Geen games meer in gevangenis (USA)

In december kregen gevangenen in de maximum beveiligde gevangenis Jefferson City Correctional Center in Missouri te horen dat ze geen gewelddadige games meer mochten spelen. De directie nam toen 35 van de 80 beschikbare games in beslag, onder andere games waarin moorden en overvallen gepleegd kunnen worden. SF- en sportgames mochten nog wel gespeeld worden.

Gouverneur Matt Blunt heeft nu echter alle games uit de gevangenis verbannen. Hij noemde video games "a luxury that inmates should not be allowed to enjoy. Our penitentiaries are punitive institutions where those who have committed crimes against society are sent to pay for their actions. They are not meant to be arcades," zo zei hij in een verklaring. Hij voegde er aan toe dat overheidsgeld en de tijd van het personeel niet besteed zouden moeten worden aan het bepalen welke spellen gewelddadig zijn en welke niet.

De games in de recreatieruimte van de gevangenis waren betaald met de winst die gemaakt werd in de gevangeniskantine. Matt Blunt vindt dat gevangenen "vaardigheden en bekwaamheden moeten leren die het hen mogelijk maakt om in de gemeenschap terug te keren en productieve burgers te zijn. Het spelen van games heeft niets met die doelstellingen te maken."