzas is het immers makkelijk om naar Nederland te komen."

Achttien gewonden bij botsing bussen Arnhem

Gelderland had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Arnhem zijn bij een botsing tussen een streek- en stadsbus op de Velperbinnensingel achttien mensen lichtgewond geraakt. Vijf van hen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

Het ongeval vond omstreeks 16.00 uur plaats. Een stadsbus van Hermes moest plots remmen voor een voetganger die dreigde over te steken. Daarop klapte de streekbus van Connexxion op de stadsbus. De meeste gewonden zaten in de stadsbus. Gewonden hebben vooral nekklachten.

Gedragsproblemen Marokkaanse jeugd

Icoon Algemeen nieuws Een grote groep Marokkaanse kinderen in Amsterdam blijkt te kampen met (ernstige) gedragsproblemen. Dat meldt de welzijnsorganisatie Combiwel. Honderden Marokkaanse kinderen vanaf zes jaar dreigen door hun gedrag buiten de Nederlandse maatschappij te vallen.

Velen vertonen agressief gedrag, zijn slecht aanspreekbaar en hebben geen normbesef. Volgens de welzijnsorganisatie bieden scholen en jongerenwerk geen oplossing voor de problemen.

Daarom heeft Combiwel een plan van aanpak opgesteld voor de probleembestrijding. Onder meer de ouders van de Marokkaanse kinderen zullen daarbij actief betrokken moeten worden.

Combiwel luidt de noodklok over onder meer de Diamantbuurt. Daar werd onder meer in het verleden een echtpaar door Marokkaanse buurterreur hun huis uitgejaagd. Leider van Nieuw Rechts, Michiel Smit, werd er een aantal dagen later ook weggejaagd.

Groep jongens verkrachtte meer meisjes

Icoon misdaad nieuws De zestien Rotterdamse jochies die zich schuldig hadden gemaakt aan de groepsverkrachting van een dertien-jarig meisje, blijken meer op hun kerfstok te hebben. Zo worden ze verdacht van het verkrachten van nog twee andere meisjes.

Sinds de arrestatie van de jochies, in januari, hebben nog twee meisjes van veertien jaar oud zich gemeld bij justitie. Eén van hen heeft verklaard drie keer door hen verkracht te zijn, de ander één keer.

Alle jochies zijn tussen de negen en zestien jaar oud. Het gros van hen heeft de delicten bekend. Ze verkrachtten het dertien-jarige meisje in kelderboxen en in een woning in Rotterdam-Zuid. Het kind van negen kan vanwege zijn leeftijd niet worden vervolgd.

Ebola-achtige ziekte verspreidt zich vlot door Angola

Angola kampt momenteel met een virus, dat veel gelijkenis vertoont met de ziekte Ebola. In het noorden van het land zijn in de afgelopen weken al zeker 95 mensen door het virus gestorven, zo bleek uit tellingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Volgens de WHO gaat het om de ziekte Marburg, die veel op Ebola lijkt. Een hoge functionaris van de provincie rond de hoofdstad Luanda, liet weten dat er inmiddels vijf nieuwe gevallen van besmetting zijn ondekt. Twee van hen zouden al zijn overleden. Het zou hierbij gaan om een Italiaanse hulpverlener en een jongen van vijftien jaar oud. De WHO kan dit echter niet bevestigen.

De ziekte is uiterst zeldzaam en dodelijk. Vooral kinderen jonger dan een jaar sterven aan de ziekte. Medicijnen bestaan niet. Het virus verspreidt zich via lichaamsvocht. Symptomen zijn koorts en hevige bloedingen, evenals bij het Ebola virus. De WHO stuurt nu mensen naar het land toe om te proberen de ziekte te bestrijden.

De ziekte verspreidt zich razendsnel
in het noorden van Angola

Veertien jaar cel voor moord op barman

De man, die in juli 2004 de Beverwijkse barkeeper Erwin Laan heeft vermoord, is vandaag in Haarlem veroordeeld tot veertien jaar cel. Het Openbaar Ministerie had zestien jaar cel geëist. De veroordeelde Maurice van L. was een goede vriend van Erwin Laan en had zelfs na zijn dood een stille tocht georganiseerd ter nagedachtenis aan de barman.

De 26-jarige Maurice van L. schoot de barman dood na sluiting van café De Eindspurt. Hij zou samen met hem en enkele anderen op vakantie gaan naar Griekenland en moest de reis boeken. Maurice van L. stak het geld in eigen zak. Om verdachtmaking te voorkomen schoot hij de barman dood in de hoop dat men dacht dat het om een roofmoord ging. Daarom stal hij achthonderd euro uit de kassa. Maurice van L. raakte verdacht toen bleek dat hij als laatste in het café aanwezig was en geldproblemen had.

Een 19-jarige Heemskerker, die het moordwapen had geleverd, kreeg vier maanden celstraf vanwege verboden wapenbezit. Het OM had negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk, geëist voor medeplichtigheid aan moord. De rechtbank achtte medeplichtigheid niet bewezen.

Vrouw krijgt vergoeding voor zevenjarige 'seksstraf'

Icoon Buitenlands nieuws Een Italiaanse vrouw krijgt een schadevergoeding omdat haar ex-man geen seks met haar wilde hebben. Dat heeft het Hooggerechtshof van Italië deze week beslist. De toenmalige echtgenoot hield het vol om zeven jaar lang geen seks met zijn vrouw te hebben. Naar eigen zeggen wilde hij haar straffen.

Francesco begon zijn seksstaking in 1990. De reden was om zijn vrouw, Piera, te straffen omdat ze niet aan zijn zijde stond tijdens een familieruzie over geld. De twee zijn vervolgens uit elkaar gegaan in 2000. Francesco was ervan overtuigd dat Piera de reden was van de echtscheiding en hij wilde haar daarom geen compensatiegeld betalen. Hij is al een aantal keer in beroep gegaan, en kreeg telkens gelijk.

Het Hooggerechtshof gaf hem echter geen gelijk. Er werd geoordeeld dat Francesco's seksstraf niet gepast was. Het gebrek aan seks frustreerde Piera toentertijd. De scheiding was volgens het Hooggerechtshof daardoor niet de schuld van Piera. "De weigering van affectie en seksuele aandacht is de reden van de scheiding", aldus het Hooggerechtshof van Italië. Voor Piera was "een bevredigend leven onmogelijk". Francesco moet, naast de schadevergoeding voor Piera, tevens opdraaien voor de kosten van de gerechtelijke procedure. Het zou gaan om duizenden euro’s.

Man minister Dekker overleden

pberends, XcUZ_Me en Ikook hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuws Constant van Gestel, de man van minister Dekker van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) is deze morgen overleden. Het ministerie van VROM maakte dit vandaag bekend.

Vorige week werd Van Gestel met spoed in het ziekenhuis van San Francisco opgenomen. Hij was in de Verenigde Staten op zakenreis. Gelijk vloog minister Dekker daarop naar haar man toe.

Deze woensdag keerde het echtpaar onder medische begeleiding terug naar Nederland. De 66-jarige Van Gestel bekleedde enkele commissariaten en was voorzitter van de Branchevereniging Ondernemers in de Kinderopvang. Van Gestel moest voor verdere behandeling verblijven in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag.

Wat de doodsoorzaak is van Van Gestel wil VROM in verband met de privacy niets zeggen. Voorlopig neemt staatssecretaris Van Geel van Milieu de portefeuille van minister Dekker waar. Dit deed hij al tijdens Dekkers afwezigheid.

DHL maakte beste radioreclame

Pakketbezorger DHL heeft de prijs voor beste radiocommercial gewonnen. Het 'Gouden DATje' werd gisteravond uitgereikt op de radio-beurs 'Radiolive 2005' in de Amsterdamse RAI. Aan de titel is een bedrag verbonden van 100.000 euro die te besteden is als commercialzendtijd bij de grote commerciële en publieke radiozenders.

Radiopresentator Gordon werkte actief mee aan het spotje. In de commercial belt hij als zijn alter-ego mevrouw De Waal naar het callcenter van DHL om een pakketje te versturen. De winnende reclame werd bedacht door reclamebureau Ogilvy & Mather.

Radio-luisteraars konden de afgelopen weken via internet op hun favoriete commercial stemmen.

Twaalf jaar cel voor kofferbakmoord

De 27-jarige Rhonda K. is vandaag door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot twaalf jaar cel. De vrouw was de opdrachtgeefster in de zogeheten kofferbakmoord in maart 2003. Hierbij vermoordde huurmoordenaar Harold R. de 51-jarige vriend van de vrouw, Ger Douven uit Schinveld.

Douven werd doodgeschoten toen hij op proefverlof was. Hij had drie jaar cel gekregen voor het handelen in drugs. Zijn verkoolde lichaam werd op 12 maart gevonden in de kofferbak van zijn uitgebrande auto in een bos nabij het dorp Puth, in de gemeente Schinnen. K. vertelt dat ze haar vriend heeft laten vermoorden, omdat hij haar mishandelde en bedreigde. Ook eiste hij zijn verdwenen drugsgeld op. Tevens had de vrouw een andere minnaar gevonden. Opmerkelijk is dat de huurmoord betaald werd met het drugsgeld van Douven zelf.

DHC-rappers distantiëren zich van site

De twee rappers van de Haagse rapgroep Den Haag Connection (DHC) die in januari werden veroordeeld wegens bedreiging van Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, zeggen niets van doen te hebben met de website DHC-records.tk. Gisteren kwam de site in het nieuws omdat er tussen foto's van vermoedelijke leden van de rapgroep een plaatje stond waarop Hirsi Ali een vizier op haar voorhoofd gericht kreeg. 'Game over', en 'fuck you bitch' stond er boven en naast het portret.

Volgens het duo, de 23-jarige H. L. en de 25-jarige R. el H., heeft DHC nóóit een website gehad. ''We zijn verontwaardigd dat onbekenden zonder toestemming gebruik hebben gemaakt van de naam DHC en doen alsof de rapgroep Hirsi Ali bedreigt." De rappers deden hun uitlatingen in een verklaring die hun advocaat vandaag uitgaf.

Wie de site van DHC dan wel heeft opgezet, is onduidelijk. In ieder geval bevatte de homepage diverse foto's van leden van de rapgroep. De website is inmiddels van internet verwijderd.

Naaktschandaal treft stiefmam Noorse prinses

a-ha had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsDe stiefmoeder van de Noorse kroonprinses Mette-Marit houdt de gemoederen bezig in Noorwegen. De 34-jarige Renate Barsgård, die eerder deze maand trouwde met Mette-Marits vader Sven Olav Høiby (68), was drie jaar geleden betrokken in een sexparty met twaalf jongeren. Eén van de jongens heeft foto's van het feestje gelekt naar een Deense krant.

Høiby moest voor het omstreden jawoord aan zijn geliefde al uitwijken naar Den Haag, omdat het verleden van Barsgård voor veel rumoer zorgde in Noorwegen. Renate werkte tien jaar als stripper in een nachtclub, en was, zo blijkt uit de foto's, ook in te huren voor privéfeestjes aan huis. Mette-Marit (31) zou overigens maar weinig contact hebben met haar vader, die al geruime tijd van haar moeder gescheiden is. Høiby was wel aanwezig bij het huwelijk van zijn dochter met kroonprins Haakon, in augustus 2001.

De stiefmam van kroonprinses Mette-Marit is verwikkeld in een seksschandaal
Stiefmam Renate laat zich helemaal gaan

Totale verkopen Capcom tot december 2004

Capcom heeft alle wereldwijde verkopen van het bedrijf tot aan december 2004 bekend gemaakt. Het lijstje heeft op de eerste plek de Resident Evil-serie, met daarachter de Street Fighter-serie. Hekkensluiter van de top-3 is Megaman.
Het volledige lijstje is als volgt:

Resident Evil : 26.000.000 units (38 titels)
Street Fighter : 24.000.000 units (53 titels)
Megaman : 22.900.000 units (95 titels)
Onimusha : 6.900.000 units (10 titels)
Devil May Cry : 4.700.000 units (3 titels)
Dino Crisis series : 4.400.000 units (12 titels)
Ghosts 'n Goblins : 4.100.000 units (13 titels)
Final Fight : 3.100.100 units (8 titels)
Breath Of Fire : 3.000.000 units (13 titels)
Disney : 1.320.000 units (33 titels)
1942 : 1.200.000 units (3 titels)
Commando : 1.100.000 units (2 titels)

Het lijkt nu alsof alle series enorm lang zijn, maar dat komt omdat alle verschillende console- en PC-versies apart zijn geteld.

