FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 24 januari 2005

Big Pimpin'

Omdat de PIMP een volledig miskend instituut is hier in Nederland, heb ik de vrijheid genomen om onderstaande riem te laten maken, en op die manier de pimp-spirit onder het volk te brengen.

De reacties van gasten zijn ALTIJD positief, vrouwen daarintegen snappen het niet helemaal. Dit soort riemen kun je in ieder geval bij Henxs in Amsterdam laten maken.

In ieder geval is die riem een verlengstuk van mijn persoonlijkheid geworden, en was ik er ontzettend mee in mijn nopjes totdat ik dit exemplaar tegenkwam.

Mocht dit niet echt jouw ding zijn, of was je stiekem toch meer van de bretels, kun je altijd nog de Pulp Fiction portemonee kopen

'Egypte, Syrië en S-A hebben nucleaire programma's'

ErnstM enb andromeda1968 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Meir Dagan, het hoofd van de inlichtingendienst van Israël de Mossad, heeft maandag laten weten dat er concrete aanwijzingen zijn dat enkele landen in het Midden-Oosten bezig zijn met een nucleair programma. Hiermee doelt hij niet alleen op Iran maar ook op Syrië, Egypte en Saudi-Arabië.

Dagan waarschuwde tevens voor Iran waar het atoomprogramma steeds meer vorm krijgt. Bij de bouw wordt Iran geholpen door Russische ingenieurs. Volgens Dagan worden de inspecteurs van het IAEA op hun zoektocht naar een nucleair programma misleid door de Iraniërs.

Volgens vice-premier Shimon Peres is Iran het grootste probleem van de regio. "Het is het centrum van het terrorisme in het Midden-Oosten. Het geeft haar nucleaire programma een religieus kleurtje."

Ondertussen waarschuwt het Iraanse ministerie van buitenlandse zaken Washington voor een actie tegen zijn land. Het zou een monumentale strategische fout zijn. De waarschuwing volgt op de uitspraken van Condoleezza Rice voor de Senaat waar zij Iran een voorpost van tirannie noemt.

Rijkunsten vrouwen minder door hormonen

Icoon Wetenschappelijk nieuws Veel vrouwen hebben mindere inparkeerkunsten en kunnen moeilijker kaartlezen. En nee, dit is geen vooroordeel, het is namelijk wetenschappelijk onderzocht. Uit onderzoek van wetenschappers van de universiteit van Giessen blijkt dat deze mindere vaardigheden komen door een gebrek aan het mannelijke hormoon testosteron. Dit is te lezen bij BBC.

Het gebrek aan testosteron zorgt ervoor dat vrouwen ten opzichte van mannen een minder ruimtelijk inzicht hebben. Dit verklaart waarom vrouwen veelal minder behendig zijn in het kaartlezen en inparkeren. Vrouwen hebben overigens de neiging het daar niet mee eens te zijn.

Het gehele onderzoek spitste zich toe op rekenvaardigheid, taalvaardigheid en ruimtelijk inzicht bij veertig vrijwilligers, waarbij de hormoonspiegel werd bestudeerd. Daaruit kwam naar voren dat mannen hoger scoorden bij de cognitieve tests. Bovendien, op het gebied van rekenvaardigheid en ruimtelijk inzicht deklasseren ze het vrouwelijke geslacht volledig.

Lachen is gezond

Er wordt te weinig gelachen in Nederland. Waar kinderen gemiddeld 350 keer per dag lachen, komen volwassenen niet verder dan 15 keer per dag! En dat is vreemd. Maar gelukkig is er de oplossing bedacht, namelijk een site om meer te kunnen lachen: www.lachenisgezond.nl.

Naast dat je wat vaker kan lachen, kun je ook de CliniClowns steunen. Via de telefoon kan een lach worden opgenomen of een bestaande lach worden gekozen. Die lach kan vervolgens gratis verstuurd worden naar iedereen die je kent en voor elke verstuurde lach wordt er gedoneerd aan de CliniClowns.

Onomkeerbaarheid broeikaseffect komt dichterbij

112, D-mike-E, eelcozzzz en JohR hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Als er geen strenge maatregelen worden genomen, zal het broeikaseffect binnen tien jaar het punt bereiken waarop het onomkeerbaar wordt. Dit blijkt uit een rapport, samengesteld door het Britse Institute for Public Policy Research, het Center for American Progress in de VS en het Australia Institute. De gevolgen van het zogenaamde 'point of no return' zijn groot. Periodes van aanhoudende droogte, watertekorten, mislukte oogsten, stijgende zeespiegels en afstervende wouden zijn maar een paar voorbeelden van catastrofes die in verband worden gebracht met de opwarming van de aarde.

Het rapport, 'Meeting The Climate Challenge', wordt morgen openbaar gemaakt, maar de Britse Krant The Independant publiceerde vandaag al uit het onderzoek. Met het noemen van deze tijdslimiet, geven experts voor het eerst aan wanneer onherroepelijk vaststaat dat de aarde zal worden blootgesteld aan de gevolgen van de klimaatverandering.

Volgens de onderzoekers ligt het omslagpunt op het moment dat de gemiddelde temperatuur twee graden Celsius hoger ligt dan in 1750. Sinds dat jaar, en met de komst van de industriële revolutie, is de invloed van menselijke activiteiten op het klimaat gestegen. Het gevolg is een temperatuurstijging van 0,8 procent, veroorzaakt door uitstoot van broeikasgassen als koolstofdioxide C02.

Tevens stellen de onderzoekers dat een stijging met twee procent onvermijdelijk wordt, als de concentratie CO2 in de atmosfeer meer dan 400 deeltjes per miljoen (PPM) bedraagt. Op dit moment bedraagt de concentratie CO2 379 ppm en stijgt het niveau jaarlijks met 2 ppm. Het rekensommetje dat de aarde al over tien jaar het cruciale punt van 400 ppm bereikt is dan snel gemaakt.

135 miljoen extra boete in bouwfraude

De Nederlandse bouwsector heeft 135 miljoen euro aan extra boetes opgelegd gekregen. Kartelwaakhond NMa (Nederlandse Mededingings autoriteit) besloot daartoe omdat de ondernemingen hebben meegedaan aan verboden kartels. Ze spraken onderling prijzen af en verdeelden opdrachten (bekend als de bouwfraude).

De bedrijven in de grond-, wegen- en waterbouw werd eerder al 100 miljoen euro aan boetes opgelegd. In totaal 344 bedrijven kregen een extra boete, die varieert van duizenden tot vele miljoenen euro's per bedrijf. Voor veel bedrijven zal er daarom geen winst overblijven dit jaar.

De voorzitter van de parlementaire commissie die de bouwfraude onderzocht, Marijke Vos (GroenLinks), vindt de extra boetes véél te laag. Ze zal minister Brinkhorst om opheldering vragen.

World Cyber Games dit jaar met twee nieuwe games

De organisatie van de World Cyber Games heeft de definitieve lijst van games die gespeeld worden op dit evenement vrijgegeven. De games Project Gotham Racing en Unreal Tournament 2004 zijn vervangen door Dead or Alive Ultimate en Warhammer 40k.

De twee nieuwe games zijn niet uit de lucht komen vallen. De organisatie achter het evenement heeft namelijk wereldwijd onderzoek gedaan naar de interesse van gamers. Daaruit bleek dat gamers liever Warhammer 40k en Dead or Alive Ultimate toegevoegd zouden zien.

De World Cyber Games worden in Singapore rond november gehouden. Ongeveer achthonderd spelers uit zeventig landen zullen vertegenwoordigd zijn.

"[...]
WCG 2005 Official Games

PC: 6 Games
1)StarCraft: Brood War - RTS
2)Warcraft: Frozen Throne - RTS
3)Warhammer 40,000 : Dawn of War - RTS
4)Counter Strike: Source - FPS
5)FIFA 2005 - Sports
6)Need for Speed : Underground 2 - Sports

Console: 2 Games
7)Halo 2 (Console/Xbox) - FPS
8)Dead or Alive Ultimate (Console /Xbox) - Action
[...]"


