FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 17 maart 2005

Punten inhaalwedstrijden

Gisteren werd nog ADO Den Haag - SC Heerenveen gespeeld en vandaag FC Groningen - PSV. Beide zijn uitgestelde wedstrijden uit ronde 13. De punten en het budget zijn inmiddels ook voor deze twee wedstrijden toegevoegd.

Deze twee wedstrijden zorgden wel voor een nieuwe verschuiving in de top vijf van het klassement. Mist en MSNMGH moesten hun plekken afstaan aan bankzitter en VerrekteZakHooi die op respectievelijk plek vier en vijf binnenkomen in de top van het klassement.

Voor ronde 13 zullen begin april nog wel twee wedstrijden worden gespeeld. Nadat deze zijn gespeeld zullen ook deze punten worden verdeeld en pas dan kan definitief het resultaat van deze ronde op de stand worden bekeken. Voorlopig betekent het echter: 'wat in het vat zit verzuurt niet'.

Voor iedereen die met zijn extra budget nog wil wisselen voor ronde 14 raden we je aan het snel te doen. Morgen (vrijdag 18 maart) om 18.00 uur zullen de teams voor ronde 14 worden opgeslagen.

Aangifte na aanpakken belletjetrekker

Anonymous had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen Bredase moeder heeft aangifte gedaan tegen een 24-jarige man, omdat deze haar zoontje te hard zou hebben aangepakt na herhaaldelijk belletje lellen. Volgens de moeder van het elf-jarige kind zou er sprake zijn van mishandeling.

Het jochie was samen met een vriendje in de wijk De Haagse Beemden bij enkele adressen aan het belletje lellen. Meermaals deden ze dit bij de woning van de 24-jarige man, die daar schoon genoeg van kreeg.

Na enkele malen de jongens gewaarschuwd te hebben er niet van gediend te zijn, bleef het belletje trekken doorgaan. Daarop besloot de man achter de deur te gaan staan, wachtende op de twee. Zodra de hand van het jochie richting zijn bel ging, opende hij de deur en pakte de knul stevig vast.

Volgens de moeder ging dit hardhandig, maar volgens de man was het slechts bedoeld als waarschuwing. De zaak is overgedragen aan de officier van justitie.

Cohen niet blij met militaire beurs in RAI

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Amsterdamse burgemeester Job Cohen is niet blij met een militaire beurs die eind april in de RAI plaatsvindt. Dat zei hij vanmiddag in een discussie tijdens een commissievergadering Openbare Orde en Veiligheid. De burgemeester kan het evenement echter niet verbieden, omdat er geen wapens te koop zijn of tentoon worden gesteld.

Op de militaire beurs ITEC (International Training and Equipment Conference) wordt simulatie-apparatuur voor overwegend militaire doeleinden tentoongesteld en verkocht. Onder de deelnemende bedrijven zijn fabrikanten als Lockheed Martin, BAE Systems en Raytheon. "ITEC bezoekers komen om nieuwe producten en technologie te kopen en te zoeken; nieuwe trends tegen te komen; en te netwerken met vertegenwoordigers van de defensie-industrie en opleidingsexperts van en voor de krijgsmacht", stelt de organisatie.

De Socialistische Partij in Amsterdam zet vraagtekens bij de komst van de beurs. "De conferentie zal dan ook niet enkel de bezoekers op de hoogte stellen van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van simulatietechnologie, maar ook aan 'netwerken' om andere deals zoals wapenbestellingen ruimte bieden. Deze netwerken zullen zich niet beperken tot 'verantwoorde' en 'bevriende' naties", stelt de partij op haar website. Cohen zei in de commissievergadering toe contact op te nemen met de RAI om zijn ongenoegen kenbaar te maken. Hij noemde een dergelijk evenement 'onwenselijk' en 'haaks op de aanpak van agressie en geweld in Amsterdam'.

NBA Street V3

Het NBA Street-avontuur begon zo\'n vier jaar geleden. Het spel werd door de gamende basketballer met liefde ontvangen, want ze konden nu hun ei kwijt in kleine gymzaaltjes of op geasfalteerde veldjes. Het antwoord op deze game was NBA Street 2, dat weinig nieuws in zijn mars had en alleen maar irritanter was geworden. Nu de beurt aan V3. Kan het zijn voorganger doen vergeten?

Nintendo DS al 600.000 keer over de toonbank

Nadat we eerder deze week al hadden bericht van een succesvolle launch van de nieuwste handheld van Nintendo, de DS, is vandaag bekend gemaakt dat deze in Europa al 600.000 keer over de toonbank is gegaan.

Deze opening week is beter gegaan dan die in Amerika waar de DS de eerste week 500.000 keer was verkocht. Japan haalde dit aantal in 4 dagen.

Heb je de DS nog niet maar wil je hem winnen, dan heeft FOK!Games nog een fantastische prijsvraag lopen. Ook kan je onze hands-on special van de DS nog eens nakijken of erover discussiëren in het topic op het Games & Consoles subforum.

1.5 miljoen spelers voor World of WarCraft

Sinds 23 november van vorig jaar zijn er nu 1.5 miljoen mensen wereldwijd die World of WarCraft spelen. In Europa ligt het aantal spelers nu rond de 500.000 en in Amerika zijn er meer dan 800.000 spelers. De rest van de spelers komt uit Korea.

Andere statistieken voor het spel:
In Europa waren er in het eerste weekend 290.000 accounts aangemaakt en waren er in totaal 180.000 spelers tegelijkertijd online.
In Korea heeft World of WarCraft de beste launch gehad van alle MMORPG's.

Het officiële persbericht is hier te lezen.

Uitslagen UEFA Cup (17/3/2005)

Vanavond werden er weer een paar wedstrijden gespeeld in de UEFA Cup. Hierbij de uitslagen van die wedstrijden.

CSKA Moskou - Partizan Belgrado 2-0 (1-1)
69' Carvalho 1-0)
85' Love 2-0 (Penalty)
Rood: 83': Djordjevic (Par), 85': Tomic (Par)

Sporting Portugal - Middlesbrough 1-0 (3-2)

90' Barbosa 1-0

Real Zaragoza - Austria Wien 2-2 (1-1)
5' Papac 0-1
11' Dosumnu 0-2
58' Villa 1-2
63' Galletti 2-2

Rood: 31': Didulica (Aus)

Auxerre - Lille 0-0 (1-0)

AC Parma - Sevillia 1-0 (0-0)
19' Cardone 1-0

Jan Nagel wil de strijd aan met Wilders en PvdA

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws"Opiniepeiler Maurice de Hond heeft mij verzekerd dat we zeker twintig zetels kunnen veroveren." Aan het woord is Jan Nagel, voormalig wethouder voor Leefbaar Hilversum en vier jaar geleden de grondlegger van Leefbaar Nederland. Nagel is ervan overtuigd dat hij een bres kan slaan in de gevestigde politieke orde. Met geestverwanten voert hij overleg over een nieuwe politieke beweging.

Nieuw Nederland moet de partij gaan heten, die zich net als Wilders moet gaan richten op de 'zwevende kiezer'. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, oud-PvdA-minister en -burgemeester Bram Peper en voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting zijn betrokken bij de gesprekken die Nagel momenteel voert. De Vries zou zich nog beraden op zijn politieke toekomst, maar zal zich sowieso niet aansluiten bij Geert Wilders, die 'te onversneden rechts' is. Peper, als adviseur bij de initiatieven van Nagel betrokken, denkt dat Wilders er niet in zal slagen kiezers bij de PvdA weg te halen. "Fortuyn slaagde daar als niet-partijgebonden persoon in. Maar daarvoor is Wilders te veel een rechtsbuiten van de VVD", aldus de voormalige burgemeester van Rotterdam.

Maurice de Hond denkt dat een aansprekende outsider veel stemmen weg kan halen bij de drie linkse partijen PvdA, GroenLinks en SP, die momenteel in de peilingen nog op gezamenlijk ongeveer 75 zetels staan. Behalve Jan Nagel zou ook voormalig PvdA-prominent Rob Oudkerk oren hebben naar een nieuwe progressieve partij. "Ik wil terugkomen in de politiek, eventueel als gemeentelijk bestuurder en niet per se voor de PvdA", stelt Oudkerk. In een alliantie met Jan Nagel ziet hij echter weinig.

Sato wil meer snelheid in F1

BAR coureur Takuma Sato heeft gezegd dat de FIA er voor moet zorgen dat de "snelheid" terug in de F1 komt. De Japanner reed net als teammaatje Jenson Button een slechte race in Australië waarbij ze allebei snelheid tekort kwamen ten opzichte van de concurrentie.

