Wethouder: 'Weinig problemen Marokkanen'

Bart (veekeend)
Icoon Binnenlands nieuws De oproep van de Eindhovense politie om Marokkaanse probleemjongeren in de wijk Vaartbroek aan te pakken, wordt niet erkend door GroenLinks wethouder Kuppens van de post Welzijn. Ze is niet van mening dat het aantal overlastjongeren massaal zal groeien. Ook denkt ze dat de invloed van Marokkaanse raddraaiers op hun broertjes en neefjes nauwelijks negatief is.

Eerder deze week waarschuwde de politie dat er over enkele jaren grote problemen zullen zijn, wanneer er geen maatregelen worden genomen. Kuppens heeft het onderzoek deels gelezen, maar ziet geen aanleiding voor maatregelen. Mocht na het gehele rapport te hebben doorgenomen hier wel aanleiding toe zijn, dan volgen acties alsnog.

Jonge Marokkanen zorgen in de betreffende Eindhovense wijk al langer voor overlast. Vorige week nog moest de politie in Eindhoven een verdachte van een verkeersovertreding laten lopen omdat een grote groep Marokkaanse jongeren de agenten bedreigden.

Tot nu toe hebben verschillende projecten, onder meer het inzetten van Marokkaanse buurtvaders, geen oplossing gebracht. De politiechefs P. van der Linden en W. Meijers willen dat de gemeente de betrokken families intensief en individueel gaat begeleiden, om problemen zo in de kiem te kunnen smoren. De huidige groep houdt zich bezig met allerlei vormen van, voornamelijk, kleine criminaliteit. Tachtig tot negentig procent van hen woont in Vaartbroek.