Bill Gates doneert 580 miljoen voor vaccinaties

Rano had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuws 's Werelds rijkste man, Bill Gates, gaat tezamen met de Noorse regering flink bijdragen aan een vaccinatieprogramma voor kinderen in arme landen. Tezamen stellen zij 800 miljoen euro beschikbaar, waarvan Gates en zijn vrouw 580 miljoen bijdragen. Hij maakte dit gisteren bekend.

Het geld zal ten goede komen aan de wereldwijde organisatie voor vaccinatie en inenting (GAVI) voor de komende vijf tot tien jaar. Met de royale gift hopen Gates en de Noorse regering dat andere landen en organisaties hun voorbeeld zullen volgen.

Schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) laten zien dat er tussen de 6,5 en 10 miljard euro nodig is om 27 miljoen kinderen wereldwijd jaarlijks te voorzien van de inentingen die zij nodig hebben om in leven te blijven. De GAVI heeft nu dankzij de royale gift 1,8 miljard dollar ter beschikking.

Het vermogen van Gates wordt geschat op 48 miljard dollar. Desondanks blijft hij een gul gever. Tussen 1999 en 2003 schonken hij en zijn vrouw ruim 23 miljard dollar aan goede doelen, hetgeen hen de meest gulle gever ter wereld maakt.