"Zelfs tijdens de kwalificaties rijden we niet meer zo hard als we kunnen." verklaarde Sato tijdens een persconferentie in Maleisië. In 2005 zijn er nieuwe regels gekomen met betrekking tot motoren, aërodynamica en banden om de auto’s langzamer te maken. Wel is er een eerste kwalificatie waarin men zo snel mogelijk kan gaan, dus rijdend met weinig brandstof in de tanks en de snelste afstelling voor de auto.

Maar dat is volgens Sato niet waar: "We rijden wel met weinig brandstof in de eerste sessie, maar je moet wel rekening houden met de banden en de hoeveelheid brandstof die je mee moet nemen tijdens de wedstrijd. Er kan dus eigenlijk in de eerste kwalificatiesessie ook niet voluit worden gereden."

"We zijn niet het enige team dat hierdoor een slechte kwalificatiepositie neer hebben gezet." Wel was Sato verbaast over het gebrek aan snelheid tijdens de race in Melbourne. Maar voor Sepang hoopt het team op een betere race.

Een verkeerd lichaam...

Verbal stuurde via een topic op het forum de volgende column in:

Ik ben geboren in een verkeerd lichaam. Ja, ik weet het, een schokkende constatering, ik schrok er ook van toen ik erachter kwam. Maar toch is het zo, want hier zit ik, in een enigszins zwaarlijvig omhulsel, met minder haar op mijn hoofd dan waar ik volgens mij recht op heb en met meer moedervlekken dan redelijkerwijs verwacht zouden mogen worden. En er komen er ook steeds meer bij. Nog even en ik ben een neger. Niet dat dat op zich nou zo erg zou zijn, maar dan zou ik dubbel in een verkeerd lichaam zitten (en met een beetje pech teruggestuurd worden naar het verkeerde land).

Puppy mag huiskamer blijven verwoesten

Icoon Media nieuwsFrisdrankfabrikant DubbelFriss mag een reclamespot waarin een jong hondje een grote puinzooi maakt van een huiskamer blijven uitzenden. Dat heeft een rechtbank vandaag besloten. Toiletpapiermaker Page had bezwaar tegen de commercial, omdat de met een rol wc-papier spelende pup associaties zou oproepen met een campagne van Page.

Argumenten dat de reclamespot Page een negatief imago zou geven en tot verwarring bij kijkers zou leiden legde de rechter terzijde. "De pup in de DubbelFrisss-reclame doet iets geheel anders met toiletpapier dan de Page-puppy", luidde het oordeel. Zelfs als de DubbelFrisss-reclame een parodie zou zijn op de Page-puppy, is dit volgens de rechtbank toegestaan. Associatie tussen de beide spots betekent niet dat het imago van Page negatief beïnvloed zou worden.

Puppytime
Puppytime mag blijven

MP3s

Ik was eigenlijk op zoek naar een specifieke mp3 van Rammstein toen ik ook deze open dir nog tegen kwam.... MP3s

Bij tijd en wijlen retetraag, maar je kunt niet alles hebben.....

Geniet zolang het kan.....

Update from the one and only McMan:
Dit zijn pas muziek linkjes!

Lil Jon
The Game
2Pac
Papa Roach
Korn
NAS
Tiesto
Jackson

Kijk... dat zijn pas muziek linkjes.
Bedanken doe je via http://games.fok.nl/review.php?reviewid=3418&page=2
en dan 2Mini tikken

dus laten we 2Mini dan maar even helpen

Williams ontkent splitsing met BMW

Het team van BMW Williams F1 heeft geruchten dat ze misschien zouden breken met BNW ontkend.

"We hebben een langdurig contract met BMW en we zijn er erg blij mee.", aldus Frank Williams, de teambaas. "Elke samenwerking zoals deze heeft zo af en toe zijn problemen, maar we zijn gewoon een uitstekend team."

Williams heeft tot 2009 een contract met BMW, maar het gerucht gaat dat de Duitse motorleverancier al een contract heeft getekend met Sauber. Dat contract zou eerst alleen het leveren van motoren inhouden, maar later ook een optie tot het kopen van het team voor BMW.

Sauber heeft ondertussen wel bekend dat er een contact is met BMW. Toch blijft Williams er van overtuigd dat de samenwerking nog wel even voortkan. Als het onverhoopt zo zou mogen zijn dat Williams toch niet met BMW verder gaat, dan wordt Cosworth al genoemd als een vervanger op de korte termijn voor 2006.

Twee mannen mishandeld door twintig Marokkanen

Cyberfox had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Volgens twee mannen uit Huizen heeft de politie de zaak verzwegen van hun mishandeling door twintig Marokkanen. Ze hebben wel hun leven te danken aan de politie, zeggen zij.

De mannen, 43 en 40 jaar oud, waren bij het plaatselijk uitgaanscentrum Graaf Wichman het doelwit geweest van een groep gewelddadige Marokkaanse jongeren en waren naar eigen zeggen zonder enige aanleiding in elkaar geslagen.

"Er was hoofdzakelijk publiek van rond de twintig, dus voelden wij ons niet zo thuis. We besloten na ongeveer een kwartiertje weg te gaan", vertelt één van de mannen, die anoniem wil blijven.

"Toen wij buiten kwamen, werden we aangesproken door een Marokkaans jongetje van circa zestien jaar. Terwijl we in gesprek waren, werden we omsingeld door ongeveer twintig Marokkaanse jongeren tussen de achttien en 25 jaar. Zonder enige aanleiding begonnen ze met z'n allen op ons in te slaan en te schoppen."

Dezelfde anonieme man gaat verder: "Ik ben op een gegeven moment gestruikeld. Dat was voor hen geen aanleiding om te stoppen. Ze probeerden mijn hoofd als voetbal te gebruiken, en namen aanlopen om me zo hard mogelijk tegen mijn hoofd te schoppen. Alsof ze penalty's namen. Ik probeerde mijn hoofd te beschermen door m'n armen er omheen te slaan."

De andere Huizer kreeg een bierfles in zijn gezicht en zag de Marokkanen pas wegrennen toen de politie er aankwam. Hij moest naar het ziekenhuis Gooi-Noord om diverse wonden in zijn gezicht te laten hechten. De andere Huizer heeft blauwe plekken en heeft naar eigen zeggen veel last van 'traumatische stress'.

De Jongh oppermachtig op Nokereberg

Steven de Jongh heeft de jubileumeditie van Nokere – Koerse naar zijn hand weten te zetten. Hij won de sprint van de kopgroep en derhalve ook de wedstrijd.

"Als vanavond nu ook nog mijn hoogzwangere vrouw bevalt, dan zal het een heel leuke dag geweest zijn.", grapte de Jongh bovenop de Nokereberg tussen enkele flinke hoestbuien door. Ondanks zijn verkoudheid won hij de wedstrijd toch.

De wedstrijd zelf werd gezet door een zestal renners die er al snel vandoor gingen. De renners liepen tot iets meer dan vier minuten uit, maar in de achtste ronde was de vluchtpoging bijgehaald.

Een massasprint leek onafwendbaar, maar in de laatste ronde lukte het een stuk of 20 renners het om zich af te scheiden van het peloton. Steven de Jongh zat daarbij en won de wedstrijd. Dit is al het derde jaar op rij dat er een Nederlander wint. Eerder deden Matthé Pronk en Max van Heeswijk hetzelfde.

"Ik kan het dus ook bij deze temperaturen", grijnsde De Jongh, die een patent heeft op winnen in helse weersomstandigheden. "Op 300 meter van de finish ging ik de spurt aan en vlak voor de streep keek ik om. Tja, de rest bengelde op twintig meter." Achter de Jongh werd Igor Abakoumov tweede. Geert Omloop eindigde op de derde plek.

Remkes wil 112-misbruikers aanpakken

FoOz- had ons via de nieuws-submit te melden:

Misbruik maken van het alarmnummer 112 wordt voortaan sneller bestraft. Minister Remkes liet vandaag in een brief aan de Tweede Kamer weten het mogelijk te willen maken in minder ernstige gevallen boetes op te leggen. Tot nu toe was het zo dat alleen heftige misbruikers werden bestraft.

Naast de boetes moet een sms-bom misbruikers ook gaan afschrikken. Mobiele telefoons waarvan de eigenaar niet is te achterhalen, bijvoorbeeld een pre-paidtelefoon, worden bij misbruik geblokkeerd. Vanuit een telefooncel bellen heeft ook geen zin, want in cellen waar vaak 112 wordt gebeld komt een camera te hangen.

Het alarmnummer krijgt jaarlijks zes miljoen telefoontjes. In bijna driekwart van de gevallen is spake van misbruik. Volgens de Telecommunicatiewet is vervolging van misbruik alleen mogelijk via een strafrechtprocedure. Dat is een tijdrovende en kostbare zaak. Remkes wil die wet dan ook aanpassen.

