Jongens beschieten trein bij Alkmaar

Duvel had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft vanmiddag drie jongens van vijftien en zestien jaar opgepakt, die een trein hadden beschoten met plastic kogels. Het incident gebeurde rond half vijf op het traject Alkmaar-Heerhugowaard in de buurt van St. Pancras.

Dat de politie de jongens heeft kunnen aanhouden, is te danken aan de snelle reactie van een treinmachinist en een passagier, die meteen alarm sloegen. De jongens waren in een camouflagepak oorlogje aan het spelen en beschoten de trein met plastic kogels. "Dat waren geen onschuldige wapens want de putten zitten in het plaatwerk van de trein. Een van de balletjes was net onder het raam ingeslagen", vertelt een politiewoordvoerster.

De jongens, afkomstig uit Warmenhuizen en Alkmaar, hadden hun wapens al weggegooid toen de politie arriveerde. Ze werden echter al gauw weer teruggevonden. De machinist en de passagier hebben aangifte gedaan. Ze zeggen zich enorm bedreigd te hebben gevoeld. De jongens zijn verhoord en de zaak zal verder worden onderzocht. Na het verhoor mag het drietal naar huis, waar zij kunnen wachten op een bericht van het Openbaar Ministerie.