Brit hangt stiekem eigen kunst in musea

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Britse straatartiest heeft in vier New Yorkse musea eigen kunstwerken neergehangen. De kunstenaar, die zich Banksy noemt, zegt dat hij zijn acties tijdens de normale openingsuren uitvoert. Hij zou simpelweg met een doek onder de armen een museum binnenlopen en zijn eigen werken tussen de andere kunst ophangen.

Volgens de krant The New York Times heeft Banksy dezelfde stunt eerder in het Louvre in Parijs en in de Londense Tate Gallery uitgehaald. In het Museum of Modern Art en het Metropolitan Museum of Art werden de afgelopen weken werken van de man aangetroffen, en onmiddellijk verwijderd. In het Brooklyn Museum en het American Museum of Natural History zouden de kunstwerken zelfs al ruim tien dagen te zien zijn, zonder dat het de medewerkers opgevallen is. Zo hangt in het Brooklyn Museum een portret van een koloniale legerofficier met een verfspuitbus in de handen aan de muur. In de achtergrond zijn leuzen tegen oorlog te lezen.

Op de website van de kunstenaar staan de meest recente 'exposities' van Banksy vermeld. Op een andere website is te zien is hoe hij musea binnenwandelt en zijn werken ophangt.

Banksy aan het werk
Banksy aan het werk in de Metropolitan Museum of Art