Wilders praat met Leefbaar-wethouder over samenwerking

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Rotterdamse wethouder Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) voelt wel voor een toetreding tot de op te richten partij van onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders. Dat zegt Pastors in weekblad Vrij Nederland. "Fris, ambitieus en heel herkenbaar. Dit is wat het land nodig heeft", zegt de lokale politicus over de onafhankelijksheidsverklaring die Wilders eerder deze week presenteerde.

"Wilders schrijft dat hij op zoek is naar gelijkgestemden. Daar voel ik me door aangesproken en ik hoop dat ik niet de enige ben", stelt Pastors, die zegt regelmatig contact te hebben met de voormalige VVD'er. Ook Ronald Sörensen, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, zou oren hebben naar samenwerking. Eerder liet LPF-Kamerlid Joost Eerdmans al weten het beginselprogramma van Wilders 'volledig te steunen'. Pastors wil nog niet ingaan op de eventuele lancering van de nieuwe partij. "Daar kan ik niks over zeggen", is de reactie.

Japan eist Ono op

Ondanks het feit dat Shinji Ono nog niet helemaal wedstrijdfit is, eist Japan de speler toch op voor het WK Kwalificatieduel met Iran.

Feyenoord stelde eerder op de website van de club dat het nog allerminst zeker is of Ono wel af zal reizen voor de wedstrijd. De middenvelder heeft nog niet de volledige 90 minuten gespeeld sinds zijn blessure. "Gezien zijn blessure wil Feyenoord zo voorzichtig mogelijk omspringen met Shinji Ono.", was het commentaar van de Rotterdamse club.

Japan wil echter dat Feyenoord de speler toch vrijgeeft. "Zelfs als hij geblesseerd is. We zullen nooit een blessure laten verergeren. Dat hebben we in het verleden ook nooit gedaan.", aldus de bondsvoorzitter van Japan.

Twee vrachtwagens zorgen voor lange files

Lange files vandaag op de A27 tussen Breda en Utrecht. In Totaal vijf vrachtwagens waren daar rond 14:30 uur betrokken bij twee aanrijdingen. Om 18:00 uur kon de weg pas weer vrijgegeven worden.

Bij knooppunt Hooipolder blokkeerde een van de voertuigen de rijbaan richting Utrecht volledig. Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alkmaar raakte gewond. Hij werd met een beenbreuk overgebracht naar een ziekenhuis. Vermoedelijk hielden de bestuurders te weinig afstand van elkaar.

Achter de ongevallen ontstond opgeteld 14 kilometer file, uit de andere richting veroorzaakten 'kijkers' een file van 13 kilometer. Inmiddels staat er nog steeds 18 kilometer file op de A59 tussen Waalwijk en Den Bosch. Weggebruikers naar Utrecht werden hierlangs omgeleid.

Indianapolis verbetert veiligheid

Op de Indianapolis Motor Speedway is een 60 meter lange nieuwe SAFER veiligheidsmuur geïnstalleerd in bocht één van de oval, dit is bocht dertien van het GP circuit.

Vorig jaar crashte Ralf Schumacher zwaar in deze bocht met zijn Williams. Hij ging toen met meer dan 300 km/h achterwaarts de muur in en moest een aantal wedstrijden langs de kant blijven. Een crash met zulke zware gevolgen zou nu niet meer voor moeten komen.

Deze nieuwe voorziening moet een betere veiligheid garanderen voor coureurs. Het is dan ook een grote verbetering ten opzichte van het kale beton wat er eerst was.

[update] Efteling heeft Loeki gestolen

Niet een studentenvereniging maar de Efteling zit achter de ontvoering van Loeki de Leeuw uit het gebouw van de STER in Hilversum. Een verslaggever van het 3FM-programma 'Wout' kwam hierachter. De Efteling gebruikt de pop als promotie voor het nieuwe seizoen.

Een woordvoeder van de STER zei gisteren nog dat het om een Utrechtse studentenvereniging ging, maar dit blijkt niet het geval. "Bart Meijer is nu naar de Efteling om hem terug te halen. Of anders Sneeuwwitje te jatten. Of Holle Bolle Gijs," zo laat redactielid Astrid de Jong van 'Wout' weten.

Update 17:31 uur
Een woordvoerder van de Efteling bevestigde dat Loeki in Kaatsheuvel is. "Vanmorgen stond hij voor de poort en hebben we hem toegelaten. Volgende week vrijdag zal hij te zien zijn in Carnaval Festival." Het bleek dus inderdaad om een promotiestunt te gaan.

Loeki de Leeuw
Loeki in Carnaval Festival!

Ubisoft maakt productline-up 2005-2006 bekend

Ubisoft heeft laten weten welke grote games het dit financiële jaar onder meer uit gaat brengen. Zo zullen in het eerste semester van 2005 (april tot en met september) Tom Clancy's Rainbow Six Lockdown, Far Cry Instincts (consoles), Star Wars: Revenge of the Sith (draagbare consoles) en 187 Ride or Die uit worden gebracht. Die laatste titel geeft Ubisoft een aanwezigheid in het urban street-racingmarktsegment (denk aan games als Need For Speed).

In het derde kwartaal (oktober, november en december) brengt men Peter Jackson's King Kong, Brothers in Arms, Tom Clancy's Ghost Recon en het derde deel van de Prince of Persia-franchise uit. In het vierde kwartaal (januari, februari en maart 2006) zullen er nieuwe Splinter Cell-avonturen aankomen en zullen er drie nog niet nader genoemde nieuwe merken in de markt gezet worden. Met in totaal 32 producten die in het fiscale jaar 2005-2006 uitgebracht worden, lijkt Ubisoft een van de weinige bedrijven te zijn die kan gaan concurreren met de brede productportfolio van Electronic Arts.

De complete line-up is als volgt:

Eerste kwartaal:
Lumines - PSP
Bomberman DS - Nintendo DS
Bomberman Hardball - Playstation2
Star Wars: Revenge of the Sith Nintendo DS
Star Wars: Revenge of the Sith - GameBoy advance
Tom Clancy's Rainbow Six Lockdown - Playstation2
Tom Clancy's Rainbow Six Lockdown - Xbox
Tom Clancy's Rainbow Six Lockdown - GameCube
Tom Clancy's Rainbow Six Lockdown - PC

Tweede kwartaal:
Lunar Genesis - Nintendo DS
AA Rise of a Soldier - Xbox
AA Rise of a Soldier - Playstation2
Tom Clancy's Ghost Recon 2 mission pack - Xbox
Far Cry Instincts - (consoles)
World War II Squadron (werktitel) - Xbox
The Settlers Heritage of Kings add on - PC
Prince of Persia Warrior Within - PSP
187 Ride or Die - Xbox
187 Ride or Die - Playstation2
187 Ride or Die - PC
187 Ride or Die - GameCube
Myst V : End of Ages - PC/Mac

Derde kwartaal:
Alexandra Ledermann 6 - PC
And1 - Playstation2
And1 - Xbox
New chapter of Brothers In Arms - PC
New chapter of Brothers In Arms - Playstation2
New chapter of Brothers In Arms - Xbox
Far Cry add on - PC
Tom Clancy's Ghost Recon 3 - GameCube
Tom Clancy's Ghost Recon 3 - PC
Tom Clancy's Ghost Recon 3 - Playstation2
Tom Clancy's Ghost Recon 3 - Xbox
Tom Clancy's Ghost Recon 3 - next generation consoles
Peter Jackson's King Kong - GameBoy advance
Peter Jackson's King Kong - PC
Peter Jackson's King Kong - Playstation2
Peter Jackson's King Kong - PSPTM
Peter Jackson's King Kong - Xbox
Peter Jackson's King Kong - Nintendo DS
Peter Jackson's King Kong - GameCube
Peter Jackson's King Kong - next generation consoles
Prince of Persia 3TM - GameBoy advance
Prince of Persia 3TM - GameCube
Prince of Persia 3TM - PC
Prince of Persia 3TM - Playstation2
Prince of Persia 3TM - Xbox
Prince of Persia Warrior Within - Nintendo DS
The Settlers mission pack - PC

Vierde kwartaal:
Silent Hunter 4 - PC
Heroes of Might & Magic 5 - PC
Splinter Cell 4 - PC
Splinter Cell 4 - Playstation2
Splinter Cell 4 - Xbox
Splinter Cell 4 - GameCube
Splinter Cell 4 - next generation consoles
Splinter Cell - PSP
Killing Day (werktitel) - next generation consoles
Product with Might & Magic brand - PC
Title to be confirmed - Xbox
Title to be confirmed - Playstation2

Met dank aan Henk voor het melden.

