Banken en Ecclestone bereiken akkoord

Maurice (mbn)
Bernie Ecclestone heeft een akkoord bereikt met de drie banken die meer zeggenschap in de Formule 1 willen krijgen. Buiten de rechtbank om is tot een akkoord gekomen.

De drie banken bezitten 75% van de aandelen van het bedrijf dat de holdings van de Formule 1 onder zich heeft en eisten via de rechter meer inspraak en controle over die holdings. Hoewel ze de eerste rechtzaak wonnen, leek het een lang juridisch gevecht te gaan worden en in mei stond de volgende rechtzaak, over de FOA, op het programma. De banken en Ecclestone hebben nu laten weten die rechtzaak te hebben vermeden en tot een akkoord te zijn gekomen.

Door de partijen worden geen mededelingen gedaan over de inhoud van het akkoord. Verwacht wordt dat nadat de zaken juridisch volledig zijn uitgewerkt er een mededling zal worden gedaan. Die juridische uitwerking zou nog wel meer dan een maand kunnen duren. De banken hadden eerder al aangegeven niet uit te zijn op het vertrek van Bernie Ecclestone, maar vooral de eigen financiële risico's te willen beperken.