Vechtende Huntelaar aangeklaagd

René (Eilanden)
SC Heerenveen-aanvallers Klaas-Jan Huntelaar en Victor Sikora blijken twee weken geleden bij een vechtpartij betrokken geweest te zijn. Deze vechtpartij vond plaats in een shoarmazaak in Meppel.

Sikora en Huntelaar werden in de zaak lastig gevallen door enkele andere klanten, maar in de gelegenheid zelf werd de ruzie nog gesust. Toen de beide spelers de zaak verlieten, werd Huntelaar buiten alsnog belaagd door drie mannen. Huntelaar verdedigde zichzelf hierop en wist te ontkomen.

Enkele uren later werd Victor Sikora door de politie opgepakt en verhoord, terwijl Huntelaar zich later zelf op het bureau meldde. Daar kreeg Huntelaar van de poltie te horen dat er door een van zijn belagers een aanklacht is ingediend wegens mishandeling. Hierop heeft de topscorer van Heerenveen een tegenaanklacht tegen de belager ingediend.

Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde vindt dat Huntelaar niets te verwijten valt en geeft hem groot gelijk dat hij zich verdedigd heeft. 'Hij hoeft niet met zich te laten sollen', aldus de voorzitter.