Vechtpartij bij moskee eist leven in Zeist

R0ADKILL en morpheus_at_work hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Vanmiddag is een massale vechtpartij uitgebroken voor de ingang van een moskee bij winkelcentrum De Clomp in Zeist. Er is een onbekend aantal gewonden gevallen. Eén slachtoffer is er zo ernstig aan toe dat voor zijn leven gevreesd wordt, zo meldt de Telegraaf. RTV Utrecht meldt dat het slachtoffer inmiddels al is gestorven.

De vechtpartij brak uit tussen twee groepen Marokkanen. De aanleiding voor de grote vechtpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer, aldus een politiewoordvoerder. De politie zoekt vier verdachten die met een auto zijn gevlucht.

Update 09:06
Het Utrechts Nieuwsblad meldt dat het dodelijke slachtoffer lid was van het moskeebestuur. Hij is slachtoffer geworden van een vete tussen twee Marokkaanse families. Het slachtoffer is de vader van één van de gezinnen.

Getuigen zeggen dat de families al heel lang met elkaar ruzie hebben. Vroeger woonden ze naast elkaar aan de Gruttolaan in de Zeister Vogelwijk. Vanwege de vele ruzies was één van de gezinnen verhuisd. Marokkaanse omstanders die na afloop van de gewelddadigheden buiten de politie-afzetting stonden te kijken, zeiden dat de zonen van beide families bekend staan als agressief.

-
Lees ook een reactie van iemand die gehoord heeft hoe de vork in de steel zou steken.