Nachtelijke onrust

In mijn gemeente wil de lokale jeugd op zaterdagnacht nog wel eens voor overlast zorgen. Het zou dan voornamelijk gaan om wildplassen (raar woord eigenlijk, waarbij ik eerder de associatie natte schoenen krijg dan buitenplassen), rondhangen, geluidsoverlast en vernielingen. In haar oneindige wijsheid is de gemeente daarom een campagne gestart die het tuig wat meer respect zou moeten bijbrengen. Hiervoor hebben zij een aantal posters en bierviltjes gemaakt en verspreid onder de bars en cafés in Voorburg die, zoals het een normen en waarden versterkende campagne betaamt, appelleren aan het gezonde verstand van het schorriemorrie. Leest u even mee?

1. Uitgaan is leuk, maar behandel je omgeving met respect. Dan blijft het leuk voor iedereen…
2. Je wilt toch zelf behandeld worden met respect? Toon dat dan ook voor anderen.
3. Als je naar huis gaat toon dan een beetje respect voor de spullen van anderen.
4. Als je naar buiten gaat graag een beetje respect voor de mensen die langs je route wonen.

Zo, bent u nog wakker? Mooi, want dit is toch wel een knap stukje werk. Tjongejonge. U snapt natuurlijk wel dat de overlast sinds het begin van deze campagne nagenoeg gestopt is. Jeugdige delinquenten hebben het licht gezien. Bejaarde vrouwtjes worden geholpen bij het oversteken en niet meer beroofd. Auto’s langs ‘hun’ route staan de volgende dag gewassen en wel, en niet bekrast en besmeurd, op je te wachten. De urinelucht die vroeger opsteeg uit je rozestruiken heeft weer plaats gemaakt voor de rozegeur zelf en de hangplekken zijn inmiddels al vervangen door bloemperkjes. Of ben ik nu in de war met de natte droom die ons gemeenteraadslid ’s nachts had, nadat hij op een middag dit onzalige idee op papier zette?

Het is toch altijd een feest om te zien waar onze gemeentebelasting aan wordt opgemaakt. Een klein onderzoek onder de lokale uitgaansbevolking zou toch hebben moeten uitwijzen dat de gemiddelde jeugdige barbezoeker de aandachtsboog heeft van een goudvis in een glas bier. Die zijn, voor zover ze überhaupt kunnen lezen, niet verder gekomen dan ‘Uitgaan is leuk’ en ‘Je wilt toch…’ en hebben daarna joelend de inboedel van het hele café buiten op straat gelazerd. Want uitgaan is leuk en we willen zeker naar buiten als we naar huis gaan!

Ik word toch zo doodziek van die respectcampagnes. Oprotten met dat gelazer. Ik pleit voor de Spaans-Portugese aanpak. Iedereen die daar wel eens geweest is, weet dat de nog uit het fascistische tijdperk stammende Guardia Civil rond sluitingstijd buiten de disco’s staat en helemaal niet te beroerd is om je even te laten voelen dat overlast veroorzaken niet echt gewaardeerd wordt. Ook als je buitenlander bent wordt de taalbarrière moeiteloos met de rubberen knuppel doorbroken. Wanneer gaan ze hier nu eens leren dat je geweld niet stopt met een poster en een bierviltje, maar dat er gericht actie moet worden ondernomen? Het geld dat in deze campagne is gestopt had net zo goed naar een extra patrouille kunnen gaan die op zaterdagnacht een paar uurtjes rondrijdt rond sluitingstijd. We hebben het hier over 200 tot 300 extra manuren op jaarbasis, en als je weet wat een gemiddelde agent aan salaris heeft, weet je ook dat dat de kosten niet zijn. Maar ja, waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

De hoop is dat één van die ambtenaren ooit lang genoeg wakker is om tot inkeer te komen. Tot die tijd lijkt mij dat de slachtoffers zelf maar eens een paar postertjes in de ramen moeten gaan hangen. Alleen dit keer wel kort, bondig en begrijpelijk, met de nodige consequenties bij overtreding:

- Stoppen met klooien, anders vallen er dooien.
- Dit is de druppel, je krijgt met de knuppel.
- Verziek je de boel, verwacht een ram voor je smoel.

Het is niet aardig, niet respectvol en zeker niet sociaal verantwoord, maar ik denk dat je na een flinke hijs voor je kneiter wel twee keer nadenkt voordat je weer zingend op iemands auto gaat staan dansen. Of denk ik dan te simpel?

Electronics Boutique wil fors uitbreiden in Europa

De grote Amerikaanse keten Electronics Boutique denkt erover om uit te breiden door middel van het openen van veel winkels in Europa. Een agressieve aanpak moet één van de belangrijkste groeipijlers worden voor het bedrijf. In eerste instantie gaat de aandacht uit naar Duitsland, Italië en de Scandinavische landen.

EB directeur/CEO Jeffrey Griffiths en CFO James Smith maakten dat gisteren bekend op de Banc of America Securities Consumer Conference. In het financiële jaar 2006 moet het aantal winkels zeker op 150 liggen. Daarna volgt uitbreiding door de rest van het vasteland van Europa.

Concurrent GameStop heeft ook plannen voor het openen van winkels in Europa. Zij hebben al een eerste stap ondernomen door het overnemen van de Ierse keten GamesWorld in 2003. Overigens is ook het Britse bedrijf GAME geïnteresseerd in uitbreiding op het vasteland.

'Grafstemming' bij het Rotterdams Dagblad

"Een grafstemming", zo typeert de redactieraadvoorzitter L. Du Moulin de sfeer op de redactie van het Rotterdams Dagblad (RD) vandaag. Vanochtend werd bekend dat de uitgevers PCM en Wegener zeer waarschijnlijk een overeenkomst gaan sluiten over een fusie van het Algemeen Dagblad en verschillende regionale bladen. De RD-redactieleden staan volgens Du Moulin een wezenlijk andere lijn voor dan het plan van de leiding.

Door de plannen gaan er ongeveer 325 van de 1000 banen verloren. "Daardoor is hier zeker consternatie ontstaan", aldus Du Moulin. "Opeens hangt er een getal boven het hele plan."

De redacteuren van het Rotterdams Dagblad hadden hun hoofdredacteur gevraagd te onderhandelen over het plan van de uitgeefbazen met als uitgangspunt dat er geen gedwongen ontslagen mogen vallen. Nu dat wel lijkt te gebeuren is de redactie extra aangeslagen. Ze eisten verder behoud van de naam Rotterdams Dagblad, en zelfs dat de naam AD niet in een eventueel nieuwe titel voorkomt. Over de naamskwestie is echter nog geen besluit genomen.

DTM 3 eind dit jaar

Vandaag heeft Codemasters aangekondigd dat DTM 3 eind dit jaar zal verschijnen op de PC, PS2 en de Xbox. Volgens Codemasters zullen de schademodellen nog uitgebreider worden en is de engine helemaal opnieuw opgebouwd. Het zal mogelijk zijn om een gehele carrière op te bouwen, zo kun je beginnen met karten en eindigen bij de Formule 1.
"[...]
"DTM Race Driver 3 is een gigantisch project waar we inmiddels al een jaar mee bezig zijn. Het team doet fantastisch werk en brengt race gaming op een niveau waaraan niemand ter wereld kan tippen. De geraffineerde engine maakt het voor de spelers mogelijk auto's echt in puin te rijden en toont ook realistisch de gevolgen: een oververhitte radiator, opgerookte banden, opgeblazen motor. Deze details zorgen ervoor dat de races spannender en meer tactisch worden. Misschien ben je een goed coureur en rijd je vooraan mee, maar kun je dat volhouden als je motor op springen staat en je nauwelijks rubber op je velgen hebt?"
[...]"



'El Tawheed vrijuit in haatboekzaak'

Volgens de El Tawheed-moskee in Amsterdam heeft het Openbaar Ministerie (OM) eind vorige maand laten weten dat de moskee niet vervolgd zal worden wegens haatzaaien of opruiing. De omstreden moskee in oud-West kwam vorig jaar in opspraak door de verkoop van de boeken 'De weg van de moslim' en 'Fatwas of muslim women'. Die riepen onder meer op tot haat en geweld tegen homo's, ongelovigen en vrouwen. Het OM nam ook het boek 'Gids voor de islamitische opvoeding' mee in haar onderzoek, dat de moskee verspreidde. Daarin wordt vrouwenbesnijdenis en het slaan van vrouwen aangemoedigd.

De advocaat van de moskee zegt dat de gids niet te koop was bij de El Tawheed-moskee. ''Met de andere twee boeken is strafrechtelijk niks mis'', aldus raadsman Westendorp.

