FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 januari 2005

Twee banken overvallen in Velserbroek

Iwandj, x2_Shade en MrLunk hadden ons via de nieuws-submit het onderstaande te melden:

Bij een bankoverval in Velserbroek (Noord-Holland) is vanochtend een man gewond geraakt. De overval vond plaats rond half elf bij de Rabobank aan de Velserbroekse Dreef. Enige tijd later liepen de bankrovers nog een tweede bank binnen.

De overvallers droegen bivakmutsen en waren bewapend. Ze bedreigden het personeel en de bezoekers met een vuurwapen en een mes, maar moesten met lege handen vertrekken, omdat er niets te halen viel. Daarop liep het tweetal de Fortis Bank een stukje verderop binnen, waar zij een nog onbekend bedrag buitmaakten. De bankdirecteur werd met het mes in zijn been gestoken.

De daders vluchtten weg op een scooter, die later in de buurt van de bank werd teruggevonden. Vermoedelijk is de scooter ingeruild voor een zwarte Fiat, welke in de buurt van de Westbroekplas werd gesignaleerd.

Nawijn trekt hard van leer in Vlaanderen

LPF-Tweede–Kamerlid Hilbrand Nawijn was vanavond op bezoek bij het Vlaams Belang. Onder het toeziend oog van tv-camera's van onder meer NOVA hield Nawijn een toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de partij van Filip DeWinter.

Nawijn trok bij de gelegenheid fel van leer. Hij pleitte voor strenge integratie–eisen, een verbod op hoofddoekjes bij overheid en bedrijven. Criminele allochtonen wil hij terugsturen. Islamitische scholen mogen niet meer worden gesticht, omdat ze integratie belemmerend werken. Als de Grondwet daarvoor moet worden aangepast, dan moet dan maar, zo zei Nawijn. Die Grondwet is nog van de 19e eeuw, dus hard toe aan vernieuwing.

''Nederland moet af van het principe 'eigen volk laatst'. Nederland moet voor Nederland kiezen'', aldus de parlementariër. Het Nederlanderschap moet voorop staan. Allochtonen die zich aan onze waarden en normen willen aanpassen en zich de taal eigen maken behoren het recht te hebben het Nederlanderschap te verkrijgen, de rest moet terug naar het land van herkomst, zo betoogde hij.

Nawijn, die vandaag de Lijst Hilbrand Nawijn oprichtte, zei dat de regering–Balkenende de boeren het land uitjaagt en ouderen naar steeds kleinere verpleeghuiskamers stuurt. ''De belastingdienst pakt nu het tweede huis in Frankrijk en Spanje aan. Maar hoe zit dat in Turkije of Marokko. Geven onze medeburgers hun tweede huis daar ook netjes aan?''.

Ziektekosten
Volgens Nawijn, in het vorige kabinet nog minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, zijn de ziektekosten flink zijn gestegen door de komst van tienduizenden immigranten. ''De Turken en Marokkanen kun je dat niet verwijten. Wel de regerende politici. Nederland heeft 55.000 gastarbeiders gehaald. Maar door gezinshereniging, gezinsvorming en andere natrek zijn er nu meer dan een miljoen immigranten'', zo betoogde Nawijn.

Vlaams Belang-leider DeWinter toonde zich in zijn nopjes met de komst van Nawijn. Volgens hem is Nederland nu een voorbeeld voor rechts-conservatief Vlaanderen, omdat er in Nederland zaken gezegd kunnen worden die in België nog politiek taboe zijn. ''Wij kunnen wat leren van Nawijn, Wilders en Ayaan Hirsi Ali'', aldus DeWinter

Corus Tournament (24/01/2005)

Na negen speelrondes in het Corus Chess Tournament is het nog allerminst zeker wie er wint.

Vandaag speelde de koploper, Veselin Topalov, met de witte stukken tegen Viswanathan Anand. De beide heren vonden het na 25 zetten wel voldoende, remise was de uitkomst. Daardoor moet Topalov nu zijn leidende positie delen met Peter Leko. De Hongaar won toen zijn tegenstander moest kiezen tussen een promotie of een stuk verlies. De tegenstander, Nigel Short, gaf er toen maar meteen de brui aan.

Loek van Wely speelde, onderhand bijna standaard, remise. Deze keer tegen Vladimir Kramnik. En Alexander Morozevich is zijn laatste positie op de ranglijst kwijt. Hij won voor de tweede keer op rij. Zijn slachtoffer was Ivan Sokolov, die nu onderaan staat.

In groep B waren er een paar remises te noteren. Één van die remises was voor de koploper, Shakhriyar Mamedyarov, te noteren. Hij deed dat in een partij tegen de jonge Noor Magnus Carlsen. Sergey Karjakin profiteerde daarvan, hij won wel, van Friso Nijboer. En Daniel Stellwagen won ook, hij staat nu gedeeld derde.

Ook derde in groep B staat Ivan Cheparinov. De Bulgaar speelde vandaag een partij van een luttele 150 zetten, waarna remise werd overeengekomen, al dan niet volgens de regels. De regels schrijven namelijk voor dat, als er 50 zetten lang niet met een pion is gezet, het dan remise is.

In groep C ging het vandaag niet echt goed met de Nederlandse dames. Ze verloren beide. Bovenin is het daar dringen, met drie spelers die op de eerste plaats staan.

De stand in Groep A:
1.V. Topalov, P. Leko met 6 punten.
3.M. Adams, V. Anand met 5½ punt.
5.V. Kramnik met 5 punten.
6.A. Grischuk, L. Bruzon, R. Ponomariov met 4½ punt.
9.N. Short, J. Polgar, P. Svidler, L. van Wely met 4 punten.
13.A. Morozevich met 3 punten.
14.I. Sokolov met 2½ punt.

Trojaans paard steelt Lineage gegevens

Het Britse bedrijf Sophos heeft vandaag bekend gemaakt dat een nieuwe Trojan-variant, LegMir-Y, gebruikersnamen en passwords voor het spel Lineage probeert te stelen. De MMORPG heeft meer dan 4 miljoen spelers, de meeste daarvan in Aziatische landen. Het virus probeert ook anti-virus software op de geïnfecteerde PC uit te schakelen.

Graham Cluley, senior technology consultant van Sophos, zei dat dit niet de eerste keer was dat een virus zich specifiek richt op gamers: "Het komt steeds vaker voor dat de analisten in ons viruslab ontdekken dat een virus niet alleen schade aanricht maar dat er ook een stukje "malware" is ontwikkeld om registration keys, passwords en andere gegevens van gamers te stelen. Het is nogal triest als je bedenkt dat mensen zo wanhopig proberen beter te presteren in een virtuele wereld dat ze daadwerkelijk bereid zijn er een misdrijf voor te begaan in de echte wereld. We verwachten in de toekomst nog veel meer Internet "schermutselingen" tussen rivaliserende gamers en kwaadwillende programma's die dit soort Internet berovingen vergemakkelijken."

Eerdere pogingen gamers te benadelen omvatten een versie van de Randex worm, deze maakte van geïnfecteerde PCs "zombies" die de schrijvers van de worm aan punten hielpen voor het spel "Outwar"; en eerdere versies van LegMir die probeerden passwords en andere gegevens voor "Legends of Mir 2" te stelen.

'Veel steun voor terreurbeleid kabinet'

Uit een representatief onderzoek, dat Maurice de Hond in opdracht van de NOS heeft uitgevoerd, blijkt dat de regering kan rekenen op veel steun van de Nederlandse bevolking inzake de nieuwe maatregelen die het heeft voorgesteld om terrorisme tegen te gaan. Een ruime meerderheid is het met die maatregelen eens of wil zelfs nog strengere maatregelen, ook als gewone burgers daardoor beperkingen opgelegd krijgen. Overigens denkt 54% dat het effect van de maatregelen niet al te groot zal zijn.

Het voorstel om mensen waarvan vermoed wordt dat ze terreurdaden aan het voorbereiden zijn een verbod op te leggen om in de buurt van bepaalde gebouwen, buurten of personen te komen, wordt gesteund door 44%. Nog eens 33% vindt dat het nog wel strenger mag en slechts 19% ziet er niets in. Overigens denkt 'maar' 34% dat deze maatregel de kans op terroristische aanslagen vermindert.

Het nemen van strafrechtelijke maatregelen tegen mensen die terroristische misdrijven in het openbaar verheerlijken of goedpraten, zoals de aanslagen van 9-11 in de VS of de moord op Theo van Gogh, kan rekenen op de steun van 48%. Nog eens 16% wil een strengere maatregel en 30% is tegen. Slechts 17% gaat ervan uit dat deze maatregel de kans op terroristische aanslagen vermindert.

Zeker 66% zou er géén bezwaar tegen hebben als van alle inwoners van Nederland biometrische gegevens zoals vingerafdrukken, DNA-materiaal en een irisscan worden vastgelegd. De kans dat er in ons land in de komende jaren een terroristische aanslag plaatsvindt wordt door 50% vrij groot geacht.

Verbod op games in gevangenissen Missouri

Icoon Buitenlands nieuws Gouverneur Matt Blunt heeft het spelen van games in de gevangenissen van de Amerikaanse staat Missouri een halt toegeroepen. De situatie kwam een maand geleden aan het licht toen een lokale krant beschreef hoe Missouri’s gewelddadigste criminelen games mochten spelen waarin moord, het stelen van auto’s en het doden van agenten gesimuleerd werden.