Zakenman De Vlieger verdacht van afpersing

Zakenman Erik de Vlieger, die deze maand aankondigde zich te zullen terugtrekken uit de zakenwereld, wordt verdacht van afpersing. De Vlieger zit al de hele dag vast op het hoofdbureau van politie in Amsterdam alwaar hij aan een verhoor wordt onderworpen.

De Vlieger zou samen met de vermoorde onroerendgoedmagnaat Willem Endstra en Heineken-ontvoerder Willem Holleeder ''op onorthodoxe wijze'' hebben geprobeerd om geïnvesteerd vermogen terug te krijgen, toen het met een café op het Leidseplein zeer slecht ging.

De zakenman trok zich deze maand terug uit het zakenleven, omdat hij volgens eigen zeggen geen plezier meer heeft in ondernemen. Eerder al stapte hij uit zijn luchtvaartmaatschappij ExelAviationGroup (EAG/Dutchbird), nadat de directeur, Harm Prins, was gearresteerd op verdenking van valsheid in geschrifte, afpersing en witwaspraktijken. Deze zaak staat los van de verdenkingen waarvoor De Vlieger vandaag werd verhoord.


De Vlieger

Opnieuw slachtoffer door koolmonoxide

Icoon Binnenlands nieuwsEen nog onbekende man is vandaag in een woning in Amsterdam door koolmonoxidevergiftiging overleden. Ook raakten er in hetzelfde pand aan de Marconistraat een andere man en een vrouw onwel.

De man is al het tweede slachtoffer in twee dagen tijd die door koolmonoxidevergiftiging om het leven komt. Gisteren kwam een 88-jarige vrouw door eenzelfde vergiftiging van koolmonoxide om het leven. Haar 85-jarige man raakte buiten bewustzijn. In de woning van het echtpaar werden er "extreem hoge waarden koolmonoxide" gemeten. Oorzaak hier bleek dat zowel de heetwaterkraan als de kachel aanstonden. Wat de oorzaak van de vergiftiging van vandaag is zal nog uit onderzoek moeten blijken.

FOK!radio: gamers in de studio

FOK!RadioJe kunt al een tijdje genieten van Games.fok.nl: de nieuwe gamessite van FOK! Maar in FOK!radio zijn ze eigenlijk nog nooit geweest. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Eindredacteur TripleM en subforum Games-mod Tain zijn in de studio. Tain is net nieuw als mod en aan hem dus de vraag hoe die introductie verliep. Maar van beiden willen we natuurlijk ook weten of ze alleen maar zitten te gamen de hele dag, of ook nog wat anders doen. En hoe komt Games.fok.nl aan al die spellen om te reviewen? Je hoort het vanavond vanaf 20:00 uur.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo bellen we een willekeurige FOK!ker in de 'FoonFOK!' Daarnaast gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Wil jij ook iemand laten bellen door ons, live in de uitzending? Mail dan het (vaste) telefoonnummer of skype-username naar radio@fok.nl. Zet er natuurlijk ook bij wat voor iemand het is, waarom diegene gebeld moet worden en de leuke anekdotes op FOK! van deze user. Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Het is ook weer tijd voor een spelletje. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio en zing mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Eredivisie versterkt positie in het buitenland

De Eredivisie CV heeft een nieuwe overeenkomst gesloten over de uitzending van de Nederlandse competitiewedstrijden in het buitenland.

De ECV heeft met het Amerikaanse TWI een contract afgesloten voor dit en het volgende seizoen. Eerder werkten de twee partijen ook al samen.

De eredivisiewedstrijden zijn door de overeenkomst in tal van landen te zien, waaronder Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Maar ook in verre oorden als Thailand, Hongkong, Marokko en Indonesië kan men kijken naar samenvattingen en livewedstrijden van vooral Ajax, Feyenoord en PSV.

Nieuwe bumper stickers

Ik ben niet lief voor een vieze tasjesdief

Al is de tasjedief nog zo snel, mijn bumper achterhaalt hem wel

Ook bebloed plakt deze sticker goed

Kijk uit schavuit, of ik rij achteruit

Al is Ali nog zo snel, in z'n achteruit achterhaal ik hem wel

Al is je scooter nog zo snel, mijn bumper die raakt je wel

Bescherm de buit, rijd achteruit

Ik rij je plat als je wat van me jat

Een echte tasjesdief neemt de bumper voor lief

Steel niet mijn tas, want dan zie je mijn achteras

Ik rem voor vrouwen en schapen, maar tasjesdieven kun je van de boom afschrapen

Christen, boedhist of islamiet, je steelt gewoon mijn tasje niet

Niet remmen, maar klemmen

Achteruit een mooie bocht en direct een stille tocht

LET OP: Zwenkt naar het oosten

Wie naar mijn tasje graait, wordt in z'n achteruit neergemaaid

Veel nieuwe Michelinsterren in Nederland

In Maastricht is vanmiddag op de jaarlijkse European Fine Food Fair de Michelingids Benelux 2005 gepresenteerd. België heeft dit jaar negen nieuwe Michelinsterren gekregen, Nederland krijgt er maar liefst elf bij. Daar tegenover staat dat er ook restaurants zijn die sterren verliezen, vier in Nederland en één in België.

Nederland
De opvallendste 'nieuwe' ster is die van topkok Robert Kranenborg. Twee jaar geleden raakte hij zijn ster kwijt toen zijn restaurant Vossius failliet ging. Zijn nieuwe restaurant Le Cirque in het Scheveningse Circustheater voldoet volgens de Franse keurmeesters aan alle eisen voor een eerste ster. Onder meer het Amsterdamse Okura, Karel V in Utrecht en De Kromme Watergang in Breskens kregen eveneens voor het eerst een ster. De Zwethheul in Schipluiden en De Lindenhof in Giethoorn hebben vanaf vandaag twee sterren.

België
België telt voortaan weer drie restaurants met drie Michelinsterren. Sinds vorig jaar waren dat er nog maar twee. Het Hof van Cleve in Kruishoutem mag zich voortaan tot de Europese top rekenen met de beoordeling "uitzonderlijk".

-
De complete lijst van Nederlandse restaurants met een ster vind je hier

"Raikkonen in de problemen"

Volgens het Britse blad People is McLaren coureur Kimi Räikkönen uit een stripclub in London gezet nadat hij zijn broek naar beneden trok en zijn schlong aan de aanwezigen toonde.

De Manager van For your Eyes Only, met de illustere naam UJ wist te meldden: "Ik kon het niet geloven. Bovendien was hij straalbezopen en gedroeg hij zich heel arrogant."

Eerder kwam Kimi al in het nieuws omdat hij begin december in een dronken bui mensen op Gran Canaria lastigviel. Daar zou ook een filmpje van gemaakt zijn waarin hij tijdens het weggooien van een stok voorover viel en zich bezeerde. Hierbij wat screenshots daarvan:


Volgens Christian Vine, een goede vriend van Kimi is het echter totale onzin: “Het is complete nonsens dat Kimi zichzelf zo zou uiten.” Afgelopen seizoen trouwde Raikkonen nog met miss Scandinavië Jenni Dahlman – misschien is het koppel toch niet zo gelukkig.

Apple verkoopt 250 miljoenste iTune

Apple heeft de 250 miljoenste iTunes verkocht. De internetmuziekwinkel van de computerfabrikant liet vandaag weten dat per dag inmiddels 1,25 miljoen nummers over de toonbank gaan. Apple introduceerde iTunes in april 2003 om zijn MP3-speler iPod van legale internetmuziek te kunnen voorzien.

Sinds oktober vorig jaar is er ook een Nederlandse versie van de muziekwinkel. Er zijn daar 700.000 mp3'tjes te koop. Met de verkoop is Apple nu marktleider op het gebied van digitale muziekverkoop.

