FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 september 2004

Uitslagen UEFA Cup (16/09/04)

De UEFA Cup is van start. Hieronder vind je de uitslagen in de eerste ronde.

Odd Grenland - Feyenoord (0-1)
FC Utrecht - Djurgårdens IF (4-0)
PAOK Saloniki - AZ (2-3)

Newcastle United (Eng) 2 Hapoel Beer Sheeva (Isr) 0
Kluivert 2x
Middlesbrough (Eng) 3 Banik Ostrava (Tsj) 0
Hasselbaink 1x
Hafnarfjördur (IJs) 1 Alemannia Aachen (Dui) 5
Meijer 1x
Ventspils (Let) 1 Amonka Wronki (Pol) 1
Grozny (Rus) 1 FC Basel (Zwi) 1
Maccabi Haifa (Isr) 1 Dnjepropetrovsk (Oek) 0

Wisla Krakow (Pol) 4 Dynamo Tiblisi (Geo) 3
Zenit St. Petersburg (Rus) 4 Rode Ster Belgrado (S&M) 0
Schalke'04 (Dui) 5 Metalurgs (Let) 1
Sand 3x
Nova Gorica (Slo) 1 AEK Athene (Gri) 1
Levski Sofia (Bul) 1 SK Beveren (Bel) 1
Aalborg (Den) 1 Auxerre (Fra) 1

Steaua Boekarest (Roe) 2 CSKA Sofia (Bul) 1
Grazer AK (Oos) 5 Litex Lovech (Bul) 0
Metallurch Donetsk (Oek) 0 Lazio Roma (Ita) 3
Trabzonspor (Tur) 3 Athletic Bilbao (Spa) 2
Aigaleo (Gri) 1 Gençlerbirligi (Tur) 0
Panionios (Gri) 3 Udinese (Ita) 1

Partizan Belgrado (S&M) 3 Dinamo Boekarest (Roe) 1
Shelbourne (Ier) 2 Lille (Fra) 2
Dinamo Zagreb (Kro) 2 Elfsborg (Zwe) 0
Hammarby (Zwe) 1 Villarreal (Spa) 2
Dukla Banska (Slw) 0 Benfica (Por) 3
Club Brugge (Bel) 4 Chateauroux (Fra) 0

Sochaux (Fra) 4 Stabaek (Noo) 0
Standard Luik (Bel) 0 VfL Bochum (Dui) 0
Ujpest (Hon) 1 VfB Stuttgart (Dui) 3
Austria Wien (Oos) 1 Legia Warschau (Pol) 0
Hearts (Sch) 3 Braga (Por) 1
Millwall (Eng) 1 Ferencvaros (Hon) 1

Bodo Glimt (Noo) 1 Besiktas (Tur) 1
AC Parma (Ita) 3 Maribor (Slo) 2
Maritimo (Por) 1 Glasgow Rangers (Sch) 0
Sevilla (Spa) 2 Nacional (Por) 0
Real Zaragoza (Spa) 1 Sigma Olomouc (Tsj) 0
Sporting Portugal (Por) 2 Rapid Wien (Oos) 0

Woensdag 22 september
Maccabi Petach Tikva - sc Heerenveen -

Nat pak voor gasten van restaurant

Ongeveer vijftig gasten van het chique Hamburgse havenrestaurant Strandperle kregen woensdagavond niet alleen een heerlijke maaltijd, ze kregen ook een onverwachte "verrassing".

Het dure restaurant liep namelijk vol met water toen een 195 meter lang Italiaans vrachtschip de haven bij hoogtij binnenvoer. Daarbij veroorzaakte de boot een enorme golfslag. Na het incident is de kapitein van het schip aangehouden en wordt gehoord omdat hij zich misschien bezondigd heeft aan een verboden inhaalmanoeuvre.

Twee dode mannen in Amsterdam gevonden

Icoon Binnenlands nieuwsDe Amsterdamse politie heeft in twee verschillende woningen een dode man aangetroffen. Beiden zijn hoogstwaarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen, maar beide vondsten staan niet in verband met elkaar.

Gistermiddag werd de eerste man dood aangetroffen in een woning aan de Overtoom in stadsdeel Oud-West. Het gaat om een 62-jarige man, hoofdbewoner van het pand waar hij is gevonden. Vandaag was het wederom raak, ditmaal in stadsdeel De Pijp in Amsterdam-Zuid. Hier werd vanmiddag het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Zijn identiteit is nog niet bekend. In beide gevallen gaat de politie uit van een misdrijf, de technische recherche zal bij beiden een onderzoek starten.

Uitslagen UEFA Cup (16/09/04)

SubheaderVanavond werd in het UEFA Cuptoernooi aan de eerste ronde begonnen. Voor Nederland dit jaar vier deelnemers: AZ, Feyenoord, sc Heerenveen en FC Utrecht. Drie van de vier kwamen al in actie en zorgden voor een ongekende start.

Feyenoord nam het in Noorwegen op tegen Odd Grenland. De tegenstander, een Noorse middenmoter, sprak niet echt tot de verbeelding. Het resultaat was een matige wedstrijd. Trainer Ruud Gullit van Feyenoord liet Dirk Kuijt, Shinji Ono en Romeo Castelen aanvankelijk langs de kant. Na rust kwamen Castelen en Ono alsnog in het veld. Ono zorgde uit een vrije trap voor de winnende treffer (0-1).

FC Utrecht speelde thuis tegen het Zweedse Djurgårdens IF. Omdat de Zweden eerder bij Juventus een 2-2 gelijkspel behaalden, werd wel wat verwacht. In werkelijkheid kregen de Zweden weinig voeten aan de grond. Al na twee minuten zette Van de Haar Utrecht op voorsprong. Ondanks enkele hachelijke momenten voor het eigen doel hadden de Utrechters geen kind aan de Zweden, 4-0!

AZ, sinds lange tijd eindelijk weer Europa in, speelde in Thessaloniki een zeer beste wedstrijd tegen PAOK Saloniki. Barry van Galen zette na een dik kwartier AZ verrassend op voorsprong. Na fouten in de verdediging en goed spel van de Grieken was het echter snel gelijk en kwam PAOK zelfs met 2-1 voor. Nadat Denny Landzaat gelijk had gemaakt, had AZ geen problemen meer. In de tweede helft greep het terecht de zege via Martijn Meerdink (2-3). Wegens het slechte resultaat staken fans van PAOK een deel van een tribune in brand. Het duel kon normaal worden uitgespeeld.


Aangestoken tribunebrand bij PAOK


Over twee weken volgen de returns. sc Heerenveen begint volgende week pas aan de eerste ronde.

Een selectie van de overige uitslagen:
Newcastle United (Eng) - Hapoel Beer Sheeva (Isr) (2-0)
Kluivert 2x
Middlesbrough (Eng) - Banik Ostrava (Tsj) (3-0)
Hasselbaink 1x
Hafnarfjördur (IJs) - Alemannia Aachen (Dui) (1-5)
Meijer 1x
Zenit St. Petersburg (Rus) - Rode Ster Belgrado (S&M) (4-0)
Grozny (Rus) - FC Basel (Zwi) (1-1)
Schalke'04 (Dui) - Metalurgs (Let) (5-1)
Levski Sofia (Bul) - SK Beveren (Bel) (1-1)
Metallurch Donetsk (Oek) - Lazio Roma (Ita) (0-3)
Trabzonspor (Tur) - Athletic Bilbao (Spa) (3-2)

Aigaleo (Gri) - Gençlerbirligi (Tur) (1-0)
Dukla Banska (Slw) - Benfica (Por) (0-3)
Club Brugge (Bel) - Chateauroux (Fra) (4-0)
Standard Luik (Bel) - VfL Bochum (Dui) (0-0)
Ujpest (Hon) - VfB Stuttgart (Dui) (1-3)
Bodo Glimt (Noo) - Besiktas (Tur) (1-1)
AC Parma (Ita) - Maribor (Slo) (3-2)
Maritimo (Por) - Glasgow Rangers (Sch) (1-0)


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Uitslag PAOK Saloniki-AZ

AZ mocht vandaag dan eindelijk weer eens Europa in, in Thessaloniki wachtte PAOK. In een degelijke wedstrijd werd een knappe 2-3 zege behaald.

De Alkmaarders wisten vooraf niet hoe heet het kon worden in Thessaloniki. De Grieken zijn doorgaans thuis gevreesd, voor AZ werd het echter geen hel. Na een goed kwartier zette Barry van Galen de club nuchter op voorsprong met een bekeken kopbal. PAOK zette aan en kreeg zowaar een gelijkmaker in de schoot geworpen. Even later kwam het zelfs voor, Leonidas Vokolos mocht vrij inkoppen. Nog voor rust bracht Denny Landzaat AZ langszij middels een schitterend doelpunt.

In de tweede helft viel AZ wederom aan, niet zonder resultaat. De Grieken werden afgetroefd en Martijn Meerdink schoot de winnende treffer in (2-3). In de slotfase leefde het Griekse publiek zich uit op een tribune, die werd in brand gestoken.


PAOK Saloniki - AZ (2-3)
18' Van Galen 0-1
26' Salpigidis 1-1
31' Vokolos 2-1
36' Landzaat 2-2
50' Meerdink 2-3

PAOK Saloniki: Tohouroglou, Udeze, Vokolos, Hasiotis, Andralas (Egomitis/54), Koutsis, Maladenis, Hagan (Spasic/54), Salpigidis, Theodoridis (Skarmoutsos/65), Yiasoumi

AZ: Timmer, Kromkamp, Jaliens, Opdam, De Cler, Landzaat, Van Galen (Ramzi/63), Lindenbergh, Meerdink (Nelisse/68), Huysegems, Perez

Motorbouwers doen nieuw voorstel

In een door de FIA belegde vergadering met de zeven motorbouwers zijn BMW, Mercedes-Benz en Honda met een nieuw voorstel voor de dag gekomen voor veranderingen wat betreft motoren voor volgend seizoen.

De FIA hoopt snel met de verschillende partijen tot overeenstemming te komen wat betreft reglementswijzigingen. Een moeilijk punt blijven de motoren. De FIA wil een regel invoeren die teams verplicht volgend jaar twee race-weekeinden met motoren te doen. Het jaar daarop zouden eventuele verdere beperkingen aan de motoren kunnen worden opgelegd.

