Mosley tevreden over nieuwe regels

FIA-president Max Mosley is tevreden over de werking van de nieuwe regels. Volgens hem hebben de regels er, zoals gehoopt, voor gezorgd dat de snelheid niet al te hoog is geworden.

Na alle kritiek die er afgelopen weken op de nieuwe regels is geweest, vond Mosley het tijd voor een offensief. In een bericht laat hij weten dat de regels de gestelde doelen bereiken. Ze zorgen dat de snelheden in de Formule 1 weer enigszins beperkt zijn en dat de kosten worden gedrukt. Volgens de FIA-president kent dit seizoen tot nu toe een geweldige start.

Mosley liet weten: "De terugval van de performance, zoals voorspeld door de technische directeuren in de Formule 1, is bereikt in de eerste twee races. Waren de regels niet veranderd, was het redelijk geweest te verwachten dat de rondetijden tussen 2004 en 2005 net zoveel lager zouden zijn geworden als tussen 2003 en 2004."

Daarnaast is hij tevreden over de kostenbesparing: "We hebben gehoord dat de bandenleveranciers nu vier sets banden per auto naar de Grand Prix meenemen, vergeleken met 19 sets per auto in 2004. Ook gebruiken de teams nu twee motoren voor twee races. Als de regels hetzelfde waren gebleven als in 2002, zouden de topteams bijna zeker 12 motoren per weekend gebruiken. Als je in gedachte houdt dat het hergebruiken van een motor 200.000 dollar kost en dat teams nu ook tijdens testen vier keer zo lang met een motor doen, is de kostenbesparing enorm."