FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 24 maart 2005

Gevangenen hopen op gratie bij jubileum koningin

Icoon misdaad nieuwsGevangenen in Nederland hebben koningin Beatrix opgeroepen om collectief gratie te verlenen. De vorstin zou hiervoor haar 25-jarige jubileum als koningin moeten aangrijpen. Volgens de gedetineerden gaat het niet zo zeer om de strafvermindering, maar om een 'symbolisch gebaar'.

"Een gebaar dat ook de druk op het door voortdurende bezuinigingen getroffen gevangeniswezen kan verlichten", stelt de Prisoners Committee of the Netherlands (PCN). "Het inwilligen van een gratieverzoek kan de Staat tot 3 miljoen euro per dag opleveren. In Nederland zijn er 15.000 gedetineerden waarvan de kosten voor hun gevangenschap gemiddeld 200 euro per persoon per dag bedragen."

De PCN meent dat het uitgespaarde geld vervolgens aan preventie van criminaliteit, slachtofferhulp of resocialisatie van ex-gedetineerden kan worden besteed. De organisatie stelt in haar verklaring dat collectieve gratie voor het laatst in 1974/1975 voorkwam. Toen werden alle straffen van veertien dagen en minder kwijtgescholden om het cellentekort weg te werken.

Eerste info Sjakie en de chocoladefabriek

in september werd aangekondigd dat de verfilming van Sjakie en de chocoladefabriek vergezeld zal gaan van een game. Vandaag heeft Take 2 wat meer informatie over het spel naar buiten gebracht, alsmede de eerste drie screenshots.

De speler neemt de rol van Charlie Bucket op zich. Charlie vindt een gouden kaartje en samen met vier andere kinderen krijgt hij een rondleiding in de chocoladefabriek van Willy Wonka. De andere kinderen kunnen hun hebzucht niet in toom houden en beschadigen hierdoor de fabriek. Door puzzels op te lossen, met "snoepkracht" de Oompa-Loompa's te helpen en machines te repareren, kun je het respect van Willy Wonka winnen. In het spel zal je ook enkele bijzondere fabriekshallen die wel in het boek, maar niet in de film voorkomen kunnen bezoeken.

Het spel komt uit voor GBA, PC, Xbox, GameCube en PlayStation 2. Voor de consoles neemt High Voltage Software de ontwikkeling voor zijn rekening, voor de GBA en de PC is dat Backbone Entertainment. Het spel moet in juli klaar zijn.



Aanbieders jeugdzorg onder curatele geplaatst

De negen instellingen die in de provincie Noord-Brabant jeugdzorg aanbieden zijn vandaag onder curatele geplaatst. Gedeputeerde R. Augusteijn vindt het onaanvaardbaar dat de instellingen ondanks eerdere afspraken en extra geld de wachtlijsten hebben laten oplopen tot 1.300. Toen vandaag weer om extra geld werd gevraagd, was wat de provinciebestuurder betreft de maat vol.

Het provinciale Bureau Jeugdzorg, dat niet onder curatele geplaatst is, verwijst kinderen die thuis problemen hebben door naar zorgaanbieders. Omdat daar de afgelopen jaren een wachtlijst was ontstaan, stelde de provincie twee miljoen euro bovenop het normale budget beschikbaar. Van dit bedrag zouden vierhonderd tot zevenhonderd kinderen geholpen kunnen worden, maar de wachtlijsten zijn alleen maar langer geworden.

Ondercuratelestelling van een instelling vindt plaats als deze niet in staat wordt geacht haar eigen financiële belangen te behartigen. De financiële situatie van de aanbieders zal daarom geheel worden doorgelicht. Ook wil de provincie bekijken of de instellingen wel goed functioneren. Bovendien vindt een maandelijkse verplichte rapportage plaats.

Laat je speelgoed staan... [deel 2]

Gehuld in een net jasje, getooid met gleufhoofd en met de microfoon in de aanslag verplaatste ik me met grote sprongen naar het andere eind van Sesamstraat. De heugelijke mededeling dat de Sesamstraat politiek landelijk zou gaan, werd nu kracht bijgezet met een persconferentie. Het was voor het eerst dat politiekjournalistiek Nederland ons Sesamsteegje wist te vinden. Immers, afgezien van de dagelijkse zendtijd, laat men het reilen en zijlen in mijn regio meestal links liggen. Waar voorgaande persconferenties alleen door mij als vertegenwoordiger van Sesamstraat Nieuws werden bijgewoond, daar werd de persconferentie ter ere van de geboorte van de nieuwe politieke partij "Eerste Straat Rechts" onder andere bezocht door Frits Wester en Ferry Mingelen. Wat een feestelijke avond had moeten worden, ontaarde echter in ordinair politiek schouwspel.

Voetbal: Meerdink scheurt kruisband

Icoon Sport nieuwsVoor voetballer Martijn Meerdink is het debuut bij het Nederlands Elftal op een desillusie uitgelopen. De speler van AZ raakte op de ochtendtraining van vandaag ernstig geblesseerd aan zijn rechterknie. Onderzoek wees uit dat Meerdink een kruisband heeft gescheurd. Hij is naar verwachting zeven tot negen maanden uitgeschakeld.

Meerdink was door bondscoach Marco van Basten opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië (zaterdag) en Armenië (woensdag). De trainer sprak zijn medelijden uit. "Dit is een enorme tegenvaller en voor hem heel bitter; al met al is het een heel spijtige ervaring. Ik heb nog kort met hem gesproken. Dit hoort jammer genoeg bij het sporten in de top", aldus Van Basten. Romeo Castelen van Feyenoord is opgeroepen als vervanger, nadat Roy Makaay van Bayern München niet fit genoeg bleek.

De 28-jarige Meerdink was met een goed seizoen bezig bij de nummer twee van de eredivisie, AZ uit Alkmaar. Hij werd opgeroepen voor Oranje na zijn goede spel in de UEFA-cupwedstrijd tegen Shaktar Donetsk, waarin hij de Roemeense verdediger Rat keer op keer te snel af was.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!

Armstrong toch in Brabantse Pijl

Armstrong gaat aanstaande zondag toch van start in de Brabantse Pijl. Eerder had hij deze wedstrijd uit zijn agenda geschrapt vanwege zijn ziek zijn tijdens Parijs-Nice.

De Brabantse Pijl is voor de Amerikaan vooral een voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen die een week later wordt verreden. Verder rijdt de zesvoudig tourwinnaar dinsdag nog de wedstrijd Parijs-Camembert.

Organisator van de Brabantse Pijl Pascal Demol: "Er wordt over een geweldig parcours gereden, er zijn meerdere beklimmingen van de Alsemberg, de Bruineput en de Lindenberg. Hierdoor kan Armstrong zijn conditie op peil brengen voor de Ronde van Vlaanderen en later in het jaar de Tour de France. Voor ons als organisatie is het natuurlijk schitterend dat hij meerijdt, het zorgt voor veel extra publiciteit. Niet alleen Armstrong bevestigde vandaag zijn deelname aan de koers ook de regerend wereldkampioen Oscar Freire deed dat."

Ploegleider Johan Bruyneel: "Lance voelt zich nu weer goed en heeft zin om alsnog deze koers te gaan rijden. De Brabantse pijl is ideaal om zijn conditie verder op te bouwen en op scherp te zetten."

Barthez kondigt afscheid aan

De Franse doelman Fabien Barthez zal volgend jaar een punt achter zijn voetbalcarrière zetten.

"Ik ben 33 jaar oud en kan niet meer zo lang mee", aldus de Franse doelman op de persconferentie van het Franse nationale elftal. "In 2006 is het genoeg geweest, na het WK stop ik met voetballen". Frankrijk speelt de komende week twee WK- kwalificatiewedstrijden tegen Zwitserland en Israel.

Barthez won met Frankrijk in 1998 de wereldbeker, en werd twee jaar later Europees kampioen in de Rotterdamse Kuip. Sinds zijn debuut in 1994 keepte hij 73 maal voor het Franse nationale elftal. Hij speelde in Frankrijk bij Toulouse FC, Olympique Marseille en AS Monaco, voordat hij in 2000 de overstap maakte naar Manchester United. Na drie jaar Engeland keerde Barthez begin vorig jaar terug bij zijn oude club Olympique Marseille.

'Nederland wil nieuwe verkiezingen'

De Nederlandse kiezer wil nieuwe verkiezingen. Dat blijkt althans uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond. Zijn bureau Peil.nl verrichtte het onderzoek naar aanleiding van het opstappen van minister Thom de Graaf van Bestuurlijke Vernieuwing. Tweederde van de Nederlanders is van mening dat de rest van het kabinet de D66-bewindspersoon moet volgen.