De motorbouwers zien weinig in het plan van de FIA om twee races met een motor te moeten rijden. BMW, Mercedes-Benz en Honda kwamen nu met het plan om een motor de zaterdag en zondag van een race, de tests tussen races in en de vrijdag van het volgende race-weekend mee te laten gaan. Dat zou twee zaken regelen. De motor moet langer meegaan en het testen wordt beperkt.

Het plan werd volgens bronnen die bij de vergadering aanwezig waren met weinig enthousiasme ontvangen. Verschillende mensen vrezen dat door een dergelijke regel tijdens de vrijdagtrainingen weinig meer zal worden gereden. Toch werd wel gezegd dat de vergadering constructief is geweest en men dichter bij elkaar is gekomen qua standpunten.

D-Men StraatRemix 3

Moppie, Represent, Zinloos en Sletje zijn allemaal nummers van D-Men. Ook wel bekend onder de namen van de artiesten: Lange Frans, Baas B, Brutus, C-Ronic, Soesie B, Yes-R, Negativ en Brace.

Ze hebben al 2 albums uitgebracht. StraatRemix 1 en 2. En dan nu is het zover voor StraatRemix 3!, speciaal voor de fans van D-Men.

Mocht je jezelf voor een echte die-hard fan beschouwen, dan heb je dit album en Supervisie van Baas en Lange al natuurlijk. (zoals ik )

Met dank aan mede D-Men die-hard fan: JeePee

WRR: Veranderingen Turkije gemeend

Onderzoeker Jan Schoonenboom van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft vandaag in Brussel gezegd dat Turkije oprecht is in zijn veranderingen. Schoonenboom sprak bij een presentatie van een rapport over Turkije.

Volgens de WRR is de verwestersing van Turkije gemeend. ''De recente veranderingen zijn niet gedaan om tijdelijk de Europese Unie te plezieren, maar omdat het Turkse volk ze wil.'' Schoonenboom zei ook niet te vrezen dat Turkije de veranderingen terugdraait als ze eenmaal een toezegging van de EU op zak hebben. Ook de Turkse premier Erdogan heeft volgens de WRR geen verborgen agenda.

Mocht de EU Turkije afwijzen, zal dat volgens de WRR niet leiden tot moslimfundamentalisme. Wel zal het nationalisme opbloeien. ''De Turken zullen zeggen: Europa wil ons niet en we horen niet bij de Arabieren, dus gaan onze eigen weg. Turkije zal dan chauvinistischer worden.''

Schoonenboom schreef eerder al een rapport over de islam, Turkije en de EU. Daarin concludeerde hij dat de islam geen belemmering vormt voor Turkse toetreding tot de Unie.

De EU-regeringsleiders beslissen in december over de toetreding. Premier Balkenende zal die vergadering leiden. Mocht Turkije tot de toetredingsonderhandelingen worden toegelaten, zal het zeker tot 2015 duren eer Turkije daadwerkelijk EU-lid is.

Algemene beschouwingen uitgesteld

Via IRC had Sidekick|Civ ons het volgende te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsDe algemene politieke beschouwingen gaan voorlopig niet door. Het herstel van de ontsteking aan de voet van premier Balkenende verloopt niet voorspoedig genoeg om hem in staat te stellen volgende week weer op het Binnenhof te zijn. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst moet Balkenende nog zeker een week in het ziekenhuis blijven. Wanneer de algemene politieke beschouwingen, die volgende week in de Tweede Kamer gehouden zouden worden, wel plaats zullen vinden is nog niet bekend.

Aangezien de infectie aan de rechtervoet van Balkenende met antibiotica onvoldoende te behandelen bleek, is de premier vandaag in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel geopereerd, waarbij weefsel is verwijderd. In een verklaring liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat Balkenende een infectie heeft opgelopen met de streptokok- en stafylokokbacterie. Deze zouden in combinatie met elkaar kunnen zorgen voor een agressieve infectie.

Uitslag FC Utrecht-Djurgårdens IF

FC Utrecht heeft het zich vanavond makkelijk gemaakt. De Zweedse tegenstander verscheen lamlendig in de Galgenwaard, waar het eerder tegen Juventus nog wilde spelen. Utrecht profiteerde volledig met een 4-0 zege.

Utrecht begon swingend aan de wedstrijd. In de tweede minuut schoot Hans van de Haar de thuisclub op voorsprong. Aarzelend ging Utrecht door, niet wetend of het verstandig was. De tweede treffer viel even voor het halve uur. Stefaan Tanghe kon koppend scoren na een goede inworp van Cornelisse. Gelukkig werd een doelpunt van de Zweden even voor rust wegens duwen tegen keeper Joost Terol geannuleerd, het gevaarlijkste moment in de wedstrijd.

Uit de kleedkamer gekomen zagen de veldverhoudingen er niet veel anders uit. De Zweden werden nu en dan gevaarlijk, maar misten een scherpe afwerking. Terol keepte daarbij een goede wedstrijd. Na de derde treffer van Dave van den Bergh, goed schot, moest de keeper echter het veld met een blessure verlaten. Zijn vervanger Rene Ponk verrichte meteen een prima redding. In de slotfase maakt Tanghe het feest compleet door de 4-0 langs de keeper te tikken. Utrecht derhalve met een been richting groepsfase.


FC Utrecht - Djurgårdens IF (4-0)
2' Van de Haar 1-0
27' Tanghe 2-0
75' Van den Berg 3-0
87' Tanghe 4-0

FC Utrecht: Terol (Ponk/70), Cornelisse, Di Tomasso, Schut, Shew-Atjon, De Jong, Tanghe, Broerse (Somers/70), Douglas, Van de Haar (Zuidam/84), Van den Bergh

Djurgårdens: Tourray, Concha, Kuivasto, Storm, Stenman, Arneng, Johannesson (Bapupa/19), Johansson, Makondele (Barsom/65), Hysén, Karlsson (Sjölund/77)

Microsoft houdt Halo 2 wedstrijd voor Xbox live users

Microsoft gaat een wedstrijd organiseren waarbij het gebruikers van Xbox Live een kans biedt om een "backstage pass" te winnen om Halo 2 te zien voor de officiële release in november.

De softwaregigant heeft vandaag aangekondigd dat zij twintig plaatsen te vergeven heeft waarvan er tien naar Europese landen gaan. Uiteraard pissen wij weer naast de pot, want de winnaars zullen gekozen worden uit de UK, Frankrijk, Duitsland, Finland, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland.

De gelukkige winnaars mogen drie dagen naar de Bungie studio in Redmond, Seattle om de multiplayerversie van het spel te spelen. De reis is inclusief vervoer, hotel, maaltijden en een rondleiding door het gebouw van Bungie.

Om mee te kunnen dingen naar de prijs moet je dus uit een van de bovenstaande landen komen en, in ieder geval, vanaf 15 oktober Xbox Live-lid zijn. De winnaars zullen getrokken worden op 22 oktober.

Halo 2, de opvolger op een van de best verkochte spellen voor de Xbox, ligt op 11 november in de winkel.

Zwolle schrapt strenge regels wietverkoop

lucrativ had ons via de nieuws-submit te melden:

De gemeente Zwolle schrapt de regels die een coffeeshop verplichten om bij te houden hoeveel cannabis een klant per bezoek inslaat. Ook hoeft niet bij elke transactie het nummer van paspoort of rijbewijs van de klant te worden genoteerd. Die regels stonden wel in een door het college aangenomen nota, maar hadden daar helemaal niet in mogen staan, zo verklaarde de burgemeester van Zwolle.

De coffeeshops reageerden begin deze maand woedend op de regels. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) reageerde hoogst verbaasd op de berichten uit Zwolle en trok aan de bel. Het CPB vroeg de gemeente om opheldering over de rechtmatigheid en noodzakelijkheid van de Zwolse werkwijze.

Naar nu blijkt heeft kennelijk niemand de nota goed gelezen toen die werd aangenomen, want de regels hoorden daar niet in thuis. De nota werd ooit opgesteld in overleg tussen de burgemeester van Zwolle, de korpschef van regiopolitie IJsselland en de hoofdofficier van justitie. Waarom die regels toen niet geschrapt zijn is onduidelijk.

Eerder liet woordvoerster P. Montagne van de gemeente Zwolle nog weten dat er niets mis was met de regels die al sinds 1993 zouden bestaan. De woordvoerster sprak kennelijk voor haar beurt.

Uitslag Odd Grenland-Feyenoord

Feyenoord heeft zijn eerste duel in het UEFA Cup toernooi gewonnen. In Noorwegen werd Odd Grenland met 0-1 verslagen.

De Noorse tegenstander liet Feyenoord flink schrikken in de eerste helft. De Rotterdammers begonnen matig aan de wedstrijd. Trainer Ruud Gullit had voorts Romeo Castelen, Shinji Ono en Dirk Kuijt uit de basis gelaten. Na een halfuur kreeg Feyenoord iets meer spel. Voor rust was het echter niet best.

In de tweede helft bleef het tempo in de wedstrijd laag. Diverse spelers mochten een gele kaart in ontvangst nemen (Song, Ghaly, Loovens, Basto). Ono scoorde uiteindelijk uit een vrije trap de enige goal. De zege van de Rotterdammers was ternauwernood verdiend te noemen. De uitgangspositie echter rooskleurig.


Odd Grenland - Feyenoord (0-1)
75' Ono 0-1

Odd Grenland: Muller, Aas, Deila, Nornes, Rambekk, Fevang, Johnsen (Toresen/77), Bjerg (Dale/77), Hoff (Sistek/89), Occean, Knutsen

Feyenoord: Babos, Song, Loovens, Paauwe, Basto, Smolarek (Castelen/46), Ghaly, Bosschaart, Goor (Ono/46), Buffel, Lazovic

Interview met producer Prince of Persia: Warrior Within

Gamespress had een kort interview met Bertrand Helias, de producer van Prince of Persia: Warrior Within (PoPWW). In het hieronder vertaalde interview gaat hij dieper in op een aantal ontwerpkeuzes die gemaakt zijn:

Tot nu toe hadden we de indruk dat de grote nadruk bij PoPWW bij de gevechten ligt. Klopt dit of zijn er ook andere gameplay-elementen waaraan jullie gewerkt hebben?

Ja, dat klopt. Het nieuwe 'free form fighting system' heeft centraal gestaan bij de ontwikkeling van PoPWW. We willen dat de speler de beste 'combat'-ervaring heeft die er vandaag de dag in het genre mogelijk is.