Blunt noemde games “een luxe waar gevangenen niet van mogen genieten” en zei dat “gevangenissen geen speelhallen zijn”. “In een gevangenis hoort een crimineel te boeten voor zijn daden”, voegde Blunt toe.

Volgens Blunt is het een verspilling van belastinggeld en tijd om uit te maken of games gewelddadig zijn of niet. Daarom geldt er een verbod op alle typen games. Het is verder onduidelijk hoeveel Amerikaanse staten het spelen van games in gevangenissen toelaten.


"Even simulatie draaien in de gevangenis behoort ook tot mogelijkheden..."


Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

Mogelijk korte nachtelijke downtime

Onze sponsor Trueserver werkt de komende dagen aan een nog sneller netwerk. De komende nachten kan dat tot gevolg hebben dat er kortdurende downtimes optreden op geheel FOK!, dus ook op FOK!sport en bijbehorende managers.

Trueserver omschrijft de werkzaamheden als volgt:

Quote:
Zoals bekend gemaakt in onze aankondiging van 14 januari gaat TrueServer haar netwerk upgraden naar een next-gen core. Voor 1 februari zal dit reeds op onze Redbus locatie live zijn.

De huidige Juniper M40, Charlotte's Aranea-1 en beide Extreme
BlackDiamond switches zullen vervangen gaan worden door twee Force10 E600's. Hiermee zal ook een van onze twee Ams-IX aansluitingen direct actief worden op Redbus, op 10 Gigabit.

We hopen dat de mogelijke overlast beperkt blijft.

LPF'er Nawijn begint Lijst Hilbrand Nawijn

ramirezzz had ons via de nieuws-submit te melden:

Kamerlid en voormalig LPF-minister Hilbrand Nawijn gaat zijn eigen politieke partij starten. De politicus is van plan om de nieuwe partij naar zichzelf te noemen; de Lijst Hilbrand Nawijn. Nawijn wil bescheiden beginnen, hij wil met de LHN in maart 2006 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zoetermeer.

De ex-minister van Vreemdelingenzaken en Integratie woont in Zoetermeer, waar hij voorafgaand aan zijn ministerschap in 2002 vier maanden voor het CDA in de gemeenteraad zat. De 56-jarige Nawijn streeft naar minimaal tien van de 39 Zoetermeerse zetels. Met een aantal andere partijen hoopt hij vervolgens tot een gezamenlijke landelijke lijst te komen, om in 2007 aan de Kamerverkiezingen deel te nemen.

Nawijn is vandaag in Antwerpen, waar hij vanavond een toespraak houdt op een nieuwjaarsbijeenkomst van het Vlaams Belang. Hij maakt momenteel nog deel uit van de LPF-fractie, hoewel hij enige maanden geleden al bekend maakte alle banden met de partij waarvoor hij minister was te willen verbreken. Onlangs liet hij weten graag te willen samenwerken met Geert Wilders.

Vrouw krijgt boete voor vasthouden appel

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuws In Engeland is een vrouw beboet voor het vasthouden van een appel terwijl ze een bocht nam. De politie hield Sarah McCaffery aan, omdat ze vermoedden dat ze met een mobieltje in de weer was.

Toen de agenten in de gaten hadden dat het geen telefoon maar een stuk fruit was, kreeg ze alsnog een boete van dertig pond. Reden: het niet volledig onder controle hebben van haar Ford Ka.

De 23-jarige pikte de boete niet en stapte naar de rechter. Die veroordeelde haar gisteren alsnog tot een boete van honderd pond en het betalen van de proceskosten. Hierbij zitten ook de kosten voor het maken van luchtfoto's voor het proces. Prijskaartje van het proces alleen: 425 pond. Haar advocaat bestempelde het vonnis als bespottelijk.

Volgens de rechter maakte de vrouw zich schuldig aan het niet goed in de hand houden van haar auto toen ze linksaf sloeg met een appel in de rechter hand. De rechter vertelde dat "het waar is dat er situaties zijn dat het perfect mogelijk is om een auto te besturen met een hand, maar dat je met een appel in de hand niet volledig controle hebt over de auto."

Britse moslims niet bij Auschwitz-herdenking

Icoon Buitenlands nieuws Vertegenwoordigers van de Britse moslimgemeenschap weigeren om naar de herdenking van de bevrijding van het concentratiekamp Auschwitz te gaan. Ze zijn van mening dat niet enkel de kampslachtoffers aldaar herdacht moeten worden, maar dat alle slachtoffers van volkerenmoord in de hele wereld moeten worden herdacht.

Dit zei een woordvoerder van de Muslim Council of Britain, die 1,6 miljoen moslims vertegenwoordigt. "Israël heeft ook massamoorden gepleegd. Het is niet te ontkennen. Zij hebben een Palestijnse natie verdreven. Het is een belediging van hen, als wij hun doden niet erkennen. De slogan 'never again' moet voor alle mensen gelden", aldus de woordvoerder. Expliciet voegde hij eraan toe niet de volkerenmoord uit de Tweede Wereldoorlog te bagatelliseren.

De Britse koningin Elizabeth is donderdag gastvrouw op een ontvangst voor overlevenden van de jodenvervolging en Britse veteranen die de concentratiekampen hebben bevrijd. Het is dan zestig jaar geleden dat het concentratiekamp door de Russen werd bevrijd.

Man misbruikt meisje (12) seksueel

NootjesBV had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws In het Limburgse Sint Odiliënberg heeft de politie een man gearresteerd, die ervan verdacht wordt een pas twaalfjarig meisje te hebben misbruikt. De 69-jarige man werd al eerder deze maand opgepakt, maar de politie maakte het nieuws pas vandaag bekend.

De man zou zich in 2001 en 2002 aan het meisje uit Montfort hebben vergrepen. Hij loopt inmiddels weer op vrije voeten, in afwachting van de rechtszaak.

Het vermeende misbruik vond plaats in de woonplaats van de 69-jarige. Wat de relatie tussen de twee is, wil de politie niet zeggen.

Duits extreem-rechts wil deel Nederland

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek buitenland nieuwsEén van de kopstukken van de Duitse extreem-rechtse politieke partij Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) wil de grenzen van zijn land op laten schuiven. Klaus-Jürgen Menzel, parlementariër in het Oost-Duitse Saksen, vindt dat de westgrens van Duitsland langs de Maas moet lopen. Nederland zou in deze plannen een groot deel van Limburg moeten afstaan.

Ook de oostgrens zou moeten worden opgeschoven. In een interview met persbureau Associated Press (AP) stelt Menzel verder dat de schuld voor de Tweede Wereldoorlog niet hoofdzakelijk bij Duitsland ligt. De Verenigde Staten zou de Duitsers de oorlog hebben opgedrongen.

De NPD zorgde vorige week al voor veel verontwaardiging in Duitsland toen de twaalf afgevaardigden van de partij in de deelstaat Saksen een minuut stilte voor de slachtoffers van de Holocaust verstoorden door demonstratief de zaal te verlaten. In een verklaring riep leider Holger Apfel op om in plaats van de slachtoffers van nazi-Duitsland de slachtoffers van de 'Holocaust door de geallieerden' te herdenken. Apfel refereerde aan het bombardement van de Saksische hoofdstad Dresden in februari 1945. In de deelstaat haalde de extreme partij bij de laatste verkiezingen 9,2 procent van de stemmen.

Klaus-Jürgen Menzel
Klaus-Jürgen Menzel

FOK! wellicht even down

Doordat onze sponsor Trueserver een nog sneller netwerk wenst zal er de komende nachten een upgrade plaatsvinden om hiermee een begin te maken:
quote:
Zoals bekend gemaakt in onze aankondiging van 14 januari gaat TrueServer haar netwerk upgraden naar een next-gen core. Voor 1 februari zal dit reeds op onze Redbus locatie live zijn.

De huidige Juniper M40, Charlotte's Aranea-1 en beide Extreme
BlackDiamond switches zullen vervangen gaan worden door twee Force10 E600's. Hiermee zal ook een van onze twee Ams-IX aansluitingen direct actief worden op Redbus, op 10 Gigabit.

Stel dat je bang bent om de eventuele downtime nietsnuttend door te brengen dan is Xebrozius creatief met anitmated GIFjes geweest en deze kan je hier bezichten. Het is LOTR, maar dan fucked up (heel okay dus).

[upd] Providers verhogen snelheden ADSL

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws Goed nieuws voor de internetters met een ADSL-aansluiting bij KPN. Met ingang van volgende maand zal KPN de download- en upload snelheden van haar ADSL-abonnementen flink verhogen. De snelheden worden vanaf 1 februari ingevoerd. Uiterlijk eind maart moet het gerealiseerd zijn.

Eerder kondigde Casema al aan haar snelheden fors te verhogen. De veranderingen bij de ADSL-aanbieders via het KPN-netwerk vind je hieronder in de tabel.

Tabel snelhedenOude SnelheidNieuwe Snelheid
DownUpDownUp
ADSLStart ADSL416160850260
Lite ADSL1.1203521.600512
Basic ADSL2.2404163.200768
Fast ADSL4.4807048.0001.024


Update 19:40
Ook Demon gaat de snelheden van haar Demon DSL Express verhogen.
512/256 --> 1024/512 : EUR 19,95 per maand
1024/512 --> 2048/1024 : EUR 34,50 per maand
2048/1024 --> 4096/1024 : EUR 55,- per maand

De upgrade zal worden uitgevoerd in de maand april van 2005. Gebruikers die geen gebruik wensen te maken van de snelheidsverhoging, kunnen kiezen voor een prijsaanpassing van hun huidige account.

