Trojaans paard steelt Lineage gegevens

Het Britse bedrijf Sophos heeft vandaag bekend gemaakt dat een nieuwe Trojan-variant, LegMir-Y, gebruikersnamen en passwords voor het spel Lineage probeert te stelen. De MMORPG heeft meer dan 4 miljoen spelers, de meeste daarvan in Aziatische landen. Het virus probeert ook anti-virus software op de geïnfecteerde PC uit te schakelen.

Graham Cluley, senior technology consultant van Sophos, zei dat dit niet de eerste keer was dat een virus zich specifiek richt op gamers: "Het komt steeds vaker voor dat de analisten in ons viruslab ontdekken dat een virus niet alleen schade aanricht maar dat er ook een stukje "malware" is ontwikkeld om registration keys, passwords en andere gegevens van gamers te stelen. Het is nogal triest als je bedenkt dat mensen zo wanhopig proberen beter te presteren in een virtuele wereld dat ze daadwerkelijk bereid zijn er een misdrijf voor te begaan in de echte wereld. We verwachten in de toekomst nog veel meer Internet "schermutselingen" tussen rivaliserende gamers en kwaadwillende programma's die dit soort Internet berovingen vergemakkelijken."

Eerdere pogingen gamers te benadelen omvatten een versie van de Randex worm, deze maakte van geïnfecteerde PCs "zombies" die de schrijvers van de worm aan punten hielpen voor het spel "Outwar"; en eerdere versies van LegMir die probeerden passwords en andere gegevens voor "Legends of Mir 2" te stelen.