Duits extreem-rechts wil deel Nederland

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek buitenland nieuwsEťn van de kopstukken van de Duitse extreem-rechtse politieke partij Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) wil de grenzen van zijn land op laten schuiven. Klaus-JŁrgen Menzel, parlementariŽr in het Oost-Duitse Saksen, vindt dat de westgrens van Duitsland langs de Maas moet lopen. Nederland zou in deze plannen een groot deel van Limburg moeten afstaan.

Ook de oostgrens zou moeten worden opgeschoven. In een interview met persbureau Associated Press (AP) stelt Menzel verder dat de schuld voor de Tweede Wereldoorlog niet hoofdzakelijk bij Duitsland ligt. De Verenigde Staten zou de Duitsers de oorlog hebben opgedrongen.

De NPD zorgde vorige week al voor veel verontwaardiging in Duitsland toen de twaalf afgevaardigden van de partij in de deelstaat Saksen een minuut stilte voor de slachtoffers van de Holocaust verstoorden door demonstratief de zaal te verlaten. In een verklaring riep leider Holger Apfel op om in plaats van de slachtoffers van nazi-Duitsland de slachtoffers van de 'Holocaust door de geallieerden' te herdenken. Apfel refereerde aan het bombardement van de Saksische hoofdstad Dresden in februari 1945. In de deelstaat haalde de extreme partij bij de laatste verkiezingen 9,2 procent van de stemmen.

Klaus-JŁrgen Menzel
Klaus-JŁrgen Menzel