'Nederlandse Tour-etappe in 2006'

Maurice (mbn)
Gisteren werd bekend gemaakt dat de Tour de France van 2006 in Straatsburg zal starten. Volgens de krant De Limburger zal de Tour de France vervolgens Nederland aandoen.

De derde of vierde etappe van de Tour de France van 2006 zal volgens de krant in Valkenburg, op de grens van Vilt en Berg en Terblijt finishen. Een finish op de Cauberg is door de organisatie van de Tour de France vanwege veiligheidsredenen afgewezen en daarom is gekozen voor een finish net na de Cauberg.

De volgende dag zal de Tour de France volgens de plannen een geheel Nederlandse etappe krijgen. De etappe loopt van Limburg naar Zeeland, waar Neeltje Jans de finishplaats zou moeten worden. Het was bekend dat zowel Zeeland als de gemeente Valkenburg in de laatste jaren veelvuldig hebben gesproken met Jean-Marie Leblanc over een etappe in Nederland.

Hoewel het nog niet bevestigd is door de Tour-organisatie is burgemeester Constant Nuytens van Valkenburg optimistisch dat het er daadwerkelijk van komt: "Het is nu alleen nog wachten op het verlossende telefoontje. Dat verwacht ik één van de komende dagen. Toen ik hoorde dat Straatsburg in 2006 de Grand Départ zal worden, zag ik de puzzel meteen mooi in elkaar schuiven. Vanuit de Elzas is het immers makkelijk om naar Nederland te komen."