Kabinet wil saamhorigheid Nederlanders vergroten

Icoon politiek binnenland nieuws Het kabinet gaat op korte termijn rond de tafel zitten met diverse maatschappelijke en godsdienstige organisaties om het vraagstuk van de maatschappelijke omgang te bespreken. Doel is het opdoen en vinden van ideeën om de verwijdering tussen bevolkingsgroepen in de Nederlandse samenleving uit de weg te ruimen.

Hierbij is het sleutelwoord binding. Volgens het kabinet ontsporen mensen minder snel, wanneer zij en hun omgeving nauwer betrokken zijn bij het wel en wee van de Nederlandse samenleving. Hoewel er al talloze lokale initiatieven lopen, wil het kabinet woensdag de handen ineenslaan met maatschappelijke organisaties.

Er zal ondermeer worden gesproken over onderwerpen als de toegang tot de arbeidsmarkt, het voorkomen van 'ontsporing' in het onderwijs en de leefkwaliteit in buurten. Daarbij zal het kabinet met voorstellen komen. Van de uitgenodigde organisaties worden die ook verwacht. Burgers kunnen via de website van zestienmiljoenmensen.nl ideeën melden.