Defensie gaat actief Marokkanen werven

Icoon Binnenlands nieuws Het ministerie van Defensie gaat voor de luchtmacht actief Marokkanen werven, om zo een betere afspiegeling van de samenleving in het personeelsbestand te krijgen. Daarom is er vandaag speciaal op vliegbasis De Peel in Noord-Brabant een open dag specifiek voor Marokkaanse geÔnteresseerden.

"De Luchtmacht wil meer allochtonen aantrekken", aldus Renť Romer van het bureau dat de Luchtmacht begeleidt bij de wervingsactie. "Er zijn eerder ook kennismakingsdagen geweest voor Turkse en Antilliaanse gezinnen." Het uiteindelijke streven is dat vijftien procent van het personeel van allochtone afkomst is.

Romer legt verder uit: "Het gaat vandaag erom dat de Marokkaanse gezinnen kennismaken met het werk van de Luchtmacht. Eerst krijgen ze een rondleiding over de vliegbasis. Daarna volgt een discussie waarin voornamelijk loyaliteit centraal staat. Belangrijk daarbij is dat ze beseffen hoe het is om als Marokkaan in het Nederlandse leger te zitten. Want als je wordt uitgezonden naar moslimlanden als Irak of Afghanistan, mag je geen 'nee' zeggen."