Halle Berry: geen werk meer door racisme

Halle Berry heeft het helemaal gehad met de gevestigde orde in Hollywood. Ze beweert dat Tinseltown vol zit met racisten die haar het werk gewoon niet gunnen. Ze is daarom druk bezig om zelf projecten op te zetten. Op die manier heeft de Afro-Amerikaanse actrice in ieder iets om handen en hoeft ze niet thuis bij de pakken neer te gaan zitten.

Zo is Berry bezig om de rechten van een boek te bemachtigen, waarna ze zelf in de rolprent wil gaan spelen. "En ik heb nog vier van dat soort projecten lopen", zo zegt Berry. "Ik moet wel. Ik ben uitgescholden voor nikker... Midden in mijn gezicht! En er gebeuren nog veel meer racistische dingen in Hollywood."

Drie jaar terug werd de actrice door diezelfde Hollywood-industrie nog geëerd met een Oscar voor haar bijdrage in het racisme-drama 'Monsterball'. Toen nam ze luid snikkend de award in ontvangst met de woorden: "Eindelijk erkenning voor alle anonieme zwarte vrouwen die hierdoor een kans krijgen. Er is vanavond een deur geopend voor alle zwarte actrices!"

 Berry
Halle Berry krijgt geen werk meer aangeboden.