Alleen bij de VVD is een duidelijke meerderheid tegen het uitschrijven van nieuwe parlementsverkiezingen, namelijk 61 procent. Bij kiezers met een CDA-voorkeur is de verhouding 50/50. Bij de overige kiezers is een grote meerderheid voor een nieuwe gang naar de stembus. Het onderzoek werd gehouden onder zevenhonderd respondenten.

Uit de peiling blijkt dat de gebeurtenissen van de afgelopen week de negatieve gevoelens over politiek en politici hebben versterkt. Zes op de tien Nederlanders maakt zich absoluut niet druk over het niet doorgaan van de gekozen burgemeester, een vrijwel evengroot aantal stelt dat met de bestaande politieke partijen geen echte bestuurlijke vernieuwing mogelijk is. De helft van de respondenten twijfelt aan het nut van D66. Ook de PvdA en haar voorman Wouter Bos krijgen er van langs. 57 procent vindt dat de sociaal-democraten in feite een conservatieve partij zijn, 54 procent is het eens met de stelling dat Bos niet heeft laten zien dat hij een sterke leider is.

Man verijdelt wegrijden ex-vriendin verkeerd

Een 42-jarige Duitser uit Hohberg had beter een andere manier kunnen verzinnen om zijn ex-vriendin te beletten met de auto weg te rijden. Toen de man na een ruzie namelijk de lucht uit de autobanden liet weglopen, raakte hij met zijn been bekneld. De politie moest eraan te pas komen om de man te bevrijden.

Om de lucht uit de banden te laten ontsnappen, stopte de man zijn voet in de wielkast. Toen de auto begon te dalen raakte de man beklemd tussen het wiel en de carroserie van de auto. Hij kon pas bevrijd worden toen agenten de wagen omhoog krikten. De man moest met een gezwollen been naar het ziekenhuis gebracht worden.

Eenzame Ozzy praat tegen knieën

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Rocker Ozzy Osbourne heeft de remedie tegen eenzaamheid gevonden. Op zijn knieën heeft de zanger van de jaren zeventig rockgroep Black Sabbath twee lachende gezichtjes laten tatoeëren. Op de momenten dat Ozzy niemand heeft om tegen te praten begint hij een goed gesprek met zijn knieën.

"Ik heb er zo'n hekel aan om alleen te zijn. Daarom heb ik twee vrolijke smiley's op mijn knieën laten zetten", zegt Osbourne, die tegenwoordig vooral bekend is door de MTV-real life soap The Osbournes. "Ik wil nog wel eens ruzie maken met mensen die dan vervolgens niet meer met me willen praten. Dan heb ik altijd nog die mannetjes. Ik fantaseer dan gewoon dat ze echt zijn en daar kan ik dan een gesprek mee voeren." Ook zoon Jack zou in navolging van zijn vader zijn knieën hebben laten tatoeëren. "Het is een soort van traditie geworden, een Osbourne traditie!", aldus Ozzy.

Eerste Soul Calibur III details en screens

Het eerdere bericht over Soul Calibur III is helemaal waar: de game is PS2 exclusive. We kunnen jullie bovendien nog veel meer vertellen over Soul Calibur III !


The moment the evil and holy swords crossed,
The wheel of fortune begins to turn again.
The story of warriors lured by the bipolar swords, soon to be revealed...

Allereerst weten we nu dat er drie nieuwe characters zijn:
Setsuka is een jonge dame op een eenzame reis door de wereld, in haar paraplu heeft ze een zwaard. Tira op haar beurt is een 'angel of death' en gebruikt haar ring-blade om te vechten. Zasalamel tot slot is een mysterieuze man met kwaadaardige bedoelingen.


Van links naar rechts: Setsuka, Tira en Zasalamel

Soul Calibur III zal nog uitgebreider zijn dan het vorige deel; er zijn een hoop extra modi bijgekomen:

Character Creation Mode: Hier kun je onder andere het uiterlijk en de wapens van je character aanpassen.
Story Mode: Singleplayer modus waarin je het verhaal van je gekozen chracter gaandeweg te horen krijgt.
Lost Chronicle Mode: Deze mode zal een combi bieden tussen strategie en gevechtstechnieken.
Soul Arena Mode: Verschillende uiteenlopende gevechten in speciale situaties.
World Competition Mode: Neem het op tegen anderen in een toernooi.
VS Standard Mode: Standaard one-on-one gevechten.
VS Special Mode: One-on-one in gevarieerde gevechten in speciale situaties.
VS Competition Mode: Multiplayer toernooimode.
Practice Mode: Hier kan je oefenen als je suckt.
Museum Mode: Bekijk al je vrijgespeelde items en bekijk de Soul Calibur historie.

Na al deze blabla is het tijd voor een aantal screenshots:

Op dit moment is Soul Calibur III voor zo'n 30% klaar. De game moet nog in 2005 in de winkels komen te liggen.

Kovalainen vervanger Montagny

Het lijkt erop dat het jonge Finse racetalent Heikki Kovalainen tijdens de GP’s van Canada en Amerika op zal treden als reservecoureur voor het team van Renault.

Kovalainen kan het volgende Finse talent worden, na Häkkinnen en Räikkönen, wat het in de Formule 1 gaat maken. Hij is vooral afgelopen jaar bekend geworden met het verslaan van Michael Schumacher tijdens de race of champions in het Stade de France in Parijs.

Kovalainen rijdt komend seizoen in de nieuwe GP2 klasse mee, maar er bestaat een kans dat hij tijdens bovengenoemde races als reservecoureur van Renault aanwezig is. Reden hiervoor is dat de officiële reserverijder van Renault, Franck Montagny, dan verplichtingen heeft omdat hij aan Le Mans meedoet.

Kovalainen: "Ik heb nog niks officieel gehoord, maar ik heb uit het geruchtencircuit wel gehoord dat er over mij gepraat wordt. Wanneer Fernando of Giancarlo niet kunnen rijden dan moet er iemand zijn die hun plek in kan nemen. Het is nog niet helemaal zeker of ik als invaller wordt ingeschakeld, er moet onder andere ook nog gekeken worden naar mijn eigen schema voor de betreffende weekends."

Verplichte cursus voor 20.000 allochtone moeders

Pim_In_Memoriam, _4ever_ en Ellendil hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De gemeente Rotterdam wil vanaf volgend jaar allochtone moeders die gebrekkig Nederlands spreken verplichten een taalcursus te volgen. Dit heeft wethouder L. Geluk van Onderwijs en Integratie vandaag bekendgemaakt.

Het idee is dat de 20.000 vrouwen een cursus aangeboden krijgen, grotendeels op kosten van de gemeente. De moeders zouden dan binnen vijf jaar de Nederlandse taal moeten beheersen. Indien ze de cursus niet afmaken, draaien ze zelf op voor de kosten. Het gaat dan om een bedrag van ongeveer 6000 euro. De vrouwen moeten aan het begin van de cursus wel 270 euro als eigen bijdrage inleveren.

Volgens Geluk gaat de cursus niet alleen om het spreken van Nederlands, maar ook zou het de inburgering verbeteren. De cursus omvat onder andere aspecten van de opvoedingsondersteuning, ouderparticipatie op scholen, oriëntatie op de maatschappij en de voorbereiding op scholing en werk. Het ambitieuze project kost zo'n 160 miljoen euro. Rotterdam hoopt dan ook op een extra financiële bijdrage van het Rijk om de aanpak te bekostigen.

[Upd]Ernstige blessure Meerdink tijdens training

Tijdens de training van het Nederlands elftal in Katwijk heeft Martijn Meerdink donderdag een op het oog ernstige blessure aan zijn knie opgelopen.

De speler van AZ raakte in een duel met Ruud van Nistelrooy geblesseerd, en moest door twee begeleiders ondersteund van het veld worden gedragen.

Oranje speelt zaterdag in Boekarest een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië.

Update 17:00 :

Marco van Basten heeft al een vervanger opgeroepen voor de geblesseerde Martijn Meerdink. Romeo Castelen zal aan de selectie van Oranje worden toegevoegd.

Castelen die eigenlijk met Jong Oranje zou meespelen zal zich nu vrijdag bij de rest van het ‘grote Oranje’ voegen.