Waddeneilanden weren buitenstaanders

Op de waddeneilanden doet men er alles aan om de import vanaf de vaste wal te beperken. Door de nieuwste maatregel mogen alleen nieuwkomers die een woning kunnen kopen van meer dan 500.000 euro op de eilanden komen wonen. De gemeenteraad van Ameland is al met deze regel akkoord gegaan. De andere vier eilanden zullen volgens wethouder P. IJnsen het voorbeeld van Ameland volgen.

Volgens de gemeenteraden van de eilanden is er nauwelijks ruimte voor de bouw van nieuwe huizen. De ruimte die er nog is, moet aan de eigen bevolking toekomen. Mensen zonder relatie met het eiland maar wel een economische binding, mogen wel een huis goedkoper dan 500.000 euro kopen.

Voor een huis op Ameland wordt gemiddeld tussen de 240.000 en 300.000 euro neergeteld. De oude grens om niet-eilanders te weren lag op 275.000 euro. Die is volgens wethouder IJnsen niet meer van deze tijd.

Meer erkenning voor vermoeidheidsyndroom

Scootmobiel, EBrarian en speedski hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuwsPatiënten die lijden aan het chronisch vermoeidheidsyndroom CVS mogen niet onderschat worden door artsen. Dit stelt een commissie van de Gezondheidsraad. De commissie deed onderzoek naar CVS, ook wel bekend als ME. De conclusie is dat CVS een serieuze ziekte is.

"Er is niets ergers dan ziek te zijn en dan van de dokter te horen dat het helemaal niets voorstelt en dat je het je misschien wel inbeeldt. We vinden dat dit een volstrekt verkeerd beeld is en dat artsen er zo ook niet op moeten reageren", alsdus Els Borst op Radio 1. De oud-minister van Volksgezondheid geeft leiding aan de commissie.

De meeste mensen kunnen zonder problemen leven met CVS. Bij een deel van de 30.000 patiënten in Nederland is echter sprake van ernstige invaliditeit. Borst wijst erop dat er nog steeds veel onduidelijkheid is over de oorzaken. Erfelijke aanleg en factoren als stress kunnen een rol spelen.

Volgens de commissie is gedragstherapie vooralsnog de enige methode waarvan wetenschappelijk is bewezen dat patiënten er baat bij hebben. Deze therapie wordt alleen gegeven in Nijmegen. Het Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid, die de therapie verzorgt, heeft echter een wachtlijst. De commissie wil nu dat er meer behandelplaatsen gecreëerd worden.

Mensen met chronische vermoeidheid moeten juist geen totale rust nemen. Dat doet de conditie geen goed en het houdt de klachten in stand volgens de commissie. De Gezondheidsraad heeft advies uitgebracht aan minister Hoogervorst van Volksgezondheid.

Contract Booy opengebroken

FC Utrecht heeft het contract van Foeke Booy opengebroken.

De trainer/technisch directeur heeft de toezegging gedaan dat hij de komende tweeënhalf jaar bij FC Utrecht blijft en niet tussentijds vertrekt. Dit seizoen waren er veel geruchten over Booy. Zijn naam dook regelmatig op als toekomstig trainer van een andere club. Dat is nu uitgesloten. "De komende tweeënhalf jaar blijf ik trainer van FC Utrecht.", aldus Booy.

"Dit is belangrijk voor de rust binnen de club en Foeke krijgt nu de waardering voor de prestaties die hij geleverd heeft. Foeke Booy is tenslotte de meest succesvolle coach die FC Utrecht ooit gehad heeft.", voegde Martin Sturkenboom, de voorzitter van de club, toe.

Onder de leiding van Booy heeft de club de Amstel Cup twee keer aan de prijzenkast mogen toevoegen. Verder werd begin dit seizoen de Johan Cruijff Schaal aan de prijzenkast toegevoegd.

Booy is nu bezig aan zijn derde jaar als hoofdtrainer van de club uit de Domstad. Sinds 1 januari 2004 combineert hij die taak met de functie van technisch directeur. "Ik zie deze stap als een blijk van waardering. Ik heb een goed gesprek gevoerd. We weten nu dat de begroting omhoog kan en dat we ook de selectie kunnen versterken. De komst van Arno Pijpers als technisch manager is bovendien een bewijs dat club goed met de toekomst bezig is.", aldus de trainer.

Halle Berry: geen werk meer door racisme

Halle Berry heeft het helemaal gehad met de gevestigde orde in Hollywood. Ze beweert dat Tinseltown vol zit met racisten die haar het werk gewoon niet gunnen. Ze is daarom druk bezig om zelf projecten op te zetten. Op die manier heeft de Afro-Amerikaanse actrice in ieder iets om handen en hoeft ze niet thuis bij de pakken neer te gaan zitten.

Zo is Berry bezig om de rechten van een boek te bemachtigen, waarna ze zelf in de rolprent wil gaan spelen. "En ik heb nog vier van dat soort projecten lopen", zo zegt Berry. "Ik moet wel. Ik ben uitgescholden voor nikker... Midden in mijn gezicht! En er gebeuren nog veel meer racistische dingen in Hollywood."

Drie jaar terug werd de actrice door diezelfde Hollywood-industrie nog geëerd met een Oscar voor haar bijdrage in het racisme-drama 'Monsterball'. Toen nam ze luid snikkend de award in ontvangst met de woorden: "Eindelijk erkenning voor alle anonieme zwarte vrouwen die hierdoor een kans krijgen. Er is vanavond een deur geopend voor alle zwarte actrices!"

 Berry
Halle Berry krijgt geen werk meer aangeboden.

Pool beboet voor beledigen Paus

Reya (vertaald en herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Poolse journalist is door een rechtbank in Warschau schuldig bevonden aan het beledigen van de Paus. De journalist, Jerzy Urban, kreeg een boete van ruim 5000 euro voor het beledigen van een bevriend staatshoofd.

Urban pleitte zichzelf vrij op gronde van vrijheid van meningsuiting. De rechtbank achtte hem niettemin schuldig aan het opzettelijk beledigen van de Paus, "met als doel het beledigen van de katholieke kerk", aldus het vonnis. De katholieke kerk kent een grote aanhang in Polen, en de Paus komt zelf ook uit Polen. De Paus staat zo hoog in aanzien in Polen, dat kritiek in Polen op het hoofd van de katholieke kerk vrijwel taboe is, aldus verklaart een correspondent van de BBC in Warschau.

In het gewraakte artikel noemde Urban, vroeger een woordvoerder van het communistische bewind in Polen en thans hoofdredacteur van de Poolse krant Nie, Paus Johannes Paulus II "de Brezjnev van deze tijd" en "een impotente oude man". Leonid Brezjnev was ruim twintig jaar secteraris generaal van de CPSU, de voormalige communistische partij in de Sovjet-Unie. Een woordvoerder van een mondiale belangenvereniging voor vrije pers sprak van een gevaarlijke uitspraak voor een EU-land. Tegenstanders van Urban zijn evenmin blij met de uitspraak; de eis van de procureur was tien maanden cel.

Elf Oscar-nominaties voor The Aviator

Djensen had ons via de nieuws-submit te melden:

'The Aviator' van Martin Scorsese is maar liefst elf keer genomineerd voor een Academy Award, waaronder die voor Beste Film, Beste Script en Beste Regie. Ook Leonardo DiCaprio, die de rol speelt van Howard Hughes, kan een beeldje winnen en wel voor Beste Acteur.

De biopic van Scorsese heeft wel gedegen concurrentie. 'Finding Neverland' (met Johnny Depp, tevens genomineerd voor Beste Acteur) en 'Million Dollar Baby' van Clint Eastwood maken grote kans op een Oscar. Verder zijn 'Ray, over 'het leven van Ray Charles, en 'Sideways' genomineerd als Beste Film. Clint Eastwood kan trouwens meerdere malen het podium op worden geroepen. Hij is namelijk ook genomineerd voor Beste Acteur én Beste Regisseur.

Verliezers
Verliezers zijn er nu ook al. De Nederlandse inzending 'Simon' zit niet bij de vijf beste buitenlandse films. Wel genomineerd en grote kanshebber is 'Der Untergang' uit Duitsland. Verder kreeg 'The Passion of the Christ' van Mel Gibson slechts drie nominaties, en niet een in een belangrijke categorie. Tot slot is 'Fahrenheit 9/11' van Michael Moore niet genomineerd als Beste Documentaire. 'Super Size Me' over een maand lang McDonalds eten, is dat wel. Moore maakt echter nog wel kans op een Golden Razzy. Bush werd genomineerd als 'slechtste acteur' in deze film.

Lees de complete lijst met nominaties hier na.

Scorsese en DiCaprio
Martin Scorsese (links) en Leonarde DiCaprio maken kans op een Oscar.