Het OM heeft in een reactie aan het ANP laten weten dat nog helemaal niet vaststaat dat de moskee niet vervolgd zal worden. Westendorp zegt echter dat dit komt omdat de zaak momenteel nog in handen ligt van het college van procureurs-generaal, de top van het OM. Het college zou nog onderzoeken in hoeverre de uitgevers of de auteurs van deze boeken zouden kunnen worden vervolgd. De moskee gaat echter vrijuit, zo benadrukt Westendorp, die de 'vaagheid' van het OM wijt aan de politieke druk die op het onderzoek zou rusten. In het kabinet en de Kamer is eerder al gesproken over het aanpakken van de El Tawheed moskee.

Ook AZ-arbiter Layec met dood bedreigd

Behalve scheidsrechter Anders Frisk blijkt ook dat de Franse scheidrechter Bernard Layec met de dood te zijn bedreigd. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. Omdat de Zweedse scheidsrechter in de openbaarheid trad, besloot ook Layec dat te doen.

"Na één van mijn laatste wedstrijden", zo verklaarde De Fransman in een plaatselijke krant, "werden ik en mijn familie per telefoon bedreigd." Vorige week floot Layec nog de UEFA cup wedstrijd Shakhtar Donetsk-AZ.

In het interview riep de arbiter op tot sancties tegen hen die over de schreef gaan. "Trainers en managers moeten evenwichtigheid zien te vinden in hun commentaar, en niet alleen uiting geven aan hun woede."

De 13-jarigen aan de macht

Wat is er toch in Nederland aan de hand? Afgelopen vrijdag luisterde ik weer eens naar de Top 40. Op nummer 3 stond gewoon Schnappi. Ok, daar kan ik dan nog inkomen. Door internetters groot gemaakt.

Op 2 stond Snappie. Dat is dus triest. En op nummer 1 staat gewoon Ch!pz.

Ooit wel eens op zondagochtend tussen zes en negen naar The Box gekeken? Nee? Ik neem het je niet kwalijk. Maar je zou het voor de gein eens moeten doen. Een hele nieuwe wereld gaat voor je open!

Na de M-kids en K3 zie je de geweldige Dirk Scheele (zet je boxjes uit als je hierop drukt ) die met zijn liedjesband voorbij komt geparadeerd! Met zijn veters los, want dat is volgens het liedje ontzettend stoer en cool.

Hebben de 8 tot 13-jarigen Nederland overgenomen ofzo?

A'dam onderzoekt jodenhaat op basisscholen

De gemeente Amsterdam gaat een kort onderzoek instellen om te kijken of scholieren op basisscholen in de hoofdstad radicaliseren. Burgemeester Cohen wil het onderzoek naar aanleiding van jodenhaat op basisschool Het Mozaïek in de Amsterdamse wijk De Pijp. Daar zijn enkele leerlingen die Mohammed B., de man die vastzit voor de moord op Theo van Gogh, vereren en de vernietiging van de joden in de Tweede Wereldoorlog (de holocaust) goedkeuren.

Volgens de woordvoerster van Cohen ''steken we de thermometer in een paar scholen om te kijken of daar ook dat soort gevoelens spelen. We weten niet of dit een incident is of dat het breder speelt.'' Er zullen een aantal basisscholen verspreid over de hoofdstad tegen het licht worden gehouden.

Het Anne Frank Huis laat weten dat dit de eerste keer is dat zij signalen ontvangt over radicalisering op basisscholen. Op scholen in het voortgezet onderwijs werd zulks al wel eerder waargenomen. Samen met de gemeente heeft het Anne Frank Huis al allerlei lesprogramma's ontwikkeld om deze leerlingen te onderwijzen over antisemitisme.

Zet Ferrari de F2005 in Bahrein in?

Het wordt steeds waarschijnlijker dat Scuderia Ferrari tijdens de Grand Prix van Bahrein de nieuwe F2005 voor het eerst in zal zetten.

De kans is groter geworden na het nieuws dat Michael Schumacher in Maleisië met dezelfde motor zal starten als in Australië. Hierdoor mag de coureur tijdens de Grand Prix van Bahrein weer met een verse motor beginnen. De opstellingen van de motor in de F2004M en de F2005 zijn echter zo verschillend dat het niet mogelijk zou zijn tijdens dat weekend met een nieuwe motor te starten en deze vervolgens over te zetten in de nieuwe wagen voor de Grand Prix van San Marino.

Op de vraag of de F2005 inderdaad eerder zal worden ingezet antwoordde Schumacher: "Er is een kans, we zullen het proberen. De tests in de komende dagen zijn natuurlijk erg belangrijk om dat te beslissen." Ook teamgenoot Rubens Barrichello acht de kans aanwezig. "De kans is aanwezig, maar afhankelijk van de race dit weekend. We testen dit weekend in Mugello, daarna zullen Michael en ik de wagen uitproberen in Italië," aldus de Braziliaan.

Negen Nederlanders in Milaan San Remo

Er zullen negen Nederlandse wielrenners aan de start verschijnen bij de eerste eendaagse wedstrijd in de Pro Tour, Milaan - San Remo, die aankomende zaterdag zal worden verreden.

De Rabobank heeft vijf Nederlanders in de selectie opgenomen ; Maarten den Bakker, Erik Dekker, Karsten Kroon, Gerben Löwik en Jan Boven. Max van Heeswijk zal namens de ploeg van Lance Armstrong, Discovery Channel, in actie komen. Jans Koerts is bij Cofidis steun en toeverlaat van de Australiër Stuart O'Grady.

De twee Belgische wielerteams hebben elk én Nederlandse renner opgesteld: Leon van Bon start in Milaan namens Davitamon-Lotto, Quick Step - DavitamonMilaan - San Remo selecteerde Bram Tankink voor de Primavera.

Beschonken man danst de sirtaki met pop

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Nijverdal had men de poppen afgelopen dinsdag letterlijk aan het dansen. Passerende politieagenten zagen daar rond 21.00 uur voor een restaurant een 30-jarige man uit Wierden tegen een pop trappen. De pop beeldde een Griek uit die de sirtaki danst. De poppenmishandelaar had duidelijk te veel gedronken.

De agenten hoorden van enkele werknemers van het restaurant dat de drinkebroer kort daarvoor het restaurant was binnengekomen en had gevraagd of hij daar een taxi mocht bellen. Hierin had men toegestemd. Het wachten duurde de man schijnbaar wat te lang: om de verveling tegen te gaan besloot hij over te gaan tot molestatie van de onschuldige pop.

De agenten verzochten de agressieveling rustig te blijven en met de taxi mee te gaan. De man had hier echter geen zin in en pakte de pop op om er vervolgens de sirtaki mee te dansen. Al snel kwam hij samen met de pop ten val. Door de val werd de arme pop compleet vernield. De agenten hielden de verdachte vervolgens aan.

Veranderingen competitieschema door succes AZ

Door het Europese succes van AZ, is de KNVB genoodzaakt enige wijzigingen aan te brengen in het competitieschema van de Holland Casino Eredivisie.

De wedstrijd Ajax – AZ is verplaatst van donderdag 7 april naar zondag 10 april. Daardoor wordt Ajax – Willem II nu op 7 april gespeeld. FC Utrecht – AZ vindt door al deze wijzigingen nu pas op 20 april plaats.

De Europese terugwedstrijd van AZ veroorzaakt minder problemen. Enkel de match tussen AZ en NAC Breda wordt verzet van zaterdag 16 naar zondag 17 april.

Dode en zwaargewonden na ongeval op A59

Puke_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een ongeluk op de A59 bij Heesch is vanochtend een persoon om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaargewond. De snelweg tussen Den Bosch en Nijmegen is daardoor enkele uren afgesloten geweest omdat de ravage pas na technisch onderzoek kon worden opgeruimd. Dit zorgde volgens de politie voor flink wat overlast. Rond 09:45 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Bij het ongeluk waren drie personenauto's en een vrachtwagen betrokken. Wat er precies gebeurde is niet bekend.

Ajax terug naar oude speelwijze

De nieuwe Ajax-coach Danny Blind heeft aangegeven dat hij terug wil naar de oude Ajax-speelstijl met een echte nummer 10. Het is de bedoeling dat Rafael van der Vaart deze positie gaat invullen. Ook zal de verdediging verder van het doel af moeten gaan spelen.

Blind denkt dat deze speelwijze het team het beste ligt en daarnaast is hij van mening dat deze manier van spelen het meest aantrekkelijk is voor het Amsterdamse publiek, dat de afgelopen periode qua spel niet echt verwend werd.

[upd] A'dammer komt om door brandstichting

In Amsterdam is vannacht een man om het leven gekomen bij een woningbrand. Volgens de politie zijn er aanwijzigingen dat de brand is aangestoken. Onder de woning was een teken gekalkt dat mogelijk verband houdt met brandstichting. Wat voor teken het was wil de politie niet kwijt.