'PvdA-fractie Eerste Kamer misbruikt macht'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws"Misbruik van macht die zijn weerga niet kent." Bram Peper, PvdA-er, oud-burgemeester van Rotterdam en oud-minister van Binnenlandse Zaken, heeft geen goed woord over voor de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Deze was verantwoordelijk voor de blokkering van de gekozen burgemeester. Hij wijst de betrokken senatoren erop dat een commissie van de PvdA voor afschaffing van de Eerste Kamer is.

Volgens Peper is het goed dat D66-minister De Graaf is afgetreden. De vice-premier was anders blijven zitten met een portefeuille die wel erg mager uitviel. Verder geeft Peper het advies om de grondswetswijziging die nodig is voor de gekozen burgemeester zo snel mogelijk opnieuw in te dienen bij de Tweede Kamer. In een volgende regeerperiode kan deze dan in een tweede lezing weer aan de orde komen.

Screens en packshots 7 Sins

Vandaag zijn de packshots van 7 Sins voor PS2 en PC verschenen. Bovendien zijn er weer vier nieuwe screenshots. In deze game, gebaseerd op The Sims, zul je personages naar de top van de sociale ladder moeten sturen door middel van de zeven zonden: trots, gulzigheid, afgunst, verlangen, woede, hebzucht en luiheid. Deze zonden zullen allemaal in hun eigen "missie" naar boven komen. Bovendien kan je 20 verschillende minigames verwachten. Wat deze precies zullen inhouden is nog niet bekend. Een releasedate is ook nog niet aangekondigd.


De packshots voor zowel PC als PS2


GPWC bezig met concrete plannen

De Grand Prix World Championship organisatie is bezig met concrete plannen om vanaf 2008 met een concurrerende raceklasse voor de F1 te komen.

Binnen GPWC wordt nu gewerkt om vier teams samen te stellen die zorg moeten dragen voor het opstellen van de reglementen. Deze vier teams hebben elk een apart kader gekregen waarvoor ze de regels op moeten stellen die nodig zijn om de nieuwe raceklasse van de grond te krijgen.

Het technische gedeelte zal worden gemaakt door mede-eigenaar van het BMW Williams F1 team Patrick Head en algemeen directeur van McLaren Mercedes Martin Whitmarsh.

Team manager van Mclaren Dave Ryan draag de zorg over de sportieve reglementen. Het gedeelte met betrekking tot de media en de PR zal worden geregeld door de marketing directeur van BAR Honda Alistair Watkins.

Het juridische gedeelte, een soort vervanging van de Concorde Agreement, zal onder supervisie van Minardi teambaas Paul Stoddart en een advocaat van het Williams team worden opgesteld.

Het doel is dat de vier teams met voorlopige reglementen komen, waarna deze gepresenteerd kunnen worden tijdens een tweedaagse vergadering in april. Daar willen de leden van het GPWC: Mercedes-Benz, BMW, Renault, Honda en Toyota, de andere teams over de streep trekken die nog geen nieuw Concorde Agreement hebben getekend.

Verder is het zeer waarschijnlijk dat er een andere naam komt voor het initiatief. Dit komt omdat nieuwkomers Honda en Toyota duidelijk willen maken dat er een andere samenstelling van de groep is ten opzichte van de oude GPWC. De naam die het dan waarschijnlijk zal krijgen is ‘Grand Prix Racing’ of GPR.

Evenement: InQontrol 2012

Vorig jaar kwam Q-dance voor het eerst met het feest van de toekomst. Dat was toen in de RAI zo'n succes dat ze het concept hebben gehouden en het vorig weekend opnieuw hebben gehouden in de RAI in Amsterdam. De line-up was al maanden bekend, en overal waar je keek in topics konden mensen niet wachten om er heen te gaan.

dapluiz schreef in Uitgaan en Vrijetijd: Nog maar anderhalf weekje en dan stampen!

Prudentulo schreef in Uitgaan en Vrijetijd: Technoboy sluit af staat er! Het einde kan iig al niet meer stuk!!

Deviant1nl schreef in Uitgaan en Vrijetijd: Ik krijg ook zin
ben al 3 maanden niet meer naar een groot feest geweest, word dus tijd dat ik weer ga.


Eens even kijken of het echt weer zo'n groot succes was zaterdag.

Gevangene ontsnapt in Sittard

Donderdagochtend is een 42-jarige gevangene van gevangenis De Geerhorst in Sittard ontsnapt. De man nam de benen tijdens onoplettendheid van een begeleider met wie hij buiten de gevangenis was om privé-zaken te regelen.

De man moest naar Sittard om zaken te regelen voor zijn aanloop naar zijn vrijlating. "In de aanloop naar vrijlating gaan de gevangenen begeleid naar buiten om zaken te regelen", aldus directeur Jos Eurlings van De Geerhorst.

Eurlings wilde niet zeggen waar de man voor is veroordeeld, maar hij zei dat er geen reden is om geweld te verwachten. "De man was juist op de weg terug", zegt Eurlings. "Voor hem zelf is het ook het beste dat hij terugkeert. Daarom verwacht ik ook dat hij zelf besluit om weer naar De Geerhorst te komen." De politie heeft een zoektocht naar de gevangene georganiseerd.

Coulthard gaat in Bahrein voor punten

Red Bull coureur David Coulthard wil tijdens de GP van Bahrein voor de derde keer in drie races punten pakken. De Schot staat momenteel vijfde in het kampioenschap na twee vierde plaatsen tijdens de eerste twee races.

Coulthard: "We hebben alle topteams, op Renault na, verslagen. Wat mij nog het meest enthousiast maakt is het feit dat we tot twee keer toe Ferrari hebben verslagen. Ik realiseer me wel dat ze met de oude auto reden, maar we hebben ze in de kwalificaties en in de race verslagen. We gaan voordat we naar Bahrein gaan nog veel testen in Barcelona, ik kan niet wachten op de volgende race om weer punten te scoren.”

Dallas terug op tv bij BNN

Jongerenomroep BNN duikt vanavond terug in de tijd. De omroep zendt vanaf vanavond herhalingen uit van één van de succesvolste soaps uit de tv-geschiedenis. BNN begint met aflevering één van de Amerikaanse serie, die in 1978 voor het eerst in ons land werd uitgezonden door de AVRO. De AVRO zond de serie jarenlang uit (het was geen dagelijkse maar een wekelijkse soap); in totaal passeerden ruim 300 afleveringen de revu. Indertijd hield de serie in ons land miljoenen mensen aan de buis gekluisterd, maar er waren toen ook nog maar twee netten. Overigens scoorde de serie wereldwijd enorme kijkcijfers.

Dallas speelt zich af in de Amerikaanse staat Texas, dé oliestaat van de VS. Daar strijden twee families om het rechtmatige eigendom van de olievelden van de familie Ewing. In de serie speelt J.R. Ewing de hoofdrol. Deze oudste zoon van de familie heeft de leiding over het olieconcern van zijn vader en doet dat zonder mededogen, waardoor hij veel vijanden maakt. Één van hen is Cliff Barnes, die van het dwarszitten van J.R. zijn levensdoel heeft gemaakt.

BNN heeft voorlopig zo'n 30 afleverigen aangekocht, en zal die wekelijks op donderdagavond om 23:00 uitzenden.


Singletje met het thema uit Dallas (1980). Op de foto onder meer J.R., Sue Ellen, Pamela en Bobby.

Star Wars: Republic Commando

Over het algemeen geldt dat spellen die gebaseerd zijn op een filmlicentie vaak middelmatige spellen zijn. Nu is de Star Wars-franchise niet zomaar te vergelijken met de normale filmlicentiespellen en zijn er ook verscheidene toppers onder de Star Wars-licentie uitgekomen. Spellen zoals Knights of the Old Republic 1 en 2 en Battlefront werden redelijk tot zeer goed bevonden en of Republic Commando zich ook in dit lijstje zal weten te komen lees je op de volgende pagina\'s.

Whitney Houston weer in afkickkliniek

Icoon Showbiz nieuwsZangeres Whitney Houston is wederom opgenomen in een afkickkliniek. Het is voor de populaire zangeres niet de eerste keer dat zij in zo'n kliniek terechtkomt. Precies een jaar geleden werd zij ontslagen uit eenzelfde kliniek, en was ze van de drugs af. Zij zwoer toen nooit meer aan drugs te beginnen.


Whitney Houston stond op het punt haar nieuwe album Just Whitney af te ronden. Die plannen zijn, na haar opname van gisteren in een afkickcentrum, opgeschort.

Revolutie gaande in Kirgizië

pberends en Joost-mag-het-weten hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Tegenstanders van de president van Kirgizië hebben vandaag het paleis van het staatshoofd en het parlementsgebouw in bezit genomen. Politici en andere functionarissen zijn inmiddels gevlucht. Het leger biedt geen weerstand tegen de demonstranten. Daarmee lijkt een revolutie gaande te zijn.