De populaireteit van iTunes is vooral succesvol dankzij de iPod. Eerder werd al bekend dat deze mp3-speler voor een recordwinst voor Apple zorgde.
iPod Mini

Germaine C. zit ondergedoken

Icoon Binnenlands nieuws De vrouw die vorige week Ali el B., beter bekend als de tasjesdief, doodreed, zit nog altijd ondergedoken op een geheim adres. Het Parool meldt dit vandaag. Volgens haar advocaat, van der Waal, is Germaine C. "in een nachtmerrie terecht gekomen." Door de berichtgeving in de media zou ze verward zijn en wordt ze nerveus.

Desondanks is C. blij dat de media-aandacht afnemende is. Daarnaast kreeg ze de afgelopen dagen tientallen steunbetuigingen binnen via haar advocaat. De strekking van de mailtjes, faxen en telefoontjes is: 'Sterkte', 'Succes met de zaak' en 'Kunnen we een bloemetje sturen?'

Daarover zegt haar advocaat: "Mijn cliënte zit niet te wachten op die collectieve verontwaardiging en de hype. Ze heeft het liefst dat het stil wordt rond haar zaak en hoopt dat justitie die zorgvuldig behandelt. Ze vindt het verschrikkelijk verdrietig wat er is gebeurd en voelt zich onzeker over de toekomst. Het liefst heeft ze dat leven terug van voor vorige week maandag kwart over zes."

De maat van El B., die medeplichtig was aan de diefstal van de tas van C., is inmiddels vrijgelaten, in afwachting van de rechtszaak. Justitie wil hem middels het snelrecht berechten. Zijn verklaring over de fatale afloop blijft geheim.

Bruise to Lose

Ach leuk, ze hebben weer een nieuwe manier gevonden om af te vallen....

Bruise to Lose

Bruise to lose if the most advanced diet currently available on the market. It's based on a very simple premise. That is, when you become injured it takes energy for you body to repair you.

This energy is, or course, calories, so when you scrape you knee or get bruised you is in effect burning calories.

en het werkt echt ......

Keuken verwoest door ontplofte gasfles

klootmongool had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn de Wagnerlaan te Nieuw-Vennep is zondagavond een keuken volledig verwoest. Een ontplofte gasfles was de oorzaak, aldus een woordvoerder van de politie.

Tijdens een stroomstoring hadden de bewoners een gaslamp aangesloten op een campinggasfles. Deze hadden ze op de kookplaat gezet. Toen er weer stroom was, bleek dat de kookplaat nog aan stond. Hierdoor raakte de gastank oververhit en ontplofte. Geen van de bewoners raakte bij de ontploffing gewond. De keuken is voorlopig onbruikbaar.

Basso grote man voor CSC

Na een spannende winter presenteerde CSC gisteren de ploeg voor 2005 aan de pers. Duidelijk werd dat Ivan Basso de absolute kopman van de ploeg is komend jaar.

Riis en de zijnen hadden graag deze winter enkele grote versterkingen bij de ploeg binnengehaald met het oog op de ProTour. Doordat er weinig extra sponsors werden gevonden, bleef het budget van CSC te beperkt daarvoor. Wel werden met Christian Vandevelde en David Zabriskie twee renners binnengehaald die in de grote rondes Basso ondersteuning moeten kunnen bieden.

Op het vlak van de klassiekers moet CSC echter vrezen voor de prestaties komend jaar. Michele Bartoli heeft afscheid van het wielrennen genomen en in goed overleg vertrok Jörg Jaksche naar Liberty Seguros. Toch blijft de ploeg zich wel richten op de voorjaarsklassiekers.

Het grote doel is echter om komend jaar een grote ronde te winnen. Ivan Basso zal zowel in de Giro d'Italia als in de Tour de France de absolute kopman zijn. Volgens Riis is de als timide jongen binnengkomen Basso klaar voor een overwinning van een grote ronde.

De Giro lijkt daarbij de meeste aandacht te krijgen. Waar de Italiaanse pers het duel Cunego - Basso aan het opkloppen is, maakt men zich daar bij CSC geen zorgen over. Riis vertelde dat hij Basso op het hart heeft gedrukt zich niet druk te maken over andere renners: "Of het nu Cunego is of Armstrong; je zal alle deelnemers moeten verslaan wil je een ronde winnen."

Hirsi Ali zat ondergedoken in de VS

marcgmp had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Politica en VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zou zijn ondergedoken op een marinebasis in de Verenigde Staten sinds tien november. Ze werd toen door het ministerie van Defensie in het geheim op de basis ingevlogen, zo melden goed ingelichte bronnen. Het ministerie van Defensie wil de evacuatie alsmede de locatie van Hirsi Ali niet bevestigen.

Het was al bekend dat de politica een tijd in het buitenland zat ondergedoken. Hirsi Ali werd geëvacueerd op de dag van de bestorming van het Haagse Laakkwartier, waar de moslimextremisten Ismail A. en Jason W. werden belegerd, nadat een eerste arrestatiepoging was mislukt. Tegelijkertijd werden er vijf andere leden van de zogeheten 'Hofstadgroep' in Amsterdam en Amersfoort gearresteerd. Binnen deze groep zou de dodenlijst circuleren.

Met een patrouillevliegtuig van de koninklijke marine werd Hirsi Ali tijdens een geheime vlucht naar een veilige schuilplaats gevolgen. Vliegtuigspotters zagen de voorbereidingen op vliegkamp Valkenburg bij Leiden. Kort erna arriveerde een gepantserde Mercedes met de politica, vergezeld door lijfwachten.

Via de radiofrequenties pikten de spotters op dat er sprake was van een geheime vlucht, met als bestemming de Amerikaanse marine-vliegbasis Brunswick aan de Amerikaanse Oostkust. De vlucht vond plaats met een Orion. Dit type vliegtuig zal binnenkort niet meer in gebruik zijn bij Defensie, vanwege bezuinigingen.

McLaren MP4-20 getoond in Barcelona

McLaren toonde vandaag de nieuwe auto voor komend seizoen op het Spaanse circuit de Catalunya te Barcelona. Kimi Räikkönen maakte de eerste rondjes van de sessie die nog vijf dagen gaat duren. Tweede coureur Juan Pablo Montoya zal later deze week volgen.

Veranderingen bestaan onder andere uit de voorvleugel die 50 mm hoger moet zitten, de hoogte van de diffuser mag niet hoger dan 125mm zijn en de achtervleugel moet 150 mm naar voren.

Voor de bolides de 23e februari naar Australie verscheept worden wacht McLaren nog een druk testschema. Zo testen ze nog in Valencia, Jerez en later nogmaals op het circuit van Barcelona. De tweede week van Februari in Jerez zal de tweede MP4-20 klaar zijn voor gebruik en de derde zal de week erop volgen.

Pedro de la Rosa zal tegelijk met Kimi gaan testen in de MP4-19B, de auto van de tweede helft van het vorige seizoen, om nieuwe componenten te testen voor het programma van volgend jaar. Alexander Wurz zal hem later deze week aflossen in zijn taken.


De nieuwe McLaren MP4-20

Wat MP4-20 feiten:
- Ontwikkeling van de MP4-20 begon in mei 2004
- De eerste windtunnel tests vonden ook plaats in mei 2004
- Ongeveer 3600 uur aan tests in de windtunnel hebben tot nu toe plaatsgevonden met de MP4-20
- De Mercedes-Benz FO 110R V10 Motor heeft ongeveer een half jaar op de dyno gedraaid
- McLaren-Mercedes heeft ruim 11000 testkilometers gemaakt sinds de laatste Grand Prix.
- Er zijn meer dan 4500 tekeningen gemaakt voor het ontwerp van de MP4-20.
- De MP4-20 is opgebouwd uit ongeveer 10800 onderdelen

Duimbehandeling door sms'jes

Een Italiaans tienermeisje moet aan haar duim worden behandeld omdat ze die door het sms'en niet meer kan bewegen. Het veertienjarige meisje uit Savona in het noordwesten van het land stuurde gemiddeld zo'n 100 tekstberichtjes met haar mobiele telefoon per dag en heeft daardoor een ernstige peesontsteking opgelopen.