Ten tijde van de brand was één persoon in de woning aan de Pierre Cuypershof aanwezig. Pogingen om het slachtoffer, vermoedelijk de bewoner, te reanimeren mochten niet meer baten. De man bezweek aan zijn brandwonden.

Update 12:51
Het Parool meldt dat er op de woning een hakenkruis stond gekalkt. Een buurtbewoonster kende het slachtoffer, een alleenstaande man, als een echte Amsterdammer die het hart op de tong droeg. ''Toen zijn box een tijd geleden was opengebroken, stond hij te vloeken op alle buitenlanders hier''.

Omstanders hebben gezien dat de politie een jerrycan uit het pand heeft gehaald. Niet duidelijk is of dit met de ontploffing die vooraf ging aan de brand te maken heeft.

Veel doden bij explosie naast bus in China

Maddy_K had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Bij een ontploffing van een met explosief materiaal geladen vrachtwagen zijn donderdagochtend ongeveer dertig mensen gedood. De explosie vond plaats op een snelweg bij Shangrao in het oosten van China. Niemand in de vrachtwagen of in een bus die naast de vrachtwagen reed overleefde de ramp. Zelfs in de huizen langs de snelweg vielen zeven gewonden.

De bus was onderweg van Shenzhen in de buurt van Hongkong naar een eindbestemming in de provincie Zhejiang. Het is nog onduidelijk wat er in de vrachtwagen zat, maar mogelijk gaat het om illegale explosieven of illegaal vuurwerk.

Eerder deze maand kwamen er in China ook al twintig kinderen om het leven toen een illegale opslagplaats van dynamiet ontplofte. Door die explosie stortte het dak van het klaslokaal waarin de kinderen les hadden in.

"Grote spelersruil tussen NAC en Feyenoord"

Het Algemeen Dagblad meldt dat er een grote spelersruil tussen Feyenoord en NAC Breda op komst is.

De Rotterdammers zouden David Mendes da Silva naar De Kuip willen halen, maar NAC laat hem niet zonder slag of stoot gaan. De 22-jarige middenvelder heeft nog een contract bij NAC tot medio 2008. De club uit Breda wil in ruil voor Mendes of een goede afkoopsom of een ruil met 4 of 5 voetballers.

NAC zou daarbij denken aan Gábor Babos en Alfred Schreuder, Bruno Basto en Benjamin De Ceulaer. Met laatstgenoemde speler heeft Feyenoord al een akkoord bereikt, maar de club onderhandelt nog met zijn huidige werkgever Sint-Truiden. In de Belgische media heeft De Ceulaer al gezegd dat hij volgend seizoen aan de Bredaase club zal worden verhuurd.

Opvallend is echter wel dat NAC de spelers niet wil huren in ruil voor Mendes. De Brabanders willen de spelers in eigendom, zodat het over de transferrechten kan beschikken.

Mendes zou bij de club uit de Kuip de opvolger moeten worden van Shinji Ono, die na dit seizoen waarschijnlijk zal vertrekken bij Feyenoord. Mendes speelde een jaar geleden nog voor Sparta, dat hem al eens een half jaar verhuurde aan Ajax.

Overval met banaan levert 7 jaar cel op

joenuzzz had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een rechter uit Londen heeft gisteren een 24-jarige Brit veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor een mislukte overval met een banaan. Robert Downey had geprobeerd met de banaan een bookmaker te overvallen. Hij dreigde daarbij de bediende neer te schieten. Helaas voor hem was het overduidelijk dat hij geen wapen in zijn hand had.

Downey kocht de banaan bij een groenteboer, stopte hem in een blauwe - doorschijnende - zak, zette een bivakmuts op en liep het wedkantoor binnen. Hij duwde de banaan door het gat in het kogelvrije glas tussen hem en de medewerkers, en eiste al het geld. De medewerkers hadden echter door dat hij een banaan in zijn hand had, en weigerden hem geld te geven.

Daarop trok de man een schaar, wat ook al weinig indruk maakte. Terwijl de medewerkers de politie belden, ging Downey er vandoor. Het kostte de politie echter weinig moeite hem te arresteren. Hij werd namelijk vlak bij het wedkantoor teruggevonden met de bivakmuts nog op zijn hoofd, omdat hij die niet af had weten te krijgen.

Downey was net vijf maanden vrij na een gevangenisstraf van zes jaar voor een soortgelijke overval met een imitatiewapen. Volgens eigen zeggen pleegde hij de overvallen om zijn drugsverslaving te kunnen bekostigen.

Talpa wil ook rechten Champions League

Talpa is ook uit op de uitzendrechten van de Champions League. Het bedrijf heeft naast de NOS een bod uitgebracht op de rechten vanaf 2006. Tot nu toe betaalde de publieke omroep 18 miloen euro per seizoen.

Belangstellenden hebben deze week kunnen bieden op het CL-voetbal van drie seizoenen vanaf 2006-2007. RTL Nederland ziet af van een bod omdat ze de prijzen niet marktconform vindt. SBS wil niet zeggen of ze een bod heeft gedaan.

De uitzendrechten voor de Champions League werden tot dit jaar altijd verkocht aan de European Broadcast Union, wat een samenwerkingsverband is tussen Europese publieke omroepen. De rechten kwamen daardoor automatisch bij de NOS terecht. Dit jaar worden de rechten apart per land verkocht, waardoor het nog lang niet zeker is waar ze terecht zullen komen.

Eerder haalde Talpa ook al de uitzendrechten voor de samenvattingen van het eredivisie-voetbal binnen, die nu nog bij de NOS worden uitgezonden.

[update] Uitspraak in moordzaak Nomads

mistermaniac had ons via de nieuws-submit te melden:

De rechtbank in Amsterdam doet vanochtend uitspraak in de zaak tegen vijftien leden van de Limburgse Nomads-chapter van motorclub Hells Angels. Tegen veertien van hen werd twee weken geleden een levenslange gevangenisstraf geëist, een unicum in de Nederlandse strafrechtsgeschiedenis. Toch zal de rechter géén van de Nomads levenslang opleggen. Drie verdachten worden zelfs vrijgesproken, zo liet de rechter vanochtend bij het begin van de uitspraak weten.

De Officier van Justitie heeft niet kunnen aantonen wie van de Nomads precies verantwoordelijk is voor de moorden op Nomads-president Paul de Vries (54) en clubgenoten Serge Wagener (34) en Cor Peijnenburg (33). Tijdens het proces hielden de Nomads hun kaken stijf op elkaar, zodat er voor de officier niets anders op zat dan allen verantwoordelijk te stellen voor de drievoudige moord.

Welke straffen de verdachten exact krijgen, zal zo rond het middaguur bekend worden. De rechter is momenteel bezig met het uitspreken van de straffen tegen de verdachten Frenk B. (37) uit Obbicht, Luc van den E. (48) uit Weert, Peter F. (34) uit Landgraaf, Pele G. (31) uit Belgisch Limburg, Marco H. (38) uit Sittard, Jan L. (58) uit Melick, Huub P. (38) uit Kerkrade, Harrie R. (41) uit Nieuwstadt, Raymond S. (46) uit Elen-Dilsen in België, Jack S. (43) uit Sittard, diens broer Pe S. (42) uit Hoensbroek, Swen S. (34) uit Sittard, Erwin van S. (30) uit Eindhoven en de 36-jarige Driekus V. uit Guttecoven.

Update 12:24
De rechtbank heeft twaalf verdachte Nomads tot zes jaar veroordeeld wegens doodslag op Nomads-president Paul de Vries. Drie werden vrijgesproken. De rechter vond het voor de rest te onduidelijk wat er zich op de bewuste avond precies heeft afgespeeld.

Aannemelijk is volgens de rechter dat tijdens een vergadering een ruzie ontstond waarbij Wagener en Peijnenburg zijn doodgeschoten. Door wie en hoe is onduidelijk. President De Vries wist uit een raam te springen maar is door een aantal weer naar binnen gehaald en alsnog gedood. Daar zijn 12 man nu voor veroordeeld tot 6 jaar celstraf wegens doodslag. Wie De Vries precies heeft gedood is onbekend, maar door niet in te grijpen zijn alle twaalf schuldig aan doodslag, oordeelde de rechter. Sommigen kregen nog extra straf voor onder meer drugs- en of wapenbezit.

Corus maakt voor het eerst winst

Icoon economisch nieuws De Brits-Nederlandse staalproducent Corus heeft in 2004 voor het eerst winst gemaakt. In de ruim vijf jaar dat het bedrijf bestaat werd ieder jaar verlies geleden. Vorig jaar kwam de nettowinst echter uit op 664 miljoen euro. Dat heeft topman Philippe Varin vandaag bekendgemaakt. Het verlies was in 2003 nog 454 miljoen euro.