Ongeveer duizend betogers braken eerder vandaag door een politiekordon heen, om vervolgens het regeringsgebouw te bestormen. Daarbij werd her en der het interieur kort en klein geslagen en op de hoogste etage een vlag uitgestoken. Kort erna is uit de gevangenis een belangrijke oppositieleider bevrijd. Ook de staatstelevisie is in bezit genomen door de oppositie

Al weken heerst er onrust in de Centraal-Aziatische republiek, vooral in het zuiden. Betogers beschuldigen de president ervan de verkiezingen te hebben gemanipuleerd. Ook zou hij middels een grondwetswijziging het parlement naar zijn hand willen zetten. Volgens de regering zitten drugshandelaren en "extremisten" achter de onrust.

Waarnemers vrezen voor een mogelijke burgeroorlog. Kirgizië is rijk aan aan energiebronnen en grenst aan China . Zowel Rusland als de Verenigde Staten hebben militaire bases in de buurt van de hoofdstad.

Ferrari met F2005 in Bahrein

Het team van Ferrari zal tijdens de GP van Bahrein de nieuwe F2005 laten debuteren. Deze beslissing werd vanochtend genomen na een analyse van de data die werd verkregen tijdens een driedaagse test op Mugello.

"We rijden met de nieuwe auto tijdens de komende GP." aldus teambaas Jean Todt. "Gedurende de test op Mugello heeft de auto zijn potentie laten zien. Tijdens de GP van Bahrein worden twee F2005’s ingezet, de reserve auto zal een F2004 M zijn. Er is samen met Bridgestone besloten, na de resultaten van de laatste twee races, het ontwikkelprogramma te versnellen. De verwachting is dat we weer aan kunnen vallen tijdens de komende race nadat we twee races in de verdediging hebben gereden. Ik ben erg blij hoe het team en onze partners hebben gereageerd om ons oude niveau weer terug te krijgen."

Salaris baas Nuon stijgt 42 procent

Davey_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuws Terwijl de prijzen van gas, water en electra ieder jaar fors toenemen, blijkt ook het salaris van de topman van energieleverancier Nuon flink te zijn gestegen. Directeur Ludo van Halderen wordt met zijn recente beloning van 1,4 miljoen euro één van de best betaalde bestuurders in de publieke sector in Nederland.

In 2004 zag van Halderen zijn salaris met 42 procent stijgen tot een bedrag van 815.195 euro. Dit is exclusief een eenmalige pensioenstorting van 599 duizend euro. Dat meldt de Volkskrant donderdag.

Van Halderen verdient fors meer dan andere bestuurders in de publieke sector. Ter vergelijking: de topman van Schiphol, Gerlach Cerfontaine, kreeg vorig jaar 602.000 euro bijgeschreven en de topman van de Nederlandse Spoorwegen 618.000 euro.

De provincie Gelderland heeft een extra vergadering ingelast na het bekend worden van deze gegevens. De provincie bezit 42 procent van de aandelen in het energiebedrijf. Vorig jaar drong Gelderland nog aan op terughoudendheid in de uitkering van bonussen, omdat de administratie bij Nuon verre van vlekkeloos verloopt. De aandeelhouders van Noord-Holland en Gelderland onthouden zich van commentaar.

Koeman genoemd als trainer van Portsmouth

Ronald Koeman behoort tot een van de kandidaten om de nieuwe trainer van het Engelse Portsmouth te worden.

"We hebben Koeman overwogen", aldus voorzitter Milan Mandaric op de website van de Engelse krant The Times. "Hij is iemand met goede coachingskwaliteiten en hij kan het beste uit spelers halen." Portsmouth zou ook andere Nederlandse trainers op het oog hebben.

Volgens the Times zouden ook AZ-trainer Co Adriaanse en assistent-trainer Henk ten Caste van FC Barcelona op de verlanglijst van Mandaric staan. Bij Portsmouth stapte Harry Redknapp in december 2004 op. Hij werd opgevolgd door technisch directeur Velimir Zajec.

Demo The Bard's Tale beschikbaar

Twee jaar na de aankondiging van The Bards's Tale, is er eindelijk een demo van uitgekomen. In de game speel je met een rondtrekkende troubadour die magische deuntjes kan spelen, waarmee hij schepsels kan oproepen die hem helpen met zijn zoektocht. Het is echter geen zoektocht naar roem, glorie of een of ander juweel: de bard is een opportunist wiens enige zorg "coins and cleavage" is. Een RPG met humor dus.

Je kunt de demo hier downloaden (325MB) en je hebt er minimaal een 800Mhz processor met 256 MB geheugen voor nodig. The Bard's Tale zal op 25 maart uitgebracht worden op PS2 en Xbox en de PC-versie zal op 29 april uitkomen.

Karthikeyan denkt in F1 te blijven

De Jordan coureur Narain Karthikeyan gaat er vanuit dat, wanneer hij zijn teammaat Monteiro blijft verslaan en misschien een punt kan pakken tijdens het seizoen 2005, hij in de F1 kan blijven.

De 28 jarige zei verder dat het niet de eerste keer zal zijn dat een coureur vanuit het team van Jordan naar betere teams verhuist. Als voorbeelden haalde hij daarvoor Giancarlo Fisichella en Nick Heidfeld aan die dit seizoen voor het team van Renault en Williams rijden.

"Als ik blijf finishen, dan weet ik zeker dat ik op verlanglijstjes van verschillende teams kom." aldus Karthikeyan tijdens een video conferentie. Zijn manager Piers Hunnisett is iets gematigder, hij hoopt dat hij een groter team kan interesseren in zijn pupil.

Tijdens de video conferentie haalde de Indiër ook nog uit naar Montoya. De McLaren coureur twijfelde of de Jordan coureur fysiek wel instaat was om de zware GP van Maleisië uit te rijden. Karthikeyan: "Hij dacht dat ik het niet aan kon, maar ik heb laten zien waartoe ik in staat ben."

"Webber kan races winnen"

Volgens Sir Frank Williams, teambaas van het gelijknamige team, is Mark Webber in staat om races voor het team te gaan winnen.

Webber eindigde als vijfde in Australië en crashte in Maleisië, dit neemt volgens Williams niet weg dat de FW27 sterk is verbeterd sinds zijn introductie. De teambaas zei verder dat tegen het eind van het seizoen met deze auto wel eens een aantal GP’s gewonnen kunnen worden. Williams: "Mark zal winnen wanneer de auto in staat is om te winnen. We hebben zijn er altijd van uitgegaan dat hij daar toe in staat is."

Iets wat de teambaas wel mee is gevallen is de klasse en snelheid van zijn tweede coureur, de Duitser Nick Heidfeld. ‘Quick Nick’ verraste iedereen door op het podium te komen tijdens de race in Maleisië. Williams: "Afgelopen zondag hebben we een hele goede coureur gezien die op het hoogste niveau mee kon rijden. Maar dat betekent zeker niet dat we er zijn, we hebben nog veel te doen willen we echt competitief zijn."

Scott Speed test Red Bull

De Amerikaan Scott Speed heeft woensdag op het circuit van Barcelona voor het eerst met een Formule 1 wagen getest. De Amerikaan reed zijn eerste rondjes in de oude auto van Red Bull, de 2004 Jaguar onder de naam RB1.

De verwachtingen zijn dat Speed de eerstvolgende Amerikaan in de F1 zal zijn. De 22-jarige heeft in 2002 de eerste ‘Red Bull Search’ gewonnen, daarna bleef hij steun krijgen van Red Bull. Komend seizoen zal hij met steun van het bedrijf in de GP2 klasse rijden.

De kans bestaat dat Speed dit jaar nog als vrijdagtester van Red Bull zal gaan optreden. Als Christian Klien zijn stoeltje na Bahrein kwijtraakt en Liuzzi een racestoeltje aanbied dan mist het team een coureur voor de vrijdag tests.

Volgens teambaas Christian Horner was de test van gisteren een gewone geplande test: "Deze test stond al lang op het programma, we gebruiken de oude auto om de motor te testen. Daarvoor hebben we onze eerste en tweede coureur niet nodig. Wel is dit een goede kans om Scott gewend te laten raken aan de Formule 1."

Speed was niet de enige coureur die voor het team testte, ook de 21 jarige Zwitser Neel Jani kreeg een kans om een paar rondes met de RB1 te rijden. Speed over zijn test: "Mijn droom is om in de Formule 1 te rijden. Door deze test lijk ik weer een stapje dichter bij mijn droom te zijn gekomen."

