FOK! zoekt nieuwe reviewers!

Lyndsey (pluisje)
Ons reviewteam is de afgelopen tijd behoorlijk uitgedund en de huidige reviewers kunnen de hoeveelheid materiaal op dit moment niet aan. Daarom gaan we weer op zoek naar een behoorlijk aantal reviewers. Kun jij leuk schrijven en ben je bekend met FOK? Twijfel dan niet en solliciteer!

Op dit moment zoeken we versterking in de vorm van een boekreviewer, rock/metal/alternatief reviewer en een filmreviewer. We zullen jullie even in het kort vertellen wat er van jullie verwacht wordt.

Wat wordt er van een muziek-reviewer verwacht?
Zoals hierboven al staat vermeld zijn we specifiek op zoek naar reviewers voor een bepaalde muzieksoort. We hebben er namelijk al genoeg in de genres pop en dance, maar de rock, metal en alternatieve cd's blijven op dit moment een beetje liggen. We zoeken dus iemand met een oor voor het stevigere werk, die in is voor zowel gevestigde namen als beginnende bands. Je reviewt minimaal twee cd's per maand.


Wat wordt er van een boek-reviewer verwacht?
Natuurlijk is het van belang dat je van lezen houdt en dit alles leuk kan neerzetten in een review. Verder is het ook best van belang dat je aardig wat vrije tijd hebt. Boeken kunnen dik zijn en de reviews zullen binnen 2 weken na ontvangst van het boek online moeten op de Frontpage. We rekenen erop dat je per maand minimaal twee reviews aflevert.

Wat wordt er van een film-reviewer verwacht?
Van een filmreviewer verwachten wij in de eerste plaats dat die regelmatig persvoorstellingen van de nieuwste films bijwoont. Deze voorstellingen zijn vrijwel altijd in Amsterdam, het is dan ook erg handig als je daar in de buurt woont. Met het bijwonen van zo'n persvoorstelling ben je zo een halve dag kwijt, en dan moet het schrijven van de review nog beginnen. Als je weinig vrije tijd hebt, wordt dit erg moeilijk. We verwachten minimaal 2 filmreviews per maand. Daarnaast spring je bij bij het reviewen van dvd's. Een dvd-speler heb je dus ook nodig.

Algemeen
Zoals aangegeven verwachten we van alle reviewers dat zij minimaal twee reviews per maand afleveren in de categorie waarvoor zij zijn aangenomen. Meer mag natuurlijk ook! Wij proberen het materiaal zoveel mogelijk voor je te regelen. Dit heeft veel voordelen, maar bedenk je ook dat het niet altijd de spullen van je favoriete schrijver/band/acteur zijn die je krijgt voorgeschoteld. Daarnaast komen de portokosten (voor het opsturen van reviewmateriaal) en reiskosten (naar de persvoorstellingen) voor je eigen rekening.

Wat kun je als reviewer verdienen?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zitten er niet in. Je werkt als reviewer op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Waarom het toch zo leuk is? Je hoort de nieuwste muziek, leest de boeken die morgen pas in de winkel liggen en ziet films waar al je vrienden nog 2 weken op moeten wachten. Daarnaast werk je in een enthousiast en gezellig team van medevrijwilligers, wat natuurlijk onbetaalbaar is! En de ultieme beloning: een @fok.nl mailforwarder (na je proeftijd) en een FP-Crew tagje bij je naam.


Hoe kun je solliciteren?
Solliciteren gaat via onze sollicitatietool. Vul alle velden in, anders kunnen we je sollicitatie niet in behandeling nemen. Overtuig ons waarom we persé jou moeten aannemen, vertel ons over jezelf en over hoeveel vrije tijd je hebt, en wie weet kunnen we je binnenkort welkom heten in de crew! Solliciteren kan tot 31 maart.