Dat verlies werd toen vooral veroorzaakt door de slecht draaiende Britse tak van het concern. De vestiging in IJmuiden, de voormalige Hoogovens, maakte wel winst, maar kon het totale verlies niet compenseren. De winst van 2004 werd dan ook onder andere veroorzaakt door een reorganisatie bij de Britse tak.

Momenteel groeit de vraag naar staal sterk. Varin verwacht dat deze groei zal doorzetten, waardoor de resultaten over de eerste helft van 2005 ook positief zullen uitvallen. De tweede helft van 2005 kan dan juist weer een moeilijke tijd worden voor het bedrijf, omdat de grondstofprijzen snel stijgen door de grote vraag.

Radio 538 verovert opnieuw de koppositie

Radio 538 is weer marktleider onder de radiostations. Dat blijkt uit de luistercijfers over de periode januari / februari 2005 die het onderzoeksbureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 2 had deze positie in de periode december / januari 2005, vooral vanwege de Top 2000 die het station rond kerst en oud&nieuw uitzond.

Veel opvallende dingen waren er in deze meetperiode niet te vinden. Radio 2 blijft Radio 538 op het spoor. Sky Radio moest alleen wel weer een stap terug. De non-stop muziekzender was vroeger altijd de grootste, maar is de laatste maanden aan een teruggang bezig.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

'Mein Kampf' verkoopt goed in Turkije

Het boek 'Mein Kampf' van Adolf Hitler wordt zeer goed verkocht in Turkije. Het werk, dat Hitler in 1925 tijdens een gevangenisstraf schreef, is dit jaar al meer dan 50.000 keer over de toonbank gegaan. Uitgeverijen hebben recent goedkope edities uitgebracht van het boek, dat altijd al goed verkocht in Turkije.

De populariteit van Hitlers boek zou te maken hebben met een opkomend nationalisme en anti-semitisme in Turkije. Hieraan zouden onder andere haat jegens de Verenigde Staten om de bezetting van Irak en het huidige beleid van Israël ten grondslag liggen. Verder speelt de weerstand in rechtse kringen tegen de eventuele toetreding van Turkije tot de Europese Unie, mee. Dat voedt het nationalisme.


Bestseller in Turkije

In Nederland is de verkoop van 'Mein Kampf' verboden. Dat komt omdat de Nederlandse Staat het auteursrecht claimt en het herdrukken van het boek tot nu toe niet toestaat. De verkoop van tweedehands exemplaren is eveneens verboden. In een (universiteits)bibliotheek kan het werk echter wel ingezien worden. Bezit van een oud exemplaar in een verzameling is wel toegestaan. Op internet is via een simpele zoekopdracht overigens snel een complete on-line versie van het werk te vinden.

-
Géén linkjes plaatsen. Geïnteresseerden weten het zelf wel te vinden.

Harry Brokking nieuwe volleybal-bondscoach

De Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) zal Harry Brokking donderdagmiddag presenteren als de nieuwe bondscoach van de Nederlandse volleybalmannen. Brokking heeft een contract getekend dat hem tot de Olympische Spelen in 2008 aan het nationale team bindt.

Met het vastleggen van Brokking komt er een einde aan een lange zoektocht van de NeVoBo. Eerder werden al de Zweed Anders Kristiansson van het Belgische Maaseik en oud-international Peter Blangé van Nesselande benaderd. Die voelden echter niets voor de functie.

Brokking was in het verleden al eens werkzaam als bondscoach en is op het ogenblik trainer van Brother Martinus.

Eerste screens van Spore ontsnapt

Spore werd vorige week gepresenteerd op de GDC door Will Wright, die je onder andere kent van SimCity en The Sims. In deze game is het de bedoeling om je als soort te ontwikkelen en steeds verder te evolueren en te groeien. Je begint hierbij als een simpel eencellig beestje, maar je zult groeien tot een hele interplanetaire samenleving die zijn hand niet zal omdraaien om hier en daar een planeet te veroveren.

De eerste screens van deze game zijn ook al ontsnapt:

Het eencellige stadium:

Een paar evolutie stappen later op land:

SimCity-mode:

Planeet-mode:

Zonnestelsel-mode:

Melkweg-mode:


Zoals je ziet kent het spel nogal verschillende spelsituaties die ook allemaal anders zullen spelen. Will Wright heeft beloofd om meer informatie vrij te geven op de E3.

Sir Bobby Robson naar Iran

De Engelse coach Bobby Robson zal waarschijnlijk binnenkort een driejarig contract tekenen met de Iraanse voetbalbond IFF. De 72-jarige oefenmeester zal de verantwoordelijkheid krijgen voor de jeugd van 12 tot en met 23 jaar.

Er wordt van ‘Sir Bobby Robson’ verwacht dat hij talentvolle spelers in Iran zal ontdekken en het talent van deze spelers verder zal ontwikkelen. Daarnaast zal hij Jong Iran (spelers tot 23 jaar) coachen tijdens de Asian Games en de Olympische Spelen.

Robson kreeg eerder al aanbiedingen van de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, maar die werden door de oud-coach van onder andere PSV, Barcelona en Newcastle United van de hand gewezen.

Krantenfusie zo goed als rond

De uitgevers PCM en Wegener verwachten overeenstemming te bereiken over de samenvoeging van het Algemeen Dagblad en vijf regionale kranten. Met de fusie zouden er 325 van de 800 banen verloren gaan. Het Algemeen Dagblad bericht dat de kranten eind augustus opgaan in een nieuw dagblad op tabloidformaat.

Door de fusie verdwijnen het Algemeen Dagblad, De Dordtenaar, Rijn en Gouwe, Haagsche Courant/Goudse Courant, Utrechts Nieuwsblad/Amersfoortse Courant en het Rotterdams Dagblad. Zij worden opgenomen in een krant die vier katernen bevat, waarvan een met regionieuws. De krant wordt door de fusie de op een na grootste van Nederland in oplage.

PCM en Wegener presenteren donderdagmiddag gedetailleerde plannen.

Duidelijkheid over regiocodes PSP

Nu de PSP op het punt staat om te releasen in Amerika werd het tijd om te kijken hoe het nu zit met de regiocodes en in hoeverre een PSP en haar games importvriendelijk zijn.

Sony heeft altijd gezegd dat de games geen regiocode zullen hebben en de UMD films wel. Dit blijkt waar te zijn. IGN heeft Amerikaanse games op een Japanse PSP gespeeld en andersom en het werkt allemaal perfect. WiFi multiplayer is mogelijk tussen verschillende versies en ook kunnen Japanse savegames en Amerikaanse savegames samen op één memorystick, je kan alleen geen Amerikaanse game starten met een Japanse savegame.

Met het proberen van de Spider-Man 2 UMD film, die bij de eerste Amerikaanse PSP levering zat, gaf de PSP aan dat deze niet bekeken kon worden op een Japanse PSP:

Amerika heeft voor UMD films dezelfde regiocode als met DVD's, namelijk regio 1. Japan zit in regio 2 net als Europa. Een compleet overzicht vind je hieronder:

1 USA, Canada
2 Europa, Midden Oosten, Japan, Zuid Afrika
3 Zuid Korea, Taiwan, HK, ASEAN
4 Australie, NZ, Zuid Amerika
5 Ex-Sovjet Unie, Indian sub-continent, Afrika
6 China
7 Gereserveerd
8 Internationale gebieden (Vliegtuigen, cruise schepen, etc.)

16 jaar eis voor moord op Turkse groenteman

Twee mannen die terecht staan voor de brute moord op de 41-jarige groenteman Ibrahim Simsek uit Utrecht, hoorden gisteren 16 jaar celstraf tegen zich eisen. Het duo heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de kille moord op de uit Turkije afkomstige groenteboer, die vanuit een auto op 17 augustus 2004 op de A12 werd doodgeschoten.

De verdachten, Ayhan E. en schutter Aydin M., beiden 26 jaar, hadden de heer Simsek vanuit de Kanaalstraat in Utrecht waar hij zijn groentezaak Pamukkal had, achtervolgd. M., een Bulgaarse illegaal die in de Kanaalstraat werkzaam was geweest, had de Turkse groenteman als slachtoffer gekozen omdat hij wist dat hij met een paar duizend euro op zak midden in de nacht naar de groenteveiling in de Spaanse Polder in Rotterdam zou gaan.

Volgens de Officier van Justitie hebben de verdachten laten blijken dat zij op een ongelooflijke manier voorrang geven aan hun eigen behoeften. ''Alles duidt erop dat het niet de bedoeling was dat het slachtoffer het zou overleven. Dit is een weerzinwekkende daad die zwaar moet worden bestraft. Alleen om geld hebben de heren toegeslagen''.