FOK! zoekt nieuwe reviewers!

Ons reviewteam is de afgelopen tijd behoorlijk uitgedund en de huidige reviewers kunnen de hoeveelheid materiaal op dit moment niet aan. Daarom gaan we weer op zoek naar een behoorlijk aantal reviewers. Kun jij leuk schrijven en ben je bekend met FOK? Twijfel dan niet en solliciteer!

Op dit moment zoeken we versterking in de vorm van een boekreviewer, rock/metal/alternatief reviewer en een filmreviewer. We zullen jullie even in het kort vertellen wat er van jullie verwacht wordt.

Wat wordt er van een muziek-reviewer verwacht?
Zoals hierboven al staat vermeld zijn we specifiek op zoek naar reviewers voor een bepaalde muzieksoort. We hebben er namelijk al genoeg in de genres pop en dance, maar de rock, metal en alternatieve cd's blijven op dit moment een beetje liggen. We zoeken dus iemand met een oor voor het stevigere werk, die in is voor zowel gevestigde namen als beginnende bands. Je reviewt minimaal twee cd's per maand.


Wat wordt er van een boek-reviewer verwacht?
Natuurlijk is het van belang dat je van lezen houdt en dit alles leuk kan neerzetten in een review. Verder is het ook best van belang dat je aardig wat vrije tijd hebt. Boeken kunnen dik zijn en de reviews zullen binnen 2 weken na ontvangst van het boek online moeten op de Frontpage. We rekenen erop dat je per maand minimaal twee reviews aflevert.

Wat wordt er van een film-reviewer verwacht?
Van een filmreviewer verwachten wij in de eerste plaats dat die regelmatig persvoorstellingen van de nieuwste films bijwoont. Deze voorstellingen zijn vrijwel altijd in Amsterdam, het is dan ook erg handig als je daar in de buurt woont. Met het bijwonen van zo'n persvoorstelling ben je zo een halve dag kwijt, en dan moet het schrijven van de review nog beginnen. Als je weinig vrije tijd hebt, wordt dit erg moeilijk. We verwachten minimaal 2 filmreviews per maand. Daarnaast spring je bij bij het reviewen van dvd's. Een dvd-speler heb je dus ook nodig.

Algemeen
Zoals aangegeven verwachten we van alle reviewers dat zij minimaal twee reviews per maand afleveren in de categorie waarvoor zij zijn aangenomen. Meer mag natuurlijk ook! Wij proberen het materiaal zoveel mogelijk voor je te regelen. Dit heeft veel voordelen, maar bedenk je ook dat het niet altijd de spullen van je favoriete schrijver/band/acteur zijn die je krijgt voorgeschoteld. Daarnaast komen de portokosten (voor het opsturen van reviewmateriaal) en reiskosten (naar de persvoorstellingen) voor je eigen rekening.

Wat kun je als reviewer verdienen?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zitten er niet in. Je werkt als reviewer op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Waarom het toch zo leuk is? Je hoort de nieuwste muziek, leest de boeken die morgen pas in de winkel liggen en ziet films waar al je vrienden nog 2 weken op moeten wachten. Daarnaast werk je in een enthousiast en gezellig team van medevrijwilligers, wat natuurlijk onbetaalbaar is! En de ultieme beloning: een @fok.nl mailforwarder (na je proeftijd) en een FP-Crew tagje bij je naam.


Hoe kun je solliciteren?
Solliciteren gaat via onze sollicitatietool. Vul alle velden in, anders kunnen we je sollicitatie niet in behandeling nemen. Overtuig ons waarom we persé jou moeten aannemen, vertel ons over jezelf en over hoeveel vrije tijd je hebt, en wie weet kunnen we je binnenkort welkom heten in de crew! Solliciteren kan tot 31 maart.

[upd] Zaak comapati?nte weer voor de rechter

Icoon Buitenlands nieuws Opnieuw gaat een rechter zich buigen over de zaak-Schiavo. De ouders van comapatiënte Terri Schiavo zitten weer in de rechtbank, nadat een verzoek van gouverneur Jeb Bush van Florida om de vrouw onder staatstoezicht te plaatsen donderdag werd verworpen. Dat meldt CNN vandaag.

Vandaag is het exact een week geleden dat de sondevoeding werd losgekoppeld. Schiavo kan elk moment overlijden. Eerder deze week kwam de zaak al voor het hooggerechtshof, die de ouders van Schiavo opnieuw ongelijk gaf.

Het juridisch getouwtrek tussen de echtgenoot en de ouders van de zwaar gehandicapte Schiavo duurt nu al zeven jaar. Inmiddels hebben negentien rechters zich over de zaak gebogen. De zaak heeft tot heftige debatten in de VS geleid. Vooral religieuze en conservatieve Amerikanen roeren zich, omdat zij het stopzetten van de voeding als moord beschouwen. President Bush tekende maandag een spoedwet van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, die behandeling van de kwestie door federale rechters mogelijk maakte.

Update 16.45 uur
Rechter James Whittemore heeft het verzoek van Robert en Mary Schindler, de ouders van Terri Schiavo, verworpen. Het echtpaar Schindler heeft samen met familieleden en medestanders hun kamp opgeslagen voor de ingang van de kliniek waar Schiavo verblijft. Een woordvoerder van de familie meldde dat Terri na een week zonder voeding eruit ziet 'alsof ze net uit Auschwitz komt'.

Protest tegen het laten sterven van Terri Schiavo
Pro-life activisten hebben zich verzameld voor de kliniek

Goede Vrijdag

Onlangs las ik het volgende bericht op Fok.nl

Paus Johannes Paulus II vergelijkt het plegen van abortus met de holocaust zoals deze werd uitgevoerd tijdens het regime van de nazi's in de Tweede Wereldoorlog. De kerkvorst bespreekt deze relatie in zijn nieuwste boek, dat binnenkort op de markt verschijnt.

Na een nacht felle discussies te hebben gevoerd met gelovigen, minder gelovigen en atheïsten, droomde ik iets bizars. Op een dag als deze wil ik het met jullie delen.

Jong Oranje kansloos tegen Roemenen

Jong Oranje heeft de wedstrijd tegen hun Roemeense leeftijdsgenoten niet kunnen winnen. De ploeg van Foppe de Haan ging met 2-0 onderuit.

Na 21 minuten namen de Roemenen de leiding via een penalty van Claudiu Keseru. Nederland kon er niets tegenover zetten. Vooral in de eerste helft speelde de ploeg van bondscoach Foppe de Haan te onsamenhangend.

Op slag van rust kreeg Robin van Persie bovendien een rode kaart. De aanvaller van Arsenal maakte een slaande beweging tegen een tegenstander. Met een man minder kon Nederland de nederlaag niet voorkomen. Negen minuten voor het einde besliste Curelea op aangeven van invaller Zicu de wedstrijd in het voordeel van Roemenië.

Door het verlies is de achterstand van Oranje op koploper Roemenië gegroeid tot vijf punten. Kwalificatie voor het Europees kampioenschap is daardoor erg moeilijk geworden.

TrackMania Sunrise

Vorig jaar zag TrackMania het zonlicht. Het spel was een over-the-top arcade-racer, waar je door loopings kon rijden en grandioze sprongen moest maken. TrackMania Sunrise belooft hetzelfde te doen. Natuurlijk moet alles deze keer beter, sneller, mooier en spannender. Om alvast een voorproefje te geven van de game, die in april gereleased wordt, is er een demo verschenen van het spel. FOK!Games keek alvast of het wat voorstelde.

Van der Linden langer bij Groningen

FC Groningen heeft de verbintenis met Antoine van der Linden met twee jaar verlengd tot medio 2007.

De verdediger speelt sinds het seizoen 2003/2004 voor de club uit het Oosterpark Stadion. In 45 competitiewedstrijden scoorde de Rotterdammer twee maal. Eerder speelde de linksbenige verdeidger voor Sparta, Swindon Town en Emmen.

In november verlengde Groningen ook al het contract van Mathias Florén, ook een speler die als linksback uit de voeten kan. De Zweed tekende eveneens tot medio 2007.

Gevangene vrijgelaten na langdurige erectie

Icoon opmerkelijk nieuws Een Tsjechische man die wegens diefstal in de gevangenis zat mocht naar huis nadat hij een langdurige erectie kreeg. Artsen vonden dat de man beter thuis verzorgd kon worden door zijn vrouw dan in het gevangenisziekenhuis.

De 37-jarige man die een straf van zes maanden moest uitzitten in de gevangenis van Plzen, maakte de bewakers 's morgens wakker vanwege de pijn die hij had. Hij klaagde over een erectie die niet wilde weggaan.

De man vertelde de bewaking dat het zeer ernstig was en dat de gevangenisartsen snel moesten komen om zijn erectie te onderzoeken. De artsen konden niets doen en dus stuurden zij hem naar een specialist in Praag. Daar werden de chirurgen gedwongen de man operatief te behandelden om hem van de erectie af te helpen.

Het bleek dat de man lijdt aan een zeldzame aandoening genaamd priapismus. De aandoening zorgt ervoor dat het bloed in de penis niet terug kan vloeien, waardoor de erectie blijft aanhouden. Na de operatie mocht de man naar huis en zijn vrouw, aldus het dagblad Pravo.

Diana's oude slaapkamer te huur

Icoon opmerkelijk nieuws Het kost je 45.000 euro maar dan heb je ook wat (of niet). Voor dat bedrag kan je een nachtje slapen in de oude slaapkamer van de in 1997 om het leven gekomen Britse prinses Diana. Het betreft een kamer waar Diana in haar tienerjaren sliep.

Groepen tot dertig personen kunnen terecht op Althorp. Enkel het eiland waar de prinses begraven ligt, is verboden terrein. Overigens kan niet iedereen er zomaar overnachten. Alleen houders van de exclusieve Centurion Card van American Express kunnen huurder worden. De Centurion Card is alleen verkrijgbaar voor mensen die daarvoor worden uitgenodigd.

Jamai speelt rol in Jesus Christ Superstar

Icoon Showbiz nieuws Idols-winnaar Jamai Loman zal de rol van apostel Simon in Andrew Lloyd Webbers 'Jesus Christ Superstar' gaan spelen. "Jamai is de jongste van het team en hij gaat ook de rol van de jongste apostel spelen", aldus voorlichter Bregje van den Braak van Joop van den Ende Theaterproducties.

Volgens Van den Braak wil Jamai verder in de musicalwereld. "Daar ligt zijn hart." Jamai moest voor de musical gewoon auditie doen en dat beviel beide partijen goed.

De 18-jarige Jamai heeft veel zin in de rol van apostel. Zo vertelt hij: "Simon is fanatiek, ijverig, maar ook koppig. Ik heb veel vertrouwen in regisseur Paul Eenens. Samen met hem ga ik deze rol uitdiepen, zodat alle kanten van het onstuimige karakter van de apostel Simon goed neergezet worden."

In oktober komt de try-out van 'Jesus Christ Superstar'. Daarna is de musical tot in mei 2006 in diverse diverse theaters in Nederland te zien. De première is op 3 november in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Jamai
Jamai Loman

Overzicht dag 1 WK Baanwielrennen

De eerste dag van het WK Baanwielrennen zit er op. Een overzicht van de finales en belangrijkste gebeurtenissen van dag één.

500 meter tijdrit voor vrouwen

Op de 500 meter tijdrit ging de wereldtitel naar Natallia Tsylinskaya. De Wit-Rus was met een tijd van 34.738 duidelijk de sterkste over 500 meter. Zelfs voormalig wereld en Olympisch kampioen Anna Meares beet zich stuk op de tijd. Meares was desondanks niet ontgoocheld over haar prestatie. "Ik ben erg opgewekt dat ik het zo goed heb gedaan. Ik heb namelijk niet getraind voor dit onderdeel", aldus de Australische. In de eerste finale van het WK Baanwielrennen was er eveneens Nederlands succes te melden. Yvonne Hijgenaar reed zich op de 500 meter tijdrit met een tijd van 34.928 naar de derde plaats en completeerde het podium van deze afstand. Ook Willy Kanis reed een meer dan verdienstelijke 500 meter, zij eindigde met 35.056 als vierde. Deze tijd betekende ook een PR voor haar.