Tegen de krant Corriere della Sera zei een van de artsen dat dergelijke sms-klachten een groeiend probleem vormen onder gebruikers van mobiele telefoons. Ongeveer 37 procent van de Italiaanse kinderen zou al 'mobieltjesverslaafd' zijn.

Kritiek Soetaers op Ajax-spelers

Niet lang nadat hij Ajax heeft verlaten, uit Tom Soetaers kritiek op de spelersgroep van Ajax. De sfeer in de kleedkamer zou veel te hard zijn volgens de Belg.

In een interview in het Parool laat Soetaers weten dat de omgang tussen de spelers niet bepaald vrolijk is. "Het is de mentaliteit van die mensen om heel kritisch te zijn. Maar ik kan het niet normaal vinden als een achttienjarige in de kleedkamer een speler van 28 of dertig helemaal verrot scheldt. Het gaat er bij Ajax niet alleen om om elkaar de waarheid te zeggen, maar het moet ook zo hard mogelijk aankomen", aldus de vleugelspits.

Soetaers vertrok in de winterstop naar Racing Genk, omdat hij bij Ajax geen kans meer zag op een basisplaats.

Joval viert rentree met overwinning

Amsterdammer Raymond Joval heeft in zijn profboksloopbaan in de Verenigde Staten een succesvolle rentree gemaakt. De inmiddels 36-jarige Nederlandse middengewicht mepte de Amerikaanse Mexicaan Moungo in een voorstad van New York met een knock-out vrij simpel uit de ring.

Met een stevig offensief in de derde ronde sloeg Joval z'n opponent knock out. Met deze zege boekte Joval zijn 33e overwinning in 36 profpartijen. Over iets meer dan een maand zal hij opnieuw de ring betreden in de Verenigde Staten. Mocht ook deze partij worden omgezet in winst, dan komt Joval daarna in Brussel tegenover de Belg Diallo in de ring te staan, met als inzet de vacante IBO-wereldtitel.

De IBO kampioensgordel in de klasse van het middengewicht was jarenlang in het bezit van Joval, totdat hij deze vorig jaar juli verloor in een vrije partij tegen de Australiër Soliman.

Robot-soldaat maakt zich klaar voor Irak

Icoon Irak nieuws Het Amerikaanse leger heeft achttien militaire robots klaar staan om rond maart de troepen te versterken in Irak. De robots, die beter bekend staan als de ‘SWORDS’ (Special Weapons Observation Reconnaissance Detection Systems), zullen de eerste bewapende robots zijn die ooit een strijd aangaan.

Officiële berichten geven toe dat deze robots niet volledig zelfstandig zijn. Een swords robot schiet alleen als een menselijke bestuurder op een knop drukt na het identificeren van een doelwit. “Het enige verschil is dat een soldaat het wapen niet op de schouders draagt, maar een kilometer verderop,” aldus Bob Quin, manager van het bedrijf dat de SWORDS produceert.

De SWORDS komen in verschillende modellen. Zo zijn er twee versies met standaard Squad Automatic Weapons, de M249, die 5.56-millimeter schoten 750 keer per minuut afvuurt, of de M240, die 700 tot 1000 7.62-millimeter schoten per minuut aflost. Allebei hebben ze de beschikking over vier camera’s met night vision en uitgebreide zoom lenzen.

Er word goed gelet op de prestaties van de SWORDS. Indien succesvol, zullen er grotere machines worden gemaakt. Zo is er op dit moment een 2,5 ton zware machine in ontwikkeling door Lockheed Martin met de codenaam MULE. Het voertuig wordt door zes verschillende motoren voortbewogen. Elk wiel heeft zijn eigen motor, om ervoor te zorgen dat het voertuig zich bij een defect aan een wiel toch kan blijven verplaatsen.

“Het blijkt knap lastig te zijn om uit te maken wie vriend of vijand is, daarom zal altijd een mens beslissingen moeten nemen,” zegt Jim Lowrie, hoofd van een militaire robot onderzoeksinstituut. Volgens hem blijft dit in de toekomst ook zo.


"Voorlopig nog science fiction..."

Overname Jordan door Midland bevestigd

Hoewel het al lang vermoed werd, is het dan nu officieel bekend, Jordan is overgenomen door Midland F1.

Hoewel de details pas later bekend zullen worden gemaakt door Midland, zal het team wel onder de naam Jordan Grand Prix deelnemen aan het kampioenschap van 2005. De auto zal Jordan Toyota EJ15s heten.

Eddie Jordan over de overname: "Ik heb 35 jaar van mijn leven aan gemotoriseerd racen besteed, en ik heb een aantal fantastische dingen meegemaakt. De afgelopen 14 jaar al helemaal, omdat ik gelukkig genoeg was om in de Formule 1 mee te mogen doen als teambaas. Ook de eerste overwinning in Spa in 1998 was natuurlijk fantastisch."

"Ik moet Bernie Ecclestone bedanken dat hij me voorgesteld heeft aan Alex Shnaider. Ik denk dat het team, door samen te gaan werken met Midland, alleen maar sterker kan worden, en dat we weer mee kunnen gaan doen zoals we hebben kunnen doen, vroeger. We hebben een aantal fantastische rijders in het team gehad, en ik voel me vereerd dat ik met ze heb mogen werken. Hetzelfde geldt voor de medewerkers. Ook zou ik graag de toewijding van de sponsoren, motorleveranciers en de technische partners willen complimenteren. Maar ook de aandeelhouders en de trouwe leveranciers wil ik graag bedanken."

"Een groot compliment wil ik geven aan de huidige medewerkers, die toch zijn gebleven in een tijd dat Jordan het moeilijk had. Ik ben blij dat ze nu een veilige toekomst hebben. Maar ook mijn vrouw en mijn familie wil ik bedanken; zij hebben de hele tijd achter me gestaan. Ik heb een groot gedeelte van mijn leven me bezig gehouden met mijn hobby, iets dat niet veel mensen kunnen doen. Ook vind ik het leuk dat we voorlopig nog Jordan als naam hebben.", aldus Eddie Jordan, de teambaas van het gelijknamige team.

Inkjet printers 'printen' menselijk huid

Icoon Wetenschappelijk nieuws Onderzoekers van de universiteit van Manchester hebben de eerste printer ontwikkeld die menselijk huidweefsel kan 'printen'. De huidlappen kunnen onder andere gebruikt worden om brandwonden te genezen.

Er wordt gebruik gemaakt van hetzelfde principe als bij een inkjet printer. De printer is echter gevuld met menselijke cellen in plaats van 'echte inkt'. Het is mogelijk om huidlappen te produceren op ieder gewenst formaat.

Dezelfde onderzoekers zijn ervan overtuigd dat zij in de toekomst met dezelfde techniek ook kraakbeen en botten kunnen 'printen'.


"Even de printer vullen..."

'24 januari meest depressieve dag van het jaar'

Reya (vertaald en herschreven) en thomas26 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Als vanochtend je haar niet goed wilde gaan zitten, als het brood op bleek te zijn, de krant te laat kwam en je auto niet meer wilde starten, dan kan dat geen toeval zijn, want 24 januari is namelijk de meest sippe dag van het jaar. Dat is althans wat de Britse onderzoeker Cliff Arnal van de universiteit van Cardiff beweert.

Arnal kwam tot zijn conclusie door een ingewikkelde formule met verscheidene factoren. Hierin betrok hij het weer, schulden die opgelopen zijn rond Kerstmis, de tijd die verlopen is sinds de feestdagen, voornemens die mislukt zijn, de motivatie om te werken en de behoefte om iets te hebben om naar uit te kijken.

