Contract Booy opengebroken

FC Utrecht heeft het contract van Foeke Booy opengebroken.

De trainer/technisch directeur heeft de toezegging gedaan dat hij de komende tweeënhalf jaar bij FC Utrecht blijft en niet tussentijds vertrekt. Dit seizoen waren er veel geruchten over Booy. Zijn naam dook regelmatig op als toekomstig trainer van een andere club. Dat is nu uitgesloten. "De komende tweeënhalf jaar blijf ik trainer van FC Utrecht.", aldus Booy.

"Dit is belangrijk voor de rust binnen de club en Foeke krijgt nu de waardering voor de prestaties die hij geleverd heeft. Foeke Booy is tenslotte de meest succesvolle coach die FC Utrecht ooit gehad heeft.", voegde Martin Sturkenboom, de voorzitter van de club, toe.

Onder de leiding van Booy heeft de club de Amstel Cup twee keer aan de prijzenkast mogen toevoegen. Verder werd begin dit seizoen de Johan Cruijff Schaal aan de prijzenkast toegevoegd.

Booy is nu bezig aan zijn derde jaar als hoofdtrainer van de club uit de Domstad. Sinds 1 januari 2004 combineert hij die taak met de functie van technisch directeur. "Ik zie deze stap als een blijk van waardering. Ik heb een goed gesprek gevoerd. We weten nu dat de begroting omhoog kan en dat we ook de selectie kunnen versterken. De komst van Arno Pijpers als technisch manager is bovendien een bewijs dat club goed met de toekomst bezig is.", aldus de trainer.