Uitslag
1 Natallia Tsylinskaya (Wit-Rusland) 19.453 (2) 34.738 (51.816km/h)
2 Anna Meares (Australia) 19.484 (3) 34.752 (51.795km/h)
3 Yvonne Hijgenaar (Netherlands) 19.703 (4) 34.928 (51.534km/h)

Puntenkoers voor mannen

Ook op de puntenkoers was een verrassende wereldkampioen te noteren. De Oekrainer Volodymyr Rybin mocht namelijk na de puntenkoers de regenboogtrui aantrekken. Hij versloeg in een hectische en spannende race de Griek Ioannis Tamouridis (2e) en de Spaanse Olympisch kampioen Juan Llaneras (3e) op punten. Rybin schreef in 160 rondes 38 punten op zijn naam, Tamouridis 36 en Llaneras 34. Het verschil werd overigens pas in de laatste spurt gemaakt door de renner uit het voormalig Oostblok. De Griek had voor de laatste sprint nog een voorsprong van één punt op de Oekrainer en zag zijn wereldtitel dus in extremis aan zich voorbij gaan. Rybin was dan ook erg vrolijk na afloop van de koers. "Ik ben erg blij. Om eerlijk te zijn had ik dit nooit verwacht. Er was ontzettend veel concurrentie", aldus de nieuwe wereldkampioen. Maar waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Zo stelden de Nederlander Peter Schep en Mikhail Ignatiev, de wereldkampioen van vorig jaar, nogal teleur. Zij werden respectievelijk 11e en 18e.

Uitslag
1 Volodymyr Rybin (Oekraine) 38 pnt.
2 Ioannis Tamouridis (Griekenland) 36 pnt.
3 Juan Llaneras Rossello (Spanje) 34 pnt.

Teamsprint

Op het onderdeel teamsprint kwam er geen verrassende wereldkampioen uit de bus. Groot-Brittannië, de torenhoge favoriet voor de teamsprint, behaalde de titel. In de finale wonnen ze van de Nederlandse equipe (Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt). Duitsland versloeg in de strijd om de 3e/4e plaats Frankrijk om zodoende beslag te leggen op de bronze medaille.

Uitslag
1 Groot-Brittannië 17.779 (2) 30.870 (2) 44.379 (60.839km/h)
2 Nederland 17.708 (1) 30.854 (1) 44.713 (60.385km/h)
3 Duitsland 17.872 (2) 31.005 (2) 44.790 (60.281km/h)

VN willen hulp Nederland in Sudan

Icoon politiek binnenland nieuws De Verenigde Naties (VN) hebben de Nederlandse regering gevraagd een aantal militaire waarnemers naar Sudan te sturen. Dat meldt de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Edu Willemse vandaag. Nederland heeft het verzoek in overweging genomen.

Donderdag werd binnen de Veiligheidsraad unaniem besloten om tienduizend militairen onder VN-vlag naar Sudan te zenden. Ze zullen gaan toezien op de handhaving van het vredesakkoord in het land. Volgens Willemse juicht de Nederlandse regering dat besluit zeer toe. "Wij hebben ons voortdurend sterk gemaakt voor het sturen van troepen."

Nederland zal zelf geen militairen leveren, aldus de woordvoerder. Eerder werd dat besluit al genomen. Vorig jaar kwam het kabinet nog met honderd miljoen euro aan financiële hulp over de brug voor de regio Darfur.

Gratis drank voor vrouwen in Valkenswaard

Euc- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Vijf café's in Valkenswaard hebben een opmerkelijke actie bedacht: alle vrouwen krijgen gratis drank aangeboden, terwijl de mannen wel gewoon moeten betalen. Op deze manier hopen de cafés meer mannelijke klanten te trekken.

De actie geldt echter niet voor iedere dag. De vrouwelijke gasten kunnen alleen gratis drinken op de vrijdagavond vanaf 22:00 uur op de Markt in Valkenswaard. De kroegbazen hopen dat veel vrouwen hiervan gebruik gaan maken zodat de café's aantrekkelijker worden voor mannen.

Het idee is dat mannen het verlies aan gratis drankjes compenseren. De verwachting is dat de actie tot een omzetverhoging zal gaan leiden.

Uitslag longkanker al in één dag

Icoon Wetenschappelijk nieuws Patiënten die worden onderzocht of ze longkanker hebben, krijgen in de toekomst binnen één dag al uitsluitsel of ze de ziekte hebben. Op korte termijn zal het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam een speciale kliniek gaan openen.

In de nieuwe kliniek kunnen de patiënten in de ochtend onderzocht worden en dezelfde avond de uitslag al weten. Dan krijgen ze gelijk te horen of en hoe ze behandeld worden. Momenteel duurt deze procedure nog enkele weken.

Met de nieuwe kliniek hoopt het ziekenhuis meer patiënten te kunnen genezen. Jaarlijks wordt bij negenduizend mensen longkanker vastgesteld.

NS verhaalt schade op stenengooiers

De NS gaat de schade van de stenengooierij op een trein in Sittard verhalen op de drie minderjarige daders. Dat liet de NS vrijdag weten. De jongens, afkomstig uit Schinnen (16), Sittard (17) en Scheemda (17) werden onlangs opgepakt nadat ze vanaf een viaduct tussen Geleen en Sittard stenen naar langsrijdende auto's hadden gegooid.

Daarnaast heeft het drietal nog zo'n dertig andere gevallen van vandalisme bekend. Onder deze daden, begaan vanaf najaar 2003, valt ook het stenengooien naar ruiten van ten minste zes treinen. Hierbij sneuvelden enkele ruiten. Verder botste een locomotief tegen een op de rails gezette ton met stenen. Ook zetten de jongens een houten paal en een betonnen balk op het spoor.

De spoorwegpolitie onderzoekt nog hoe groot de schade is. Een woordvoerder meldde dat deze in de tienduizenden euro's loopt. De drie worden vervolgd voor poging tot doodslag.

Boek over Van Dam uit de handel

Uitgever The House of Books gaat alle exemplaren van 'Het grote boek van de kleine feiten' van auteur Peter Smit uit de handel halen. Ze doet dit vanwege de omstreden passage over PvdA-coryfee en VARA-presentator Marcel van Dam. De omroep en de uitgeverij kwamen vandaag tot overeenstemming.

Middels een advocaat werd 1000 euro per overtreding geëist. Daarom is het naslagwerkje uit de handel gehaald. Ook willen ze dat de gewraakte passage in een volgende druk niet meer voorkomt.

De passages waar Marcel van Dam en de VARA boos over zijn staan in slechts vijf zinnen op pagina 192. Smit stelt daarin dat de VARA-ombudsman het merk in 1971 'van de kaart veegde' door ontploffende flessen te tonen in zijn tv-programma. Volgens de VARA is dat nonsens, omdat Exota pas in 1978 uit de handel werd genomen. Bovendien ging het onderwerp van Van Dam over het gevaar van ontploffende flessen in het algemeen, en niet enkel over die van Exota.

Ook schrijft Smit dat Van Dam verzweeg dat zijn broer directeur was van frisdrankconcurrent Vrumona. De VARA stelt dat de broer van Marcel van Dam in 1971 al 15 jaar dood was. Verder is de VARA gevallen over een passage waarin staat dat de omroep 8 miljoen gulden schade moest betalen. Van Dam en de omroep stellen dat dit 2,2 miljoen gulden was, verhoogd met de wettelijke rente vanaf 1971. Het bedrag kwam daardoor in 1996 uit op 7,7 miljoen gulden.

Topsalarissen bedrijfsleven stijgen fors

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuws Hoewel diverse bedrijven de afgelopen jaren flink hebben gesaneerd, blijken de lonen van topbestuurders nog altijd flink te stijgen. Vooral bonussen zorgden ervoor dat de topfunctionarissen flink meer verdienden. Daar profiteren ze van het economische herstel dat zich in de financiële resultaten aftekende.

De vaste salarissen bij Akzo Nobel, ING, ASML, Reed Elsevier, Wolters Kluwer en KPN stegen gemiddeld met vijf tot vijftien procent. Enkel bij Philips-topman Gerard Kleisterlee en zijn DSM-collega Peter Elverding werd het basisinkomen geheel bevroren.

De variabele beloningspaketten waren voor de meeste topbestuurders veel lucratiever. Zo cashte Kleisterlee daarmee alleen al 1,9 miljoen euro (exclusief verstrekte opties & aandelen). De kroon spant de top van het voedings- en wasmiddelenconcern Unilever. Het topbestuur mocht daar 21 miljoen euro onderling verdelen. Zo verdiende Antony Burgmans 2,6 miljoen euro tegen 1,8 miljoen in 2003. Hij werd overtroffen door Crispin Davis van Reed Elsevier, die in totaal 2,9 miljoen euro Opstreek.

Alleen bij KPN daalde het inkomen van bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer. Zijn beloning daalde van 2,4 miljoen naar 1,6 miljoen euro, mede doordat Scheepbouwer afzag van een bonus van 500.000 euro.

Petacchi niet in Ronde van Vlaanderen

Na lang te hebben getwijfeld heeft Alessandro Petacchi besloten toch niet deel te nemen aan de Ronde van Vlaanderen. Met name zijn ploegleider wilde hem graag zien deelnemen aan de klassieker.

Met zijn goede vorm in Milaan - San Remo had Petacchi vele mensen overtuigd dat hij eventueel ook in de Ronde van Vlaanderen zou kunnen meekomen. Ploegleider Giancarlo Ferretti van Fassa Bortolo had zijn ster graag in de klassieker zien starten om de leiding in de ProTour te kunnen verdedigen. Gezamenlijk is nu besloten om rust te nemen en alles te gaan richten op de Giro d'Italia.

Petacchi vertelde: "Ik rijd de Ronde van Vlaanderen niet. Na mijn zege in San Remo moet de riem er even af. Fiandre spreekt me écht aan, maar toch pas ik liever."

Mr. Bean uitgenodigd voor huwelijk Charles en Camilla

Voor de op handen zijnde bruiloft van prins Charles en Camilla Parker Bowles is ook de Britse komiek Rowan Atkinson, beter bekend als 'Mr. Bean', uitgenodigd. Dat meldde vrijdag The Daily Mail.

Naast Mr. Bean was ook het echtpaar Hazel en Joe Relph uitgenodigd. Dit stel runt een pension waar prins Charles enige malen verbleef. "Ik was sprakeloos, helemaal sprakeloos toen ik de uitnodiging kreeg", zei Hazel Relph.

Mr Bean
Mr Bean

Moppen blog...

Een leuk mopje...

Een vrouw ging naar de winkel waar ze volgende spullen kocht:
* 1 liter melk
* 1 doos eieren
* 1 liter fruitsap
* 1 pak koffie
* 1 ons ham
* 1 doos Cup-a-Soup
Terwijl ze haar materiaal op de lopende band aan het zetten was, stond er
een dronken man achter haar, kijkend hoe ze al haar boodschappen
klaarzette.
Terwijl ze aan het intikken was, zei de dronken man heel kalm:
"U bent een alleenstaande vrouw"
De vrouw was een beetje gedaan door deze opmerking, maar tegelijk was ze
ook geïntrigeerd door de rake intuitionele opmerking van die dronkaard,
want ze was inderdaad alleen.
Ze keek naar haar 6 goederen op de band en zag dat er niets speciaals was
die er op wees dat ze vrijgezelle was. En zoals vrouwen zijn, nieuwsgierig
tot op het bot, vroeg ze uiteindelijk
"Weet je wat, je hebt gelijk, maar in godsnaam, hoe weet je dat ?"

De dronken man antwoordde : " Je bent lelijk ".

Heb je zelf nog een leuke mop, plaats hem dan in de reacties.

Ik weet het dit kan ook in het forum, maar niet iedereen bezoekt het forum.

Schutter school maakte dreigend filmpje

Icoon Buitenlands nieuws De zeventienjarige jongen, die eerder deze week op school een moordpartij aanrichtte, had vorig jaar al een gewelddadige animatie met de titel 'Target Practice' gemaakt. Hierin is te zien dat een man vier mensen neerschiet om vervolgens een politiewagen op te blazen. Kort erna pleegt de man in het filmpje zelfmoord.

Bij de jongen zaten meer steekjes los. Zo meldden Amerikaanse media dat hij regelmatig zijn grote bewondering uitsprak voor Adolf Hitler en zijn bewind. Ook in zijn MSN profiel staan een aantal opvallende zaken.

Tien mensen overleden bij de schietpartij. Onder de slachtoffers zijn een lerares, een medewerker van de beveiliging en vijf scholieren. De dader zou voorafgaand aan de schietpartij op de school al zijn opa en oma hebben omgebracht.
_
Klik hier voor de animatie. Kan als schokkend ervaren worden.