Politie wil maatregelen voor Marokkaanse jongeren

Pim_In_Memoriam en No_More_Mr._Nice_Guy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie in Eindhoven waarschuwt dat er wat moet gebeuren met de Marokkaanse probleemjeugd in de wijk Vaartbroek. Gebeurt dat niet dan ontstaan over een paar jaar grote problemen. Nu is een groep van zo'n 30 Marokkaanse relschoppers actief in de buurt, maar omdat er steeds meer jonge kinderen bijkomen, is die groep over enkele jaren verdrievoudigd, zo vreest de politie.

Jonge Marokkanen zorgen in de betreffende Eindhovense wijk al langer voor overlast. Vorige week nog moest de politie in Eindhoven een verdachte van een verkeersovertreding laten lopen omdat een grote groep Marokkaanse jongeren de agenten bedreigden.

Tot nu toe hebben verschillende projecten, onder meer het inzetten van Marokkaanse buurtvaders, geen oplossing gebracht. De politie wil dat de gemeente de betrokken families intensief en individueel gaat begeleiden, om problemen zo in de kiem te kunnen smoren.

Ook Renault test op twee circuits

Het leek er gisteren op dat Renault, net zoals Ferrari, zich niet meer ging houden aan de testlimieten die zijn afgesproken tussen negen F1 teams.

Ferrari kreeg de afgelopen week veel kritiek over zich heen van de F1 teams omdat ze tegelijkertijd op twee circuits aan het testen waren. Dit zou niet mogen volgens een onderlinge afspraak tussen de F1 teams.

Het team van Renault liet gisteren echter ook auto’s rijden op twee verschillende circuits. Heikki Kovalainen en Franck Montagny waren aan het testen met de 2005 auto op het circuit van Paul Ricard, tegelijkertijd werd Jose Maria Lopez gefotografeerd terwijl hij een Renault R24 met 2004 specificatie testte op het circuit van Silverstone.

Waarschijnlijk heeft de jonge coureur uit het Renault Driver Development programme geen testwerk gedaan maar alleen maar een shakedown uitgevoerd met de oude wagen. Deze auto zou tijdens het 2005 seizoen gebruikt worden voor de F1 demonstraties in steden.

Roda praat met Belgische doelman

Roda JC heeft interesse in de Belgische doelman Bram Castro van Sint-Truiden.

De club uit Kerkrade heeft al een gesprek gehad met de 22-jarige sluitpost, die bij zijn club een aflopend contract heeft. Aankomende week zal er nog een gesprek zijn tussen Castro en zijn huidige werkgever maar de keeper lijkt toch de voorkeur te hebebn voor Roda.

"We hebben twee weken bedenktijd gekregen", aldus Castro in Het Belang van Limburg over het gesprek met Roda. "Het is een mooie club. Niet ver van huis, een mooie competitie. Ik ben klaar om die uitdaging aan te gaan."

Als de Belg naar Kerkrade komt, zou hij de competitie moeten aangaan met Vladan Kujovic, de huidige doelman van Roda. De club heeft de optie in het contract van de Serviër gelicht, waardoor hij nog twee jaar onder contract staat in Kerkrade.

Vernieuwde Juiced krijgt demo

Het verhaal van Juiced begint zo langzamerhand een klassieker te worden. Het spel zou worden uitgegeven door Acclaim, maar dat werd vlak voor de release failliet verklaard. De game is nu overgenomen door THQ, maar er moest nog wel aan gesleuteld worden. Volgens THQ zelf is "hun" Juiced heel anders dan de versie die eerst op de markt zou komen. Van de oude versie was al een demo, maar omdat er toch veel vernieuwd is heeft THQ een nieuwe demo beschikbaar gesteld. Deze is 292 MB groot en is te downloaden bij 3D Gamers (om verwarring te voorkomen: je moet de bovenste demo hebben; degene eronder is de oude). In de demo kan je zowel 's nachts als overdag over een track racen. Juiced staat gepland voor mei 2005.

Update:
Alle servers op 3D Gamers lijken vol te zijn, maar er zijn mirrors te vinden op GamersHell.


Weer politiewagens in brand gestoken

314 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn de Gooi- en Vechtstreek heeft de pyromaan die politiewagens in brand steekt weer toegeslagen. Vier voertuigen die geparkeerd waren bij het districtskantoor in Loosdrecht gingen in vlammen op. De brand werd donderdagochtend vroeg aangestoken.

Volgens de politie staat de brandstichting 'niet op zichzelf'. In 2004 gingen in het district al vijftien voertuigen verloren bij vier branden in Muiden, Nederhorst Den Berg en Weesp. Ook bij andere korpsen gingen vorig jaar tientallen voertuigen in vlammen op.

Zeventien jongeren gepakt voor vernielingen

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Rotterdam heeft de politie zeventien jongeren aangehouden tussen de twaalf en twintig jaar oud. Deze jongeren zijn verantwoordelijk voor tal van vernielingen in Rotterdam-Pendrecht tussen oktober 2004 en februari 2005. De verdachten zijn allen uit Rotterdam afkomstig.

Het doelwit van de groep jongeren bestond voornamelijk uit scholen. In groepen van steeds wisselende samenstelling braken ze in en stichtten ze brand. De schade bedraagt volgens de politie tienduizenden euro's. Afhankelijk van hun leeftijd zullen de verdachten zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter of bij bureau Halt

10.000 creditcards Visa geblokkeerd na fraude

Icoon Financieel nieuws Vanwege een fraudezaak zijn maandag 10.000 creditcards van Visa preventief geblokkeerd. Het gaat om een groep kaarten die is uitgegeven via het internationale bedrijf PaySquare uit Utrecht. Over de omvang van de fraude is nog niets bekendgemaakt. Woensdag en donderdag krijgen gebruikers van wie de kaart geblokkeerd is daar schriftelijk bericht over.

De fraudeurs maakten met behulp van gegevens uit een elektronisch lek nieuwe kaarten, en gebruikten die in het buitenland. "Alles duidt op een lek bij een buitenlandse leverancier die voor ons bedrijf transacties verwerkt en kaartgegevens bijhoudt", aldus een woordvoerder.

PaySquare zegt in de brief garant te staan voor eventuele schade. "Met de blokkering van uw kaart is nog niet gezegd dat er ook daadwerkelijk fraude mee is gepleegd. Mocht dit wel het geval zijn, dan benadrukken we dat u hiervan geen financiële schade ondervindt", zo valt in de brief te lezen.

Gedupeerde gebruikers zullen binnen een maand een nieuwe creditcard toegestuurd krijgen. Tot die tijd adviseert PaySquare ze 'uit te wijken naar alternatieve betaalmiddelen'.

Xboxtekorten blijven aanhouden

Microsoft moest deze week al publiekelijk toegeven dat er nog steeds een gebrek aan Xboxen is, echter bronnen binnen de Engelse detailhandel claimen dat de situatie veel ernstiger is dan gedacht. Ze claimen namelijk dat – ondanks publieke uitspraken dat het goed gaat komen - vertegenwoordigers van Microsoft hen gemeld hebben dat ze er alles aan doen om de situatie te verbeteren, maar dat deze niet dramatisch zal verbeteren. Dit, ondanks het feit dat er wereldwijd al sinds kerstmis een gebrek aan Xboxen is.

Bronnen binnen de industrie fluisteren dat de onderliggende reden voor het gebrek aan Xboxen gelegen is in het feit dat Microsoft al bezig is met de productie van de Xbox 2. Ondanks herhaaldelijk ontkennen van Microsoft blijken een aantal belangrijke publishers al ingelicht te zijn. Een anonieme senior source van een grote Amerikaanse publisher stelt: “Ons is verteld om 1 miljoen Xbox 2’s te verwachten in Europa tegen kerstmis 2005 en 1,5 miljoen rond maart 2006. Microsoft zet hoog in, geen twijfel mogelijk”

De bron stelde ook dat Xbox 2 niet backwards compatible zal zijn met de huidige generatie, wat de speculaties voedt dat veel publishers op het moment opzettelijk gamereleases tegenhouden om ze next generation proof te maken. Op die manier hopen ze zich te beschermen tegen de aanhoudende Xboxtekorten.

Zeker 14 doden bij explosie raffinaderij BP

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Bij een grote explosie op het terrein van een raffinaderij van BP in Texas zijn woensdag tenminste veertien mensen om het leven gekomen. Zeker zeventig anderen raakten gewond. De ravage op het terrein is groot, en de ontploffing kon tot in de wijde omtrek gevoeld worden.