Screens van SSX: Out of Bounds

Wie dacht dat er geen nieuwe spellen meer voor de N gage uitkomen, heeft het mis. Sinds kort ligt er een nieuw deel van de SSX serie in de winkel, enkel voor de N-gage. Het spel heeft de titel SSX: Out of Bounds meegekregen. Enkele eigenschappen van het spel:

* Keuze uit 10 verschillende karakters
* Mogelijkheid tot het Spelen van de klassieke SSX tracks
* Verschillende speelmodes waaronder race en halfpipe
* Multiplayer voor 2-4 spelers met behulp van Bluetooth

PSP al te koop bij Intertoys in Amsterdam

Voor wie echt niet meer kan wachten op de PSP en liever niet via internet wil bestellen is er nu een oplossing.

De import-versie van de PlayStation Portable is nu al verkrijgbaar bij de Intertoys op de Heiligeweg in Amsterdam. De PSP wordt geleverd met een memorystick, koptelefoon, afstandbediening en etui en kost 499 euro. Of de Intertoys nu ook al games voor het apparaat verkoopt is nog onbekend. Hetzelfde setje kost bij de bekende importwinkel Liksang momenteel 380 Amerikaanse dollar.

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op.

Renault toont R25 tijdens test

Hoewel de officiële presentatie pas op 1 februari zal zijn, had Renault er geen probleem mee de R25 al wat eerder aan de wereld te tonen. Fernando Alonso rijdt vandaag in de auto voor komend seizoen op het circuit van Valencia.

Op Valencia testen vandaag enkele teams, maar vooral Renault trok vandaag de aandacht. Waar Giancarlo Fisichella nog met de auto van vorig jaar aan het testen was, mocht Fernando Alonso vandaag voor het eerst in de auto voor volgend seizoen rijden. Gedurende de ochtend, en na wat kleine probleempjes ook in de middag, mocht de Spanjaard de R25 uitproberen.

De onder supervisie van Bob Bell ontworpen auto sluit in uiterlijk grotendeels aan bij de R24, de auto van vorig jaar. De grootste veranderingen aan het chassis van de auto lijken in de voorvleugel te zitten. De komende dagen zal verder worden getest met de R25.

Executie van een...

We hebben het afgelopen jaar heel wat executies gehad, het lijkt wel alsof het heel normaal is.
Het begon allemaal met de Amerikaan Nick Berg die was ontvoerd... de ontvoerders eiste dat de Amerikaanse troepen zich terug trokken, dat deden ze niet. Gevolg --->>> Hij werdt onthoofd en later zo terug gevonden op 8 mei 2004.
Gelukkig zien en horen we steeds minder over het fenomeen onthoofden in het nieuws, maar ik weet zeker dat er nog meer zullen komen (helaas).

Gister opende ik mijn mailbox en zag weer een paar fotos van zo'n gruwelijke executie... ik raad de mannen zeker af om niet te kijken!

Beide links zijn duidelijk NSFW

Moordzaak Nienke moet opnieuw

De zaak tegen Kees B., die veroordeeld werd tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens onder meer de moord op de 10-jarige Nienke Kleiss, moet in zijn geheel worden overgedaan. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. In de zaak zijn namelijk feiten aan het licht gekomen, die een geheel nieuwe wending eraan geven.

Wanneer de feiten eerder aan het licht waren gekomen, dan was Kees B. op vrije voeten gesteld. De beslissing van de Hoge Raad heeft de tevredenheid van zowel het Openbaar Ministerie als B. en zijn advocaten. In Amsterdam zal het nieuwe proces plaatsvinden. B. werd in 2002 in hoger beroep veroordeeld door het gerechtshof in Den Haag.

De nieuwe feiten waren een bekentenis van een nieuwe verdachte en DNA-bewijs. Op het lichaam van Nienke gevonden DNA-sporen bleken op deze verdachte, W.H., ter herleiden.

Kees B. kan niet zomaar op vrije voeten worden gesteld omdat hij ook in hoger beroep werd veroordeeld tot 18 jaar en TBS. Een verzoek om cassatie werd in april 2003 door de Hoge Raad verworpen, zodat het vonnis onherroepelijk werd.
_
Zie ook: Bizarre wending moordzaak Nienke Kleiss

Andere berichten die eerder op FOK! verschenen hierover:
Verdachte van moord op Nienke ontkent
Moordenaar Nienke pleegde nog een moord?
17 jaar geëist tegen verdachte moord Nienke

Satelliet-tv wint aan populariteit

een anonieme fokker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsTelevisie kijken via de satelliet is in opmars. 640.000 huishoudens hebben al een satellietaansluiting. Volgens het Satellietplatform komen daar iedere maand nogeens 10.000 klanten bij. "De diensten waarmee KPN en Digitenne adverteren, prikkelen consumenten te kijken naar een alternatief voor de kabel", aldus Arjan Wiert, secretaris van belangenorganisatie Satellietplatform.

"Wij hebben minder middelen om aan marketing te doen, maar veel mensen kiezen na een demonstratie toch voor een schotel wegens de kwaliteit en het grote aantal zenders dat je ermee kunt ontvangen". Canal Digitaal verwelkomde vorig jaar 100.000 nieuwe klanten, een record. Een abonnement op het bedrijf is nodig voor het ontvangen van Nederlandse zenders.

Canal Digitaal voerde recentelijk een enquête uit onder haar klanten. De prijs, de slechte service van kabelbedrijven en de matige kwaliteit van kabel-tv zijn de voornaamste redenen waarom mensen overstappen op satelliet-tv. Het bedrijf verwacht nog meer klanten omdat de lcd- en plasmatelevisie een steeds groter marktaandeel krijgen. Volgens Canal Digitaal is een digitaal satellietsignaal de enige manier om op deze apparaten scherp beeld te krijgen.

Pijpers nieuwe manager Utrecht

Arno Pijpers is de nieuwe Technisch Manager van FC Utrecht. De voormalige bondscoach van Estland volgt in de Domstad Jan-Willem van Ede op, die aan heeft gegeven weer op het veld bezig te willen zijn.

Pijpers vertrok in november bij de nationale ploeg van Estland na een conflict met de voetbalbond. Pijpers en de bond lagen op financieel gebied te ver uit elkaar om tot een overeenkomst te komen. In Estland trainde Pijpers naast de nationale ploeg ook FC Flora Talinn.

Referendum EU Grondwet gaat door

Nederland krijgt voor het eerst in de geschiedenis een nationaal raadplegend referendum. De eerste kamer is vanmiddag met een wetsvoorstel akkoord gegaan om de volksraadpleging mogelijk te maken. Waarschijnlijk aanstaande mei of juni zal iedere Nederlander zich kunnen uitspreken over de nieuwe Europese Grondwet, die vorige week al werd goedgekeurd door het Europees Parlement.

Het referendum kwam nog even op losse schroeven te staan nadat de senaatsfractie van de VVD twijfels kreeg. Bij de hoofdelijke stemming vandaag ging echter alsnog de hele fractie akkoord. CDA, SGP en Christenunie stemden tegen het wetsvoorstel. De uitslag van het referendum is niet bindend, maar de partijen in de Tweede Kamer hebben wel al aangegeven de uitkomst als een duidelijke richtlijn te beschouwen.

Kabinet wil saamhorigheid Nederlanders vergroten

Icoon politiek binnenland nieuws Het kabinet gaat op korte termijn rond de tafel zitten met diverse maatschappelijke en godsdienstige organisaties om het vraagstuk van de maatschappelijke omgang te bespreken. Doel is het opdoen en vinden van ideeën om de verwijdering tussen bevolkingsgroepen in de Nederlandse samenleving uit de weg te ruimen.

Hierbij is het sleutelwoord binding. Volgens het kabinet ontsporen mensen minder snel, wanneer zij en hun omgeving nauwer betrokken zijn bij het wel en wee van de Nederlandse samenleving. Hoewel er al talloze lokale initiatieven lopen, wil het kabinet woensdag de handen ineenslaan met maatschappelijke organisaties.

Er zal ondermeer worden gesproken over onderwerpen als de toegang tot de arbeidsmarkt, het voorkomen van 'ontsporing' in het onderwijs en de leefkwaliteit in buurten. Daarbij zal het kabinet met voorstellen komen. Van de uitgenodigde organisaties worden die ook verwacht. Burgers kunnen via de website van zestienmiljoenmensen.nl ideeën melden.

Defensie gaat actief Marokkanen werven

Icoon Binnenlands nieuws Het ministerie van Defensie gaat voor de luchtmacht actief Marokkanen werven, om zo een betere afspiegeling van de samenleving in het personeelsbestand te krijgen. Daarom is er vandaag speciaal op vliegbasis De Peel in Noord-Brabant een open dag specifiek voor Marokkaanse geïnteresseerden.

"De Luchtmacht wil meer allochtonen aantrekken", aldus René Romer van het bureau dat de Luchtmacht begeleidt bij de wervingsactie. "Er zijn eerder ook kennismakingsdagen geweest voor Turkse en Antilliaanse gezinnen." Het uiteindelijke streven is dat vijftien procent van het personeel van allochtone afkomst is.

Romer legt verder uit: "Het gaat vandaag erom dat de Marokkaanse gezinnen kennismaken met het werk van de Luchtmacht. Eerst krijgen ze een rondleiding over de vliegbasis. Daarna volgt een discussie waarin voornamelijk loyaliteit centraal staat. Belangrijk daarbij is dat ze beseffen hoe het is om als Marokkaan in het Nederlandse leger te zitten. Want als je wordt uitgezonden naar moslimlanden als Irak of Afghanistan, mag je geen 'nee' zeggen."

