Gevangene vrijgelaten na langdurige erectie

Icoon opmerkelijk nieuws Een Tsjechische man die wegens diefstal in de gevangenis zat mocht naar huis nadat hij een langdurige erectie kreeg. Artsen vonden dat de man beter thuis verzorgd kon worden door zijn vrouw dan in het gevangenisziekenhuis.

De 37-jarige man die een straf van zes maanden moest uitzitten in de gevangenis van Plzen, maakte de bewakers 's morgens wakker vanwege de pijn die hij had. Hij klaagde over een erectie die niet wilde weggaan.

De man vertelde de bewaking dat het zeer ernstig was en dat de gevangenisartsen snel moesten komen om zijn erectie te onderzoeken. De artsen konden niets doen en dus stuurden zij hem naar een specialist in Praag. Daar werden de chirurgen gedwongen de man operatief te behandelden om hem van de erectie af te helpen.

Het bleek dat de man lijdt aan een zeldzame aandoening genaamd priapismus. De aandoening zorgt ervoor dat het bloed in de penis niet terug kan vloeien, waardoor de erectie blijft aanhouden. Na de operatie mocht de man naar huis en zijn vrouw, aldus het dagblad Pravo.