Ook vinden er in januari veel meer ongelukken in het verkeer plaats dan normaal. In Groot-Brittannië gebeuren er in januari zo'n twee miljoen ongelukken in het verkeer. Een werkbemiddelingsbureau adviseert werkgevers zelfs extra aardig te zijn voor hun werknemers, omdat 24 januari, toevallig ook de sterfdag van de beroemde Engelse staatsman Winston Churchill, werknemers anders depressief zou maken.

The Guardian wist niettemin een aantal redenen te verzinnen waarom 24 januari wél een goede dag is: zo duurt het nog 334 dagen tot Kerstmis (en 315 dagen tot Sinterklaas), waardoor mensen nog volop de tijd hebben cadeaus in te kopen, de dagen worden alweer langer, het is precies zeventig jaar geleden dat bier in blik in de verkoop ging en een weekje weg naar Lanzarote kost slechts 159 pond (240 euro).

Bot wil karikatuur van Nederland rechtzetten

No_More_Mr._Nice_Guy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Onze minister van Buitenlandse Zaken, Bot, heeft als één van zijn doelstellingen dit jaar het imago van Nederland in het buitenland op te poetsen en alle karikaturen recht te zetten. Hij zei dit vandaag aan het begin van de jaarlijkse conferentie waar alle Nederlandse ambassadeurs aan deelnemen.

Als voorbeelden noemde Bot de Belgisch politicus, die Nederland onlangs "een poel van verderf noemde". Ook de berichtgeving van de conservatieve Amerikaanse televisiezender Fox News haalde hij aan. Die zette vorig jaar een beeld van Nederland neer, waarin de Nederlanders op één lijn met de nazi's werden gezet.

Bot wil de diplomatie inzetten om die karikaturen recht te zetten, zei hij maandag tegenover het verzamelde corps diplomatique.

Wilders ziet niets in denktank over radicale islam

Icoon politiek binnenland nieuws Onafhankelijk Tweede-Kamerlid Wilders ziet niets in het voorstel van VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali om een denktank te vormen omtrent het vraagstuk van de radicale islam. Hij zegt dit in een reactie op het door haar gisteren geopperde plan in het televisieprogramma Buitenhof.

In het programma stelde Hirsi Ali voor om met mensen die op de vermeende dodenlijst staan, zoals de Amsterdamse burgemeester Cohen, zijn wethouder Aboutaleb en Wilders een gemeenschappelijke visie te ontwikkelen. Dit om te voorkomen dat radicale moslims hen uit elkaar drijven.

Volgens Wilders is dit niet nodig, daar hij al een duidelijke visie op de islam heeft. Daarnaast benadrukte hij met Cohen en Aboutaleb vrijwel niets gemeen heeft. "Het enige dat we gemeenschappelijk hebben, is dat we allemaal bedreigd worden door dezelfde mensen en door dezelfde organisatie worden bewaakt. Dat gemeenschappelijke is geen basis voor een gesprek. Wat zou eruit moeten komen?", aldus Wilders.

Seksschandaal in gemeenteraad Delfzijl

Icoon politiek binnenland nieuws Binnen de gemeenteraad van Delfzijl is grote commotie ontstaan vanwege een vermeend seksschandaal. Zo zou een raadslid van de lokale partij Gemeentebelangen een voormalig partijgenote hebben verkracht. De rel is de nieuwste in een lange serie van politieke vetes.

Gemeenteraadslid Arco de Kruijff (Gemeentebelangen) zou zich drie jaar geleden hebben vergrepen aan zijn partijgenote Lia Beulakker. Dit zou hij hebben gedaan nadat het raadslid haar naar huis bracht. Vorige week deed ze aangifte.

De Kruijff heeft furieus op de beschuldigingen gereageerd. "Er is een frontale aanval op mij ingezet. Het is een duivels broedsel van een of meer verdorven geesten, met als doel mij tot op het bot te beschadigen. Ik heb dat creatuur nooit met een vinger aangeraakt. Ik heb een brandschoon geweten."

Rel vloeit voort uit gebakkelei verleden
Volgens De Kruijff zijn de recente beschuldigingen nog de nasleep van onderling gebakkelei in het verleden. Dit ontstond na het grote succes van de partij bij gemeenteraadsverkiezingen. Ook anderen twijfelen aan de waarheid van haar verhaal.

Beulakker zelf wenst geen commentaar te geven. Haar vertrouwenspersoon Ria de Weerd doet dit. "Lia heeft de ene huilbui na de andere." In een reactie op de vraag waarom er nu pas, drie jaar na de mogelijke verkrachting, aangifte is gedaan antwoordt ze: "Mevrouw Beulakker praat er niet makkelijk over en ze werd bedreigd door De Kruiff. Ze moest haar mond houden."

Burgemeester Maritje Appel van Delfzijl wil niet reageren op de jongste rel in haar gemeente. Ze vindt dat het een privé-kwestie betreft. De Kruiff heeft inmiddels de tegenaanval ingezet en zowel Beulakker als De Weerd aangeklaagd vanwege smaad en het doen van een valse aangifte.

Holocaust monument geopend in Parijs

Reya (herschreven en vertaald) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een stenen muur, met daarop 76.000 namen, is gisteren openbaar gemaakt in de Franse hoofdstad Parijs. Op de muur staan de namen van alle Franse joden die in de Tweede wereldoorlog naar Duitse vernietigingskampen zijn gedeporteerd. Slechts een fractie van dit aantal keerde levend terug. Onder de 76.000 zijn ongeveer 11.000 kinderen.

Dinsdag zal de Franse president Chirac, voordat hij naar Auschwitz vliegt om de herdenking van de zestigjarige bevrijding van het beruchte vernietigingskamp bij te wonen, het monument officieel openen. Gisteren werd de muur echter al openbaar gemaakt, waarbij ruim tweeduizend overlevenden en familieleden van slachtoffers aanwezig waren.

De muur staat bij de ingang van het gerenoveerde Holocaust-museum in Parijs. Na de officiële opening zal het ook mogelijk zijn de kelders aldaar te bezoeken, waar de as van een aantal van de slachtoffers van de Holocaust wordt bewaard.

Noord-Ierland: partijen weer om de tafel

Reya (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De strijdende partijen in Noord-Ierland gaan weer praten over hervatting van het vredesproces. Eerder was dit opgeschort vanwege een bankroof eind vorig jaar in Belfast, waarbij een slordige 38 miljoen euro werd buitgemaakt. De Noord-Ierse politie verdenkt een afsplitsing van de IRA, de Provisional IRA van het ontvreemden van de miljoenenbuit.

De Ierse premier Bertie Ahern, die eerder nog verklaarde dat het vredesproces door de overval beschadigd is, zal gaan praten met verschillende partijen in Noord-Ierland, te beginnen morgen met Sinn Fein. Sinn Fein is de politieke tak van de IRA, dat strijdt voor hereniging met het rooms-katholieke Ierland. Later deze week zal Ahern ook praten met de tegenhanger van Sinn Fein, de Ulster Unionists, die op het protestantse Groot-Brittannië georiënteerd zijn.

Criminelen kunnen wapens declareren

pberends, detulp050, Zapp442, Matheus, Ome.Fleer, JungleBunny, neegij, Chuppy80, Scootmobiel, pegakemi, Cyberfox en vijf anonieme FOK!kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws Criminelen die veroordeeld zijn voor een delict, blijken de kosten van het plegen van een misdrijf te kunnen aftrekken van de winst die wordt geboekt bij het plegen van een strafbaar feit. Deze schokkende bevinding kwam naar boven tijdens een rechtszaak in Breda.

Daar kreeg een 46-jarige Roermondenaar van de Bredase rechtbank een schadevergoeding van tweeduizend euro toegewezen, voor een pistool dat hij gebruikte om een bankoverval te plegen. De verdachte werd veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar

De Roermondenaar moet weliswaar zijn buit van 6.600 euro terugbetalen. Maar daar tegenover staat dat hij de kosten voor de aanschaf van zijn pistool mag declareren. Tijdens de zitting verklaarde de man het pistool voor tweeduizend euro te hebben aangeschaft.