De explosie vond plaats in het gedeelte van de raffinaderij waar het octaangehalte van benzine verhoogd wordt. Na de explosie ontstond er een brand. Het aantal slachtoffers is nog niet zeker, aangezien de overblijfselen van de unit nog doorzocht worden. "We denken dat het om veertien mensen gaat, maar we wachten nog op de officiële bevestiging", aldus een woordvoerder van BP.

De raffinaderij is de op twee na grootste van de Verenigde Staten, en produceerde 3 procent van de hoeveelheid benzine in het land. De oorzaak van de explosie is nog niet duidelijk, maar een woordvoerster wist wel te melden dat terrorisme er waarschijnlijk niets mee te maken heeft.


De explosie kostte aan zeker 14 mensen het leven

Unreal Championship 2: The Liandri Conflict screenshots

Midway heeft nieuwe screenshots van Unreal Championship 2: The Liandri Conflict op het web gegooid. Deze Unreal-game zal een singleplayer campaign hebben, maar de focus is op de multiplayer gezet. Verwacht onder meer Mortal Kombat figuren en een nieuw melee-combat systeem om je tegenstander van dichtbij te bewerken. Natuurlijk ontbreekt de razendsnelle actie niet.

Dit zijn de screenshots:






Rombouts dreigt met verbieden wedstrijd

Burgemeester Rombouts van Den Bosch dreigt de competitiewedstrijd tussen FC Den Bosch en Feyenoord op 6 april te verbieden als de club niet voor het einde van deze maand maatregelen heeft getroffen om de veiligheid in stadion de Vliert te verbeteren.

De burgermeester vind de situatie in het stadion dermate onveilig, dat hij het niet verantwoord vind om in de Vliert wedstrijden met publiek te spelen.

De aanleiding voor de beslissing van Rombouts zijn de rellen van afgelopen vrijdag rond de wedstrijd van Den Bosch tegen Roda JC. Aanhangers van de Bossche ploeg vernielden hekken en gingen Roda-supporters met scherpe stukken ijzer te lijf. Hierbij raakte een fan van de Limburgse ploeg en twee politieagenten gewond. Verder wil de burgemeester dat de betrokken supporters een stadionverbod krijgen.

Codemasters kondigt Pro Football Manager 2006 aan

Codemasters heeft Pro Football Manager 2006 aangekondigd voor de PlayStation 2 en Xbox. Enkele vernieuwingen zijn onder meer een geheel nieuwe database van spelers, een realistischere transfermarkt met complexe onderhandelingen en een nieuwe grafische engine die 3D-beelden van de wedstrijden op je monitor tovert. Het spel moet uitkomen in oktober.

Tenslotte staan hieronder enkele screenshots van de PlayStation 2-versie:





Naakte man verstoort debat Tweede Kamer

Nato en Pim_In_Memoriam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De Tweede Kamer is donderdagochtend opgeschrikt door een naakte man op de publieke tribune. De man riep vanaf de tribune naar de Kamerleden. Voorzitter Weisglas moest het debat daardoor korte tijd schorsen. Over het motief van de man, die vrij snel zonder verzet door de beveiliging ingerekend kon worden, is nog niets bekendgemaakt.

Wau langer bij Willem II

Willem II heeft het contract van Nuelson Wau opengebroken en verlengd tot en met de zomer van 2008.

De verdediger had bij de ploeg uit Tilburg nog een contract tot volgend seizoen. Wau kwam sinds december niet meer in actie vanwege een blessure aan zijn knie. Maar de speler hoopt binnen een paar weken zijn rentree weer te kunnen maken.

"Nuelson heeft zich goed ontwikkeld de afgelopen jaren bij Willem II. Gezien zijn leeftijd zien wij hem in de toekomst als vaste rechterverdediger van Willem II", aldus manager technische zaken Gerard Wielaert.

Fire Emblem screenshots + info

Nintendo heeft nieuwe screenshots en informatie vrijgegeven van Fire Emblem. Deze GameCube-game verschijnt 20 april al in Japan.

Fire Emblem is een tactische 3D-game die wordt ontwikkeld door Intelligent Systems. Deze keer speel je Ike, een jonge soldaat die aan het hoofd staat van een groep huurlingen. Met de groep reis je over het continent van Tellius waar een wrede oorlog woedt tussen mensen en mensachtige dieren.

Hieronder staan enkele screenshots:









Aflevering 6 van The Scene verschenen

Zojuist is aflevering 6 van The Scene verschenen. The scene is een kijkje in de keuken van een fictieve warez groep genaamd CPX die films op het net releasen.

Aflevering zes kun je hier downloaden, net als de vorige vijf afleveringen. Meer info over de serie kun je op hun site vinden.

De makers van The Scene hebben nu ook een eigen irc kanaal op de server irc.chatchannel.org en het kanaal heet #thescene

Satanisme wint terrein in Frankrijk

Uit een rapportage van de Franse overheid blijkt dat het satanisme in Frankrijk in opmars is. Er wordt een toename van gevallen van grafschennis en anti-christelijke rituelen gesignaleerd. Sommige satanische groepen zouden zich verbonden hebben met neonazi's. De satanisten opereren niet in gestructureerde netwerken, maar vinden hun informatie op het internet.

In 2003 werden er 18 gevallen van grafschennis in Frankrijk geconstateerd. In de eerste helft van 2004 waren dat er al 23. Op christelijke, joodse en islamitische begraafplaatsen werden afgelopen jaar geschilderde swastika's en satanische symbolen op grafstenen aangetroffen. Dat gebeurde vooral in Oost-Frankrijk. In Zuid-Frankrijk gaan satanisten geregeld de grens met Spanje over om daar wilde feesten te houden.

Afgelopen jaar zijn er twee zelfmoorden en twee moorden gerapporteerd die gerelateerd zijn aan satanische praktijken. Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Scandinavië, Italië, Duitsland, Spanje, Rusland, Griekenland en Polen zou het satanisme aan een opmars bezig zijn.

DHC-rappers plaatsen anti-Hirsi Ali foto

De begin dit jaar, wegens het bedreigen van Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, tot werkstraffen veroordeelde leden van rapgroep Den Haag Connection (DHC) lijken weinig geleerd te hebben van de straf die twee van hen kregen. Op hun deze week gelanceerde website prijkt in het fotoalbum een plaatje waarop de politica een vizier op haar gericht krijgt met de toevoeging 'game over' en 'fuck you bitch'.


Het plaatje van Hirsi Ali staat tussen foto's van (vermoedelijk) gemaskerde leden van de rapcrew die op een enkele foto bewapend zijn met een mes of onder een partij ingepakte wiet liggen.



Eind januari werden twee DHC-leden (de 23-jarige H. L. en de 25-jarige R. el H.) tot 150 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijk veroordeeld voor hun 'Hirsi Ali-diss'. Daarin dreigden ze de nek van het kamerlid te breken, en haar te liquideren. Later bracht DHC nog een diss uit, waarin rapper Ali B met de dood werd bedreigd. Ali B liet indertijd weten de zaak te onbelangrijk te vinden voor een reactie.

-
NB: De site van DHC is kort na het plaatsen van dit bericht plat gegaan, waarschijnlijk door een teveel aan bezoekers.

MSN-betaalsysteem Bill gelanceerd

De SNS Bank heeft donderdag het nieuwe online betaalsysteem via MSN Messenger gelanceerd. Iedereen die zich al eerder had aangemeld, zal donderdag een e-mail krijgen van 'Bill'.

"Ik moest het nog een tijdje kalm aan doen. Maar vandaag is de grote dag; vanaf vandaag ga ik aan de slag als banking buddy op MSN Messenger. En helemaal top dat jij één van mijn eerste fans bent ... Je kunt bij mij een rekening openen. Deze rekening kan ik uitstekend op een veilige manier beheren. Ik heb ze naar mezelf genoemd: de Bill-rekening. Op zo'n Bill-rekening kun je vanaf je eigen bankrekening geld zetten en hiermee kun je betalen. Maakt mij trouwens niet uit bij welke bank je zit," aldus 'Bill' in de e-mail.

Via MSN kan men een 'Bill' ophalen wat neerkomt op een prepaid-kaart welke kan worden opgeladen voor de te verrichten betalingen. Voor het onderling overmaken van bedragen rekent SNS Bank een provisie. De hoogte hiervan is nog niet bekend gemaakt door de SNS Bank. Wel staat nu al vast dat mensen die iets verkopen, 5 procent van de prijs en maximaal 60 eurocent zullen moeten afdragen aan de SNS Bank.