'Noord-Nederland als autonome regio'

MissMSX, The_Viper, Piles, joekie_c, Zapp442, Ome.Fleer en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws De drie noordelijke provincies in Nederland, Friesland, Groningen en Drenthe, zouden zich moeten afscheiden van Nederland. Zij zouden dan een autonome noordelijke regio binnen Europa moeten vormen. Althans, dat gaat gebeuren als het aan de Fryske Nasjonale Partij (FNP) ligt.

Volgens fractievoorzitter Johannes Kramer van de Friese nationalisten is het hoog tijd dat de drie provincies een dergelijke afscheiding serieus moeten gaan overwegen. "Maar het moet dan wel heel veel voordeel ten opzichte van de huidige situatie opleveren", zo vindt hij.

In de te vormen autonome regio zou Groningen de hoofdstad moeten worden. Kramer zegt daar als Fries geen moeite mee te hebben.

[Upd]Jol toont interesse in El Hamdaoui

Tottenham Hotspur heeft zich bij Excelsior gemeld voor Mounir El Hamdaoui. De aanvaller trainde afgelopen maandag zelfs al mee bij de Londense club van trainer Martin Jol.

Gisteren had El Hamdaoui een gesprek met de club, waar Frank Arnesen Technisch Directeur is. Vanavond mag de Marokkaan meespelen in een oefenwedstrijd van de Spurs, om zo een contract te verdienen. Mocht dit lukken zal El Hamdaoui voor drie of vier seizoenen tekenen in Londen.

Update 13:20 uur
Studio Sport meldt dat Excelsior en de Spurs akkoord zijn over een transfer van El Hamdaoui. De spits kan nu zelf onderhandelen met de Londense club.

Davids mag niet weg van Inter

Inter Milaan wil niet meewerken aan een transfer van Edgar Davids. De middenvelder wil vertrekken bij de club, omdat hij nauwelijks aan spelen toe komt.

Als reden voor de stugge houding van de club, geeft Inter op dat het denkt de aanvoerder van het Nederlands Elftal in de toekomst nog nodig te zullen hebben, zo schrijft La Gazetta dello Sport.

Davids wil vertrekken bij Internazionale omdat hij in onmin leeft met trainer Roberto Mancini. Het is eerder regel dan uitzondering dat de oefenmeester Davids passeert. Bij het veertiende gelijkspel van Inter afgelopen weekend tegen Chievo zat de middenvelder niet eens op de bank.

Ajax laat Maxwell nog niet gaan

Chelsea heeft zonder succes geprobeerd Maxwell per direct over te nemen van Ajax. De club wil de Braziliaan nog niet kwijt.

Ajax zou volgens VI-hoofredacteur Johan Derksen wel open staan voor een vertrek van Maxwell na dit seizoen. Maxwell heeft nog een contract tot 2006, zodat Ajax deze zomer nog kan proberen de verdediger te verkopen. De Braziliaan staat naast Chelsea ook in de belangstelling van verschillende Italiaanse clubs, waaronder Juventus.

Ook Yannis Anastasiou mag de club niet verlaten. De Griekse aanvaller is bij Ajax gedegradeerd tot derde spits achter zijn landgenoot Angelos Charisteas en Ryan Babel, maar doordat Charisteas niet speelgerechtigd is voor de Europese wedstrijden wil Ajax Anastasiou behouden. De Griek zou in de belangstelling staan van het Spaanse Murcia.

Kabinet wil terreur beter aanpakken

Namens het kabinet hebben de ministers Donner van Justitie en Remkes van Binnenlandse Zaken gisteren maatregelen bekend gemaakt om terreur beter te kunnen bestrijden. Wanneer van mensen vermoed wordt dat ze terreurdaden aan het voorbereiden zijn, kan binnenkort een straatverbod opgelegd worden om in de buurt van bepaalde gebouwen, buurten of personen te komen. Verdachte figuren, die nog niets strafbaars hebben gedaan, kan ook verplicht worden zich op bepaalde tijdstippen op een politiebureau te melden.

Als voorbeeld noemde Donner iemand die heeft deelgenomen aan een trainingskamp van extremisten in Pakistan. Zoiets is volgens de wet niet verboden, maar kan toch aanleiding vormen om iemand bepaalde verboden op te leggen. Bijvoorbeeld dat hij zich niet in de buurt van Schiphol mag bevinden en zich geregeld moet melden.

Volgens Donner zijn preventieve maatregelen hard nodig omdat harder straffen terroristen niet afschrikt. Het beleid moet liggen op het voorkomen van aanslagen. De veiligheidsdiensten zullen er veel manschappen en geld bijkrijgen de komende tijd.

Verder overweegt het kabinet om lofuitingen van terrorisme strafbaar te stellen. Het toejuichen van de aanslagen van 11/9 in New York of de moord op Theo van Gogh zou dan vervolgd kunnen worden. Ook komt er de invoering van een systeem van kleurcodes die horen bij een terroristische dreiging. Het zogeheten alerteringssysteem telt drie kleurcodes: geel (lichte dreiging), oranje (matige dreiging) en rood (hoge dreiging).

Kritiek
In de Tweede Kamer werd verdeeld gereageerd op de voorstellen van het kabinet. Kritiek kwam er onder meer van GroenLinks, die de inperkingen van de vrijheid van meningsuiting ontoelaatbaar vindt. D66 plaatst kritische kanttekeningen bij het geheel. D66-leider Boris Dittrich zei dat de vrijheden van de hele bevolking niet in de knel mogen komen. ''Mensen die nog niet verdacht zijn van een misdrijf, kunnen straks een verbod opgelegd krijgen. Dat gaat me te ver''. PvdA-Kamerlid Van Heemst noemde de bedoelingen goed, maar volgens hem blijft het kabinet nog te veel steken in vaagheden

Het CDA prees de ''indrukwekkende reeks maatregelen.'' De VVD noemde de voorstellen ''bemoedigend en een stap op de goede weg.''

'Ook Levante wil Van der Sar'

Naast onder meer Arsenal en Manchester United heeft ook het Spaanse Levante zich bij Fulham gemeld voor Edwin van der Sar. Volgens de Spaanse media zou Levante inmiddels al een bod hebben uitgebracht.

De tweede club van Valencia zou één miljoen euro hebben geboden om de doelman per direct in te lijven. Fulham heeft het bod echter naast zich neergelegd, omdat de club denkt Van der Sar met een nieuw contract op Craven Cottage te kunnen houden. De 34-jarige Van der Sar is na dit seizoen transfervrij.

Naam Rollercoaster Tycoon 3 expansion bekend gemaakt

Een paar dagen geleden hadden we het nieuws dat Frontier Development Beta-testers zocht voor hun nieuwe Rollercoaster Tycoon 3 expansion pack en nu vandaag heeft deze uitbreiding een naam gekregen. Het spel krijgt de naam RollerCoaster Tycoon III Cape Typhoon en heeft volgens Gamestop een releasedatum van 21 juni in amerika. Verdere informatie over deze uitbreiding is nog niet bekend.

RKC en Willem II willen Tobiasen

De Deense verdediger Ole Tobiasen staat in de belangstelling van RKC Waalwijk en Willem II.

De verdediger, die in het verleden onder meer voor SC Heerenveen, Ajax en AZ uitkwam, speelt na lang blessureleed nu alweer drie seizoenen bij FC Kopenhagen, waarin hij dit seizoen drie goals scoorde in veertien wedstrijden.

De inmiddels 29-jarige Tobiassen kwam in het seizoen 1997/1998 van Heerenveen naar Ajax. Maar bij de Amsterdamse club kwam hij, in de vijf jaar dat hij daar onder contract stond, amper aan spelen toe, door een aantal ernstige blessures aan zijn knie. In het seizoen 2002/2003 speelde Tobiasen nog dertien wedstrijden voor AZ, voordat hij naar Denemarken terugkeerde.

Carnaval: 'Ali, hou mijn tassie effe vast'

Icoon Muziek nieuwsIn het kader van hoe origineel mogelijk maak ik mijn carnavalsplaat, is er nu het nummer 'Ali, hou jij mijn tassie effe vast'. De instant-hit verwijst naar de gebeurtenis rond de vermeende tasjesdief Ali el B., die vorige week door zijn slachtoffer werd doodgereden. Youp van het Hek en Sjaak Bral gaven in hun columns al een voorzetje door deze titel als suggestie te noemen, en nu is het dan echt gemaakt.

Het liedje is een parodie op Miggy's 'Annie, hou jij mijn tassie effe vast', een nummer 1-hit in de jaren tachtig. De tekst is nu onder meer: Ali, hou jij mijn tassie effe vast, want ik moet inparkeren.

Wie het nummer horen wil, moet morgenochtend zijn radio om 6.00 uur afstemmen op 3FM want Giel Beelen draait het nummer in het kader van Wansmaak Woensdag. Het nummer zal de komende tijd ook ongetwijfeld in menig café te horen zijn.

Electronic Arts koopt DICE

Na een lange periode van onzekerheid is het nu eindelijk rond: Electronic Arts is eindelijk rond met de aandeelhouders van DICE. Electronic Arts heeft nu een totaal van 6.044.720 aandelen in handen en dit is 59.8% van alle aandelen van DICE. Voor de overname van de aandelen bezat EA 18.9% van de aandelen.