Declareren onkosten bij delicten niet ongewoon
Directeur Gerard Sta van het Bureau Ontnemingen Openbaar Ministerie bevestigt dat het voor criminelen inderdaad mogelijk is onkosten te declareren bij het plegen van een strafbaar feit. "Het gaat om kosten die een directe relatie hebben met het strafbare feit. Kosten dus die een crimineel anders niet gemaakt zou hebben. Een tweede voorwaarde is dat het strafbare feit voltooid moet zijn", aldus Sta.

Volgens hem is de wet nu zo eenmaal. Hij geeft daarbij een ander voorbeeld. "Als er een hennepplantage wordt opgerold kan de kweker aangeven welke onkosten hij heeft gemaakt."

World At War: info en een lading screenshots

Het is zeker niet zijn eerste WW2 strategy game. World At War wordt toegevoegd aan de inmiddels uit de kluiten gewassen lijst van games die Gary Grigsby en de zijnen op hun naam hebben geschreven.

In World At War speel je 4 scenarios, waar 5 speelbare machten elkaar bestrijden in 38 verschillende landen met 15 verschillende eenheden. Niet veel, zo lijkt het, maar iedere eenheid heeft tot wel 14 verschillende attributen, die te upgraden zijn. De regels omvatten alles van economische productie en strategische verplaatsing van eenheden, tot slecht weer en bevoorradingslijnen beheren in de geavanceerde game-modus. Met een uitdagende AI, Play-By-E-Mail mogelijkheid en een uitgebreide tutorial belooft World At War de nodige uurtjes speelplezier.

Vandaag verschenen zo'n 25 nieuwe screenshots, waarvan je er hieronder een aantal ziet afgebeeld. Voor alle World At War screenshots klik je hier. Neem ook eens een kijkje op de officiële website.Wat is dit - seizoen 3 - Deel 10

En weer een nieuwe ronde van Wat is dit Deeltje 10 alweer.... Suc6 allemaal

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Mijn fiets en ik

Losse ketting, lekke band, gebroken trapperas, doorgeroeste voorvork, geknapte remkabel, ontspoorde versnelling...
De die-hard naarschool, of naar hun werkfietsers zullen bij deze vaktermen hartstochtelijk ja knikken. Dames en heren, jongens en meisjes, bij deze een waarschuwing; fietsenstallingen zijn gevaarlijk.
Toen ik naar de brugklas ging, kreeg ik, net zoals de meeste brugklassers, een gloednieuwe fiets van mijn papa en mama. Binnen enkele weken was mijn fiets echt mijn maat, en dat is nooit meer veranderd. Elke ochtend, tot op de dag van vandaag, heeft mijn fiets me veilig naar school gebracht. Netjes wachtte hij in de fietsenstalling op mijn wederkomst. Door weer en wind, regen, storm, hagel, sneeuw en verschroeiende zonnestralen, hij was er voor mij. Altijd. In de brugklas stond hij lekker warm en overdekt in de kelder. Gezellig tussen de fietsen van mijn vriendinnetjes. Soms vielen ze om, maar dat maakte niet uit, het resulteerde alleen in een giechelbui. De glanzende frames hadden geen grip op elkaar, dus netjes gleden ze weer van elkaar af, zonder enig klein krasje. Soms was er een keer een remkabel uit, of een trapper verbogen, maar echt maar een keer of drie per jaar. Na twee jaar fietsenkelder werden wij allebei ouder. En uiteindelijk mochten we naar de buitenstalling. Nou, ik verzeker je, als fietsen konden bibberen, had die van mij dat gedaan. Hij was doodsbang. Helemaal alleen tussen oude, verroeste en kapotte fietsen. Op de eerste dag was het al meteen raak. We kwamen aan op school, een beetje vroeg, want dat was normaal in de onderbouw. Keurig hing ik mijn vriend in de haken, die daar speciaal voor aan een of andere buis gesoldeerd waren. Wist ik veel dat dat juist niet echt zo'n slim idee was. Na een dag hard leren kwam ik terug naar de stalling. En daar trof ik mijn fiets aan. Eigenlijk was het meer een zielig hoopje staal geworden. Een kant van het stuur hing nog in de haak, maar de rest van mijn fietsje lag overal. De achterlamp was er af, reflector doormidden en ook werd hij geplet tussen allemaal lelijke fietsen. Een traan biggelde over zijn wang. Hij was ontroostbaar. Onee, het was een fiets. Ik sjorde hem voorzichtig overeind. Ook hier was ik nog niet helemaal bekend met het ritueel wat erbij hoorde. Je moest alle fietsen die ook maar een klein beetje in de weg stonden gewoon ómgóóién! En niet netjes één voor één aan de kant zetten zoals ik deed. De volgende dagen waren net zo erg. Bijna elke middag vond ik mijn fiets gesandwiched op de grond. En dat deed pijn in mijn hart. Losse ketting, lekke band, gebroken trapperas, doorgeroeste voorvork, geknapte remkabel, ontspoorde versnelling... Ook voor mij werden deze vaktermen werkelijkheid. Mijn lieve, eigen, arme fietsje leed pijn. En niet zo'n klein beetje ook. Elke middag als ik de andere fietsen opzij duw om bij die van mij te komen denk ik terug aan de kelder. En als mijn oog een nog redelijk gloednieuwe net-geen-brugklas-fiets ziet, komen er sentimentele gedachten bovendrijven uit de tijd dat die van mij er nog zo uitzag. Wij, mijn fiets en ik, weten hoe die fiets zich moet voelen. Alleen, zielig, en veel te mooi tussen al die andere, lelijke, verroeste wrakken, waarvan mijn tweewieler er nou ook één is.

Juventus loopt weer uit op AC Milan

Juventus heeft de voorsprong op naaste rivaal AC Milan weer vergroot. De koploper van de Italiaanse Serie A klopte Brescia, terwijl AC Milan onderuitging tegen Livorno. Udinese verloor voor de derde maal in de laatste vier wedstrijden.

Juventus trad opnieuw aan zonder Alessandro Del Piero, die door coach Fabio Capello op de bank werd gehouden ten gunste van David Trezeguet. De Fransman vormde samen met ex-Ajacied Zlatan Ibrahimovic de aanval. Trezeguet opende de score uit de rebound van een schot van Ibrahimovic en dankzij een eigen doelpunt werd het 2-0.

Milan raakte de twee punten die het vorige week inliep op Juve weer kwijt. In de uitwedstrijd tegen Livorno gingen de rossoneri onderuit tegen de ploeg van Roberto Donadoni. De ex-Milanees boekte de tweede zege op rij sinds hij de nieuwe trainer is bij Livorno. De winnende treffer kwam van Colombo. De verrassende zege was overigens verdiend omdat Livorno negentig minuten lang enthousiast ten aanval trok en Milan het spelen onmogelijk maakte. Jaap Stam startte bij Milan in de basis, Clarence Seedorf viel in de tweede helft in.

Udinese is de weg behoorlijk kwijt in de Serie A, al blijft het de club wel derde staan in de stand. In Udine ging Reggina er met de winst vandoor door goals van Bonazzoli en Borriello. Udinese behaalde maar drie punten uit de laatste vier wedstrijden maar heeft geluk dat achtervolger Internazionale voornamelijk gelijk blijft spelen.

Westerveld ruim een maand uit de roulatie

Sander Westerveld zal voorlopig niet kunnen voetballen. De Nederlandse doelman van Real Mallorca heeft te kampen met een blessure aan zijn knie.

Westerveld raakte afgelopen week tijdens de training geblesseerd aan zijn knie, waarvan de banden zijn verrekt. Voor het herstel staat ongeveer vijf weken. Bij Real Mallorca staat Westerveld slechts amper onder de lat. De voorkeur van de trainer, Héctor Cúper, gaat uit naar Miguel Angel Moyá.