Vechtende Huntelaar aangeklaagd

SC Heerenveen-aanvallers Klaas-Jan Huntelaar en Victor Sikora blijken twee weken geleden bij een vechtpartij betrokken geweest te zijn. Deze vechtpartij vond plaats in een shoarmazaak in Meppel.

Sikora en Huntelaar werden in de zaak lastig gevallen door enkele andere klanten, maar in de gelegenheid zelf werd de ruzie nog gesust. Toen de beide spelers de zaak verlieten, werd Huntelaar buiten alsnog belaagd door drie mannen. Huntelaar verdedigde zichzelf hierop en wist te ontkomen.

Enkele uren later werd Victor Sikora door de politie opgepakt en verhoord, terwijl Huntelaar zich later zelf op het bureau meldde. Daar kreeg Huntelaar van de poltie te horen dat er door een van zijn belagers een aanklacht is ingediend wegens mishandeling. Hierop heeft de topscorer van Heerenveen een tegenaanklacht tegen de belager ingediend.

Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde vindt dat Huntelaar niets te verwijten valt en geeft hem groot gelijk dat hij zich verdedigd heeft. 'Hij hoeft niet met zich te laten sollen', aldus de voorzitter.

PSP's met dode pixels niet vervangen door Sony?

Sinds de launch van Sony's draagbare spelsysteem in de Verenigde Staten zijn er klachten binnengekomen over dode pixels. Dit varieert van enkele pixels tot complete rijen en kolommen. Het probleem komt niet geheel onverwacht, aangezien het ook veel voorkomt bij andere apparaten met LCD-schermen, maar nu lijkt Sony de eigenlijk defecte PSP's niet te willen vervangen. Op een forum is een e-mail van een online gameswinkel, Videogames Plus, verschenen waarin staat dat Sony dode pixels niet ziet als een defect waar het bedrijf verantwoordelijk voor is. Sony vindt dat de winkelier de PSP gewoon moet inruilen, maar door het tekort aan PSP's kan het lang duren voordat er daadwerkelijk een vervangend exemplaar is.
Een quote uit de mail:
"[...]
DEAD PIXEL WARRANTY AND TESTING...

We have just been infomned by Sony that they will not be warranting any dead pixel units. They are only warranting hardware defects ie broken buttons, malfuction with drive and so on. Dead Pixels are not considered a defect by Sony of America and will not be warrantied. With this new developement, Video games Plus will no longer be testing PSP units for dead pixels before shipping.
[...]"


Het is niet geheel duidelijk of dit een fake is of niet. De e-mail lijkt een beetje snel in elkaar gezet te zijn, maar de winkelier lijkt wel echt te zijn. Blijkbaar heeft Sony door het tekort aan PSP's niet genoeg capaciteit om de kapotte apparaten te vervangen. Het is nog niet duidelijk of Sony hun regels op dit gebied later gaat veranderen als er wat minder vraag is naar hun felbegeerde handheld.

Kogelbrief wegens kievitseieren

Icoon Binnenlands nieuws De protesten tegen het verbod op kievitseieren beginnen langzamerhand radicalere vormen aan te nemen. Zo heeft plaatsvervangend voorzitter H. Niessen van de Faunabescherming gisteren een kogelbrief ontvangen, omdat zijn organisatie mede heeft afgedwongen dat het rapen van kievitseieren in Friesland dit jaar is verboden.

Niessen zelf lijkt niet onder de indruk van de brief te zijn: "Ik ga zaterdag aangifte doen bij de politie, maar ik word er eerlijk gezegd niet warm of koud van." Op zestien maart werd het eieren rapen verboden. Tot grote woede van de Friezen kwam hiermee een eind aan een lange traditie. In de brief staat onder meer: 'Die Friezen zijn kogels, wij waarschuwen niet maar schieten meteen'. Twee kogels waren daarbij geplakt.

Deze middag staat Niessen wederom voor de rechtbank. Nu om een jaagverbod op vossen in Friesland af te dwingen. "De rechtbank waarschuwde mij telefonisch al dat er mogelijk protesten bij de rechtbank komen", aldus Niessen. Daarom zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Kleinsman naar DSB

Schaatster Moniek Kleinsman rijdt vanaf komend seizoen voor de DSB ploeg. De Nederlandse kampioene allround, die het afgelopen jaar niet voor een commerciele ploeg reed, tekende een tweejarig contract.

Kleinsman verraste in december iedereen door voor het Gewest Gelderland de nationale allround-titel bij de vrouwen te winnen.

"Ze heeft onder meer voor ons gekozen, omdat wij haar in de afgelopen seizoen ook hebben geholpen. Andere ploegen zagen haar toen nog niet staan", aldus DSB-directeur Toon Gerbrands.

'Lieveheersbeestje is niet lief'

Icoon opmerkelijk nieuws Lieveheersbeestjes mogen dan wel een lieve naam hebben, volgens De Telegraaf moeten Nederlanders zich steeds meer zorgen om de kleine diertjes gaan maken. De krant meldt dat een bijtgrage variant haar opmars aan het maken is in België. Waarschijnlijk zijn ze ook in Nederland reeds gesetteld.

Het gaat om de Harmonia axyridis, die zeer bijtgraag is. Beten van het beestje kunnen zwellingen veroorzaken die soms enkele dagen aanhouden. Daarnaast kunnen sommigen er allergisch op reageren.

In Frankrijk veroorzaakten de beestjes veel overlast. In 1996 werden ze uit Azië geïmporteerd voor de luizenbestrijding. Toen er geen luizen meer waren, begonnen de beestjes aan de druiven zelf. Ook appelbomen werden geconsumeerd.

Harmonia axyridis
De Harmonia axyridis.

Tiener (14) verdacht van 14 aanrandingen

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft dinsdag een 14-jarige jongen aangehouden op verdenking van zeker veertien aanrandingen. De jongen uit Arnhem is vrijdagochtend in bewaring gesteld, zo heeft de politie verklaard. De aanrandingen zouden in alle gevallen gepaard zijn gegaan met geweld en agressie, waarbij de slachtoffers ook geschopt en geslagen werden.

De meldingen van agressieve aanrandingen in de omgeving van het Spijkerkwartier begonnen eind vorig jaar. Afgelopen vrijdag werd een 51-jarige vrouw met geweld vastgehouden en in haar kruis betast, wat maandag ook gebeurde bij een 29-jarige vrouw. Mede op basis van die twee gevallen wist de politie de 14-jarige jongen in te rekenen. Het wordt niet uitgesloten dat de jongen nog meer aanrandingen heeft gepleegd.

Politie arresteert verdachten schietpartij A'dam

Dymphy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws De Amsterdamse politie heeft deze woensdag vier mannen aangehouden, die verdacht worden van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in februari. Toen werd een 33-jarige Amsterdammer voor een café aan de Agatha Christiesingel doodgeschoten.

Die vier verdachten zijn allen uit Amsterdam afkomstig en zijn tussen de 26 en 34 jaar oud. Voorlopig worden ze vastgehouden, aldus de politie.

Aanleiding van het schietincident was een discussie over een biljartbal. Opsporing Verzocht besteedde afgelopen maandag aandacht aan de zaak, wat mede tot de arrestaties leidde.

Banken en Ecclestone bereiken akkoord

Bernie Ecclestone heeft een akkoord bereikt met de drie banken die meer zeggenschap in de Formule 1 willen krijgen. Buiten de rechtbank om is tot een akkoord gekomen.

De drie banken bezitten 75% van de aandelen van het bedrijf dat de holdings van de Formule 1 onder zich heeft en eisten via de rechter meer inspraak en controle over die holdings. Hoewel ze de eerste rechtzaak wonnen, leek het een lang juridisch gevecht te gaan worden en in mei stond de volgende rechtzaak, over de FOA, op het programma. De banken en Ecclestone hebben nu laten weten die rechtzaak te hebben vermeden en tot een akkoord te zijn gekomen.

Door de partijen worden geen mededelingen gedaan over de inhoud van het akkoord. Verwacht wordt dat nadat de zaken juridisch volledig zijn uitgewerkt er een mededling zal worden gedaan. Die juridische uitwerking zou nog wel meer dan een maand kunnen duren. De banken hadden eerder al aangegeven niet uit te zijn op het vertrek van Bernie Ecclestone, maar vooral de eigen financiële risico's te willen beperken.

Steeds meer Fransen tegen EU-grondwet

Icoon Buitenlands nieuws Het aantal Fransen dat tegen de Europese Grondwet zal gaan stemmen neemt nog altijd toe. Uit de meest recente peiling, gehouden door het weekblad 'Marianne', blijkt dat 55 procent van de Fransen niet zit te wachten op de grondwet. Het betekent een toename van vier procent.

De vorige peiling werd op zestien en zeventien maart gehouden door het blad Le Parisien op 16 en 17 maart. Toen gaf 51 procent van de ondervraagden aan tegen te zullen stemmen. Op 29 mei gaan de Fransen stemmen bij het referendum.

Zowel onder linkse als rechtse kiezers neemt het aantal tegenstemmers toe. Bij rechts steeg het aandeel van 'neen' van 36 tot 41 procent en bij links van 57 tot 58 procent. Verder wil een groot deel blanco gaan stemmen. Tezamen met de niet-stemmers vormen zij de helft van de ondervraagden.

Dittrich mede schuldig aan vertrek de Graaf

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens ingewijden heeft een vertrouwensbreuk tussen Thom de Graaf en Boris Dittrich bijgedragen aan het vertrek van de vice-premier. Thom de Graaf kreeg steeds vaker te horen dat de D66-fractie in de Tweede Kamer geen toekomst zag in een nieuw kiesstelsel.

Bij de verwerping van zijn plan voor gekozen burgemeesterschap, wilde De Graaf nog wel het nieuwe kiesstelsel uitwerken. Boris Dittrich had echter andere prioriteiten. Toen de fractieleiders bij elkaar waren en Maxime Verhagen (CDA) en Jozias van Aartsen (VVD) lieten merken niets te voelen voor een nieuw kiesstelsel, haalde Dittrich het nieuwe kiesstelsel van de agenda af. Dit tot woede van Thom de Graaf.

De spanningen tussen die twee gaat verder: in D66 gaat er een richtingenstrijd schuil. De klassieke vleugel van de partij, waar Thom de Graaf bij hoort, wil burgers meer invloed geven op de politiek. Dit moet gebeuren door gekozen burgemeesters, referenda en een nieuw kiesstelsel. De andere tak van de partij wil de agenda verder verbreden tot onderwerpen als onderwijs, kenniseconomie en milieu.

"We moeten geen one issue partij zijn. Ik weet dat sommige D66'ers bereid zijn een kabinet op te blazen voor dit kiesstelsel, maar het is een mank paard waar we als partij niet op kunnen galopperen. Met andere thema's kan dat wel. Kies daar dan voor", aldus een prominente democraat.

Spookrijder neemt kortste weg voor sigaretten

Icoon opmerkelijk nieuws Een 27-jarige man uit Oss, die afgelopen nacht is aangehouden voor spookrijden op de A50, deed dit omdat hij de kortste weg naar huis wilde nemen. De man had net een pakje sigaretten gehaald bij een tankstation, en had geen zin om helemaal om te rijden om weer thuis te komen. Dat heeft de politie vrijdag verklaard.

Het incident had plaats op de A50 tussen Oss en Den Bosch. De man werd door agenten op heterdaad betrapt op spookrijden. Hij negeerde de politiewagen echter en reed rustig door naar huis, waar hij werd opgepakt. De spookrijder bleek ook nog eens zonder geldig rijbewijs te rijden, aangezien dat eerder al was ingenomen.

"Deze eigenwijze man was even een pakje sigaretten gaan kopen bij een tankstation langs de A50 onder Geffen en besloot toen maar de kortste route terug te nemen", aldus een politiewoordvoerder. "Hij was te lui om de normale weg te nemen."

Rüstü op weg naar de 100

Rüstü Reçber, doelman van het Turkse Fenerbahçe, kan zaterdag voor zijn land Turkije op honderd gespeelde interlands komen. Hij kan zaterdag tegen Albanië de dertiende doelman worden die de honderd interlands bereikt.

Reçber debuteerde in 1994 voor het Turkse nationale team in de wedstrijd tegen IJsland. Op het WK in 2002 was de sluitpost een van de bepalende factoren in het Turkse team die de halve finales wist te bereiken. Rüstü begon zijn voetballoopbaan bij Antalyaspor, maar kwam al snel terecht bij de huidige nummer één uit Turkije. In 2003 was hij tijdelijk keeper bij FC Barcelona, maar keerde alweer snel terug bij Fenerbahçe.