Met 'Bill' kunnen transacties tot een hoogte van 500 euro worden gedaan. MSN-gebruikers hoeven geen rekening te hebben bij SNS Bank. Ze kunnen met Bill betalen voor internetaankopen en geld naar elkaar overmaken. De afhandeling verloopt wel via deze bank.

Duitsers krijgen 3 ton voor wereldtitel

Mochten de voetballers van het Duitse nationale elftal volgend jaar in eigen land wereldkampioen worden, dan kunnen zij rekenen op een premie van 300.000 euro per persoon. Het is voor 'die Mannschaft' een absolute recordbeloning. Ter vergelijking : in 2002 verdienden de spelers 'slechts' 92 mille.

De recordbeloning is tot stand gekomen na beraad tussen de spelersraad en de DFB. De spelersraad, onder voorzitterschap van Michael Ballack, eiste een flinke loonsverhoging. De DFB bood in eerste instantie anderhalve ton de man bij een kampioenschap. In februari werd het 'bod' van de DFB verhoogd tot een kwart miljoen, maar dat was nog niet genoeg. Na vijf kwartier vergaderen kwam er eindelijk een akkoord.

Overigens gaan Ballack en zijn medespelers pas in de kwartfinale verdienen, dan krijgen ze 50.000 euro. Een plek in de halve eindstrijd levert het dubbele op.

Champcar-test Verstappen succesvol

Woensdag heeft Jos Verstappen op het circuit van Sebring een succesvolle Champcar-test afgelegd. Testend voor het HVM-team kwam de Limburger in 98 ronden tot de derde tijd. In totaal kwamen er 12 coureurs in actie.

De snelste tijd van de dag (51,47 seconden) werd door Paul Tracy gereden. Voormalig Formule 1-coureur Timo Glock eindigde net voor Verstappen die een tijd van 51,82 wist te klokken.

Op zijn eigen website was Verstappen tevreden over de test: 'Ik heb het enorm naar mijn zin gehad in die auto. Het rijdt toch anders met die stalen remmen, je hebt geen tractiecontrol, je moet weer schakelen en je beschikt niet over stuurbekrachtiging. Of ik moe ben? Nee, dat valt reuze mee. Ik heb natuurlijk anderhalf jaar niet meer gereden maar met mijn fysieke conditie is het prima gesteld', aldus de coureur.

Manager Raymond Vermeulen wist te melden dat het HVM onder de indruk was van de prestatie van Verstappen, die zelf ook vol lof was over het enthousiasme en de kameraadschap in het team.

Cel voor voorbereiden aanslag moskee

DLTF had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Voor het voorbereiden van een brandaanslag op de moskee in Venray is door de rechtbank twee jaar cel opgelegd aan een 24-jarige man uit Kronenberg (Limburg). De opgelegde straf is lager dan de eis. Er was door het openbaar ministerie drie jaar cel geëist.

De rechtbank acht niet bewezen dat de man daadwerkelijk een poging heeft gedaan om de moskee in de fik te zetten. Enkel de voorbereidingen acht de rechter bewezen. Vooral het bijdragen aan de maatschappelijke onrust na de moord op Theo van Gogh nam de rechter hoog op.

Venray staat bekend om haar spanningen. In januari haalde 'Lonsdale Leo' het nieuws na het weigeren Prem Radhakishun een hand te geven. In november raakte een grote groep autochtonen en allochtonen met elkaar slaags. Onlangs werd een achtjarig Marokkaans meisje afgetuigd.

Leerlingen moeten 4 jaar examens overdoen

De 25 vierdejaars-leerlingen vliegtuigtechniek van het Limburgse Leeuwenborgh Opleidingen moeten mogelijk een groot deel van hun opleiding overdoen. Alle examens die ze sinds 2001 hebben gemaakt voor het behalen van een JAR-66 certificaat blijken niet aan de internationale eisen te voldoen. Het betreffende certificaat is een bewijs dat de leerlingen de theorie van de vakken beheersen en is nodig voor een toekomst in de vliegtuigtechniek.

Volgens unitmanager K. Huynen van Leeuwenborgh is de huidige groep leerlingen in september 2001 begonnen en werden de nieuwe Europese richtlijnen voor het JAR-certificaat in oktober 2001 bekend gemaakt. Leeuwenborgh ging ervan uit dat de betreffende studenten nog onder de oude norm vielen, maar dit blijkt nu niet het geval te zijn.

In overleg met de Inspectie Verkeer en Waterstaat is een oplossing geboden. Alle leerlingen krijgen gratis de mogelijkheid om alle toetsen opnieuw te maken, inclusief studiemateriaal en werkcolleges. De gedupeerde studenten zien dit echter niet zitten. "Als we alle toetsen opnieuw moeten maken, moeten we ons alle leerstof opnieuw eigen maken. En dan niet gewoon als dagopleiding, maar naast de praktijkstages die we nu lopen, naast de eventuele vervolgstudie of de baan na de stage."

3,5 jaar cel voor aardappelmassage

Mad-MonKey en MauroPicotto hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuws Een traditioneel Maori-genezer is door de rechter in het Nieuw Zeelandse Hamilton veroordeeld tot 3,5 jaar cel. Dit, omdat de 64-jarige man twee vrouwelijke patiënten aanrandde met aardappelen. Dat is in een lokale krant aldaar te lezen.

Patiënten moesten van de genezer Christopher Tuaupaki naakt op bed gaan liggen. Vervolgens werden ze door hem met een aardappel 'gemasseerd'. Een 38-jarige vrouw maakte hij wijs dat deze behandeling haar zoon van een boze geest zou afhelpen. Tegen een andere vrouw zei hij dat ze hiermee van haar borstkanker kon worden afgelopen. Artsen stelden later vast dat de vrouw helemaal niets mankeerde.

CD: Wednesday 13 - Transylvania 90210...

Wednesday 13 is beter bekend als zanger van cultband Frankenstein Drag Queens From Planet 13 maar vooral Murderdolls. Omdat hij zich in die laatste band niet helemaal kan storten op z'n horrorhobby is er nu Wednesday 13. Zijn soloband die alle voorwerk van White Zombie, The Misfits en Alice Cooper tekstueel nog eens dunnetjes overdoet en ergens verder gaat waar FDQFP13 kapte. Geïnspireerd dus op b-films van Ed Wood met veel zombies, bloed en natuurlijk de onvermijdelijke dood.

Wednesday

Chelsea wil 11,5 miljoen euro van Mutu

De Engelse club Chelsea eist de helft van de transfersom die de club investeerde in Adrian Mutu bij de speler op.

De Londense club acht een bedrag van 11,5 miljoen euro gepast als schadevergoeding voor de contractbreuk die de Roemeense spits pleegde door betrapt te worden op het gebruik van verboden middelen.

De Engelse club zal zijn eis indienen tijdens de hoorzitting bij de beroepscommissie van de Engelse voetbalbond. Mutu zal zich laten verdedigen door de Spelersvakbond en Sporting Chance, een organisatie die zich bezighoudt met verslaafde sporters. De zaak geldt als een testcase, nog nooit eerder eiste een club een schadevergoeding van een speler die de club zelf ontsloeg.

Mutu werd in oktober voor zeven maanden geschorst nadat hij positief testte op het gebruik van cocaïne. Op 16 mei loopt zijn schorsing af. De 26-jarige aanvaller maakt het seizoen af bij het Italiaanse Livorno om vervolgens volgend seizoen bij Juventus te gaan spelen, dat op dit moment al het maximum aantal spelers van buiten de Europese Unie in de selectie heeft.

Automobilist bekeurd tijdens regelen verkeer

Sjoerd102 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een politieagent die maandagmiddag in Roermond het verkeer stond te regelen omdat er een ongeluk was gebeurd, heeft een automobilist bekeurd toen deze via het fietspad een door het ongeluk ontstane file voorbij reed om het verkeersongeval van dichtbij te kijken.

De verdachte reed over het fietspad en parkeerde z'n voertuig doodleuk achter de politieauto op de plaats van het ongeval, er van uitgaande dat de politie toch geen tijd voor hem zou hebben. De politie kende echter geen pardon en bekeurde de automobilist; hij mocht z'n weg met een geldboete van 65 euro vervolgen.

Zaak comapatiënte voor hooggerechtshof VS

Icoon Buitenlands nieuws De ouders van de comapatiënte Theresa Schiavo stappen naar het hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Daartoe besloten ze, nadat een Amerikaans Hof van Beroep oordeelde dat de sondevoeding niet opnieuw hoeft te worden aangesloten. Daarmee zet het juridische gevecht zich voort.