[update] Sneeuwval zorgt voor lange files

Sneeuwval heeft er vanochtend voor gezorgd dat er ruim 52 files werden gemeld met een totale lengte van 425 kilometer. Kort na half acht was het hoogtepunt. Normaal staat er rond die tijd 125 kilometer file. Vooral de wegen in de Randstad moesten het ontgelden.

Een lange rij, 17 kilometer, stond op de A1 tussen Amersfoort en Amsterdam. Op de A2 richting Amsterdam stond 20 kilometer en bij Bunnik op de A12 richting Utrecht 28 kilometer file. Zelfs strooiwagens kwamen daarbij vast te zitten in het verkeer.

update
De ochtendspits van vandaag was op vier na de drukste aller tijden. Alleen in de eerste maanden van 1999 en 2004 was het nog drukker. Omdat het winterweer gisteren was aangekondigd, gingen veel automobilisten eerder de weg op, waardoor het verkeer sneller vastliep.

Het drukste was het rond 08:30 uur. Toen stonden er meer dan zestig files die samen 560 kilometer lang waren. Dat is ruim vier keer zoveel als normaal op maandag. De langste stond op de A12, tussen Arnhem en Utrecht: 37 kilometer.

DVD: Bassie en Adriaan - Het geheim van de sleutel SE

Bassie en Adriaan - Het geheim van de sleutel SEDat er dvd's van het bekende duo Bassie en Adriaan in de winkels liggen, is geen geheim. Toch is er een goede reden voor deze review. Er is namelijk een opvallende zwart- en goudkleurige editie aan de respectabele reeks dvd's van de clown en de acrobaat toegevoegd.

Het geheim van de sleutel, de tweede serie uit 1978, is namelijk opnieuw uitgebracht in de vorm van een speciale uitgave. De reden: al twintig jaar zijn twee afleveringen uit de originele serie zoek. Eentje is nu weer boven water gekomen en - je raadt het al - deze aflevering is nu digitaal opgepoetst te zien op deze dvd. Ik ben benieuwd!

Maandag is saai!

Dus daar gaan we wat aan doen.

Dit spel is wel in het Japans (of iets wat er op lijkt) maar ik vond het toch erg verslavend.

Je moet er even de tijd voor nemen, maar ik vind het zeer de moeite waard. Een documentaire over geestverschijningen die zijn vastgelegd. Best scary soms!

Waarschuwing! klik NIET hier want het blijft hangen!

Edit: Een van de links was inmiddels verwijderd dus dat heb ik ook maar gedaan.

De noodzaak van een winterstop

...januari is een rotmaand om met iets te beginnen, zoals een nieuw jaar, een nieuw bestaan, een nieuw huis, een nieuwe relatie of een nieuwe baan. Het is beter om in winterslaap te zijn of hoe dan ook een lange winterstop te nemen. Maar stilstand is in onze maatschappij een vloek en wordt ten onrechte als achteruitgang opgevat. Het zal me derhalve niets verbazen als januari de maand is waarin de meeste zelfmoorden worden gepleegd en het aantal aanmeldingen bij crisiscentra van psychiatrische ziekenhuizen bovengemiddeld is...

Wennemars: nu ben ik de allerbeste

Uitzinnig van vreugde. Dat was Erben Wennemars nadat hij voor het twee jaar op rij de wereldtitel sprint had veroverd. "Ik wist 't vantevoren. Als ik 'm hier win, ben ik de allerbeste sprinter van Nederland. Jeetje mina. Wat is dit mooi."

De Nederlander zei dat hij zich op de laatste 200 meter van de 1000 meter nog had ingehouden. "Ik dacht alleen maar: 'Op de been blijven, op de been blijven'. Maar dit was een makkie", aldus Wennemars. "Winnen in een rechtstreeks duel met Wotherspoon... Dat is heel mooi. En dan te bedenken dat ik op het NK sprint nog laatste werd."

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen sprint kwam Wennemars ten val. Pas na een skate-off in Calgary, waar hij afrekende met Beorn Nijenhuis, mocht de Nederlander alsnog naar het WK toe.

Boksen: Joval viert rentree met overwinning

Amsterdammer Raymond Joval heeft in zijn profboksloopbaan in de Verenigde Staten een succesvolle rentree gemaakt. De inmiddels 36-jarige Nederlandse middengewicht mepte de Amerikaanse Mexicaan Moungo in een voorstad van New York met een knock-out vrij simpel uit de ring.

Met een stevig offensief in de derde ronde sloeg Joval z'n opponent knock out. Met deze zege boekte Joval zijn 33e overwinning in 36 profpartijen. Over iets meer dan een maand zal hij opnieuw de ring betreden in de Verenigde Staten. Mocht ook deze partij worden omgezet in winst, dan komt Joval daarna in Brussel tegenover de Belg Diallo in de ring te staan, met als inzet de vacante IBO-wereldtitel.

De IBO kampioensgordel in de klasse van het middengewicht was jarenlang in het bezit van Joval, totdat hij deze vorig jaar juli verloor in een vrije partij tegen de Australiër Soliman.

Straatverlichting gedimd voor prostituées

De Belgische stad Antwerpen heeft onderzocht of de straatverlichting is te dimmen in bepaalde straten van het havengebied. De reden: de daar werkende prostituées hadden bij de gemeentewerken geklaagd over het feit dat de felle verlichting aldaar de klanten wegjoeg en hun zo het werken onmogelijk maakte.

Gemeentevoorlichter Jorn Verbeeck gaf aan dat er ook van hoerenlopers klachten waren binnen gekomen, dat zij zich door de aanwezige hoeveelheid licht in hun privacy voelden aangetast. Bepaalde straten in de Antwerpse haven zijn door de gemeente aangewezen als tippelzone, waar de prostitutie wordt gedoogd. De gemeente test daar nu een systeem dat de mogelijkheid biedt in deze straten de straatverlichting te dimmen.

Bergkamp scoort tegen Newcastle

Arsenal heeft het gat met titelkandidaat Chelsea dit weekend niet groter laten worden.

In de thuiswedstrijd tegen Newcastle United won de ploeg met 1-0, dankzij een doelpunt van Dennis Bergkamp. De Nederlander scoorde al in de negentiende minuut, wat voldoende bleek te zijn voor de uiteindelijke winst. De drie punten waren tevens genoeg om Manchester United weer voorbij te streven en weer bezit te nemen van de tweede plaats in de Premier League.

Arsenal heeft in de stand nog wel een flinke achterstand op Chelsea, de Gunners hebben nu een totaal van 51 punten, 10 punten minder dan Chelsea. Ook Manchester United blijft met 50 punten kanshebber voor de titel.

Schumacher onder vuur

Duitse politici hebben hun beklag gedaan over Michael Schumacher omdat hij wel miljoenen doneert naar de slachtoffers van de vernietigende tsunami in Azië, maar geen belasting betaalt.

Franz Muentefering, een lid van de sociaal-democraten, meldde in een tv-show: "Ik stel het niet op prijs dat iemand die 7.5 miljoen euro doneert geen belastingen betaalt. Iemand die weinig uit te geven heeft maar 'slechts' 50 cent of 2 euro doneert verdiend naar mijn mening meer respect."

De Ferrari-coureur ontkent overigens een belastingontduiker te zijn. "Het klopt niet dat ik geen belastingen betaal in Duitsland, maar iedereen heeft het recht op zijn eigen mening," zo liet de Duitse wereldkampioen weten.

Real in slotfase langs Mallorca

Real Madrid heeft zondag voor het eerst sinds januari 2000 een thuiswedstrijd in de Primera División gewonnen van RCD Mallorca.

Real boekte een zwaarbevochten 3-1 overwinning en verkleinde daardoor de achterstand op koploper FC Barcelona tot zeven punten. Tien minuten voor tijd stond het nog 1-1 in Bernabéu.