Naast de aandelen heeft EA ook opties tot aandelen, waardoor ze in totaal 67.3% van de aandelen in bezit kunnen krijgen. EA heeft nog geen uitspraken gedaan wat ze met deze opties gaan doen.

Salzburg kandidaat Winterspelen

Het Oostenrijkse Salzburg heeft zich kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2014.

Salzburg kreeg in eigen land de voorkeur boven Innsbruck. Salzburg zette eerder zijn zinnen op de organisatie van de Winterspelen van 2010, maar die zijn aan het Canadese Vancouver toegewezen.

Naast de Oostenrijkse stad zijn de Zuid-Koreaanse stad Pyeonchang, de Zweedse steden Are en Östersund kandidaat. En mogelijk zullen het Bulgaarse Sofia en München zich eveneens kandidaat gaan stellen.

Harde aanpak Antilliaanse jeugd bepleit

Poenkie had ons via de nieuws-submit te melden:

De gemeente Rotterdam is ernstig bezorgd over de problemen met Antilliaanse jongeren in de stad. Dat lijkt niet meer dan logisch want ook vanuit Antilliaanse hoek zelf klinken waarschuwingen. Zo wijst de Antilliaanse jongerenwerker Jero William erop dat er in Rotterdam-Zuid bendes actief zijn, die onder meer bestaan uit Antilliaanse jongeren. Vorige week werd daar een groep van 17 jongeren gearresteerd, die verdacht wordt van verkrachting van een 13-jarig meisje. Onder de verdachten bevindt zich zelfs een 9-jarig knaapje.

Volgens William kan enkel een harde aanpak voorkomen dat allochtone jongeren in Rotterdam-Zuid ontsporen. De gemeente Rotterdam is ondertussen samen met minister Rita Verdonk van Integratie plannen aan het ontwikkelen die moeten voorkomen dat jongeren ontsporen. Gedacht wordt aan hulpverleners die de gezinnen, waarin de jongens leven, gaan helpen met de opvoeding.

Wat betreft de massaverkrachting sprak de Rotterdamse CDA-wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) zijn verontrusting uit over het feit dat sommige jongens het normaal lijken te vinden om meisjes seksueel te misbruiken.

Verdachte wilde kelen kinderen doorsnijden

Icoon misdaad nieuws Als een beest ging hij tekeer, de 39-jarige in Turkije geboren Cabbar K. Op 14 oktober van het vorige jaar sneed hij de keel van zijn ex-vriendin door. Even later deed hij hetzelfde bij zijn eigen twee-jarige Cayda en de amper anderhalf jaar oude en weerloze Ceren.

De moeder overleed gelijk aan haar verwondingen. De twee kinderen, die zwaargewond waren, wisten het familiedrama te overleven na talloze operaties. Ook bij de twaalf-jarige jongen, een kind van een eerder huwelijk, werd de keel doorgesneden. Hij werd hevig bloedend aangetroffen in de kelderbox van de flat.

De zeer schokkende feiten kwamen naar voren tijdens het voorlezen van de aanklacht tijdens de zitting in Den Haag. De man wordt naast moord op zijn ex-vriendin en pogingen tot moord op de kinderen, ook twee andere pogingen tot doodslag ten laste gelegd.

Cabbar K kent een gewelddadig verleden. Een eerdere ex-vriendin wist tot twee keer toe ternauwernood aan de dood te ontsnappen bij hem. De eerste keer, in juni of juli 1999, stak Cabbar K. haar met een mes. Een ruime maand erna, op 23 augustus, probeerde hij haar met grof geweld een flinke hand Normison-slaaptabletten in de keel te duwen. Hierbij zou hij haar ook hebben mishandeld.

Op achttien april wordt de zitting inhoudelijk behandeld. Er zullen diverse getuigen aan het woord komen, waaronder de dertienjarige dochter van de vermoorde moeder. Zij ontsnapte aan het familiedrama, omdat ze al naar school was.

Videogame te gewelddadig voor goed doel

Icoon Games nieuwsIn het Amerikaanse Puyallup hoopten studenten een videogametoernooi te houden om geld in te zamelen voor de tsunamislachtoffers. Een nobel streven, maar de directie van de Rogers High School gooide roet in het eten.

Mike Alston en Joshua Shake dachten dat een Halo 2-toernooi de ideale manier zou zijn om geld in te zamelen. Ze ondernamen actie en voor de zekerheid lieten ze ook de ouders van de deelnemers verklaringen ondertekenen, zodat iedereen op de hoogte was van het type spel. "We rekenden op zo'n $380 voor het Rode Kruis Tsunami fonds", sprak Alston. De game, een zogenaamde first person shooter waarin je vijanden vanuit het eerste perspectief neerschiet, is echter te gewelddadig volgens de schoolleiding.

"Ze vertelden ons dat gewelddadige videogames alleen maar tot geweld aanzetten", aldus Alston. In een reactie sprak Karen Hanson van de schoolleiding: "Als je ziet wat er in Columbine is gebeurd en wanneer je gewelddadige jongeren observeert denk ik niet dat we iets moeten doen dat tot nog meer geweld aanzet."

Eén tsunami project wordt wel ondersteund: het inpakken van 10000 medicijnen voor de slachtoffers. Alston vraagt zich evenwel af wanneer de waanzin stopt. Het vorige halloweenfeest viel ook al in het water, omdat het volgens het bestuur van Puyallup te gevoelig lag voor de Wicca-religie.


te gewelddadig voor tere kinderzieltjes?

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

Capcom in financiële problemen

Volgens het laatste Famitsu magazine zit Capcom in de financiële problemen. Het bedrijf zou geen geld meer hebben voor grote projecten, op Devil May Cry 3 na. Het geldgebrek komt onder andere door tegenvallende verkopen van Resident Evil 4, Onimusha 3 en Viewtiful Joe 2.
"[...]
According to last weeks Famitsu Magazine, Capcom is now liquidating their assets after the low sales of Viewtiful Joe 2, Onimusha 3, and a disappointing first week for Resident Evil 4. It seems likely that Devil May Cry 3 could be their last big budget project. Unless RE4 picks up and DMC3 sells huge, Capcom could be done for.
[...]"


PSP en DS klonen

Wie kent er niet de Arcade Action? Dé thuisconsole van Tell-Sell? Deze namaak Nintendo heeft er een aantal familie leden bij in de vorm van namaak-PSP en namaak-Nintendo DS apparaten.

Voor het eerst getoond op de Hong Kong Toys and Games Fair en nu op FOK!games! Met enige trots presenteren wij nu:

De namaak PSP en namaak Nintendo DS!

De Nintendo DS kloon heeft als extra functie de mogelijkheid om je schermen eruit te halen om zo andere games te spelen! Is het niet fantastisch Mike? Geweldig!

Nintendo Revolution geruchten

De roddelmachine van het internet werkt op volle toeren. Her en der verschijnen er geruchten wat voor features er allemaal in Nintendo's nieuwe console zouden komen te zitten. Computer and VideoGames.com maakte een lijstje:

Beweging- en tiltsensors in de controllers. Standaard niet draadloos, maar er kunnen vier controllers worden aangesloten.
Interne harddisk en dubbele processor.
Spellen zullen op het HD-DVD formaat verschijnen. Niet op Blu-Ray.
Online gamen zal gaan via Nintendo's eigen service.
Je kunt je Nintendo DS er niet op aansluiten.
Er is al begonnen met nieuwe Mario, Zelda en Super Smash Bros. games.

Er over spreken zou de anonieme bron in te veel problemen brengen, maar er wordt gesuggereerd dat "aanraken leuk is, maar voelen nog veel leuker". Force feedback gloves misschien?

In mei weten we meer. Dan hoopt Nintendo de nieuwe telg op de E3 show te presenteren.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 10

En weer een nieuwe ronde van Wat is dit Deeltje 10 alweer.... Suc6 allemaal

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag(

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Energienota's hoog door fraudeurs

Icoon Algemeen nieuws Stijgende energieprijzen, hogere nota's, een rompslomp in de administratie en een gebrekkige klantenservice. Menigeen associeert hiermee zijn/haar energieleverencier. Frauders en agressieve klanten zijn hier gedeeltelijk voor verantwoordelijk. Dat blijkt uit een interview met de topmannen van de energiebedrijven, te lezen in het Algemeen Dagblad.

Alleen al door illegale stroomaftap betalen de eerlijke huishoudens jaarlijks 25 euro meer aan stroomkosten. "De fraude stijgt schrikbarend snel. We hebben écht te maken met een maatschappelijk probleem", aldus Ronald Blom, bestuursvoorzitter van Eneco.

Met name hennepkwekerijen, die vaak illegaal stroom aftappen, jagen de kosten flink op. "We zien dat wietplantages verschuiven van een amateuristische bijverdienste naar harde en professionele criminaliteit", zegt Blom. Ludo van Halderen, de baas van Nuon, herkent de problematiek. "We rollen twintig plantages per week op."

Daarnaast betalen steeds meer klanten niet of nauwelijks. Ook agressieve klanten komen vaker voor. Blom: "Ze worden kwaad, onbeschoft of agressief aan de balie. We krijgen scheldbrieven en bedreigingen. En dan heb ik het niet over mensen waarbij iets fout is gegaan en die terecht klagen. Het gaat dan echt om onredelijk, a-sociaal gedrag."