De Arabische keeper Mohamed Al-Deayea is recordhouder, hij verdedigde 170 maal het doel voor zijn land. Thomas Ravelli, oud-doelman van Zweden, staat tweede met 143 duels. Jorge Campos, die voor Mexico uitkwam, maakt de top drie compleet met 130 interlands.

Waterdief doet intrede in Groningen

In Groningen heeft de waterdief zijn intrede gedaan. Het water wordt direct afgetapt van de hoofdleidingen. Het waterbedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal van water en het in gevaar brengen van de volksgezondheid. Een woordvoerder van het waterbedrijf Groningen heeft dit donderdag gemeld.

Woensdagavond werd er in Haren water illegaal getapt. Een medewerker van een aannemingsbedrijf gebruikte een speciaal hulpstuk voor het laden van zijn tankwagen. En enige tijd geleden werd een medewerker van een wegenbouwbedrijf betrapt toen hij 's nachts van een hoofdleiding water tapte.

Het waterbedrijf neemt de diefstal hoog op. Woordvoerder Vos: "Met name de gevaren voor de volksgezondheid worden vaak onderschat. Wij roepen onze klanten op om dit soort praktijken bij ons te melden. In principe is, naast de medewerkers van waterbedrijf Groningen, alleen de brandweer deskundig opgeleid en gerechtigd om water aan hoofdleidingen te onttrekken".

'Bush-tweeling pikant in mannenblad'

Icoon opmerkelijk nieuwsJenna en Barbara Bush in sexy lingerie in een mannenblad. De Amerikaanse uitgave van het tijdschrift Maxim claimde een exclusieve fotoshoot te hebben met de 23-jarige dochters van de Republikeinse president George Bush. Alras bleken de 'spannende' plaatjes nep. De reportage is een 1 april-grap en de foto's zijn 'gephotoshopt'.

"Geboren op 25 november 1981 stond deze Texaanse tweeling plotseling middenin de publieke belangstelling en gebrand op ons netvlies nadat pappie zijn entree maakte als belangrijkste man van Amerika", valt te lezen in een onderschrift bij de 'gedurfde' reportage in het aprilnummer. De eigenaren van het tijdschrift zijn niet bang voor een schadeclaim van presidentiële familie. "Ik denk niet dat Bush hier ooit met zijn dochters over wil praten, laat staan dat hij actie tegen ons onderneemt", aldus James Heindery van Maxim.

Bush Twins \'pikant\' in Maxim
De 'reportage' met Jenna en Barbara Bush

Megazware vrouw mag niet met OV reizen

Icoon opmerkelijk nieuws De 65-jarige Amerikaanse Pat Kern gaat er graag op uit. Er is alleen één probleem voor haar: ze is nu nagenoeg immobiel. Vanwege haar extreme overgewicht (ze weegt 290 kilo) mag ze geen gebruik meer maken van openbare vervoermiddelen in de Verenigde Staten. Daarvoor mag je maximaal 272 kilo wegen. De limiet is de inzet van een nieuwe strijd.

Zo zijn mensenrechtenorganisaties druk in de weer om de grens van het maximaal toegestane gewicht omhoog te krijgen. Voor Kern begonnen de problemen in augustus, toen ze het limietgewicht overschreed.

Het bedrijf Metro weigert haar nog te vervoeren. "De Disabilities Act is duidelijk. De grens ligt op 272 kilogram en dit om praktische en veiligheidsredenen. Zwaardere mensen nemen te veel plaats in en de liften van onze busjes zijn berekend op het limietgewicht", zo licht woordvoerster Diane Williams van vervoersmaatschappij Metro het beleid toe. Kern is nu het tiende slachtoffer van de gewichtspolitiek van Metro in Illinois en Missouri.

Onderhandelingen coalitie morgen verder

Icoon politiek binnenland nieuwsDe fractievoorzitters van CDA, VVD en D66 zullen zaterdag hun overleg over de ontstane situatie na het opstappen van vice-premier Thom de Graaf (D66) voortzetten. Vandaag willen de partijen in eigen kring de onderhandelingen van gisteren bespreken. De politieke leiders en premier Balkenende waren vooralsnog optimistisch over de eerste gesprekken.

D66-fractieleider Boris Dittrich zou onder druk van zijn partij toch eisen met betrekking tot bestuurlijke vernieuwing op tafel hebben gelegd. Zo zou er gesproken zijn over de hervorming van het kiesstelsel, varianten van een gekozen burgemeester waarbij geen grondwetswijziging nodig is en invoering van het referendum. Zowel partijprominenten als Hans van Mierlo en Gerrit Jan Wolffensperger als partijvoorzitter Alexander Pechtold zouden zich hiervoor hebben uitgesproken. Eerder wekte D66 de indruk bij de coalitiebesprekingen vooral compensatie te willen vragen op beleidsterreinen als onderwijs of duurzame energie.

Het is niet bekend hoe VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen hierop gereageerd heeft. Donderdag liet hij weten dat de VVD geen schuld heeft aan de crisis, en D66 niet tegemoet hoeft te komen. Op weg naar de onderhandelingen zei hij 'te gaan kijken hoe het met mijn vriend Dittrich is'. De eisen van D66 zijn opmerkelijk, omdat De Graaf juist aftrad omdat er volgens hem voor zijn partij geen eer meer te behalen was op het gebied van bestuurlijke vernieuwing.

Lokale voorzitter stapt op
De onderhandelingen van de regeringspartijen zijn voor de voorzitter van de D66-afdeling Groningen reden om zijn functie neer te leggen. "De vice-premier is opgestapt, we zijn aangeschoten wild en wat we als partij nu zeggen is dat we blijven en hopen op een paar goedmakertjes. Als voorzitter moet ik zoiets kunnen uitleggen aan de partijleden en dat kan ik niet.", reageerde Martin van de Wardt Olde Riekerink. De lokale politicus ergert zich aan de Haagse kontendraaierij van zijn partij, die ook op de afdeling zou afstralen. Hij zegt wel lid te blijven van D66.

Wethouder: 'Weinig problemen Marokkanen'

Icoon Binnenlands nieuws De oproep van de Eindhovense politie om Marokkaanse probleemjongeren in de wijk Vaartbroek aan te pakken, wordt niet erkend door GroenLinks wethouder Kuppens van de post Welzijn. Ze is niet van mening dat het aantal overlastjongeren massaal zal groeien. Ook denkt ze dat de invloed van Marokkaanse raddraaiers op hun broertjes en neefjes nauwelijks negatief is.

Eerder deze week waarschuwde de politie dat er over enkele jaren grote problemen zullen zijn, wanneer er geen maatregelen worden genomen. Kuppens heeft het onderzoek deels gelezen, maar ziet geen aanleiding voor maatregelen. Mocht na het gehele rapport te hebben doorgenomen hier wel aanleiding toe zijn, dan volgen acties alsnog.

Jonge Marokkanen zorgen in de betreffende Eindhovense wijk al langer voor overlast. Vorige week nog moest de politie in Eindhoven een verdachte van een verkeersovertreding laten lopen omdat een grote groep Marokkaanse jongeren de agenten bedreigden.

Tot nu toe hebben verschillende projecten, onder meer het inzetten van Marokkaanse buurtvaders, geen oplossing gebracht. De politiechefs P. van der Linden en W. Meijers willen dat de gemeente de betrokken families intensief en individueel gaat begeleiden, om problemen zo in de kiem te kunnen smoren. De huidige groep houdt zich bezig met allerlei vormen van, voornamelijk, kleine criminaliteit. Tachtig tot negentig procent van hen woont in Vaartbroek.

Bush bezoekt Nederland

Anonymous had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuws President Bush van de Verenigde Staten zal op acht mei een bezoek brengen aan Nederland. Hij doet dit in het kader van zijn reis door een aantal landen om de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Hij begint zijn Europese rondreis in Letland.

De Amerikaanse president zal in Nederland onder meer een gesprek hebben met premier Balkenende. Ook woont hij een herdenking bij in het Limburgse Margraten, waar veel gesneuvelde Amerikanen hun laatste rustplaats hebben.

Paus gaat niet voor in paasvieringen

Icoon Buitenlands nieuws Paus Johannes Paulus II zal voor het eerst in zijn pontificaat niet de paasvieringen voorgaan. De broze kerkvorst heeft daarom zes kardinalen opgedragen de paasvieringen in Rome voor te gaan. Alle zes behoren tot de 'eerste garde' en zijn potentiële opvolgers van de paus.

Door zes kardinalen aan te wijzen wil de paus volgens Vaticaanse theologen vermijden dat de indruk onstaat dat de plaatsvervanger zich al aandient. "Alleen al het beeld van een paus-plaatsvervanger moet worden vermeden", zo verklaarde een ingewijde het besluit achter de verdeling van de opdrachten.

Paus Johannes Paulus II
De Paus gaat dit jaar de paasvieringen niet voor. Vraag is of hij het traditionele 'Urbi et Orbi' op zondag zal uitspreken, waarin hij onder meer Nederland bedankt voor de bloemen.

Sinouh beslist na het weekend, de Vogt mag weg

Keeper Khalid Sinouh van RKC Waalwijk zal na aankomend weekend bekend maken waar hij aankomend seizoen speelt. De keeper heeft een aflopend contract bij de Waalwijkse club en kan na dit seizoen transfervrij vertrekken.

Sinouh kan ingaan op de aanbieding die RKC hem gedaan heeft, anders lijkt de kans groot dat de sluitpost naar het buitenland zal gaan. "Zo niet dan wordt Wevers eerste keeper. Hij krijgt de voorkeur, omdat hij jonger is en minder blessureverleden heeft," aldus algemeen directeur Marcel Brands in het Brabants Dagblad over de mogelijke opvolger van Sinouh.

Wilco de Vogt kreeg al eerder te horen dat hij mag vertrekken. Op dit moment huurt Top Oss de keeper van de Waalwijkse club en zou ook na dit seizoen graag met hem doorwillen.

Celmateriaal van Tyrannosaurus ontdekt

Icoon Wetenschappelijk nieuws Een groep van Amerikaanse paleontologen heeft een belangrijke vondst gedaan in hun onderzoek omtrent dinosauriërs. Ze hebben celmateriaal en, mogelijkerwijs, bloedvaten van een zeventig miljoen jaar oude Tyrannosaurus rex gevonden in Montana.

Dat is te lezen in een artikel van het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Science. De paleontologen troffen het weefsel in een dijbeen aan in een zandsteenformatie. Het been brak in stukken toen men poogde het uit het zandsteen te halen. Voor de wetenschappers een ideaal moment om het been van binnen te onderzoeken.

De bedoeling is dat de wetenschappers de eiwitten in het weefsel van deze Tyrannosaurus gaan isoleren. Zo kan er aanzienlijk meer kennis worden vergaard over het leven van de dinosauriërs, aldus Mary Schweitzer, paleontoloog aan de universiteit van North Carolina.

Tyrannosaurus
Zo moet een Tyrannosaurus eruit hebben gezien.

Brit hangt stiekem eigen kunst in musea

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Britse straatartiest heeft in vier New Yorkse musea eigen kunstwerken neergehangen. De kunstenaar, die zich Banksy noemt, zegt dat hij zijn acties tijdens de normale openingsuren uitvoert. Hij zou simpelweg met een doek onder de armen een museum binnenlopen en zijn eigen werken tussen de andere kunst ophangen.

Volgens de krant The New York Times heeft Banksy dezelfde stunt eerder in het Louvre in Parijs en in de Londense Tate Gallery uitgehaald. In het Museum of Modern Art en het Metropolitan Museum of Art werden de afgelopen weken werken van de man aangetroffen, en onmiddellijk verwijderd. In het Brooklyn Museum en het American Museum of Natural History zouden de kunstwerken zelfs al ruim tien dagen te zien zijn, zonder dat het de medewerkers opgevallen is. Zo hangt in het Brooklyn Museum een portret van een koloniale legerofficier met een verfspuitbus in de handen aan de muur. In de achtergrond zijn leuzen tegen oorlog te lezen.

Op de website van de kunstenaar staan de meest recente 'exposities' van Banksy vermeld. Op een andere website is te zien is hoe hij musea binnenwandelt en zijn werken ophangt.

Banksy aan het werk
Banksy aan het werk in de Metropolitan Museum of Art

Crèche gesloten na vondst kogeltjes

Een peuterspeelzaal in het Groningse dorpje Jipsinghuizen is gisteren op last van de burgemeester met onmiddellijke ingang gesloten. Tijdens een routinecontrole van de GGD werden in de crèche kleine loden kogeltjes gevonden.