We weten echter ook dat het succes van de Prince of Persia-serie geworteld is in de unieke mix van gameplay-elementen. We wilden dit behouden en zelfs verdiepen. De gameplay van PoPWW zal daarom haar klassieke componenten behouden: de gevechten, het acrobatisch navigeren en het oplossen van mysteries. We zijn ons ervan bewust dat men er bij Prince of Persia-games van houdt om verbluffende omgevingen te doorzoeken en om hierbij de hersens te gebruiken en we hebben ervoor gezorgd dat hier alle gelegenheid voor is bij PoPWW.

Hoe zit het met de balans tussen de verschillende gameplay-elementen die je net noemde?

Nou, het verhaal van PoPWW is er één van een man die voor zijn leven aan het vechten is tegen een noodlot waarvan de eerste 'stappen' al in gang zijn gezet. De gevechten zullen daarom een aanzienlijk deel uitmaken van de spelervaring. Deze gevechten zullen erg divers zijn, waarbij er een grote variëteit zal zijn in de combo's, het gedrag van de vijanden en de taktieken die je kunt gebruiken... Wat we vooral wilden was dat de navigatie, het oplossen van puzzels en de gevechten geïntegreerd waren. In PoPWW is er dus geen sprake van dat deze gameplay-elementen elkaar opvolgen maar zijn ze inelkaar verweven: zo zal er genavigeerd moeten worden tijdens gevechten, moeten er vijanden achtervolgd worden op steunbalken, moeten er allerhande mechanismen getriggerd worden om vijanden te doden, et cetera. Ik geloof dat deze unieke mix ervoor zorgt dat de ervaring erg vermakelijk zal zijn.

Kun je ons wat meer vertellen over de nieuwe navigatie-'moves' die jullie toegevoegd hebben aan PoPWW. Waarom hebben jullie die 'moves' toegevoegd?

Reeds bij de conceptie van het spel is ons verlangen geweest om een ervaring te bieden die dicht bij de oude kung fu- en piratenfilms ligt. Dit is natuurlijk waar voor de gevechten (kijk maar naar de nieuwe moves zoals de muuraanvallen en de aanvallen om pilaren heen), maar dit is ook zichtbaar bij de navigatie: je kunt bijvoorbeeld van grote hoogten afdalen door je zwaard in een gordijn te steken zodat je met een veilige snelheid afdaalt, en je kunt nu ook muren nóg hoger beklimmen door gebruik te maken van hangende touwen. Ik denk dat spelers net zoveel van deze vrijheden zullen genieten als van de nieuwe gevechtsmoves.

Prince of Persia: Warrior Within zal op 26 november uitkomen op de Xbox, PS2, Gamecube en PC.

Duitse CDU wil Turkije niet in EU

De leider van de Duitse oppositiepartij CDU (Christlich Demokratische Union) wil Turkije niet in de Europese Unie (EU) hebben. Angela Merkel heeft daartoe een brief geschreven aan leiders van andere Europese centrum-rechtse partijen, waarin zij hen oproept Turkije niet te laten toetreden.

Onder meer premier Balkenende en diens Griekse en Italiaanse collega's Karamanlis en Berlusconi hebben de brief toegestuurd gekregen. Volgens de CDU zou een toetreding van Turkije de EU cultureel en financieel te zwaar belasten.

Merkel wil Turkije in plaats van laten toetreden een geprivilegieerd partnerschap aanbieden. Merkel en de CDU posteren zich met hun houding lijnrecht tegenover de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder, die in Turkije een prima EU-lid ziet.

De Europese Commissie zal in oktober oordelen of Turkije aan alle voorwaarden voor toetreding voldaan heeft. In december moeten dan de EU-regeringsleiders hun goedkeuring geven.

Heras pakt leiding in Vuelta

Roberto Heras heeft laten zien deze Vuelta het verschil te kunnen maken in de bergen. Het werk van zijn ploeg Liberty Seguros werd door zijn dubbelslag bekroond.

De rit begon vandaag zenuwachtig. In de korte rit met twee beklimmingen van de eerste categorie en een beklimming naar de finish van de buitencategorie stond garant voor vuurwerk. Bij het begin van de etappa bleken veel renners aanvalslustig. Een grote groep met daarin Joseba Beloki, Oscar Sevilla, Marcos Serrano, Tyler Hamilton en Alexander Vinokoerov ontsnapte. In het peloton hield Liberty Seguros de controle.

Vooraan sprong Francisco Lara op de eerste beklimming weg en daarachter stokte de samenwerking. Na de tweede beklimming, de Calar Alto, werd de grote groep koplopers ingerekend door het peloton. Lara bleef vooruit. Liberty Seguros voerde het tempo gestructureerd op tot de voet van de slotklim.

De laatste 21 kilometer klimmen maakte het verschil voor de klassementsrenners. De ploeg van Heras bracht hem de eerste tien kilometer perfect naar boven. De groep werd verkleind en leider Landis had moeite het tempo te volgen en koploper Lara werd bijgehaald. Toen Nozal de hoogste versnelling erop zette konden slecht een paar renners volgen, maar Heras voelde zich sterk en sprong zeven kilometer voor de top weg. Daarachter probeerden Mancebo en Valverde het tijdsverlies te beperken. Santiago Perez, die zich afzijdig hield van de klassementsstrijd, toonde op het eind nog over te hebben en werd tweede. Heras pakte de overwiining en de leiderstrui.

Uitslag:
1. Roberto Heras (Spa) 4.19.30
2. Santiago Perez (Spa) + 0.34
3. Francisco Mancebo (Spa) + 0.53
4. Alejandro Valverde (Spa) + 1.27
5. Isidro Nozal (Spa) z.t.
6. Angel Gómez (Spa) + 1.38
7. Luis Perez (Spa) z.t.
8. Stefano Garzelli (Ita) + 2.02
9. Peio Arreitunandia (Spa) + 2.17
10. Carlos Sastre (Spa) + 2.28
11. Manuel Beltran (Spa) z.t.
12. Francisco José Lara (Spa) z.t.
13. David Blanco (Spa) + 2.35
14. Damiano Cunego (Ita) + 3.06
15. Floyd Landis (VS) z.t.

Klassement:
1. Roberto Heras (Spa) 44.50.56
2. Francisco Mancebo (Spa) + 0.35
3. Alejandro Valverde (Spa) + 0.49
4. Isidro Nozal (Spa) + 1.12
5. Floyd Landis (VS) + 2.19
6. Manuel Beltran (Spa) + 2.40
7. Carlos Sastre (Spa) + 3.16
8. Santiago Pérez (Spa) + 4.22
9. Angel Gómez (Spa) + 5.07
10. David Blanco (Spa) + 6.12
11. Carlos Garcia Quesada,Spa + 7.26
12. Damiano Cunego (Ita) + 7.36
13. Luis Pérez (Spa) + 7.51
14. Stefano Garzelli (Ita) + 8.39
15. Francisco José Lara (Spa) + 9.45

RTV Utrecht heeft primeur

Het omroepstation Regio TV Utrecht heeft vandaag de primeur. Als eerste regionale omroep zal het live en exclusief een Europees duel in beeld brengen.

De wedstrijd FC Utrecht-Djurgårdens zal vanuit de Galgenwaard live op het scherm worden gebracht. FC Utrecht en RTV Utrecht bereikten daarover gister alsnog een akkoord. Het duel vangt om 19.30 uur aan.

De nationale omroep NOS kiest voor integrale uitzending van de uitduels van Feyenoord -in Noorwegen- en AZ -in Griekenland. De fans van Utrecht, die niet in het stadion zitten, kunnen zodoende op de regionale TV afstemmen voor een rechtstreeks verslag. De NOS brengt later op de avond nog een ruime samenvatting van het treffen.

Zoektocht naar mysterieuze bruine beer

Schaartje had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Lauwersmeergebied in het noorden van Nederland wordt gezocht naar een mysterieuze bruine beer. Wandelaars meldden gisteren bij Staatsbosbeheer dat ze in het militair oefengebied Marnewaard een groot, op een beer lijkend dier hadden gezien.

Volgens het eerste onderzoek zouden de sporen op een beermarter wijzen. Dit dier is een civetkatachtige en lijkt sprekend op een beer. De dieren worden in de regel echter niet groter dan 75 centimeter. De boswachter denkt daarom dat het om een grote hond gaat. Defensie heeft een deel van de paden in het gebied aangeharkt, in de hoop meer sporen van het beest te vinden.

Dit zou niet de eerste keer zijn dat een vreemd dier opduikt bij het Lauwersmeer. Volgens de boswachter werd onlangs nog een kangoeroe aangetroffen.

FOK!-TV Aflevering 2: Atlantis Festival

FOK!-tv heeft een splinternieuwe aflevering die je vanaf nu kunt bekijken. Wij waren aanwezig bij het Atlantis-Festival in Roosendaal, waar diverse bands optraden, zoals The Sheer, Relax en Tacker. Met de laatste band, waarbij BNN-presentator Eric Corton zanger is, hadden wij een exclusief interview.

Ook Hans Klok was aanwezig in Roosendaal. FOK-tv zaagt hem door over hoe zijn trucs nu eigenlijk werken. Of hij zijn geheimen prijsgeeft kun je zelf gaan bekijken. En voor wie zelf illusionist wil worden, heeft Hans Klok iets leuks in petto. Je kunt namelijk een DVD winnen!

Stuur je oplossing naar prijsvragen@fok.nl. Wel even je username en adres vermelden!


FOK!-tv Atlantis – kabel - stream 1
FOK!-tv Atlantis – kabel - stream 2
FOK!-tv Atlantis – modem stream 1
FOK!-tv Atlantis – modem stream 2


Het geluid kan soms wat slecht overkomen. Dat ligt niet aan jouw pc. Je kunt trouwens ook nog steeds het verslag teruglezen over het Atlantis Festival!

Heb je de vorige aflevering van FOK!-tv gemist, dan kun je die nu ook terugkijken: FOK!-tv Aflevering 1: I, Robot. Wij waren aanwezig bij de blauwe loper-première van I, Robot met Will Smith! Houd FOK! goed in de gaten, want er komen nog meer uitzendingen van FOK!-tv aan. Zo nemen wij binnenkort een kijkje bij Giel Beelen in de studio en hebben wij een interview met cabaretier Guido Weijers.

