Edinburgh Interactive Entertainment Festival aangekondigd

Steven (Steeven)
Schotland krijgt haar eigen kleine E3 met de Edinburgh Interactive Entertainment Festival (EIEF). Dit evenement zal van 10 tot 14 augustus te bewonderen zijn. Sony en Nintendo hebben al gezegd de beurs te steunen met een line-up.

Het evenement loopt tegelijk met het wereldberoemde culturele Edinburgh Festival dat bekend staat om haar theater en komedie. De EIEF zal conferenties kennen, een Go Play Games-evenement voor de consumenten organiseren en een serie 'Game Screenings' starten om nieuwe titels in de spotlight te zetten.

Organisator Greg Ingham had het volgende te zeggen over de beurs: 'Edinburgh is een uniek evenement. Het is het enige internationale festival dat de culturele kant van games erkent. Het is noodzakelijk voor de groei en ontwikkeling van de gamesindustrie om hier te zijn en te kijken welke richting men nog op kan of wil'.
Ingham vindt ook dat games thuishoren op een festival waar ook televisie, film en andere entertainment aanwezig is. Zo kunnen ze nog van elkaar leren.

De EIEF wordt georganiseerd door The UK Independent Game Developers Association (TIGA) en The Entertainment and Leisure Software Publishers Association (ELSPA). Meer informatie over dit evenement is beschikbaar op de officiële website.