De kogeltjes zijn vermoedelijk afkomstig van een schietclub die in het lokale buurthuis dezelfde ruimte huurt als de peuteropvang. Volgens een woordvoerder van de gemeente Vlagtwedde, waar Jipsinghuizen onder valt, was niet bekend dat beiden van dezelfde zaal gebruik maken.

Onderzocht wordt hoe gevaarlijk de loden kogeltjes zijn voor kinderen. Tegelijkertijd bekijkt de gemeente of de schietclub elders ondergebracht kan worden.

World of WarCraft patch vandaag

Blizzard is op dit moment bezig om de speelwereld van World of WarCraft te voorzien van de nieuwe patch met het nummer 1.3.0. De patch brengt een hele waslijst aan aanpassingen en hieronder vind je een kleine lijst. De patch wordt automatisch gedownload als er ingelogd wordt in het spel en de grootte van de patch is 60MB.
"[...]
Diremaul
Diremaul, a new dungeon for players level 56-60, is now open and
ready for business. Diremaul is populated by a fierce tribe of ogres
and is located in the western region of Feralas. Diremaul will be
limited groups of no more than five players each.

New Outdoor Raid Bosses
Two new outdoor raid bosses have been introduced to Azeroth.
Azuregos, a monstrous blue dragon, has landed in Azshara, while
Lord Kazzak the demon can be found in the Tainted Scar of the Blasted
Lands.

Meeting Stones
Meeting Stones are located outside of each dungeon to help players
find a group to adventure with in the dungeon. The meeting stone will
try to find you a viable five-person group by looking for a tank, a
healer, and so on. As time passes and you are unable to find a group,
the meeting stone will become less picky about who it groups you with.
[...]"


Naast de content zijn er ook vele aanpassingen gemaakt aan de bestaande classes en de volledige lijst met patch notes is hier te lezen.

Staking na 14 jaar beëindigd

Icoon opmerkelijk nieuws Geregeld wordt er bij diverse bedrijven en bedrijfstakken gestaakt om bijvoorbeeld betere arbeidsvoorwaarden of werkomstandigheden af te dwingen. Dit wordt soms net zo lang volgehouden, tot er een compromis is bereikt. Maar zo lang als men het staken in een Californische notenfabriek volhield, zie je maar zelden.

Daar hebben zeshonderd werknemers van de grootse notenfabriek ter wereld ruim veertien jaar gestaakt vanwege een twist over hun beloning. In september 1991 legden ze hun werk neer.

Harde noten werden er gekraakt om tot overeenstemming te komen. Gisteren lukte dat na al die tijd. De stakers keurden de overeenkomst na jarenlange onderhandelingen goed. Het bedrijf heeft ondertussen de meeste werknemers vervangen. Toch krijgen de stakers tien dagen de gelegenheid om terug te keren naar de werkvloer.

Wanbetaler valt door de mand bij aangifte

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 24-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden toen hij aangifte kwam doen van vermissing van zijn paspoort. Niet omdat de man zich niet kon legitimeren, maar omdat hij nog flink wat boetes te betalen had.

Bij controle van zijn gegevens in het opsporingssysteem bleek dat de Zaandammer nog ruim 900 euro aan boetes open had staan. Ook moest hij nog 189 dagen in hechtenis doorbrengen. De man werd na het doen van de aangifte opgesloten in afwachting van transport naar een huis van bewaring.

Vertrek crewlid okee6

Deze week is oudgediende crewlid okee6 gestopt met zijn werkzaamheden voor FOK!. Hij heeft ruim twee jaar lang met veel inzet meegewerkt aan FOK!sport.

In zijn crewtijd heeft okee6 maarliefst 2434 nieuwsberichten op FOK!sport geplaatst en daarnaast plaatste hij ook regelmatig berichten op de frontpage. Met die 2434 nieuwsberichten is hij op FOK!sport, qua aantal berichten, de tweede nieuwsposter in rangschikking. Bijna per definitie regelde okee6 de nieuwsposts met uitslagen van competitie-, beker-, interland- en Europese voetbalwedstrijden.

Naast het nieuwsposten deed hij veel werk achter de schermen. Hij zorgde dat de database met voetballers en wielrenners up to date bleef en voerde de punten voor de competitiemanager in. De taken die hij vervulde zullen door de huidige crew worden overgenomen.

NCRV & FOK!Verhalenactie in volle gang

De verhalenactie "Doden zijn niet stil" van de NCRV en FOK! is inmiddels ruim een week aan de gang. In deze verhalenactie staan verhalen over overledenen centraal. Dit kan een verhaal zijn over een ontvallen dierbare, maar bijvoorbeeld ook een verhaal over een beroemdheid. Bijvoorbeeld jouw herinneringen aan Elvis of Theo van Gogh.

Wanneer je direct naar de plaats op de site wil om je verhaal in te sturen, kun je deze link volgen. Verhalen kunnen maximaal 450 woorden lang zijn.

Voor FOK!kers die hun verhaal eerst willen laten lezen op het forum, is dit topic in het leven geroepen.Update van 25 maart:

Zaterdagnacht van 1 tot 7 zal er een radio 1 special zijn rond Dodenzijnnietstil. Er zullen dan ook enkele verhalen voor worden gelezen.

Vos mag toch naar Germinal

Voetballer Henk Vos mag toch gaan spelen voor de Belgische club Germinal Beerschot.

Het bestuur van de Belgische voetbalbond had aanvankelijk gezegd dat de Nederlander als amateur onder contract stond bij Top Oss, maar verdere bestudering van de zaak wees echter uit dat Vos een prof is zonder verbintenis en derhalve mocht tekenen voor Germinal. De FIFA, KNVB en de betrokken clubs hebben bovendien geen bezwaar tegen de transfer.

De 36-jarige speler, die eerder speelde voor Germinal Ekeren, Standard Luik, PSV, Metz, Sochaux, Feyenoord, FC Den Bosch en NAC Breda heeft een verbintenis bij de Belgische club tot het eind van dit seizoen.

Mosley tevreden over nieuwe regels

FIA-president Max Mosley is tevreden over de werking van de nieuwe regels. Volgens hem hebben de regels er, zoals gehoopt, voor gezorgd dat de snelheid niet al te hoog is geworden.

Na alle kritiek die er afgelopen weken op de nieuwe regels is geweest, vond Mosley het tijd voor een offensief. In een bericht laat hij weten dat de regels de gestelde doelen bereiken. Ze zorgen dat de snelheden in de Formule 1 weer enigszins beperkt zijn en dat de kosten worden gedrukt. Volgens de FIA-president kent dit seizoen tot nu toe een geweldige start.

Mosley liet weten: "De terugval van de performance, zoals voorspeld door de technische directeuren in de Formule 1, is bereikt in de eerste twee races. Waren de regels niet veranderd, was het redelijk geweest te verwachten dat de rondetijden tussen 2004 en 2005 net zoveel lager zouden zijn geworden als tussen 2003 en 2004."

Daarnaast is hij tevreden over de kostenbesparing: "We hebben gehoord dat de bandenleveranciers nu vier sets banden per auto naar de Grand Prix meenemen, vergeleken met 19 sets per auto in 2004. Ook gebruiken de teams nu twee motoren voor twee races. Als de regels hetzelfde waren gebleven als in 2002, zouden de topteams bijna zeker 12 motoren per weekend gebruiken. Als je in gedachte houdt dat het hergebruiken van een motor 200.000 dollar kost en dat teams nu ook tijdens testen vier keer zo lang met een motor doen, is de kostenbesparing enorm."

FBI sluit aanslag uit bij explosie Texas

Icoon Buitenlands nieuwsVolgens de Amerikaanse federale recherche (FBI) is het uitgesloten dat extremisten achter de explosie in een grote raffinaderij in Texas zitten. Een woordvoerder van de FBI reageerde hiermee op twee opgedoken emailboodschappen. Twee onbekende extremistische moslimgroepen claimden hierin verantwoordelijk te zijn voor de ontploffing.

Er is echter geen enkel bewijs gevonden voor de claim. Wat de explosie wel veroorzaakt heeft is nog niet duidelijk, een onderzoek loopt nog. De ramp in Texas City, ruim vijftig kilometer ten zuidoosten van Houston, heeft aan vijftien personen het leven gekost.

Meerdink nuchter na zware blessure

In een eerste reactie heeft Martijn Meerdink nuchter gereageerd op zijn zware blessure. Hij verwacht dat de frustratie pas na de operatie zal komen.

Meerdink scheurde gisteren op de training van het Nederlands elftal zijn voorste kruisband van zijn rechterknie af. Meerdink, die voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal zat, ziet zijn verdere seizoen in rook opgaan. Het herstel van deze blessure duurt normaal gesproken zeven tot acht maanden.

Zelf wist hij nog precies wat er gebeurde: "Ik zette lichtjes af op Ruud van Nistelrooy en kwam eerst op mijn linkerbeen, en toen op mijn rechterbeen terecht. Ik hoorde direct knap. Ruud van Nistelrooy, Phillip Cocu en Henk Timmer hoorden het ook. Timmer stond tien meter verderop. Het was meteen over."

Terwijl het een zware klap is voor de aanvaller, is zijn reactie zeer nuchter: "Het is een zwarte bladzijde vandaag. Ik heb nog nooit zo'n blessure gehad. Na de operatie zal de frustratie wel komen. Over veertien dagen of zo word ik geopereerd."

Urkers blijken de gulste gevers

Icoon opmerkelijk nieuwsInwoners van Urk geven het meest aan collectes. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). In 2003 gaven de bewoners van het vissersdorp gemiddeld 48,70 euro per huishouden. Dat is bijna 75 keer zoveel als een gemiddeld Haags huishouden, de grootste gierigaards als het op collectes aankomt.

In totaal haalden collectanten in 2003 ruim 36,5 miljoen euro op. Gemiddeld doneerde een Nederlands huishouden 6,77 euro aan de collectant. Driekwart van alle donaties aan de deur gaat naar goede doelen op het gebied van gezondheid. Gaat het om provincies, dan blijken de Friezen de gulste gevers, met 11,10 euro. Noord-Brabant staat in dit rijtje onderaan, met 5,48 euro.

Benzineprijzen op recordhoogte

De benzineprijzen zijn op recordhoogte gekomen. Marktleider Shell heeft voor de derde achtereenvolgende keer deze week de adviesprijzen voor benzines vandaag verhoogd. Euro ongelood komt op 1,319 euro. Tot nu toe gold 1,315 euro, gemeten in oktober vorig jaar, als hoogste adviesprijs ooit. Voor super plus is de nieuwe adviesprijs 1,373 euro. Het vorige record stamt eveneens uit oktober 2004 en was 1,369 euro.

De afgelopen dagen is de prijs van ruwe olie tot recordhoogte gestegen. Daarbij is het bijna vakantie, wat vaak tot verhogingen leidt.

Ian Thorpe toch niet naar Eindhoven

Ian Thorpe heeft op het laatste moment deelname aan de Dutch Open Swim Cup in Eindhoven afgezegd. Reden zou een conflict met de Australische Zwembond zijn.

Na de Olympische Spelen heeft Ian Thorpe net als Pieter van den Hoogenband na de Olympische Spelen een periode van rust ingelast. Vanwege sponsorverplichtingen was hij echter afgelopen week in China en zou hij de komende dagen in Europa zijn. De organisatie van de Dutch Open Swim Cup had dan ook geregeld dat ook Ian Thorpe zou zwemmen. Naast Thorpe zou er met Van den Hoogenband, Klim, Foster en Alshammer een absolute topbezetting op het toernooi uitkomen.

De manager van Thorpe, Davis Flaskas, meldt echter dat de zwemmer niet meer naar Europa komt vanwege een conflict met de Australische zwembond. Hij is vanuit China rechtstreeks teruggegaan naar Australië. Daardoor is een duel tussen de Australische topzwemmer en Pieter van den Hoogenband van de baan. Dit weekend zal het toernooi in Eindhoven plaatsvinden.

[upd] Vechtpartij bij moskee eist leven in Zeist

R0ADKILL en morpheus_at_work hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Vanmiddag is een massale vechtpartij uitgebroken voor de ingang van een moskee bij winkelcentrum De Clomp in Zeist. Er is een onbekend aantal gewonden gevallen. Eén slachtoffer is er zo ernstig aan toe dat voor zijn leven gevreesd wordt, zo meldt de Telegraaf. RTV Utrecht meldt dat het slachtoffer inmiddels al is gestorven.