Sun
SunChaser: De man van Atlantis.

Sporters willen Olympische medailles terug

Laszlo Fazekas en Leonidas Sampanis proberen via het hof van arbitrage voor sport in het Zwitserse Lausanne hun medailles terug te krijgen.

De twee wonnen hun medailles bij de Olympische spelen in Athene, maar deze werd hen afgenomen.

De Hongaar Fazekas, die goud won bij het discuswerpen, zou na afloop van zijn gouden worp te weinig urine voor de dopingtest hebben ingeleverd. Bovendien zou hij van plan zijn geweest om in plaats van zijn eigen urine, die van een mede-atleet in te leveren.

De Griekse gewichtheffer Sampanis won brons in Athene, maar werd postief getest op testosteron.

SuperPower 2 demo vanaf nu beschikbaar

DreamCatcher Games heeft vandaag bekend gemaakt dat de demo voor SuperPower 2 vanaf vandaag te downloaden is vanaf de officiële website, die vandaag wordt gelanceerd.

De demo, die een slordige 160 MB groot is, laat gamers 90 minuten lang spelen in een Russisch scenario. Het is mogelijk om andere landen aan te vallen, de oorlog te verklaren of een klein beetje spionage te gebruiken. In een atlas-mode kun je vervolgens de gevolgen van je acties bekijken.

De SuperPower 2 website bevat nieuws, spel-info, screenshots, downloads en links naar de community. Ook is het mogelijk om het spel alvast te pre-orderen, zodat je het zo snel mogelijk in huis hebt. Naar verwachting verschijnt SuperPower 2 op 12 november in de winkels.

FC Den Bosch bang voor spreekkoren

FC Den Bosch is bang het eerste slachtoffer te worden van de dadendrang met betrekking tot spreekkoren. De club doet dan ook een beroep op de supporters om het netjes te houden.

Komende zondag speelt FC Den Bosch in eigen stadion tegen Ajax. Na het bezoek van die club bij ADO Den Haag is de discussie over wat er rond de velden moet worden toegestaan opgelaaid. Mede daardoor is Ajax een makkelijke prooi geworden om te provoceren door hernieuwde spreekkoren.

FC Den Bosch probeert het nu in goede banen te leiden. Met bestuursleden van de Supportersclub FC Den Bosch en de afgetakte FCDB (Fanclub FC Den Bosch) wordt getracht een eenduidige oproep naar de supporters te doen. Met politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente wordt gekeken welke maatregelen moeten worden genomen als het mis gaat en wie de aanzet voor die maatregelen geeft.

Er wordt getwijfeld of de club voor de wedstrijd pamfletten gaat uitdelen met een oproep naar de supporters toe. Vorig jaar gooide dergelijke pamfletten voor de wedstrijd tegen Jong Ajax juist olie op het vuur.

AS Roma dinsdag aan de beurt

De UEFA is vandaag in Sofia bijeen om na te kaarten over het incident bij de wedstrijd AS Roma-Dinamo Kiev van gister. Het duel werd halverwege gestaakt nadat scheidsrechter Anders Frisk door een geworpen aansteker tot bloedens toe verwond was. Dinsdag volgt de uitspraak.

Frisk had tot op het bewuste moment een vrijwel vlekkeloze wedstrijd gefloten. De ploeg uit Kiev had na een klein halfuur de leiding genomen door een onomstreden doelpunt van Goran Gavrancic. In de slotminuut van de eerste helft moest de Zweed Roma-verdediger Philippe Mexès van het veld sturen nadat deze een grove charge op aanvaller Maris Verpakovskis beging. Toen Frisk het veld wilde verlaten kwam hem dat op een regen van munten, aanstekers en wat al niet meer te staan. Frisk werd geraakt en liet zich op de grond zakken. Gesteund door een assistent-scheidsrechter kwam hij in de catacomben. De wedstrijd werd niet meer hervat.

AS Roma vreest de gevolgen van het incident. De club had in 2002 al eerder problemen met de orde in Stadio Olimpico. Toen raakten spelers en supporters slaags tijdens het duel AS Roma-Galatasaray (1-1). Roma werd toen veroordeeld tot een hoge boete van uiteindelijk 342000 euro. Vrijwel zeker lijkt dat de club nu enkele duels niet in het eigen stadion zal mogen spelen. Of het daar bij blijft is afwachten.

Dinsdag doet de tuchtcommissie van de UEFA uitspraak.

Geen homofiele voetballers Uruguay

De bondscoach van Uruguay Jorge Fossati heeft opzien gebaard door te verklaren dat homofiele voetballers 'stoorzenders' zijn.

De trainer verklaart in de krant El Pais dat dergelijke voetballers stoorzender zijn omdat ze andere gewoontes hebben dan de andere selectievoetballers. Fossati selecteert dan ook geen homo's voor zijn selectie. "Je kan me dan wel bekrompen noemen, maar ik ben er heilig van overtuigd dat een homo niet in een professionele selectie kan zitten. Natuurlijk heb je homo's en homo's maar er moeten bepaalde normen en waarden in ere worden gehouden."

De overtuiging van Fossati is niet uniek, de voormalig bondscoach van Kroatië Otto Baric gaf deze voorwaarde eerder te kennen.

Straf groepsverkrachting: 4 maanden jeugddetentie

Icoon misdaad nieuws Één tot vier maanden jeugddetentie plus een leerstraf. Dat kregen acht dove jongens door de jeugdafdeling van de Haagse rechtbank opgelegd voor hun aandeel in een groepsverkrachting. Dit bleek vandaag bij het uitspreken van het vonnis in Den Haag.

De jongens, in de leeftijd van veertien tot zestien jaar, zijn alle doof en zitten op het doveninstituut Effatha in Zoetermeer. De rechter achtte bewezen dat ze een 14-jarige leerlinge van die school herhaaldelijk zouden hebben verkracht.

De rechtbank kwam tot een mild strafvonnis, nadat ze bepaalde dat de jongens zwakbegaafd en dus slechts verminderd toerekeningsvatbaar zijn. Effatha is "ernstig tekortgeschoten in het houden van toezicht op deze kwetsbare groep dove kinderen", aldus de rechter.

Zidane drie weken afwezig

Real Madrid moet de komende drie weken 'zijn kapitein' Zinedine Zidane missen. De Fransman is geblesseerd aan de rechterschouder.

Real Madrid kreeg het gister zwaar te verduren in de Champions League wedstrijd met Leverkusen. Alhoewel de Koninklijke op papier vrijwel kansloos is als het aankomt op uitduels tegen Duitse clubs (1-13), had men zich toch meer voorgesteld van de Champions League opener. De 3-0 nederlaag kwam hard aan.

Daarbij kwam dan ook nog eens het uitvallen van Zidane. De sterspeler raakte even voor rust aan zijn rechterschouder geblesseerd in een luchtduel met Roque Júnior en moest zich laten vervangen. De blessure zal hem drie weken hersteltijd kosten.

Roda annuleert persconferentie Koné

Roda JC zou vandaag een persconferentie geven over de uitkomsten van het onderzoek naar de gezondheidstoestand van Arouna Koné. Vanmorgen zei de club dat er geen nieuw resultaat is en dat op verzoek van Koné geen mededelingen over diens medische conditie kunnen worden gedaan.

Roda lichtte gister wel een tipje van de sluier van het raadsel op. Uit de vervolgonderzoeken, die waren gepleegd nadat de medische staf van Ajax iets had gevonden, is geen eenduidig resultaat gekomen. De 'third opinion' hielp club en speler niet aan duidelijkheid. Derhalve is besloten tot wederom een nieuwe reeks onderzoeken. Voor buitenstaanders blijft het gissen naar het precieze probleem. Hartstoornis zou niet aan de orde zijn.

In de tussentijd traint de spits apart en heeft hij een wedstrijdverbod opgelegd gekregen door de club. De duur van de nieuwe onderzoeken is onbekend.

Leraar knipt leerlingen de oren

Knip had ons via de nieuws-submit te melden:

In het noorden van Banglasdesh heeft een leraar van een islamitische school zeventien leerlingen in de oren geknipt. De leraar kwam tot zijn daad nadat de leerlingen waren gestopt met het reciteren van koranteksten toen hij de klas uit was. Dat is donderdag gemeld in de Bengalese pers.

Twee leerlingen moesten worden gehecht. Bij andere leerlingen volstond eerste hulp. De leraar werd door toegesnelde familieleden van de leerlingen bewerkt met stokken. De school heeft de man ontslagen.

Turkije komt toch met overspelwet

De Turkse regering komt toch met een overspelwet op de proppen. Alleen zal men het woord overspel in de wet vervangen door seksuele ontrouw. Dindsag trok de regering het omstreden wetsvoorstel juist in na zware kritiek uit de Europese Unie op de wet. Zo vond Eurocommissaris voor Uitbreidingszaken Günter Verheugen dat de voorgestelde wet de indruk wekt dat Turkije opschuift in de richting van een islamitische wetgeving. Ook Turkse vrouwen protesteerden en zeiden te vrezen dat de wet tot meer eremoorden zal leiden.

Het voorstel is onderdeel van de herziening van het Turkse Wetboek van Strafrecht, dat wordt aangepast met het oog op de Turkse kandidatuur voor de EU. De bedoeling van die wetsaanpassingen was om zwaardere straffen te zetten op verkrachting, pedofilie, marteling, mensensmokkel en het vermoorden van buitenechtelijke kinderen. Verkrachting binnen het huwelijk en seksueel misbruik zouden voor het eerst strafbaar worden gesteld.

Premier Recep Tayyip Erdogan heeft vermoedelijk om zijn vele conservatieve aanhangers te vriend te houden ook de wet op overspel toegevoegd.

Rebellin op WK als "Argentijn"

Davide Rebellin heeft definitief toestemming gekregen om op het WK in Verona voor Argentinië uit te komen. De Italiaan kreeg hiervoor donderdag schriftelijk toestemming van de Argentijnse minister van Sport, Claudio Moresi en de UCI.

Rebellin besloot het Argentijnse staatsburgerschap aan te vragen nadat hij niet was geselecteerd voor de Olympische Spelen. Bij de Italiaanse ploeg was Rebellin wel opgenomen in de voorselectie voor het WK, maar hij vreesde geen hoofdrol te mogen spelen. Wereldbekerconcurrent Paolo Bettini krijgt in de Italiaanse ploeg de voorkeur als kopman. Binnen de Argentijnse ploeg, waar de met hem bevriende Mirko Rosatto bondscoach is, zal Rebellin ongetwijfeld de kopman van de ploeg worden.

