Satelliet-tv wint aan populariteit

Sabine (sbientje)
een anonieme fokker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsTelevisie kijken via de satelliet is in opmars. 640.000 huishoudens hebben al een satellietaansluiting. Volgens het Satellietplatform komen daar iedere maand nogeens 10.000 klanten bij. "De diensten waarmee KPN en Digitenne adverteren, prikkelen consumenten te kijken naar een alternatief voor de kabel", aldus Arjan Wiert, secretaris van belangenorganisatie Satellietplatform.

"Wij hebben minder middelen om aan marketing te doen, maar veel mensen kiezen na een demonstratie toch voor een schotel wegens de kwaliteit en het grote aantal zenders dat je ermee kunt ontvangen". Canal Digitaal verwelkomde vorig jaar 100.000 nieuwe klanten, een record. Een abonnement op het bedrijf is nodig voor het ontvangen van Nederlandse zenders.

Canal Digitaal voerde recentelijk een enquête uit onder haar klanten. De prijs, de slechte service van kabelbedrijven en de matige kwaliteit van kabel-tv zijn de voornaamste redenen waarom mensen overstappen op satelliet-tv. Het bedrijf verwacht nog meer klanten omdat de lcd- en plasmatelevisie een steeds groter marktaandeel krijgen. Volgens Canal Digitaal is een digitaal satellietsignaal de enige manier om op deze apparaten scherp beeld te krijgen.