Elf Oscar-nominaties voor The Aviator

Djensen had ons via de nieuws-submit te melden:

'The Aviator' van Martin Scorsese is maar liefst elf keer genomineerd voor een Academy Award, waaronder die voor Beste Film, Beste Script en Beste Regie. Ook Leonardo DiCaprio, die de rol speelt van Howard Hughes, kan een beeldje winnen en wel voor Beste Acteur.

De biopic van Scorsese heeft wel gedegen concurrentie. 'Finding Neverland' (met Johnny Depp, tevens genomineerd voor Beste Acteur) en 'Million Dollar Baby' van Clint Eastwood maken grote kans op een Oscar. Verder zijn 'Ray, over 'het leven van Ray Charles, en 'Sideways' genomineerd als Beste Film. Clint Eastwood kan trouwens meerdere malen het podium op worden geroepen. Hij is namelijk ook genomineerd voor Beste Acteur ťn Beste Regisseur.

Verliezers
Verliezers zijn er nu ook al. De Nederlandse inzending 'Simon' zit niet bij de vijf beste buitenlandse films. Wel genomineerd en grote kanshebber is 'Der Untergang' uit Duitsland. Verder kreeg 'The Passion of the Christ' van Mel Gibson slechts drie nominaties, en niet een in een belangrijke categorie. Tot slot is 'Fahrenheit 9/11' van Michael Moore niet genomineerd als Beste Documentaire. 'Super Size Me' over een maand lang McDonalds eten, is dat wel. Moore maakt echter nog wel kans op een Golden Razzy. Bush werd genomineerd als 'slechtste acteur' in deze film.

Lees de complete lijst met nominaties hier na.

Scorsese en DiCaprio
Martin Scorsese (links) en Leonarde DiCaprio maken kans op een Oscar.