Schutter Aydin M. zei tegen de rechter dat hij van Ayhan E. moest schieten. E. zei echter dat hij zó ontdaan was van de afloop, dat hij kort daarna in Amsterdam de Bulgaar geld had geboden met het verzoek: ''Schiet mij dan óók maar dood..'' Na de moordpartij waren de mannen overigens aan roverij niet meer toegekomen. E.: ''Toen ik na het schieten afremde riep Aydin: Geef gas! Ben je gek geworden?!'' Simsek werd in elkaar gezakt naast zijn wagen aangetroffen.

De verdachten konden zeer eenvoudig worden opgespoord omdat op de A12 net de gloednieuwe trajectcontrole in werking was. De camera's registreerden feilloos de auto's van zowel het slachtoffer als van zijn moorddadige belagers.

Tegen de 30-jarige Lahcen 'Sun' A. werd gisteren 9 jaar celstraf geëist. Hij had zijn gehuurde auto aan het duo uitgeleend om de roverij te kunnen uitvoeren. Uitspraak over 14 dagen.

US datum voor Conker

Conker: Live and Reloaded van Rare heeft een Amerikaanse releasedatum gekregen. De game wordt nu verwacht op 21 juni 2005. De Europese releasedatum is nog onbekend en staat nog steeds op 'lente 2005'.

Conker: Live and Reloaded kent twee gamemodi: een remake van de N64 klassieker en een nieuw 3rd person shooter gedeelte. Dit laatste kan via Xbox live gespeeld worden.

Adriaanse: Amper te geloven

Na afloop van de UEFA cup wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (2-1) was trainer Co Adriaanse erg blij met het succes van zijn team.

"Ongelooflijk", jubelde de AZ-coach. "We zitten bij de beste acht in het UEFA-Cuptoernooi. De finale in Lissabon is echter nog ver weg. Laten we eerst de kwartfinales maar eens overleven."

Adriaanse zei dat hij zijn ploeg beter vond spelen dan tijdens de uitwedstrijd die de Alkmaarders met 3-1 wonnen."We hadden in deze wedstrijd meer controle. We speelden ook beter in balbezit. Het team is weer een beetje gegroeid. We hebben nu aangetoond dat we ook goed kunnen verdedigen."

Routinier Barry Van Galen, die na een schorsing weer terug was, noemde zijn openingstreffer in de beginfase het breekpunt van de wedstrijd. "Dat brak de tegenstander mentaal, terwijl wij juist daardoor uit een moeilijke beginfase konden ontsnappen. Het was misschien vanavond allemaal niet zo mooi, maar wel effectief. Waar AZ eindigt in het UEFA-bekertoernooi? Ik zou het niet weten."

Weer voedselvergiftiging in Filipijnen

Voor de tweede keer binnen een week zijn de Filipijnen getroffen door een massale voedselvergiftiging. 89 personen, onder wie 85 kinderen, moesten worden opgenomen in het ziekenhuis na het eten van bedorven spaghetti. Afgelopen week vonden 25 kinderen de dood na het eten van gecaramelliseerde cassave.

De kinderen zijn allen twee maanden tot elf jaar oud. Samen met de vier volwassenen hadden ze de spaghetti genuttigd op kinderdagverblijven in de buurt van de stad Tarlac, zo'n 150 kilometer ten noorden van de hoofdstad Manilla. De slachtoffers werden opgenomen met buikpijn, braken en diarree. "Het goede aan de zaak is dat niemand is overleden", aldus een woordvoerster van een ziekenhuis.

Fiat voor nieuwe competitieopzet

Na overleg met landelijke en gemeentelijke overheden mag de KNVB de nieuwe competitieopzet voor het betaald voetbal voor volgend seizoen invoeren.

Mochten de clubs zich echter niet aan de gemaakte afspraken gaan houden, dan is het nieuwe systeem het seizoen daarop niet meer toegestaan. Dat is het resultaat van het overleg tussen minister Remkes van Binnenlandse Zaken, de voetbalbond, de politie en de betrokken gemeentes.

Verschillende partijen hadden moeite met de opzet, door de play-offs zouden er meer wedstrijden komen en dat zou leiden tot meer politie-inzet. Er is nu afgesproken dat in en rondom de stadions de stewars de orde zullen gaan bewaken, in plaats van de politie. Ook zal er een verplichte uitkaart komen. In december 2005 wordt er geëvalueerd. Ondertussen wordt ook onderzocht of in de nabije toekomst pasfotoregistratie op de clubkaart gerealiseerd kan worden.

Verder is er afgesproken dat er niet zal worden gespeeld op 31 december, 1 januari en 4 januari, zoals in de oorspronkelijke plannen de bedoeling was. Tweede kerstdag (26 december) en Koninginnedag (30 april) zijn wel beschikbaar.

Uitslagen UEFA Cup (16/3/2005)

Er werden gisteravond drie wedstrijden in de UEFA Cup gespeeld. Hierbij de uitslagen. Tussen haakjes de uitslag van de eerste wedstrijd.

St.Boekarest - Villarreal 0-0
(De return is komende zondag nadat de eerste wedstrijd werd afgelast.)

AZ - Sjachtar Donetsk 2-1 (3-1)
9' Van Galen 1-0
65' Meerdink 2-0
67' Elano 2-1

Newcastle United Olympiakos Piraeus 4-0 (3-1)
18' Dyer 1-0
45' Shearer 2-0
54' Bowyer 3-0
69' Shearer 4-0

Zie voor veel meer voetbalnieuws de FOK! voetbalsite!

Udinese schakelt Milan uit in Italiaanse beker

AC Milan is in de kwartfinales van de Coppa Italia uitgeschakeld door Udinese. Milan won de eerste wedstrijd thuis met 3-2, maar verloor de return in Stadio Friuli met 4-1.

Bij rust stond het 0-1 door een doelpunt van Vincenzo Iaquinta. Stefano Mauri vergrootte de voorsprong van Udinese in de zestigste minuut, voordat oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson zeventien minuten later de 2-1 maakte. Met deze stand zouden de Milanezen doorgaan, maar twee minuten later passeerde David Di Michele Milan-doelman Christian Abbiati. Vier minuten in blessuretijd scoorde Stefano Mauri.

Bij Milan begon Jaap Stam in de basis, en kwam Clarence Seedorf in de tweede helft als invaller in het veld.

AS Roma plaatste zich ook voor de halve finales door van Fiorentina te winnen, en eerder plaatste Internazionale zich bij de laatste vier. Donderdag strijden Sampdoria en Cagliari voor de laatste halve-finaleplaats.

Jeugd heeft meer seks dan 10 jaar terug

Uit het onderzoek 'Seks onder je 25e', dat vandaag (donderdag) door Soa Aids Nederland tijdens een conferentie in Amsterdam zal worden gepresenteerd, blijkt dat de huidige schoolgaande jeugd meer aan seks doet dan tien jaar geleden. Het betreft dan jongeren van 12 tot 18 jaar. Nu heeft bijna 33% van de scholieren geslachtsgemeenschap gehad. In 1995 was dat nog 25%.

De leeftijd waarop men voor het eerst van bil gaat is overigens niet veranderd. Voor de groep 12 tot en met 18-jarigen is de gemiddelde leeftijd nog steeds 15,1 jaar. Jongens beginnen iets eerder met het seksuele spel dan meisjes, maar vanaf hun 17e halen de meisjes de jongens in. Het gebruik van condoom en de pil is toegenomen bij 'de eerste keer'.

Jongeren uit de lagere opleidingsniveaus (vmbo) hebben meer seks met partners dan havo- en vwo-scholieren; die doen meer aan zelfbevrediging. Ook hbo- en universiteitsstudenten masturberen vaker dan mbo-scholieren en jongeren die niet meer naar school gaan.

Standjes
Hoe ouder men wordt, hoe meer men experimenteert met andere seksuele technieken dan alleen op en neer. Zo heeft van de 21- tot 25-jarigen 27% wel eens aan anale seks gedaan. Onder de 18- tot 21-jarigen is dat 16%. Soa Aids Nederland noemt het alarmerend dat bij anale seks in veel gevallen géén condoom wordt gebruikt. 55% van de heterojongens die aan kontseks doet laat een condoom links liggen, terwijl 71% van de meisjes die wel eens anaal genomen wordt zegt dat dit zonder condoom gebeurt.

Ruim 2 op de honderd meisjes (2,6%) gaf aan het afgelopen jaar ervaring gehad te hebben met een ongeplande zwangerschap. Van hen onderging 33% een abortus. Bovendien zegt ruim 16% van de meisjes ooit gedwongen te zijn tot seksuele handelingen. Bij jongens ligt dat veel lager: 5%.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.