Het slechtste van 2004 volgens Game Revolution

De Game Revolution website maakte een top 10 van de slechte games van 2004.

"Voor elke goede game in 2004 waren er ontelbare slechte. 2004 was een geweldig jaar voor de grote namen, maar er waren zat slechte games van bedrijven die snelle winst zochten."

Op de tiende plaats eindigt Driv3r: Bugs, slechte graphics en een omkoopschandaal waren genoeg redenen voor Game Revolution om dit spel in de lijst op te nemen.

De rest van de lijst met een verkort commentaar van Game Revolution tussen haakjes:

9: Athens 2004 (20 jaar oude gameplay)
8: Get On Da Mic (Een dag in het leven van Vanilla Ice)
7: Soldner: Secret Wars (Slechte engine en bugs)
6: Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude (How low can you go?)
5: McFarlane's Evil Prophecy (Saai)
4: Fight Club (Slechtste vechtspel ooit)
3: Star Trek: Shattered Universe (Halve missies)
2: Catwoman (The Curse of the Video Game License)

De eerste plaats is gereserveerd voor Sprung op de Nintendo DS.

quote
You turn it on thinking it's a game for your Nintendo DS. It looks like a game. It feels like a game. It smells really bad, but you figure most games smell bad, so it must smell like a game, right?

Except it is not a game. It is Sprung, and it is the Worst Game of 2004 because it has turned your DS into a LIE.

To truly appreciate the sheer ineptitude of Sprung, you have to understand the very elements that constitute something being a video game. It must have things to do. It must make you accomplish increasingly difficult tasks and reward you for your efforts. In short, it must contain gameplay


Geen games meer in gevangenis (USA)

In december kregen gevangenen in de maximum beveiligde gevangenis Jefferson City Correctional Center in Missouri te horen dat ze geen gewelddadige games meer mochten spelen. De directie nam toen 35 van de 80 beschikbare games in beslag, onder andere games waarin moorden en overvallen gepleegd kunnen worden. SF- en sportgames mochten nog wel gespeeld worden.

Gouverneur Matt Blunt heeft nu echter alle games uit de gevangenis verbannen. Hij noemde video games "a luxury that inmates should not be allowed to enjoy. Our penitentiaries are punitive institutions where those who have committed crimes against society are sent to pay for their actions. They are not meant to be arcades," zo zei hij in een verklaring. Hij voegde er aan toe dat overheidsgeld en de tijd van het personeel niet besteed zouden moeten worden aan het bepalen welke spellen gewelddadig zijn en welke niet.

De games in de recreatieruimte van de gevangenis waren betaald met de winst die gemaakt werd in de gevangeniskantine. Matt Blunt vindt dat gevangenen "vaardigheden en bekwaamheden moeten leren die het hen mogelijk maakt om in de gemeenschap terug te keren en productieve burgers te zijn. Het spelen van games heeft niets met die doelstellingen te maken."

Halo 2 te gewelddadig voor goed doel

In het Amerikaanse Puyallup hoopten studenten een videogame toernooi te houden om geld in te zamelen voor de tsunami slachtoffers. Een nobel streven, maar de directie van de Rogers High School gooide roet in het eten.

Mike Alston en Joshua Shake dachten dat een Halo 2 toernooi de ideale manier zou zijn om geld in te zamelen. Ze ondernamen actie en voor de zekerheid lieten ze ook verklaringen tekenen door de ouders van de deelnemers, zodat iedereen op de hoogte was van het type spel.

"We rekenden op zo'n $380 voor het Rode Kruis Tsunami fonds", sprak Alston. Maar helaas, de game is te gewelddadig volgens de schoolleiding.

"Ze vertelden ons dat gewelddadige videogames alleen maar tot geweld aanzetten", aldus Alston. In een reactie sprak Karen Hanson van de schoolleiding: "Als je ziet wat er in Columbine is gebeurd en wanneer je naar gewelddadige jongeren observeert denk ik niet dat we iets moeten doen dat tot nog meer geweld aanzet."

Eén tsunami project wordt wel ondersteund: Het inpakken van 10000 medicijnen voor de slachtoffers.

Alston vraagt zich af wanneer de waanzin stopt. Het vorige halloweenfeest viel ook al in het water, omdat het volgens het bestuur van Puyallup te ongevoelig was voor de Wiccan religie.

Bill Gates doneert 580 miljoen voor vaccinaties

Rano had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuws 's Werelds rijkste man, Bill Gates, gaat tezamen met de Noorse regering flink bijdragen aan een vaccinatieprogramma voor kinderen in arme landen. Tezamen stellen zij 800 miljoen euro beschikbaar, waarvan Gates en zijn vrouw 580 miljoen bijdragen. Hij maakte dit gisteren bekend.

Het geld zal ten goede komen aan de wereldwijde organisatie voor vaccinatie en inenting (GAVI) voor de komende vijf tot tien jaar. Met de royale gift hopen Gates en de Noorse regering dat andere landen en organisaties hun voorbeeld zullen volgen.

Schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) laten zien dat er tussen de 6,5 en 10 miljard euro nodig is om 27 miljoen kinderen wereldwijd jaarlijks te voorzien van de inentingen die zij nodig hebben om in leven te blijven. De GAVI heeft nu dankzij de royale gift 1,8 miljard dollar ter beschikking.

Het vermogen van Gates wordt geschat op 48 miljard dollar. Desondanks blijft hij een gul gever. Tussen 1999 en 2003 schonken hij en zijn vrouw ruim 23 miljard dollar aan goede doelen, hetgeen hen de meest gulle gever ter wereld maakt.

Vrouw zet achtervolging in na tasjesroof

Polderdijk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Opnieuw een tasjesroof met achtervolging, ditmaal niet met een fatale afloop. In De Meern had een vrouw de achtervolging ingezet op twee tasjesdieven, nadat haar tas werd gejat uit de auto. Terwijl ze wachtte voor een verkeerslicht, sloegen de scooterrijders een autoruit in en jatten haar handtas.

De 55-jarige vrouw en enkele omstanders handelden direct en zetten de achtervolging in. Eén van de automobilisten aarzelde geen seconde en stapte bij de vrouw in de auto, waarna ze samen de jacht op de scooterrijders startten. Daar reden ze de dieven achterna op een parkeerplaats. De tasjesdieven wilden een talud oprijden, maar dit lukte niet.

De twee vluchtten uiteindelijk te voet. De vrouw heeft haar tasje weer terug, de dieven zijn spoorloos.

Dodental zeebeving stijgt naar 280.000

Icoon Buitenlands nieuws Het aantal doden als gevolg van de zeebeving in Azië, afgelopen kerst, zal de 280.000 overschrijden. Dit komt omdat de Indonesische overheid haar cijfers heeft aangepast. Het Indonesische ministerie van Volksgezondheid heeft voor Sumatra het dodental op ruim 228.000 vastgesteld.

Volgens het ministerie zijn er inmiddels 96.232 geregistreerde doden. Verder zijn er nog 132.197 vermisten, die inmiddels ook als dode worden aangemerkt. De kans dat zij worden gevonden is uiterst minimaal. Afgelopen zondag was het officiële dodental op Sumatra nog bijna 174.000. Vermoedelijk komt het grote verschil door een nieuwe telmethode.

Inbrekers graven tunnel voor bankroof

Bas 028, Bat, Defix en geldropse_polleke hadden ons allen via de nieuws-submit te melden:

Onder de ING-bank van Moeskroen, in België, is een tunnel ontdekt waarmee inbrekers het afgelopen weekend hebben geprobeerd om via deze weg de bank binnen te dringen. De tunnel was gegraven vanuit de kelder van het aangrenzende huis. Dit bewuste huis stond al enige tijd leeg. De inbrekers moesten hun poging staken toen ze bijna in de ondergrondse kluisruimte waren, vanwege een alarm dat afging.

Bewakers die op deze alarmmelding afkwamen, zagen in eerste instantie niets verdachts, behalve dan dat na onderzoek bleek dat de telefoonkabels waren doorgesneden. Omdat ze het evenwel niet vertrouwden, bleven ze het hele verdere weekend ter plekke. De daarop volgende maandagmorgen ontdekte de bankdirecteur in de kluisruimte sporen van de inbraakpoging. De inbrekers hadden hun pogingen evenwel gestaakt nog voordat ze iets mee hadden kunnen nemen, aldus justitie in Doornik.

Bergkamp wil nog een jaar doorgaan

Dennis Bergkamp hoopt volgend seizoen ook nog voor Arsenal te spelen. De 35-jarige Nederlandse aanvaller heeft een aflopend contract op Highbury, waar hij aan zijn tiende seizoen bezig is.

"Het zou leuk zijn om nog een jaar door te gaan en het laatste jaar op Highbury mee te maken", aldus Bergkamp op de BBC. Vanaf 2006 zal Arsenal in het nieuwe Emirates-stadion gaan spelen.

"Als het aan mij ligt ga ik nog een jaar door, ik weet niet wat er zal gebeuren. Soms is het lastig in te schatten wat de manager (Arsène Wenger, red.) en de club vinden.

Thierry Henry steunt Bergkamp volkomen: "Hij wil graag nog een jaar doorgaan en ik wil ook graag dat hij nog doorgaat. Wat hij op zijn leeftijd laat zien is ongelooflijk."

