LPF'er Nawijn begint Lijst Hilbrand Nawijn

ramirezzz had ons via de nieuws-submit te melden:

Kamerlid en voormalig LPF-minister Hilbrand Nawijn gaat zijn eigen politieke partij starten. De politicus is van plan om de nieuwe partij naar zichzelf te noemen; de Lijst Hilbrand Nawijn. Nawijn wil bescheiden beginnen, hij wil met de LHN in maart 2006 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zoetermeer.

De ex-minister van Vreemdelingenzaken en Integratie woont in Zoetermeer, waar hij voorafgaand aan zijn ministerschap in 2002 vier maanden voor het CDA in de gemeenteraad zat. De 56-jarige Nawijn streeft naar minimaal tien van de 39 Zoetermeerse zetels. Met een aantal andere partijen hoopt hij vervolgens tot een gezamenlijke landelijke lijst te komen, om in 2007 aan de Kamerverkiezingen deel te nemen.

Nawijn is vandaag in Antwerpen, waar hij vanavond een toespraak houdt op een nieuwjaarsbijeenkomst van het Vlaams Belang. Hij maakt momenteel nog deel uit van de LPF-fractie, hoewel hij enige maanden geleden al bekend maakte alle banden met de partij waarvoor hij minister was te willen verbreken. Onlangs liet hij weten graag te willen samenwerken met Geert Wilders.