De vechtpartij brak uit tussen twee groepen Marokkanen. De aanleiding voor de grote vechtpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer, aldus een politiewoordvoerder. De politie zoekt vier verdachten die met een auto zijn gevlucht.

Update 09:06
Het Utrechts Nieuwsblad meldt dat het dodelijke slachtoffer lid was van het moskeebestuur. Hij is slachtoffer geworden van een vete tussen twee Marokkaanse families. Het slachtoffer is de vader van één van de gezinnen.

Getuigen zeggen dat de families al heel lang met elkaar ruzie hebben. Vroeger woonden ze naast elkaar aan de Gruttolaan in de Zeister Vogelwijk. Vanwege de vele ruzies was één van de gezinnen verhuisd. Marokkaanse omstanders die na afloop van de gewelddadigheden buiten de politie-afzetting stonden te kijken, zeiden dat de zonen van beide families bekend staan als agressief.

-
Lees ook een reactie van iemand die gehoord heeft hoe de vork in de steel zou steken.

CD: Evergrey - A Night To Remember (Live 2004)

In geen enkel metalgenre wordt het publiek zo goed verwend als in de progressivemetal. Bands brengen zeer regelmatig cd's uit, komen vaak op bezoek om hun kunstje live te doen en schromen het niet om het later als dubbel-cd te releasen. Bij Dream Theater en Queensrÿche is er inmiddels een wildgroei van liveregistraties ontstaan en moet je bij een kleine portemonnee gaan kiezen. A Night To Remember van Evergrey is echter pas de eerste livecd van deze Zweedse band en dat na vijf studioalbums in zeven jaar. De relevantie van zo'n cd is dan des te groter.
Evergrey

WK Baanwielrennen: Nederlands succes in LA

Op de eerste dag van het WK baanwielrennen heeft de Nederlandse ploeg al de eerste medailles gewonnen. De mannen wonnen zilver in de teamsprint en bij de vrouwen won Yvonne Hijgenaar brons op de 500 meter tijdrit.

Op de teamsprint kwam Nederland met Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt in de baan. Ze wisten verrassend de finale te halen, maar moest het daarin afleggen tegen Groot-Brittannië. Achteraf was er toch enige teleurstelling bij Teun Mulder: "Als je in de finale staat, wil je ook winnen."

De tweede Nederlandse medaille van de dag kwam op naam van Yvonne Hijgenaar op de 500 meter tijdrit. Zij werd derde met een tijd van 34,928. Alleen de Wit-Russische Natalja Tsilinskaja (34,738) en de Australische titelverdedigster Meares (34,752) bleven haar voor. De andere Nederlandse op deze afstand, Willy Kanis, werd vierde.

Zie voor veel meer wielernieuws de FOK!wielersite!

Nederlands succes op WK baanwielrennen

Op de eerste dag van het WK baanwielrennen heeft de Nederlandse ploeg al de eerste medailles gewonnen. De mannen wonnen zilver in de teamsprint en bij de vrouwen won Yvonne Hijgenaar brons op de 500 meter tijdrit.

Op de teamsprint kwam Nederland met Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt in de baan. Vooraf twijfelde Theo Bos over deelname aan de teamsprint. Hij schatte zijn medaillekansen op de teamsprint laag in en vreesde op vermoeidheid bij andere onderdelen. Hij wilde echter Teun Mulder en Tim Veldt niet in de steek laten en toen Mulder liet blijken onder de 18 seconde te kunnen openen, geloofde Bos ook in medaillekansen op dit onderdeel.

In de finale moest het team uit komen tegen Groot-Brittannië. Daarvan werd nipt verloren, waardoor een verdienstelijke zilver plak werd gepakt. Achteraf was er toch enige teleurstelling bij Teun Mulder: "Als je in de finale staat, wil je ook winnen."

De tweede Nederlandse medaille van de dag kwam op naam van Yvonne Hijgenaar op de 500 meter tijdrit. Zij werd derde met een tijd van 34,928. Alleen de Wit-Russische Natalja Tsilinskaja (34,738) en de Australische titelverdedigster Meares (34,752) bleven haar voor. De andere Nederlandse op deze afstand, Willy Kanis, werd vierde.

Achteraf was Hijgenaar blij met haar medaille, maar niet helemaal tevreden over haar rit: "Ik had weer een hapering bij de start, het was zeker niet perfect. Wat dat betreft, kan ik nog wat van Willy leren."

Van der Sar aanvoerder

Edwin van der Sar zal aankomende zaterdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenie de aanvoerdersband dragen.

De keeper vervangt daarmee captain Edgar Davids die niet is geselecteerd. Van der Sar was in februari in de oefenwedstrijd tegen Engeland (0-0) ook al aanvoerder van Oranje.

Bondscoach Marco van Basten geeft overigens de voorkeur aan een veldspeler als aanvoerder. Van der Sar zal de band dan ook tijdelijk dragen. "Dat is inderdaad de bedoeling, maar dat komt nog wel. We nemen de tijd om een keuze te maken", aldus de bondscoach.

'Allochtone meid R'dam leeft vaak miserabel'

Icoon Binnenlands nieuws Een onderzoek door de Rotterdamse PvdA naar de leefsituatie van Rotterdamse, veelal allochtone, meiden tussen de dertien en 23 jaar laat schokkende cijfers zien. Twintig procent van de 40.000 meiden is slachtoffer van huiselijk geweld. Tien procent heeft ooit een zelfmoordpoging gedaan.

Ruim de helft van de in Rotterdam woonachtige Kaapverdische meiden wordt door haar (stief)vader seksueel misbruikt. Een kwart van de opgroeiende meiden slaapt slecht. Zeventien procent heeft een laag zelfbeeld. Achtduizend meiden kampen met huiselijk geweld. Daarbij gaat het om mishandeling, grote psychische druk en emotionele chantage, een opgelegd maatschappelijk isolement, seksueel misbruik of ontvoering.

Vooral Turkse en Marokkaanse meisjes hebben vaak een miserabel leven. Vaak lijden ze onder hun gedwongen uithuwelijking. Geëmancipeerde meiden die weigeren, hebben de grootste moeite om een partner te vinden met dezelfde achtergrond. Importbruiden blijken vaak in een sociaal isolement te leven. Ze worden in familiekring opgesloten, hebben geen zelfstandige verblijfsvergunning en moeten zich schikken naar de grillen van man en schoonmoeder. "Er zijn situaties die in de buurt komen van moderne slavernij", aldus één van de onderzoekers.
_
Meer achtergronden en onderzoeksresultaten in dit artikel.

Doden bij plunderingen in Kirgizië

Icoon Buitenlands nieuws Bij plunderingen in het Centraal-Aziatische Kirgizië zijn afgelopen nacht tenminste drie personen om het leven gekomen. Een woordvoerder van de oppositie maakte dit op de televisie bekend. Sinds gisteren is er in het land een revolutie gaande.

De slachtoffers vielen bij ongeregeldheden in de hoofdstad Bisjkek. Waarom de schermutselingen er waren, wilde de woordvoerder niet zeggen. Wel zei hij te vrezen voor ruim honderd slachtoffers.

De hele nacht werd de hoofdstad onveilig gemaakt door plunderende bendes. Diverse winkels zijn door tienduizenden personen leeggeroofd. De president van het land, Akajev, is donderdag met onbekende bestemming naar het buitenland vertrokken.

Vrouw treft vinger aan in ontbijt

Murazor4096 (vertaald en herschreven, waarvoor dank!) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In Californië dacht een vrouw haar dag met een lekker goed ontbijt te beginnen. Echter, wat een goedvullende hap in een fastfoodrestaurant had moeten worden, werd een maaltijd om nooit te vergeten. Nadat ze op wel iets heel hards had gebeten, bleek het bij nadere inspectie een vinger met nagel te zijn.

Gelijk nadat ze besefte waarop ze aan het kauwen was, moest ze kotsen. Dat meldt een woordvoerster van de gezondheidsdiensten van het district Santa Clara. Na de lugubere ontdekking conserveerde het personeel de vinger in ijs, zodat de politie hem kon meenemen voor nader onderzoek.

Waar de vinger vandaan komt is een groot raadsel. Ook zijn er geen aanwijzingen over de identiteit van de eigenaar van de vinger. Het restaurant was enkele uren dicht voor onderzoek. De gezondheidsdiensten sluiten gezondheidsrisico's uit, omwille van de temperatuur waarmee het gerecht bereid werd.

Maak je eigen adventure op de PSP

In het Japanse tijdschrift Famitsu heeft From Software aangekondigd dat zij binnenkort "Adventure Player" zullen uitbrengen, waarmee PSP-eigenaren zelf adventures kunnen maken op de PC en deze vervolgens spelen op de PSP. Alles wat je ervoor nodig hebt is het softwarepakket en een Memory Stick Duo om de gegevens op te slaan. Details van de mate van gebruiksvriendelijkheid zijn nog niet bekend. Het lijkt erop dat je, als je een beetje kan programmeren, een volledig spel kan maken en anders alleen simpele games op basis van tekeningen of foto's. De gemaakte games kan je natuurlijk via Internet uitwisselen met andere PSP-bezitters.

Er zitten sowieso al drie volledige scripts van adventures bij het pakket. Eén daarvan is Echo Night, een adventure dat oorspronkelijk door From Software werd uitgegeven voor de PlayStation in 1998. Regelmatig zullen nieuwe scripts en games ter download worden aangeboden op de website van het bedrijf. Bij de launch zullen er zes verschillende "packs" beschikbaar zijn. From Software hoopt dat andere bedrijven met hen samen willen werken om zo nog meer scripts aan te kunnen bieden. Naast adventures is het met Adventure Player ook mogelijk puzzel- of quizspelletjes te maken. Adventure Player is voorlopig alleen gepland voor de Japanse markt en zal daar in juni uitkomen.

Grote geldsom voor slachtoffer pedopriester

Icoon Buitenlands nieuws Een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië heeft een 47-jarige man een schadevergoeding van 437.000 dollar toegewezen, omdat hij in zijn tienertijd door een priester diverse malen was misbruikt. De jury achtte het misbruik bewezen, het bisdom San Francisco ontkent alles.

De jury geloofde het bisdom echter niet. Het bisdom heeft toegezegd de schadevergoeding te zullen betalen. De uitkomst van de zaak heeft mogelijk grote gevolgen.

Zo lopen er momenteel bijna duizend klachten tegen bisdommen met priesters met losse handjes. Het omvangrijke seksschandaal kwam enkele jaren geleden aan het licht.

Jeugd koopt veel kleding en alcohol

Icoon Binnenlands nieuws Middelbare scholieren geven steeds meer geld uit aan alcohol en kleding. Ook gaat er bij meer mensen meer geld eruit dan erin komt. Onderzoek door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) geeft inzicht in een aantal ontwikkelingen onder jongeren in de leeftijdscategorie dertien tot achttien jaar.

De gemiddelde scholier besteedt maandelijks 126 euro. Maandelijks wordt door de groep scholieren, 760.000 in getal, 95,7 miljoen euro uitgegeven. Meiden besteden het geld vooral aan het uiterlijk, jongens aan het innerlijk.

Gemiddeld wordt twintig euro aan snoep en snacks besteed. Ook aan kleding wordt veel geld gespendeerd. Opvallend is de snel stijgende uitgaven voor alcohol. Bij dertien-jarigen geeft een groep van vijftien procent maandelijks 36 euro aan alcohol uit, bij achttien-jarigen is dit bij zeventig procent al opgelopen tot boven de zestig euro.
_
Het uitgebreide onderzoek is in zijn geheel na te lezen, dat kan hier.

Porn webhop

In het vorige blogje plaatste ik een link naar een streaker die scoorde. Pas na het plaatsen realiseerde ik me ineens dat het adres wel bijzonder was waar het stond en dat dat ook wel een blogje waard was. Je kan iig de privèfoto's zien of andere filmpjes en foto's.

Of als dit niets voor je gading is kan je kijken naar de opvolger op SexTerminal. Dat is namelijk http://porn.webhop.net geworden en deze opvolger heeft ook wel aardig wat pics weer .

Regeringspartijen optimistisch over gesprek

Icoon politiek binnenland nieuws De fractieleiders van de drie coalitiepartijen CDA, VVD en D66 zijn optimistisch over het gehouden overleg. Jozias van Aartsen, Boris Dittrich en Maxime Verhagen praatten gisterenavond laat met premier Balkenende over de ontstane situatie na het opstappen van vice-premier Thom de Graaf.

Onderwerp van het gesprek was het onderhandelen over de voortzetting van de coalitie. Naar verluid zou D66 met flinke eisen komen om haar bewindslieden in het kabinet te houden. Premier Balkenende wilde na afloop van het gesprek niet spreken over de term 'eisen'. Hij zei dat er in goed overleg is gepraat.