Speler schorst zichzelf voor een seizoen

De Noorse derdeklasser Åmot doet het de rest van het seizoen met een man minder. Verdediger Jahn Richard Nitter (31) misdroeg zich afgelopen weekend en schorste zichzelf vervolgens voor de rest van het seizoen.

De Noor kreeg het in het duel met Hadeland aan de stok met ene Rune Larsen. Deze trapte hem in de rug. Dat pikte Nitter niet en hij velde hem met een elleboogstoot. Zijn tegenstander moest vervolgens hechtingen laten aanbrengen.

Alhoewel het incident de scheidsrechter ontging, vindt Nitter dat hij straf verdiend heeft. Tegenover de Noorse krant Drammens Tidende verklaarde hij: "Ik heb mezelf een schorsing tot het einde van het seizoen opgelegd. Ik neem absoluut afstand van mijn daden, omdat ik zo niet ben." Hij zal zich nu volledig kunnen bezighouden met zijn werk in een glasfabriek.

Yorin zendt docu over te vaak klaarkomen uit

IcoonTV-zender Yorin komt vandaag in de documentaireserie Shockdoc met een item over Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS). Vrouwen die hier aan lijden raken ongewenst dusdanig opgewonden dat ze een opkomend orgasme niet kunnen tegenhouden. Het gevolg is dat sommige van deze vrouwen soms wel vele tientallen keren per dag klaarkomen. Veel van hen hebben dan ook grote concentratieproblemen.

PSAS is een ziekte die vaak niet serieus wordt genomen. Bovendien maken veel van de patienten die aan PSAS leiden geen melding van hun klachten. Ze voelen schaamte, frustratie en vernedering en durven daarom niet naar een dokter te stappen. PSAS kan ontstaan door welke prikkeling dan ook en dat hoeft dus niets met seks te maken te hebben.

In het Amerikaanse Boston beschreef de University's Institute of Sexual Medicine een aantal jaren geleden de ziekte al.

Shock doc: '100 orgasmen per dag'. Yorin 22:00 uur.
-
Meer over PSAS.

Fränkel naar Fortuna Sittard

Ray Fränkel (22) speelt dit seizoen verder voor Fortuna Sittard. FC Groningen verhuurt de verdediger voor één seizoen.

Fortuna Sittard is de huidige verrassing van de Gouden Gids divisie. De Limburgse club, die op sterven na dood was, gaat fier aan kop, al heeft concurrent VVV-Venlo nog een wedstrijd tegoed. De versterking kan Fortuna mogelijk nog verder brengen.

Fränkel wordt bij zijn nieuwe club herenigd et trainer Chris Dekker. Dekker was zijn coach in de jeugdopleiding van Feyenoord. De verdediger staat overigens tot 2005 in Groningen onder contract, waardoor hij na dit seizoen transfervrij zal zijn. Groningen zou hem bij positieve ontwikkeling een nieuwe aanbieding willen doen.

Briatore bevestigt rijden Villeneuve

Flavio Briatore heeft bekend gemaakt dat Jacques Villeneuve de laatste drie races voor Renault zal rijden. Volgende week op Shanghai zal Villeneuve zijn rentree in de Formule 1 maken.

Briatore is nadat hij Villeneuve heeft zien testen ervan overtuigd dat de coureur Renault kan helpen kampioenschapspunten te behalen. De fitheid en de vastberadenheid van Villeneuve spreken Briatore erg aan. Ondanks dat Villeneuve volgend jaar bij Sauber zal rijden, denkt Renault dat Villeneuve zich volledig voor het team gaat inzetten.

Daar was Briatore bij Jarno Trulli niet meer van overtuigd. Volgens de teambaas was bij Trulli er iets veranderd in zijn hoofd. "Hij had dezelfde auto als Fernando Alonso, maar reed niet meer hetzelfde. Ik vind het jammer voor hem, maar we zijn er klaar mee.", vertelde Briatore.

Adriaanse vergrapt door PAOK

Trainer Co Adriaanse van AZ eiste na spionage bij de laatste wedstrijd van tegenstander PAOK Saloniki reglementair de wedstrijdbal op. Hiermee werd in Alkmaar geoefend. De bal blijkt nu echter niet dezelfde als waar vanavond mee gespeeld zal worden.

Adriaanse kan er wel om lachen, "Ik heb inderdaad niet gevraagd om de bal waarmee wij tegen PAOK spelen." PAOK speelde de bekerwedstrijd bewust met de Fevernova, de bal die op het WK 2002 van Japan en Korea werd gebruikt. Tegen AZ speelt men echter met de bal van Euro 2004 de Roteiro (zie foto) van Adidas.

Iets werd de trainer nog wel duidelijk uit zijn verkenning, de Grieken zijn nog niet aan de competitie begonnen en zijn derhalve nog niet zover op gang als zijn eigen ploeg. Statistisch is er ook verschil. PAOK speelde de afgelopen zeven seizoenen achter elkaar europees, AZ in 22 jaar niet één. Adriaanse hoopt op een goed resultaat in Thessaloniki. Hij mist daarbij spits Ali Elkhattabi, die niet durft te vliegen, waarschijnlijk speelt Martijn Meerdink in zijn plaats.

Albers test niet voor Sauber

Na de bekendmaking dat Jacques Villeneuve volgend jaar voor Sauber gaat rijden, heeft Christijan Albers laten weten niet voor het team te gaan testen.

Albers liet op zijn website weten in oktober niet meer voor Sauber te gaan testen. In het Albers-kamp werd gehoopt dat de test een mogelijkheid was om bij Sauber een contract te verdienen. Nu die mogelijkheid er niet meer is, ziet de coureur af van de test.

Jonge rijders als Liuzzi, Davidson, Albers en Paffett dachten een kans te maken bij Sauber en kregen de kans om te testen aangeboden. Liuzzi test vandaag nog wel voor Sauber. Mogelijk zit er voor hem nog wel een gecombineerde testrol bij Ferrari en Sauber in volgend jaar.

Wilders wil aanpak radicale moskeeën

TopGunTom en GenoegNu hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws De onlangs uit de VVD-fractie gestapte Geert Wilders heeft tezamen met LPF-collega Joost Eerdmans een initiatief-wetsvoorstel ingediend, waarmee radicale moskeeën beter aangepakt kunnen worden, zodra ze in de fout gaan. Wilders wil voorkomen dat moskeeën kerkgenootschappen worden, zodat ze niet verboden kunnen worden.

Momenteel hebben de meeste moskeeën de rechtsvorm van een stichting, waardoor ze verboden kunnen worden. Voor kerkgenootschappen geldt een uitzonderlijke rechtspositie, waardoor een verbod erop niet mogelijk is. "Dit maakt deze rechtsvorm aantrekkelijk voor op religie gefundeerde extremistische groeperingen." Het voorstel van Wilders en Eerdmans is bedoeld voor de situatie waarin de overheid tot sluiting zou willen overgaan.

De samenwerking tussen Wilders en Eerdmans is volgens eigen zeggen niet het startschot voor een nadere verband in de toekomst, in de vorm van een toenadering tot de LPF. Wel zegt Wilders "zeer veel respect" te hebben voor Eerdmans. "Dat is een collega met wie ik kan lezen en schrijven."

Grootste gevangenis Nederland in Alphen a/d Rijn

De grootste gevangenis komt in Alphen aan den Rijn. Dit heeft de burgemeester van de gemeente donderdagochtend laten weten. Het gebouw moet plaats gaan bieden aan 1300 criminele en niet-criminele illegalen, die in meerpersoonscellen voor twee, vier of zes man worden opgesloten.

Wanneer de gevangenis haar deuren opent is nog onbekend. Op dit moment staat de grootste gevangenis van Nederland in Schevingen. Deze biedt ruimte aan achthonderd gedetineerden.

[Update] Sega Rally komt naar PS2

De geruchten van het afgelopen jaar dat Sega Rally ook voor de PlayStation 2 uitkomt zijn nu officieel bevestigd. In het eerstvolgende nummer van het wekelijkse Japanse gamemagazine Famitsu worden de eerste details over het spel vrijgegeven. Het spel krijgt de naam Sega Rally 2005 en, zoals deze titel al suggereert, wordt het spel dan ook pas volgend jaar verwacht.

Update

Er zijn twee scans verschenen van dit spel:

Bungie helpt Halo 2 geruchten uit de wereld

Halo 2 is waarschijnlijk het meest besproken van spel van de Xbox van dit jaar. Zo als bij elk groot spel zijn er ook, soms bizarre, geruchten die over het internet circuleren. Een van die geruchten was bijvoorbeeld dat men moest gaan betalen om Halo 2 online te spelen.

Bungie heeft op deze geruchten gereageerd door een artikel op de website te plaatsen, genaamd Rumorbustor. In dit artikel bespreken ze de sterkste geruchten en leggen ze uit of er een kern van waarheid in zit. Hieronder staat een samenvatting van wat er wordt besproken in het artikel. Ik kan je aanraden om het hele artikel te lezen; de manier waarop Bungie commentaar geeft op de geruchten is erg grappig.

Halo 2 is exclusief voor de Xbox
Online spelen kost niks extra
Maximaal 16 spelers in één map
Twee spelers co-op
Geen bots in Multiplayer games
Je kan niet alle wapens in 2 handen houden
Er komt geen Halo 1.5

Verkrachting pony schokt gezin

had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In het Zeeuws Biggekerke heeft een onbekende man een shetlandpony verkracht. Bij het dagelijkse bezoekje 's morgens vroeg aan de pony Henny werd het voorval ontdekt. De eigenaresse Heleen Wijkhuis is geschokt: "Zo iemand heeft geen idee wat dat aanricht in je gezin."

Zoals gewoon ging Wijkhuijs rond half negen ’s ochtends bij de paarden kijken. "Ik had net mijn dochter naar school gebracht. Henny stond met een touw aan haar halster vastgebonden. Eerst dacht ik nog dat er kinderen stiekem op haar hadden gereden, maar toen ik haar staart opzij deed, zag ik het meteen."

Vervolgens belde ze gelijk de politie. "Die kwamen onmiddellijk, ik had dat niet verwacht. Ze hebben monsters genomen van de spermaresten en ze hebben het touw meegenomen." De agenten verklaarden tegenover Wijkhuijs dat seks met dieren niet strafbaar is.