Van den Herik: nog alle vertrouwen in Gullit

Jorien van den Herik, de voorzitter van Feyenoord, heeft nog alle vertrouwen in trainer Ruud Gullit.

Van den Herik zei dit maandagavond in het programma Studio Voetbal. Maar hij gaf wel toe dat "niemand had verwacht" dat de Rotterdamse club er momenteel zo slecht voor zou staan.

"Veertien punten achterstand op de koploper is natuurlijk veel te veel. Maar het is nog te vroeg voor een goed oordeel over Gullit. Hij heeft duidelijk tijd nodig. Maar de loep ligt er nu wel op. Ruud is geen entertainer. Ook hij wordt uiteindelijk beoordeeld op zijn prestaties."

De voorzitter van de Rotterdammers noemde Gullit een emotionele trainer, die af en toe "iets te primair" reageert. "Zo is hij nu eenmaal. Maar het is niet altijd goed. Daar heb ik met hem op 3 januari op de eerste trainingsdag in het nieuwe jaar over gesproken. Kritiek uiten is prima, maar doe het dan wel intern."

Volgens Van den Herik beschikt zijn trainer over voldoende zelfkritiek. Met recente uitspraken als "Waar heb ik dit aan verdiend?" of "Ik ben niet te benijden" wekte Gullit juist een andere indruk. " Hij trekt zich de huidige gang van zaken juist enorm aan", aldus Van den Herik. "Misschien wel meer dan goed voor hem is."

Bouterse was aanwezig bij decembermoorden

De Surinaamse legerleider Bouterse was ten tijde van de decembermoorden in 1982 aanwezig. Dat schrijft de Volkskrant, die de hand heeft weten te leggen op verklaringen van ex-militairen en lijfwachten die zijn afgelegd aan de Surinaamse justitie. Ze maken deel uit van een serie verklaringen van voornamelijk oud-militairen.

"Wat ik zeker weet, is dat zowel lijfwachten van Horb (de tweede man in het leger) als van Bouterse geschoten hebben", zo zegt ex-militair Evert V. in een verklaring.

Op 8 december 1982 werden vijftien critici van het Boutersebewind opgepakt en geëxecuteerd. De advocaat van Bouterse zegt dat hij verklaringen van andere militairen heeft die juist zeggen Bouterse niet in Fort Zeelandia te hebben gezien. Het proces tegen Bouterse begint waarschijnlijk later dit jaar.

'We Are The World' opnieuw uitgebracht

De single 'We are the World' wordt volgende week opnieuw uitgebracht. De hit uit 1985 wordt dit keer ingezet om geld in te zamelen voor slachtoffers van AIDS en de zeebeving in Azië. De plaat werd destijds op de plaat gezet door de gelegenheidgroep USA for Africa. Daarin zaten onder meer sterren als Bruce Springsteen, Ray Charles, Bob Dylan, Willie Nelson en Michael Jackson. De opbrengst was toen bestemd voor de hongersnood in Afrika.

'We are the World' wordt komende vrijdag door honderden radiostations om zes uur 's avonds Nederlandse tijd gedraaid.

Een emotionele avond

Vierentwintig januari een depressieve dag, ja dat heb ik er uiteindelijk ook maar gemaakt. Wetenschap loont. Ik moet niet de enige jongen van twintig zijn waar de tranen gereed staan om uit te barsten. Een echte reden? Nee, niet echt. Misschien, sociaal leeg. Het gevoel van in de steek te zijn gelaten. Ergens ver weg gedrukt, hoor ik Meneer Ikrelativeer, nog zeggen: "Morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen."

Zijn er morgen wel nieuwe kansen? Heb ik überhaupt de kansen van vandaag wel benut? Heb jij jouw kansen van gisteren benut? Ik moet zeggen dat ik, de laatste keer dat ik uit mijn bed kwam om mijn afstudeer docent aan de telefoon te woord te staan, een kans heb gepakt, ik heb met hem een afspraak gemaakt. Zo pakte ik ook een kans om mijzelf met eucalyptus douche gel in te smeren en m'n haar te wassen. Ach, het was gisteren ook zo gegaan en misschien morgen ook wel.

Toen ik naar buiten keek, leek het bijzonder koud. Perfect weer om vanaf een hoog gebouw foto's te maken. Springen geeft meestal zo'n rotzooi beneden. Gemiste kans.

Zo was het ook een gemiste kans om gratis lokaal te bellen, in de hoop dat je dame aan de telefoon krijgt die een filmpje met je wil gaan kijken. Een dame kreeg ik aan de telefoon, slechts een paar jaar ouder, weer een fiche kwijt. Statistiek is gewoon niet mijn ding. Het leven zit vol kansen zo probeerde ik in te zetten op een mobiel nummer waarvan de voicemail mij toeschaterde, ik zette in op rood en sprak een berichtje in.

Wat is nu de kans dat iemand je terug belt? Eén op twee toch? Het zal wel weer ingewikkelder liggen. Met een telefoon op zak liep ik de witte buitenwereld in kansloos natuurlijk, wist ik veel? Ik was al verontwaardigd dat de kans dat mijn zusje haar MP3 speler leeg had gegooid eergisteren avond groter was dan verwacht. Al luisterend naar het langs denderende verkeer vertrok ik des middags naar een vergadering van ons lokale wireless initiatief, best kansrijk.

Het geluk was op mijn hand ik hoefde niet terug te lopen en kon bij het stoplicht naast mijn persoonlijk UMTS-zender uitstappen en richting onze voordeur wandelen.

Depressief zijn heeft soms wel voordelen, door het gebrek aan echte vrienden of het gebrek aan het willen zien van hen, krijg ik de meest inventieve ideeën om zo populair te worden, dat ik, genoeg wannabe vrienden kan krijgen, zodat ik achteraf nog depressiever kan worden als die vrienden één voor één wegvallen. Maar toch, de inspiratie om tekst en muziek te schrijven moet ergens vandaan komen. John Ewbank dacht aan z'n overleden Oma en aan Ellemieke Vermolen, ik dacht aan de gemiste kans van een andere dame.

Wanneer je terug kijkt naar vandaag zie je dat heel wat zaken anders hadden kunnen lopen. Stel je eens voor dat ik vandaag om elf uur wakker werd gebeld door een dame die mij vroeg of ik morgen Snowfever bij haar wilde gaan kijken. Ik had niet naar haar gebeld maar naar mijn afstudeer docent. En met een leuk vooruitzicht gewerkt aan de laatste regels van mijn scriptie, was gewoon om twaalf uur gaan slapen en had nooit de cd van Birgit Schuurman Few Like Me, aangezet. Na het luisteren van die CD moeten statistisch gezien de meeste zelfmoorden zijn gepleegd en mocht ik Birgit ooit tegen komen ga ik haar persoonlijk bedanken voor dit meesterwerkje. De CD is nog niet afgelopen... maar ja, gemiste kans...

Boiling Point: Road to Hell voertuigen + screens

Ontwikkelaar Deep Shadows heeft nieuwe informatie en screenshots van de voertuigen in Boiling Point: Road to Hell vrijgegeven. Boiling Point speelt zich af in de Zuid-Amerikaanse jungle waarin je speelt als Saul Meyers, een man die er alles aan doet om zijn dochter te beschermen. Blijkbaar heeft iemand het te bont gemaakt bij Saul.

De omgeving in het spel is enorm, groter dan de stad Chicago, en de levels worden gestreamed zodat er geen laadtijden zijn. Je kunt jezelf op talloze manieren snel verplaatsen: taxi's, diverse auto's, militaire voertuigen, helikopters, vliegtuigen en boten.
Taxi's kosten geld, dus kun je ook zelf een voertuig kopen. Of je steelt er een. Volgens de ontwikkelaar kun je jezelf specialiseren in het stelen van auto's. Alleen kan het gebeuren dat de slachtoffers voor eigen rechter gaan spelen en je achterna gaan. Oh ja, zorg ook dat de tank vol zit met benzine, anders is het lastig ontsnappen.

Naast dit alles kun je ook auto's repareren en gebruiken voor het transporteren of opslaan van wapens. Het spel wordt verwacht in de lente van 2005.

Hier heb je maar liefst 22 screenshots:


Bush genomineerd als 'slechtste acteur'

P.A. had ons via de nieuws-submit te melden:

George W. Bush kan een Razzy winnen als slechtste acteur in een film. De Razzies zijn awards die worden uitgereikt aan films en acteurs die het slechtst waren in 2004. Hij kreeg de nominatie voor zijn verschijning in de documentaire 'Fahrenheit 9/11', de omstreden maar succesvolle film van Michael Moore.

Ook 'Catwoman' maakt grote kans op een of meerdere Golden Razzies (Gouden Framboos). De film met Halle Berry is een spin-off van de Batman-serie en flopte gigantisch in de bioscoop. 'Catwoman' werd zeven maal genomineerd.

Verder maakt Olivers Stones' 'Alexander' met Colin Farrel kans op een van de awards. Zes nominaties maken duidelijk dat de film niet erg gewaardeerd wordt door de jury.

De winnaars worden op 26 februari bekend gemaakt, traditioneel een dag voor de Oscars worden uitgereikt. Dinsdag maakt The Academy Awards overigens de Oscar-nominaties bekend.

Razzy voor Bush?
Zal Bush samen met Moore de prijs in ontvangst komen nemen?
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.