De raadslieden van de ouders hopen nu dat het hooggerechtshof een mandaat zal geven om de voeding opnieuw aan te sluiten. De ouders verzetten zich hevig tegen de gang van zaken. Tot dusver halen ze bakzeil. Een federale rechter oordeelde eerder ook al dat de voeding niet opnieuw hoeft worden aangesloten. Vrijdag werd de sondevoeding losgekoppeld. Schiavo kan elk moment overlijden.

Het juridisch getouwtrek tussen de echtgenoot en de ouders van de zwaar gehandicapte Schiavo duurt nu al zeven jaar. Inmiddels hebben achttien rechters zich over de zaak gebogen. De zaak heeft tot heftige debatten in de VS geleid. Vooral religieuze en conservatieve Amerikanen roeren zich, omdat zij het stopzetten van de voeding als moord beschouwen. President Bush tekende maandag een spoedwet van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, die behandeling van de kwestie door federale rechters mogelijk maakte.

Persbureau voor positief nieuws opgericht

Icoon Media nieuws Dagelijks is er meestal veel ellende en leed te zien in de journaals op televisie, maar ook in krantenartikelen. Om dat een tegengewicht te bieden is er sinds kort een persbureau opgericht dat zich puur bezighoudt met het brengen van positief nieuws. Het is een initiatief van een maatschappijleerdocent en twee van zijn klassen.

Het Positive News Agency (PNA) in Tilburg bestaat uit leerlingen van het Theresialyceum en studenten van de lerarenopleiding op de Fontys Hogeschool. Volgens de makers worden er 'expliciet positieve' nieuwsberichten geleverd aan kranten en andere belangstellenden.

De berichten zullen zeker niet kritiekloos, maar constructief van aard zijn. Docent Yarko van Vugt wil met een gevarieerd aanbod het nieuws interessant houden. Volgens hem gebeurt het te vaak dat de meeste berichten, na de constatering van een 'negatief onderwerp', niet met een positieve conclusie of een voorstel tot verbetering eindigen.

Wouter Bos werkte gewoon zijn agenda af

PvdA-fractieleider Wouter Bos voerde gisterochtend geen crisisberaad met de partijtop, maar ging gewoon naar een geplande bijeenkomst van de Duitse zusterpartij SPD in Berlijn. Hij spreekt dan ook niet van een crisis. "Crisis? Er is helemaal geen crisis. De hele partij is het ermee eens dat de benoemde burgemeester uit de grondwet moet worden gehaald." Toch stemden de Eerste Kamer-leden van de PvdA tegen het wetsvoorstel dat dit mogelijk moest maken.

Bos geeft zelfs toe dat hij het telefoonnummer van woordvoerder Ed van Thijn van de Eerste Kamer-fractie van de PvdA niet eens heeft. De senaat dinsdagavond dan maar gewoon binnenlopen was voor hem ook geen optie. "In de Eerste Kamer zit een type Kamerleden dat dermate autonoom, eigenwijs en koppig is, dat ze alleen al daarom zouden zeggen: mooi niet!"

Pornocollectie Michael Jackson onder de loep

Icoon Muziek nieuws De jury in de rechtszaak tegen 'The King of Pop' Michael Jackson heeft gisteren de verzameling pornografische geschriften en videobanden, die de Amerikaanse popster bezat, onder de loep genomen. De aanklagers denken dat het materiaal is gebruikt om de (inmiddels) 15-jarige jongen te verleiden. De computer van Jackson mocht niet bekeken worden.

Niets van het materiaal heeft van doen met pedofilie of homoseksualiteit. Jacksons advocaten zeggen dat het niet aan te tonen is dat de jongen er naar heeft gekeken.

Tijdens de zitting gebeurde weer iets opvallends. Eén van de advocaten van Jackson, Brian Oxman, werd plotseling onwel. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Eerder in de week werd door Amerikaanse media gesuggereerd dat Oxman met de andere advocaten overhoop lag.


Michael Jackson toen hij eerder bij de rechtbank aankwam

_
Eerdere berichtgeving rondom Michael Jackson en de lopende rechtszaak:
Michael Jackson: 'Ik ga door een nachtmerrie'
'Jackson-slachtoffer' vertelt zijn verhaal
'Jackson hield slachtoffer en familie gevangen'
Gavin: Michael Jackson trok mij twee keer af
Michael Jackson weer te laat in rechtszaal

Jochie (10) wint stinkvoetenwedstrijd

marcoadam2003 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Men zegt wel eens: 'Only in America'. Alles is er zo goed als mogelijk. Zo ook de Nationale Stinkschoenen Competitie. Een jochie van tien jaar oud ging met de hoofdprijs (honderd dollar, een voorraad geurvreters en een paar nieuwe schoenen) aan de haal. Met het dragen van zijn drie jaar oude Adidas-sportschoenen pakte hij de 'winst'.

Volgens de 10-jarige Noah Nielsen is zijn succes te danken aan het nooit dragen van sokken. Het jochie voetbalt en basketbalt in de schoenen. Door flink met zijn tenen tegen elkaar te wrijven produceert hij zweet.

Een week voordat de wedstrijd begon, weigerde Nielsen in bad te gaan. Uiteindelijk, na lang aandringen van zijn ouders, ging hij toch in bad, maar zijn voeten liet hij boven de badkuip bungelen. Het had succes. De juryvoorzitter zei over de winnaar dat "menselijke voeten niet zo erg mogen stinken."

Ben Affleck mogelijk zoon Bruce Willis in Die Hard 4

SunChaser (vertaald, waarvoor dank!) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws Ben Affleck wordt getipt om de zoon te spelen van John McClane in Die Hard 4.0. In dit vierde deel van de succesvolle actiefilmserie wordt de hoofdrol wederom gespeeld door Bruce Willis. Beide acteurs speelden eerder samen in Armageddon, waarin Ben zijn (aanstaande) schoonzoon speelde.

Willis wilde al eerder weer samenwerken met Affleck. Zo was 'Tears of the Sun' een optie, maar de Good Will Hunting-ster kon toen niet. Nu is er de kans om samen in Die Hard te spelen.

Willis speelt weer de politieman die tegen wil en dank in levensgevaarlijke situaties verzeild raakt. Alleen ditmaal krijgt hij hulp van zijn zoon. De eerste Die Hard stamt overigens alweer uit 1988. Het 130 miljoen dollar kostende vierde deel, dat Die Hard 4.0 heet, gaat in 2006 draaien.

Bruce Willis en Ben Affleck speelden al schoonvader en -zoon in Armageddon

De Graaf maakt VVD verwijten

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Het aftreden van D66-minister voor Bestuurlijke Vernieuwing Thom de Graaf is vooral te danken aan de manier waarop de VVD zich opstelde ten opzichte van een nieuw kiesstelsel. Dat zei de Graaf gisterenavond tijdens een persconferentie, waarin hij zijn aftreden toelichtte.

De politicus gaf aan de indruk te hebben dat de leider van de VVD, Jozias van Aartsen, niet van plan was om een nieuw kiesstelsel in te voeren. Dit was afgesproken in 2003 tussen de coalitiepartijen in het regeerakkoord. Het was de bedoeling dat er een districtenstelsel komt, waarin de kiezer twee stemmen krijgt. De exacte invoering was altijd een twistpunt.

Van Aartsen zou volgens de Graaf hebben gezegd dit nooit te willen. Omdat het te ingewikkeld zou zijn, was de VVD-fractie al langere tijd geen voorstander van de plannen. De afgelopen tijd diende de partij vier alternatieve plannen voor een kiesstelsel in. Volgens De Graaf waren deze voorstellen niet opgesteld 'binnen het kader van het voorstel van het kabinet'.

Bling Bling PSP accessoires

Om de launch van de PSP wat kracht bij te zetten was er een speciaal event waar een aantal mode-ontwerpers speciale PSP accessoires lieten zien die ze gemaakt hadden. Ze zijn hieronder te zien:

Van boven naar beneden zien we een zwart leren tasje voor de PSP (by Marc Jacobs), een beschermhoesje van dierenvacht (by Harry Duarte) en een gouden hoes (by Kimora Lee Simmons).

"[...]
The fusion of fashion and technology took off last night on the runway. Tonight's show portrayed the true portability
of PSP and established it as a must have accessory
[...]"


aldus Molly Smith, senior director, communications and brand development, Sony Computer Entertainment America.

De accessoires zijn niet te koop in de winkel en waren exclusief voor een launch-feestje eerder deze week.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.