"Maar dat wil niet zeggen dat we niets kunnen doen", aldus politiewoordvoerder Alwin Don. "We zijn benieuwd of mensen iets hebben gezien. Als dat zo is, kunnen we de dader pakken op schennis der eerbaarheid, omdat het in het openbaar was. Verder mocht hij daar helemaal niet komen."

Seks met dieren is nu nog niet opgenomen in het strafrecht. De Tweede Kamer vindt dat daar verandering in moet komen. Minister Veerman pleitte daar al eerder voor. Ook in de Kamer is een grote meerderheid voor het verbieden van bestialiteit. De fracties in de Tweede Kamer van CDA, PvdA, LPF, SP en GroenLinks hebben eerder al aangegeven voorstander te zijn van een wettelijk verbod van bestialiteit.

De discussie kwam eerder al in een sneltreinvaart vanwege de grote commotie rondom de paardenverkachter in Utrecht. Daar ging een 65-jarige Marokkaanse man vrijuit, omdat hij volgens de wet niets strafbaars had gedaan. De man kon ook niet worden vervolgd voor seksuele handelingen in de openbaarheid, zijn avonturen vonden 'netjes' plaats in gesloten stal. Eenzelfde verloop vond plaats bij een man uit Heiloo, die eveneens een paard aanrandde.

Laat je niet voor de gek houden!

Dat lichaamstaal (non-verbale communicatie) veel zegt over een persoon, dat weet natuurlijk iedereen. Maar dat zoiets wel eens méér kan zeggen dan het verbale gedeelte, daar zijn we ons niet altijd van bewust. Wat niet vreemd is, want zoiets gaat -inderdaad- vooral op gevoel. Denk bijvoorbeeld eens aan de wachtrij voor de kassa bij de buurtsuper. Je ziet meteen wie er haast heeft en wie niet. Kijkt iemand steeds op zijn horloge en vervolgens geërgerd voor zich uit, dan vindt deze persoon waarschijnlijk dat hij zijn tijd aan het verkwisten is bij de kassa.
Klinkt herkenbaar, hè?
Hij zegt het niet, maar zijn houding en de ongeduldige blikken op het horloge spreken boekdelen. Daar komt geen gesproken taal aan te pas. Zijn lichaamstaal zegt genoeg.

Zo gauw je je wat bewuster wordt van de signalen die mensen afgeven door middel van lichaamstaal, zal je merken dat deze en de verbale manier van communiceren elkaar soms tegenspreken. Iemand kan liegen of het gedrukt staat, maar lichaamstaal is minder goed te manipuleren dan gesproken woorden. We nemen de man in de supermarkt er nog eens bij: hij kan wel zeggen dat hij geen haast heeft, maar geloof je dat als hij er zo ongeduldig bij staat? Ik ben geneigd om uit te gaan van de signalen die hij afgeeft, niet van de woorden die hij gebruikt.
Hetzelfde zien we ook bij onzekere mensen. Een bekend voorbeeld is het over elkaar heen slaan van de armen. Hiermee creëer je namelijk onbewust een soort schild voor jezelf. Het is een teken dat je je niet op je gemak voelt en jezelf wil beschermen tegen de 'boze buitenwereld'.

Het besef dat anderen die lichaamstaal herkennen als onzekerheid, maakt het voor de persoon in kwestie overigens niet makkelijker. En wat doe je dan? Juist. Je haalt je armen voor je lichaam weg en zoekt naar een andere houding. Iets wat iets zekerder overkomt. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want waar laat je die armen? Ze sloom langs je lichaam laten hangen staat ook niet erg charmant, en bovendien voelen onzekere mensen zich in díe houding vaak nog minder op hun gemak dan daarvoor.
Dus wat doe je? Je stopt je handen in je jaszak. Of je pakt een pen, paperclip, sleutelhanger of iets anders om 'mee te spelen'.
Dat dit ook weer een teken van gespannen- of onzekerheid is, dat spreekt voor zich.

Al met al is het in het dagelijks leven dus niet gemakkelijk om je lichaamstaal te 'faken'. Het is overigens niet onmogelijk, maar het vergt wel enige oefening. Zoals bijvoorbeeld bij onzekerheid. Je kan jezelf een andere houding aanmeten, en die kan je een stuk zekerder laten overkomen op anderen, maar voor jezelf kan dit erg onecht lijken. Je gedraagt je namelijk op een manier die voor jou niet vanzelfsprekend is. De neiging om je armen over elkaar heen te slaan is groot, juist omdat je je niet op je gemak voelt in je 'nieuwe houding'.

Ook ik ben niet een van de meest zekere types die op de aardbol rondwandelt. Dus het spelen met pennen en af en toe wegkijken als iemand mijn richting opkijkt, is mij niet vreemd. 't Artikeltje in m'n moeders oude Flair over dit onderwerp, was dus ook één brok herkenning voor mij. Iets wat zowel confronterend als hoopgevend is.
Onlangs sprak ik hierover met een goede vriend. En ja, hij herkende bovenstaande gedragingen ook. 't Lijkt wel of we allemaal bijna hetzelfde reageren in gelijkende situaties. Spontaan komt dat zinnetje uit één van mijn eerdere wwkw's weer naar boven: “de mens als kuddedier”. Zou hier dan toch enige waarheid in zitten?

Film: Eternal Sunshine of the spotless mind

User Catsy schreef en mailde ons de volgende review:

Je allergrootste blunder, een dramatisch verlopen eerste afspraakje, een pijnlijke liefdesrelatie gevolgd door een gebroken hart… Wat als jij je naarste herinnering uit je geheugen zou kunnen wissen en je houdt er niet meer geheugenschade aan over dan na een avondje flink doorzakken? Klinkt ideaal, maar vooral onmogelijk. Eternal Sunshine of the spotless mind, de nieuwe film van scriptschrijver Charlie Kaufman, laat je echter geloven dat het wissen van herinneringen noch onmogelijk, noch ideaal is.

Gerucht: PStwo mogelijk eind oktober al gereleased

Enkele jaren na het uitkomen van de PlayStation 1 kwam Sony met een nieuwe compactere versie van het apparaat, de PSone. Nu enkele jaren na het uitkomen van de PlayStation 2 komt er waarschijnlijk ook een kleinere compactere versie van de PS2 die mogelijk al eind oktober in de Amerikaanse schappen ligt.

Deze nieuwe versie van de PlayStation zou mogelijk tegelijk met GTA: San Andreas gelanceerd kunnen worden en zal zo'n 30 procent kleiner zijn dan de huidige PS2 en standaard een netwerkadapter bevatten. De verwachting is dat het apparaat op 26 oktober te koop is voor een prijs van 149 Amerikaanse Dollar.

Met het uitbrengen van de nieuwe PStwo in combinatie met de nieuwe GTA kan Sony proberen te voorkomen dat de Xbox zijn marktaandeel in de Verenigde staten met de komst van Halo 2 uitbreidt.

Sony heeft het apparaat nog niet bevestigd maar de naam PStwo is al wel vastgelegd. De komst van het nieuwe apparaat zou ook verklaren waarom de Amerikaanse winkels nog maar erg weinig voorraad van het oude PS2 model hebben.

Over een Europese release is nog niets bekend.

'CDA laat allochtone vrouw in de steek'

Icoon politiek binnenland nieuwsHet CDA stemde afgelopen dinsdag tegen een motie over het toekennen van verblijfvergunningen aan allochtone vrouwen die door hun man in het buitenland zijn achtergelaten. "We zijn bang dat het misbruik in de hand zou werken", aldus CDA-kamerlid Mirjam Sterk. "Net als de VVD in het verleden willen we heel zorgvuldig zijn in het verstrekken van verblijfsvergunningen". Verder vond Sterk, die onlangs nog een persbericht verspreidde over mannen die hun vrouw in het buitenland dropten, dat de motie "vreemd samengesteld" was.

VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali ziet de afwijzing als wederom een voorbeeld van een motie bedoeld om islamitische vrouwen te helpen waar het CDA tegen is. Zo wees het CDA eind april ook een voorstel van Hirsi Ali en PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen om huiselijk geweld strenger aan te pakken af, en stemde het eind maart, in tegenstelling tot de meeste andere partijen, tegen een motie voor periodieke controle op onder andere genitale verminking.

Hirsi Ali geeft toe dat ook de VVD er in het verleden anders over dacht. "Ik heb me de blaren op de tong gepraat om de fractie om te krijgen. Maar het valt me op dat het CDA de rechten van deze vrouwen in het debat wel belangrijk vindt, maar toch niet meestemt".

Mariabeeld staat nog na exploderen kerk

Een grote explosie heeft de St. Mary's Church in Colchester, Connecticut met de grond gelijk gemaakt. De explosie vond vrijdag vlak na een bijeenkomst plaats. Er zijn geen gewonden gevallen. Een Mariabeeld is onbeschadigd gebleven door de explosie, zo meldt The Washington Times.

Na onderzoek bleek de explosie in de katholieke kerk vermoedelijk veroorzaakt te zijn door een propaanlek, aldus Newsnet 5 gisteren. Op de plek waar de explosie plaatsvond staat alleen het beeld van de heilige maagd Maria nog ongedeerd. De pastoor Kiril Manolev zegt dat als de explosie enkele minuten eerder plaats had gevonden, er veel gewonden gevallen hadden kunnen zijn omdat er toen mensen in de kerk waren.



Van Nistelrooy voorbij Rensenbrink

Door zijn twee doelpunten woensdag, in de Champions-League wedstrijd van Manchester United tegen Olympique Lyon, is Ruud van Nistelrooy de Nederlander met de meeste EC-doelpunten geworden.

Hij passeerde Rob Rensenbrink, die in 62 wedstrijden 37 doelpunten scoorde, van Nistelrooy staat nu op 39 doelpunten in 48 duels. Op de derde plaats staat Patrick Kluivert, die in 74 wedstrijden 36 maal het doel vond.

Europees topscorer allertijden blijft de Duitser Gerd Muller, die in 74 Europese wedstrijden 65 doelpunten maakte.

Ex-scholier wil lerares huwen na seksaffaire

GenoegNu en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen man die met zijn voormalige lerares twee kinderen heeft gekregen, nadat zij hem als 12-jarige verkracht had, wil nu na haar vrijlating met haar trouwen.

