Verdachte wilde kelen kinderen doorsnijden

Icoon misdaad nieuws Als een beest ging hij tekeer, de 39-jarige in Turkije geboren Cabbar K. Op 14 oktober van het vorige jaar sneed hij de keel van zijn ex-vriendin door. Even later deed hij hetzelfde bij zijn eigen twee-jarige Cayda en de amper anderhalf jaar oude en weerloze Ceren.

De moeder overleed gelijk aan haar verwondingen. De twee kinderen, die zwaargewond waren, wisten het familiedrama te overleven na talloze operaties. Ook bij de twaalf-jarige jongen, een kind van een eerder huwelijk, werd de keel doorgesneden. Hij werd hevig bloedend aangetroffen in de kelderbox van de flat.

De zeer schokkende feiten kwamen naar voren tijdens het voorlezen van de aanklacht tijdens de zitting in Den Haag. De man wordt naast moord op zijn ex-vriendin en pogingen tot moord op de kinderen, ook twee andere pogingen tot doodslag ten laste gelegd.

Cabbar K kent een gewelddadig verleden. Een eerdere ex-vriendin wist tot twee keer toe ternauwernood aan de dood te ontsnappen bij hem. De eerste keer, in juni of juli 1999, stak Cabbar K. haar met een mes. Een ruime maand erna, op 23 augustus, probeerde hij haar met grof geweld een flinke hand Normison-slaaptabletten in de keel te duwen. Hierbij zou hij haar ook hebben mishandeld.

Op achttien april wordt de zitting inhoudelijk behandeld. Er zullen diverse getuigen aan het woord komen, waaronder de dertienjarige dochter van de vermoorde moeder. Zij ontsnapte aan het familiedrama, omdat ze al naar school was.