Megazware vrouw mag niet met OV reizen

Icoon opmerkelijk nieuws De 65-jarige Amerikaanse Pat Kern gaat er graag op uit. Er is alleen ťťn probleem voor haar: ze is nu nagenoeg immobiel. Vanwege haar extreme overgewicht (ze weegt 290 kilo) mag ze geen gebruik meer maken van openbare vervoermiddelen in de Verenigde Staten. Daarvoor mag je maximaal 272 kilo wegen. De limiet is de inzet van een nieuwe strijd.

Zo zijn mensenrechtenorganisaties druk in de weer om de grens van het maximaal toegestane gewicht omhoog te krijgen. Voor Kern begonnen de problemen in augustus, toen ze het limietgewicht overschreed.

Het bedrijf Metro weigert haar nog te vervoeren. "De Disabilities Act is duidelijk. De grens ligt op 272 kilogram en dit om praktische en veiligheidsredenen. Zwaardere mensen nemen te veel plaats in en de liften van onze busjes zijn berekend op het limietgewicht", zo licht woordvoerster Diane Williams van vervoersmaatschappij Metro het beleid toe. Kern is nu het tiende slachtoffer van de gewichtspolitiek van Metro in Illinois en Missouri.