De 42-jarige Mary Kay Letourneau zat 7,5 jaar in de gevangenis vanwege het verkrachten van de minderjarige Vili Fualaau, die ten tijde van het delict twaalf jaar oud was. De twee waren verliefd en hadden een relatie. De nu 21-jarige Vili Fualaau zei in een televisieshow: "We hebben nog steeds dezelfde gevoelens voor elkaar." Een jury hief vorige maand nog op verzoek van Fualaau een contactverbod op tussen de twee. Zelf beweert Fualaau haar "elke dag te zien" sinds haar vrijlating.

De dochters van zes en zeven jaar, die het stel samen kreeg, zijn ondergebracht bij de moeder van Fualaau. Hijzelf probeert binnenkort de voogdij terug te krijgen over de kinderen. Eerst wil hij financiële zekerheid en dan pas wil hij de voogdijzaak regelen. Fualaau heeft zijn school niet afgemaakt en woont nu bij een vriend. Hij heeft op dit moment geen vaste baan en moet het hebben van tijdelijke werkzaamheden.

De in 1996 34-jarige Letourneau was getrouwd en moeder van vier kinderen, maar voelde zich ongelukkig en begon een sexuele relatie met de toen 12-jarige Fualaau. Ten tijde van haar arrestatie in 1997, was zij al zwanger van Fualaau. Haar werd een gevangenisstraf van zes maanden opgelegd, wegens verkrachting van een minderjarige en kreeg een contactverbod.

Een maand na haar vrijlating werd ze betrapt toen ze samen met Fualaau in haar auto aan het vrijen was. Na haar arrestatie werd ze zwaarder betraft met een langere gevangenisstraf. Hun tweede dochter kwam in de gevangenis ter wereld.

LetourneauFualaau
Links Mary Kay Letourneau, rechts Vili Fualaau

Netelenbos: Kamer goed geïnformeerd

Oud-minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat spreekt beschuldigingen tegen dat ze informatie over de aanleg van de Betuwelijn en de HSL achterhield voor de Tweede Kamer. Dat zei ze vanochtend voor de onderzoekscommissie-Duivesteijn. Deze commissie onderzoekt de gang van zaken rondom de aanleg van grote projecten als de Betuwelijn en de HSL zuid. Het verhoor is op dit moment nog gaande.

Netelenbos vertelde dat ze bij haar aantreden in 1998 te horen kreeg dat de projecten duurder uit zouden gaan vallen. Daarbij was de organisatie binnen haar departement niet op orde. Toch vond ze het niet nodig om de Kamer daarover te informeren. Volgens haar hadden die feiten toch geen invloed op de voortgang van de projecten.

Het verhoor van Tineke Netelenbos wordt als het hoogtepunt van de verhoren gezien. Ze kreeg de afgelopen dagen veel kritiek van andere mensen die gehoord werden.

Voor de commissie-Duivesteijn bestreed Netelenbos dat zij de Betuwelijn eind jaren negentig heeft doorgedrukt en topambtenaren passeerde. Ook ontkent de oud-PvdA-minister dat zij een bijeenkomst met deskundigen op het ministerie van Economische Zaken in die tijd heeft verboden.

Takak op huurbasis naar RKC

Jasar Takak speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk.

De jonge middenvelder komt niet aan spelen toe bij PSV en had ook al een aanbieding van De Graafschap op zak, die hem graag wouden inlijven. Maar gisteren liet Takak al weten geen interesse te hebben in een overgang naar Doetinchem.

Volgens de NOS moeten er nog kleine formaliteiten worden afgerond, en de kans is groot dat Takak aankomend weekend al in de thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal zijn debuut kan maken voor RKC Waalwijk.

Disco start met nudistenfeesten

Nudisten in Spanje kunnen zich voortaan ook naakt in het uitgaansleven storten. De Spaanse disco 'Allen Roc' gaat maandelijks speciale feesten voor nudisten starten. Volgens het bedrijf zijn de feesten een Europese primeur. "Mensen kunnen er iets drinken, dansen, naar muziek luisteren, babbelen met vrienden en nieuwe mensen leren kennen," zo zei discotheekeigenaar Erique Navarro aan een Spaanse krant.

Toch komt niet iedereen zomaar binnen. Gasten moeten een respectvolle indruk maken en bereid zijn om naakt te feesten. De Catalaanse Naturisten Vereniging staat achter het initiatief. Spanje heeft op het gebied van nudisten een naam hoog te houden. Eerder dit jaar werd er in het land al een speciale nudistencruise georganiseerd waar 450 mensen aan deelnamen.

Als de nudistenavonden in Allen Roc aanslaan, willen de organisatoren er een wekelijkse formule van maken. Of het personeel ook naakt zal zijn, is niet bekend.

Demo van Conflict: Vietnam ontvlucht de jungle

In de jungle van Vietnam heeft de demo van Conflict Vietnam zich genesteld in het world wide web, en is dus nu voor jullie plezier hier te vinden. Deze demo bevat de tweede missie uit het spel, dat al in de winkels ligt voor de PC, Xbox en PS2.



In deze third-person team shooter volg je de strijd om te overleven van de vier soldaten Ragman, Hoss, Junior en Cherry. Tijdens het Tet offensief in 1968 worden zij afgesneden van de rest van hun peloton en nu, ver achter de vijandelijke linies, proberen ze hun weg terug te banen naar vriendelijker gebied. Op je weg terug zul je ook gebruik maken van legermateriaal dat is blijven liggen, zoals boten, tanks en helicopters.

Weer politiewagens in brand

Op de binnenplaats van het politiebureau in Weesp zijn in de afgelopen nacht zeven politiewagens uitgebrand. De politie is een onderzoek gestart of er mogelijk brandstichting in het spel is.

De brand van politiewagens in Weesp volgt op branden bij de politiebureaus in Zeist, Vleuten, Nederberg den Horst, Deventer en Enschede.

Door de brand liep het politiebureau in Weesp ook lichte brand-, rook- en waterschade op. Ook een aantal omliggende woningen is tijdelijk ontruimd geweest.

Helft Duitse Siamese tweeling gestorven

Icoon Buitenlands nieuwsNa een scheidingsoperatie in de Amerikaanse stad Baltimore van een Duitse Siamese tweeling is één van de twee meisjes na de operatie overleden. Dat maakte een woordvoerder van het ziekenhuis bekend.

De operatie die de twee 1-jarige meisjes Lea en Tabea Block uit Duitsland van elkaar moest scheiden, vond plaats in Baltimore. De hoofden van de meisjes zaten aan elkaar vast. Afgelopen zaterdag is de operatie van start gegaan, maar vanwege medische complicaties werd deze tijdelijk onderbroken. Tabea overleefde de operatie niet, haar zusje Lea ligt in kritieke toestand nog in het ziekenhuis. Siamese tweelingen die door een operatie worden gescheiden hebben maar een overlevingskans van vijftig procent.

Opta berispt KPN op twee punten

KPN moet ook nummerweergave aanbieden op het vaste net aan klanten die overstappen naar een andere aanbieder zoals Tele 2 of Pretium Telecom. Dat heeft de telecom-toezichthouder Opta bepaald. KPN heeft een boete gekregen van 225.000 uro wegens overtreding van de non-discriminatieverplichting bij het aanbieden van een nummerinformatiedienst.

Er is nog een tweede berisping uitgedeeld vanwege het aanbod in de zakelijke markt. KPN biedt varianten van beltegoeden aan voor vaste telefonie aan: Bel-Zakelijk 5, 10, 25, 50, 100, 250, 500, 1000, 2500 en 5000. Hiervoor had de Opta in 2003 toestemming verleend. Het bedrijf startte echter op 1 juli 2004 een actie waarbij nieuwe BelZakelijk klanten gratis bellen werd aangeboden ter waarde van één maand beltegoed van een van de BelZakelijk varianten. Hiervoor was geen toestemming gevraagd. KPN reageerde niet op herhaaldelijk sommeren van de Opta om te stoppen met het aanbieden van deze actie.

Celstraf voor kopiëren Microsoft software

Een Duitse man is samen met zijn vader na een achttien maanden durende rechtszaak veroordeeld tot celstraf voor het illegaal kopiëren en verkopen van Microsoft-software.

De rechtbank in Stuttgart veroordeelde Dieter Rimmele tot een celstraf van drie jaar. Dit komt bovenop de tien maanden die hij al in de cel heeft gezeten. Zijn vader was volgens de rechtbank medeplichtig, en kreeg een celstraf van zestien maanden plus honderd uur dienstverlening.

Dieter Rimmele was volgens de rechtbank hoofdverantwoordelijke voor één van de grootste Europese piraterij-organisaties. De afgelopen jaren zou deze organisatie voor tenminste honderd miljoen euro aan illegale software hebben verspreid. De cd's werden gemaakt in een fabriek die normaal muziek-cd's fabriceerde.

In navolging van Rimmele, die in 1999 al eens werd gearresteerd en veroordeeld voor eenzelfde vergrijp, wachten nog twee andere leden van de bende op hun vonnis.

2 nieuwe PSX modellen voor Japan

Sony heeft twee nieuwe PSX modellen aangekondigd voor Japan, een 160 GB versie (PSX DESR-5500) die 70 000 yen ( 522 euro) gaat kosten, en een 250 GB versie (PSX DESR-7500) die 90 000 yen ( 671 euro) gaat kosten.

Deze twee nieuwe modellen zijn ondertussen alweer de derde generatie PSX-en. Ze focussen nu meer op TV recording en multimedia functies, en minder op de PS2 functies, zo is het onduidelijk of de nieuwe PSX online kan.

Een belangrijke feature in de nieuwe PSX is de toevoeging van een groep programma's genaamd "X-appli". X-appli bestaat uit een set van drie programma's:

1) Je kan opnemen via keywoorden (je geeft een woord op en de PSX neemt het programma op dat overeen komt met dat woord)
2) Je kan slideshows maken van foto's en daar special effects en muziek aan toevoegen
3) Je kan muziek gaan DJ-mixen

De nieuwe modellen moeten tegen Kerst in de winkels liggen in Japan.

Campagne tegen dvd-piraterij gestart

Onder de naam Filmdiefstal.nl is gisteren een grote consumentencampagne gestart tegen het kopiëren en illegaal verspreiden van dvd's. Het is een samenwerkingsverband van brancheorganisaties uit de filmindustrie, de bioscopen en de dvd retail- en verhuurketen. Het geheel is een initiatief van Stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland).