Madrid wam in de 36e minuut van de wedstrijd op voorsprong door een benutte penalty van Luis Figo. De Portugees mocht van elf meter aanleggen na een overtreding op Roberto Carlos. Nog voor rust kwam Mallorca op 1-1 nadat Campano een vrije trap binnen schoot en daarbij profiteerde van een wel heel slecht opgestelde muur.

Trainer Wanderley Luxemburgo, leek op weg te zijn naar zijn eerste puntverlies sinds zijn aanstelling, maar de Argentijnen Walter Samuel (80') en Santiago Solari (93') sleepten in de slotfase alsnog drie punten uit het vuur.

Jeugd Goor gooit eieren tegen ramen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Jongeren in een Overijssels dorp hebben een hobby gevonden die de naam van hun woonplaats eer aan doet: Goor. De opgeschoten nozems zijn namelijk helemaal in de ban van eieren tegen ramen gooien. De grap begon bij een boerenknul die 180 eieren over had. De vraag wat daar mee te doen werd beantwoord met: 'Tegen de ruiten die hap, kicken man!'

Een ei hoort erbijDe politie zit echter met die nieuwe rage in hun maag, hoewel ze het zien als baldadigheid. De dienstkloppers probeerden het al op een akkoordje te gooien met de snoodaards door ze uit te dagen voor een eiergevecht. Dit is er echter nog niet van gekomen.

De dienders hopen dat de rage vanzelf weer overwaait. Onverlaten die toch in de kraag worden gevat worden doorgestuurd naar bureau Halt.

Duitsland: honderden moslims op exportlijst

Duitse ambtenaren zijn bezig met het maken van lijsten waarop honderden Islamitische strijders staan, die dankzij een nieuwe wet het land uitgezet zullen worden. De actie, die letterlijk vertaald "vegen" is gedoopt, moet uiteindelijk voorzien in het uitzetten van honderden buitenlanders.

De actie is gebaseerd op een passage van de nieuwe immigratiewet die sinds 1 januari van kracht is. In de wet staat dat buitenlanders op grond van een op feiten gebaseerde prognose, waaruit zou blijken dat er een gevaar zou zijn, uitgezet kunnen worden. De betreffende passage is door de Duitse minister Otto Schily van Binnenlandse Zaken ingevoerd, ondanks tegenstand van "de Groenen".

Volgens de Beierse minister Günther Beckstein geeft deze wet "nieuwe mogelijkheden die consequent moeten worden gebruikt". Voor de betrokkenen geldt dan niet meer de "normale" rechtsgang die geldt voor een uitzetting, maar wordt men voor een speciale federale rechtbank gedaagd, zonder de mogelijkheid van hoger beroep. Deze rechtbank zou mogelijk tot 2.000 zaken per jaar gaan behandelen. De minister van Binnenlandse Zaken stelde dat dat het deelnemen aan trainingskampen van Al Qaeda een duidelijke reden is om een buitenlander uit te zetten. Ook het verspreiden van videobeelden die oproepen tot een "heilige oorlog" kan met dezelfde maatregelen bestraft worden.

Duitse afkeer tegen liberale wetten
Sinds bekend werd dat de Arabieren die in 2001 de aanvallen op de VS leidden in Duitsland uitkeringen ontvingen, zijn Duitsers gaan twijfelen aan de liberale wetten waarvan militanten kunnen profiteren. De nieuwe wet is een voorbeeld van de reeks maatregelen die Duitsland wil nemen tegen het terrorisme.

Met dank aan DrWolffenstein en pberends voor het submitten.

Wennemars wint WK Sprint heren

Erben Wennemars heeft het wereldkampioenschap schaatsen voor sprinters gewonnen. In een direct gevecht met Jeremy Wotherspoon eiste hij de titel op. Hij prolongeerde daarmee zijn eerdere titel succesvol.

Op de tweede dag van het WK Sprint waren er nog een aantal titelkandidaten over. Wotherspoon en Wennemars hadden echter de beste papieren. Na de tweede 500 meter van het toernooi, waar Wennemars slechts een honderste toegaf op de tijd van de Canadees, was het aan de laatste 1000 meter om de beslissende slag te slaan. Wennemars excelleerde op die afstand, reed schijnbaar ontspannen van zijn tegenstander weg en zag zijn inspanning beloond met de laatste afstandwinst en de wereldtitel. Wotherspoon werd derhalve tweede, voor de Amerikaan Joey Cheek.

Na de val van Gerard van Velde op zaterdag resteerden er nog twee andere Nederlanders in het toernooi. Jan Bos, die zaterdag de beste schaatser was op de eerste 1000 meter, werd nu derde op die afstand. In het eindklassement eindigde hij als zesde. Jacques de Koning tenslotte werd 24e.


Einduitslag:

1 Erben Wennemars 137.310
2 Jeremy Wotherspoon (Can) 137.820
3 Joey Cheek (VS) 137.975
4 Masaaki Kobayashi (Jap) 138.050
5 Dmitri Lobkov (Rus) 138.100
6 Jan Bos 138.470
7 Shani Davis (VS) 138.715
8 Casey Fitzrandolph (VS) 138.770
24 Jacques de Koning 141.550


Uitslagen afstanden:

Zaterdag 500 m
1 Fengtong Yu (Chi) 34,59
2 Dmitri Lobkov (Rus) 34,63
3 Jeremy Wotherspoon (Can) 34,65
4 Erben Wennemars 34,75
11 Gerard van Velde 35,14
14 Jan Bos 35,25
20 Jacques de Koning 35,43

Zaterdag 1000 m
1 Jan Bos 1.08,00
2 Shani Davis (VS) 1.08,04
3 Masaaki Kobayashi (Jap) 1.08,28
4 Erben Wennemars 1.08,30
27 Jacques de Koning 1.11,12

Zondag 500 m
1 Dmitri Lobkov (Rus) 34,67
1 Jeremy Wotherspoon (Can) 34,67
3 Erben Wennemars 34,68
11 Jan Bos 35,26
19 Jacques de Koning 35,49

Zondag 1000 m
1 Erben Wennemars 1.07,46
2 Shani Davis (VS) 1.07,67
3 Jan Bos 1.07,92
25 Jacques de Koning 1.10,14

Wennemars wint WK Sprint heren

Icoon Sport nieuwsErben Wennemars heeft het wereldkampioenschap schaatsen voor sprinters gewonnen. In een direct gevecht met Jeremy Wotherspoon eiste hij de titel op. Hij prolongeerde daarmee zijn eerdere titel succesvol.

Op de tweede dag van het WK Sprint waren er nog een aantal titelkandidaten over. Wotherspoon en Wennemars hadden echter de beste papieren. Na de tweede 500 meter van het toernooi, waar Wennemars slechts een honderste toegaf op de tijd van de Canadees, was het aan de laatste 1000 meter om de beslissende slag te slaan. Wennemars excelleerde op die afstand, reed schijnbaar ontspannen van zijn tegenstander weg en zag zijn inspanning beloond met de laatste afstandwinst en de wereldtitel. Wotherspoon werd derhalve tweede, voor de Amerikaan Joey Cheek.

Na de val van Van Velde op zaterdag resteerden er nog twee andere Nederlanders in het toernooi. Jan Bos, die zaterdag de beste schaatser was op de eerste 1000 meter, werd nu derde op die afstand. In het eindklassement eindigde hij als zesde. Jacques de Koning tenslotte werd 24e.


Einduitslag:
1. Erben Wennemars 137.310
2. Jeremy Wotherspoon (Can) 137.820
3. Joey Cheek (VS) 137.975
4. Masaaki Kobayashi (Jap) 138.050
5. Dmitri Lobkov (Rus) 138.100
6. Jan Bos 138.470
7. Shani Davis (VS) 138.715
8. Casey Fitzrandolph (VS) 138.770
24. Jacques de Koning 141.550

Check voor veel meer sport onze sportsite!
Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #116
special
Random Pics van de Dag #854
special
AI Picture Gallery #115
special
Random Pics van de Dag #853
special
Weekend gifdump #104
review
Hogwarts Legacy
©FOK.nl e.a.