Vrouw krijgt boete voor vasthouden appel

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuws In Engeland is een vrouw beboet voor het vasthouden van een appel terwijl ze een bocht nam. De politie hield Sarah McCaffery aan, omdat ze vermoedden dat ze met een mobieltje in de weer was.

Toen de agenten in de gaten hadden dat het geen telefoon maar een stuk fruit was, kreeg ze alsnog een boete van dertig pond. Reden: het niet volledig onder controle hebben van haar Ford Ka.

De 23-jarige pikte de boete niet en stapte naar de rechter. Die veroordeelde haar gisteren alsnog tot een boete van honderd pond en het betalen van de proceskosten. Hierbij zitten ook de kosten voor het maken van luchtfoto's voor het proces. Prijskaartje van het proces alleen: 425 pond. Haar advocaat bestempelde het vonnis als bespottelijk.

Volgens de rechter maakte de vrouw zich schuldig aan het niet goed in de hand houden van haar auto toen ze linksaf sloeg met een appel in de rechter hand. De rechter vertelde dat "het waar is dat er situaties zijn dat het perfect mogelijk is om een auto te besturen met een hand, maar dat je met een appel in de hand niet volledig controle hebt over de auto."