De komende dagen zullen dan ook de gesprekken worden voortgezet. Wanneer het kabinet de andere wensen van D66 kan waarmaken, zoals op het gebied van onderwijs en milieu, dan is de kans zeer groot dat de partij aan zal blijven.

'Donald Trump wil Michael Jackson helpen'

Donald Trump wil Michael Jackson financieel te hulp schieten door hem optredens in Las Vegas aan te bieden. Het weekblad US-Weekly meldde dit gisteren. De medewerkers van de vastgoedmagnaat weigerden het echter te bevestigen. Jackson is naar verluidt vrijwel geruïneerd door onder meer de rechtszaak die tegen hem is aangespannen wegens seksueel misbruik van een dertienjarige jongen.

Dat het optreden in Las Vegas veel geld kan opleveren heeft de Canadese zangeres Céline Dion in 2003 bewezen. Zij zong tachtig miljoen dollar bij elkaar.

Landmacht doet groene baret weer weg

De landmacht gaat de groene baret weer afschaffen. Bevelhebber Urlings heeft besloten dat alle 24.000 militairen ruim een jaar na de invoering hun groene baret moeten inleveren. In plaats daarvan krijgen ze een grijze baret.

Het Korps Commandotroepen is altijd fel tegen de invoering van de groene baret geweest. Eind 2003 werd nog tevergeefs geprobeerd het besluit tegen te houden bij de rechter omdat ze het onverteerbaar vonden dat er geen verschil meer te zien zou zijn tussen een commando en een gewone soldaat.

De Stichting Red de Groene Baret is blij dat het besluit nu toch wordt teruggedraaid. De organisatie verwoordt de gevoelens van vele actief dienenden en oud-commando's.

PlayStation Portable gelanceerd in de States

Sony's nieuwe PlayStation Portable is vanaf heden ook verkrijgbaar in de VS met een beschikbaarheid van één miljoen exemplaren. In tegenstelling tot de Japanse lancering, waar de game ofwel in een value pack ofwel in een gestripte versie beschikbaar was, heeft men in de VS alleen de keuze uit de value pack. Deze pack kost $250 en bestaat uit een draagtasje, een polsband, een doekje om het scherm mee te reinigen, een batterij, een demo disk, een 32MB stickdrive en tenslotte natuurlijk de PSP zelf. Daarnaast zit er tijdelijk een gratis exemplaar van de film Spiderman 2 bij, op Sony's eigen UMD-formaat disk.

Het systeem is gelanceerd met zeventien beschikbare games, waaronder zeven first party titels van Sony: Ape Escape: On the Loose, Gretzky NHL, NBA, Twisted Metal: Head-On, Untold Legends: Brotherhood of the Blade, Wipeout Pure, and World Tour Soccer.

Wanneer de PSP in Europa uitkomt is nog niet bekend, maar Sony heeft aangegeven dat het "op zijn minst een aantal maanden" kan duren.

Info en screens van DS-game Guru Guru Nagetto

Success heeft informatie en screenshots vrijgegeven van Guru Guru Nagetto voor de Nintendo DS. In deze aparte game speel je met een jonge heks die vergezeld wordt door een klein wit figuurtje die de vorm van een bal kan aannemen. Als speler moet je met de stylus figuren op de touchscreen tekenen om energie aan te maken om zo de bal te lanceren tegen vijanden. In Japan komt het spel eind april al uit.

Dit zijn de screenshots:

Wekelijkse gamesverkopen Japan

De nieuwe Japanse verkoopcijfers voor de week van 14 maart tot en met 20 maart zijn bekend geworden. Opvallend is dat PS2-titels het heel goed blijven doen.

# - Platform - Titel - Wekelijkse verkopen

1. PS2 Phantom Kingdom (Makai Kingdom: Chronicles of the Sacred Tome) - Nippon Ichi - 73,000 (inclusief limited edition)
2. PS2 Shin Sangoku Musou 4 (Dynasty Warriors 5) - Koei - 38,000
3. PS2 One Piece Grand Battle! Rush - Bandai - 37,000
4. NGC Donkey Konga 3 - Nintendo - 37,000
5. PS2 Enthusia Professional Racing Konami - 31,000
6. PS2 Nana - Konami - 30,000
7. NDS Harvest Moon: Corobockle Station - Marvellous - 28,000
8. NGC One Piece Grand Battle! Rush - Bandai - 22,000
9. PSP Sarugetchu P! (Ape Escape: On the Loose - SCE - 20,000
10. PSP Tales of Eternia - Namco - 20,000

Singstar Popworld tracklist bekend

Sony heeft de tracklist van Singstar Popworld onthuld. Warm je stembanden maar vast op voor:

- Annie - Heartbeat
- Ashlee Simpson - Pieces Of Me
- Avril Lavigne - Sk8er Boi
- Beyonce - Crazy in Love
- Black Eyed Peas - Shut Up
- Girls Aloud - Love Machine
- Good Charlotte - I Wanna Live
- Hoobastank - The Reason
- Jamelia - Stop
- Jay Sean - Eyes on You
- Keane - Somewhere only we know
- Manfred Man - Do Wah Diddy
- McFly - Obviously
- Natasha Bedingfield - These Words
- Robbie Williams - Let Me Entertain You
- Ronan Keating & Ysuf Islam - Father and Son
- Sister Sledge - We are family
- Steppenwolf - Born to be Wild
- The Clash - Should I Stay or Should I Go?
- The Hives - Main Offender
- Tom Jones - It's not unusual
- Dandy Warhols - Bohemian Like You
- Marilyn Manson - Personal Jesus
- Joss Stone - Super Duper Love (Are You Digging On Me?)
- Fountains of Wayne - Stacy's Mom
- Robbie Willams & Kylie Minogue - Kids
- Erik B. and Rakim - Paid in Full
- Kylie Minogue - In Your Eyes
- Blink-182 - What's My Age Again
- Outkast - Roses

Nieuwe firmware PSP te downloaden

Sony heeft vandaag de eerste officiële firmware update uitgebracht. Vooral voor Nederlandse gamers is dit nieuws interessant, aangezien er in de betreffende versie de interfacetaal van de handheld veranderd kan worden in Nederlands. Andere talen die nu ondersteund worden zijn Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Portugees en Russisch. Om je PSP te updaten kun je de firmware op drie manieren erop zetten: via Network Update, memory stick en UMD-disk. Je kunt de firmware hier (officiële Sony-site) en hier downloaden. Let erop dat je de firmware upgrade niet afbreekt gedurende het proces. Als je dit doet werkt je PSP namelijk niet en zul je je PSP naar het service center in Japan moeten opsturen om hem gerepareerd te krijgen. Op eigen risico dus.
"[...]
The update adds the following major features:

• Support for German, Spanish, French, Italian, Dutch, Portuguese and Russian languages
• Support to retain screen mode settings (For video stored on Memory Stick)
• Support to allow resume play after recovery from sleep mode (For video stored on Memory Stick)
• Support to allow resume play of audio tracks after recovery from sleep mode.

Please note that the update will not run if you have less than 50% remaining battery life and it is recommended to connect a power supply while running the update. All together it takes just a couple of minutes.

IMPORTANT: Follow the on screen instructions and do NOT disconnect the power or turn the PSP off. This will destroy (!! ) your PSP and Sony did not announce any way to recover a broken system yet. Normally you'd have to bring back your unit to their service center in Japan. Import Gamers be aware, update on your own risk!
[...]"


Met dank aan Baris voor de submit.

Mysterieuze screenshots van Area 51

Midway heeft nieuwe screenshots van Area 51 vrijgegeven. Volgens het verhaal in de game gebeuren er op een geheime basis in de woestijn van Nevada vreemde dingen. De mensen die op de basis horen te zitten geven geen gehoor meer aan oproepen. Gelukkig is Ethan Cole en zijn reddingsteam paraat om uit te zoeken wat er aan de hand is. Area 51 komt in mei uit op de PC, PlayStation 2 en Xbox.

Dit zijn de screenshots:7 miljoen PS2's verkocht in Verenigd Koninkrijk

Sony heeft deze week laten weten dat het zeven miljoen PlayStation 2's (PS2) verkocht heeft in het Verenigd Koninkrijk. Dat dit een indrukwekkend aantal is, is duidelijk wanneer je bedenkt dat er eind 2004 een tekort aan PS2's was, en de zes miljoen pas in november bereikt was.

Ray Maguire, algemeen manager bij Sony UK denkt dat de uitstekende verkopen te wijten zijn aan de prijs, de verbeterde voorraadsituatie en de geweldige software line-up.

Star Wars: Revenge of the Sith screenshots voor GBA

Lucasarts Entertainment heeft nieuwe screenshots van Star Wars: Revenge of the Sith onthuld voor de Gameboy Advance. De game zal een horizontale 2D scroller worden waarin je het scenario van de film naspeelt. Je kunt spelen met Anakin en Obiwan die allebei een aparte verhaallijn in het spel volgen. Het zal ook mogelijk worden je character te verbeteren met nieuwe vechttechnieken en andere upgrades. Tenslotte zal het spel twee multiplayermodes krijgen, namelijk een coöperatieve mode en Last Jedi Standing. Het spel moet in mei uitkomen.

Schrijver Marek van der Jagt is 'stervende'

Icoon Media nieuwsSchrijver Marek van der Jagt is binnenkort niet meer. Dat meldt zijn alter ego Arnon Grunberg vrijdag in Trouw. Van der Jagt debuteerde in 2000 met de roman 'De geschiedenis van mijn kaalheid', waarmee hij prompt de Anton Wachterprijs voor het beste schrijversdebuut won. Op dat moment ging al het gerucht rond dat Van der Jagt Grunberg was.

Voor zijn tweede roman 'Gstaad 95-98' werd Van der Jagt genomineerd voor zowel de Libris Literatuurprijs als de AKO-Literatuurprijs. Pas in 2002 erkende Grunberg dat het om hem ging. "Dankzij Marek van der Jagt durfde ik verder te gaan dan ik als Arnon Grunberg had aangedurfd. Marek zorgde toch voor een soort bevrijding", verklaart de schrijver nu.

Er zal nog één boek verschijnen van Van der Jagt, het essay 'Otto Weiniger of Bestaat de jood?', dat komende week verschijnt. "Dit is het laatste boek waarop de naam Marek van der Jagt zal prijken. Het heeft geen functie meer en daarmee ook geen identiteit. Hij moet doen wat ik nog niet kan: sterven", aldus Grunberg.

Arnon Grunberg oftewel Marek van der Jagt
Marek van der Jagt (2000 - 2005)

Screenshots Ridge Racer PSP racen je tegemoet

Gisteren werd Sony's Playstation Portable (PSP) gelanceerd in de VS en één van de launchtitels was Ridge Racer PSP. Om de hype nog wat op te stoken, heeft Sony een veertiental screens van de game vrijgegeven. Wanneer de PSP in Europa uit zal komen is nog niet bekend. Sony heeft officieel toegegeven dat het nog "enkele maanden" gaat duren, terwijl sommige Engelse detailhandelaren denken dat de PSP tegen kerst pas gelanceerd zal worden.Edinburgh Interactive Entertainment Festival aangekondigd

Schotland krijgt haar eigen kleine E3 met de Edinburgh Interactive Entertainment Festival (EIEF). Dit evenement zal van 10 tot 14 augustus te bewonderen zijn. Sony en Nintendo hebben al gezegd de beurs te steunen met een line-up.

Het evenement loopt tegelijk met het wereldberoemde culturele Edinburgh Festival dat bekend staat om haar theater en komedie. De EIEF zal conferenties kennen, een Go Play Games-evenement voor de consumenten organiseren en een serie 'Game Screenings' starten om nieuwe titels in de spotlight te zetten.

Organisator Greg Ingham had het volgende te zeggen over de beurs: 'Edinburgh is een uniek evenement. Het is het enige internationale festival dat de culturele kant van games erkent. Het is noodzakelijk voor de groei en ontwikkeling van de gamesindustrie om hier te zijn en te kijken welke richting men nog op kan of wil'.
Ingham vindt ook dat games thuishoren op een festival waar ook televisie, film en andere entertainment aanwezig is. Zo kunnen ze nog van elkaar leren.

De EIEF wordt georganiseerd door The UK Independent Game Developers Association (TIGA) en The Entertainment and Leisure Software Publishers Association (ELSPA). Meer informatie over dit evenement is beschikbaar op de officiële website.Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.