Videogame te gewelddadig voor goed doel

Icoon Games nieuwsIn het Amerikaanse Puyallup hoopten studenten een videogametoernooi te houden om geld in te zamelen voor de tsunamislachtoffers. Een nobel streven, maar de directie van de Rogers High School gooide roet in het eten.

Mike Alston en Joshua Shake dachten dat een Halo 2-toernooi de ideale manier zou zijn om geld in te zamelen. Ze ondernamen actie en voor de zekerheid lieten ze ook de ouders van de deelnemers verklaringen ondertekenen, zodat iedereen op de hoogte was van het type spel. "We rekenden op zo'n $380 voor het Rode Kruis Tsunami fonds", sprak Alston. De game, een zogenaamde first person shooter waarin je vijanden vanuit het eerste perspectief neerschiet, is echter te gewelddadig volgens de schoolleiding.

"Ze vertelden ons dat gewelddadige videogames alleen maar tot geweld aanzetten", aldus Alston. In een reactie sprak Karen Hanson van de schoolleiding: "Als je ziet wat er in Columbine is gebeurd en wanneer je gewelddadige jongeren observeert denk ik niet dat we iets moeten doen dat tot nog meer geweld aanzet."

Eén tsunami project wordt wel ondersteund: het inpakken van 10000 medicijnen voor de slachtoffers. Alston vraagt zich evenwel af wanneer de waanzin stopt. Het vorige halloweenfeest viel ook al in het water, omdat het volgens het bestuur van Puyallup te gevoelig lag voor de Wicca-religie.


te gewelddadig voor tere kinderzieltjes?

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.