Onder de slogan 'Piraterij is een Misdrijf' wordt campagne gevoerd tegen handel in illegale dvd's en de illegale verspreiding van films op internet en elders.

Men zal zich rechtstreeks gaan richten tot de consument met de ''indringende boodschap'' dat het verspreiden van dvd's een misdrijf is. Het platform hoopt uiteindelijk een gedragsverandering bij de consument bewerkstelligen. Ook wordt getracht de overheid te stimuleren meer aandacht te besteden aan de bestrijding van de filmpiraterij.

Op de website van Filmdiefstal wordt onder meer gesteld dat de vrees bestaat dat in 2004 zo'n 25% van de filmdragers in Nederland illegaal zal zijn. Bovendien zouden niet alleen criminele organisaties geld verdienen aan de piraterij, maar ook terroristische organisaties. Dat laatste wordt overigens in twijfel getrokken door het weblog Geenstijl, dat zegt dat daar geen bewijzen voor zijn.

Terreurverdachten filmden ook Efteling

Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

Vier vermeende terroristen hebben beeldopnames gemaakt in de Efteling. Dat heeft het attractiepark uit Kaatsheuvel te horen gekregen van de gemeente. Eind juli werden de verdachten opgepakt toen ze in Den Haag vanuit een rijdende auto video-opnamen maakten.

De gemeente Loon op Zand kreeg de informatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het pretpark is een zogeheten 'soft target'. Dat zijn potentiële doelwitten waar veel mensen samenkomen en waar weinig beveiliging aanwezig is. Volgens een woordvoerder van de Efteling hoeven de veiligheidsmaatregelen niet aangescherpt te worden. Hiervoor zou geen aanleiding zijn.

Albert Heijn verlaagt opnieuw de prijzen

Albert HeijnAlbert Heijn gaat de prijzenslag in de supermarktwereld nog verder voortzetten. Komend weekend zet het bedrijf de aanval in op de concurrenten door nog eens duizend artikelen van het eigen AH-merk in prijs te verlagen. De prijzenoorlog, die in oktober vorig jaar van start ging, gaat hiermee een nieuwe fase in.

"Er gaan nu ernstige dingen gebeuren", zo zegt supermarktdeskundige Gerard Rutte. "Albert Heijn voelt aan dat concurrent Laurus (eigenaar van Edah, Super de Boer en Konmar) op wankelen staat." Dit bedrijf kwam in 2002 al in de problemen en stond op de rand van de afgrond. Na een kapitaalinjectie van de Franse branchegenoot 'Casino' overleefde het concern. Toch zit Laurus nog in allerlei reorganisaties, waardoor het tempo van Albert Heijn slecht te volgen is. "Toch zullen ze moeten volgen", zegt Rutte. "De hele branche moet volgen. De huidige consument is nu eenmaal heel kritisch op prijs. Daarom gaat Albert Heijn nu doordrukken."
_
De prijzenoorlog tot nu toe:

ronde 1: AH verlaagt de prijzen van ruim duizend producten. Anderen volgen.
ronde 2: AH verlaagt de prijzen van 300 artikelen, anderen volgen weer.
ronde 3: Super de Boer en Konmar verlagen de prijzen van 250 producten.
ronde 4: Edah zet de vierde ronde in, door vele artikelen te verlagen in prijs.
ronde 5: AH verlaagt de prijs van 300 producten.
ronde 6: Discounters slaan terug.
ronde 7: Albert Heijn komt met een goedkoop zuivelassortiment op de markt.
ronde 8: Diverse supermarkten verlagen de prijzen van vijfhonderd artikelen.

MrBookmaker strikt Pronk

De 30-jarige Nederlander Mathé Pronk heeft een mondeling akkoord met MrBookmaker.com voor volgend seizoen.

Pronk moest noodgedwongen op zoek naar een nieuwe ploeg want zijn huidig team, BankGiroLoterij, houdt het volgend jaar voor bekeken. In zijn nieuw onderkomen treft hij zijn landgenoten Bobbie Traksel en Stefan Van Dijk aan. Pronk hoopt er beter te kunnen presteren als dit jaar, waarin hij lange tijd afwezig was door een rugblessure.

Demo Rollercoaster Tycoon 3 vertraagd

Atari meldt ons dat de demo van Rollercoaster Tycoon 3, welke aanvankelijk op 13 en vervolgens op 20 september uit zou komen, wederom uitgesteld is. De demo is met nog een week vertraagd en zal nu de 27e uitkomen. De geplande releasedatum van de game blijft gelukkig onveranderd en staat op 5 november.

Op de officiële site vind je meer info, screenshots en filmpjes van en over deze blockbuster in wording.

Start Noord-Amerikaanse NHL uitgesteld

De Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie, de NHL, start niet op 13 oktober.

De eigenaren van de teams en de spelersvakbond hebben ruzie over de 'salary-cap', ofwel het salarisplafond. De teambazen willen het gemiddelde salaris verlagen van 1,8 miljoen dollar naar 1,3 miljoen dollar.

De laatste keer dat de ijshockeycompetitie werd uitgesteld, was in 1994. Ook toen was er een loonconflict. Toen begon de NHL pas na 103 dagen en werd de competitie ingekort tot 48 wedstrijden.

Toyota bevestigt Trulli

Jarno Trulli zal volgend jaar naast Ralf Schumacher voor Toyota rijden, zo heeft het team vandaag bekend gemaakt. Trulli heeft een tweejarig contract getekend.

De Italiaan zal vandaag nog zijn eerste kilometers in de Toyota rijden op het circuit van Silverstone.

Trulli, één van de vier coureurs die dit seizoen een overwinning wist te behalen, is eergisteren al door Renault aan de kant gezet.

Ricardo Zonta blijft testcoureur voor het Japanse team. Ook Ryan Briscoe blijft onder contract, maar zal niet regelmatig testen.

"Het is geen geheim dat we met Jarno Trulli enige tijd hebben onderhandeld over de mogelijkheid dat hij bij Panasonic Toyota Racing komt, maar in tegenstelling tot recente meldingen zijn de contractuele details pas deze week afgerond," aldus teambaas Tsutomu Tomita. De teambaas ziet Trulli als perfecte teammaat voor Ralf Schumacher en meldt dat beide coureurs binnen het team gelijk zijn. Ook gaat hij er vanuit dat Toyota een van de sterkste line-ups heeft voor het volgende seizoen.

Balkenende mag niet als kop van Jut

kop van JutDe plaatselijke afdeling van de FNV in het Brabantse Boxtel gaat komend weekend een protestdag houden tegen het kabintsbeleid. De vakbond heeft hiervoor de kermisattractie 'de kop van Jut' ingehuurd en was van plan om het hoofd van Balkenende als kop van Jut te gebruiken.

Loco-burgemeester W. van Erp (CDA) heeft dit echter verboden. ''Het slaan op een hoofd, zelfs als het alleen maar een foto is, roept agressie op. Bovendien worden daardoor fatsoensnormen overschreden'', aldus de loco-burgemeester die zich baseert op de algemene plaatselijke verordening.

- - -
De kop van Jut is een oude kermisattractie. Het is een verwijzing naar de Haagse crimineel Hendricus Jacobus Jut die leefde van 1851 tot 1878 en die men wegens een brute moord dood wenste. Hendrik Jut en zijn vrouw vermoordden in 1872 een rijke weduwe en haar dienstbode. Ze stalen vele rijkdommen en vluchtten naar Amerika en Zuid-Afrika. Na terugkeer in Nederland werden ze ontmaskerd. Hendrik Jut werd in 1876 veroordeeld tot levenslang, zijn vrouw kreeg twaalf jaar. (info van Volkscultuur.nl)

'Saudi-Arabië kent geen vrijheid van religie'

De Verenigde Staten hebben in ongewoon harde taal zeer zware kritiek geuit op bondgenoot Saudi-Arabië. Volgens de VS kent het Arabische land geen vrijheid van religie.

In een rapport van het ministerie van buitenlandse zaken staat dat vrijheid van godsdient in Saudi-Arabië gewoonweg niet bestaat. De Saudische religieuze politie pakt andersgelovige keihard aan. Daaronder vallen ook andere islamitische stromingen die niet door de staat zijn gesanctioneerd.

De door de Saudische overheid betaalde moslimpredikanten gaan zich volgens het rapport structureel te buiten aan fel anti-joodse en anti-christelijke retoriek. Het rapport concludeert dat de Saudische regering zich daarmee schuldig maakt aan het in stand houden van een voedingsbodem voor anti-Westers terrorisme.

Saudi-Arabië heeft van de VS de status van Country of Particular Concern (CPC) gekregen en komt zodoende voor op de lijst van landen waar sprake is van ernstige religieuze repressie. Andere CPC-landen zijn Iran, China, Noord-Korea en Sudan.

John de Mol start in 2005 tv-zender

Notorious en Stevige_Staartmans hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsMedia-ondernemer John de Mol is rond met MTV Networks over het delen van het tv-kanaal Nickelodeon. Hij gaat in de avonduren op dat kanaal een nieuwe tv-zender beginnen die zich gaat richten op sport en grote amusementsshows.

De Mol maakte bekend dat hij ook in de markt is voor de uitzendrechten van het voetbal. Het commerciële tv-station gaat op z'n vroegst van start in het najaar van 2005. Hoe de zender gaat heten is nog niet bekend.

Volgens de Telegraaf zal De Mol keihard de concurrentie aangaan met RTL4 en SBS6. Binnen een paar jaar wil hij de grootste commerciële omroep zijn. Zus Linda de Mol en Ivo Niehe zouden al akkoord zijn met de nieuwe tv-zender.

Hughes trainer Blackburn Rovers

Mark Hughes wordt de nieuwe trainer van de Blackburn Rovers.

De voormalige bondscoach van Wales is de opvolger van Graeme Sounese, die afgelopen week de nieuwe trainer van Newcastle United werd.

Hughes was als actief voetballer actief voor onder meer FC Barcelona, Manchester United en Blackburn Rovers. In de vijf jaar dat hij bondscoach van Wales was, heeft de voormalige aanvaller er nooit een geheim van gemaakt om bij een club uit de Premier League te werken.

'Euthanasie Nederland richting nazisme'

Volgens een hoogleraar van de Pauselijk Universiteit is de afstand tussen de Nederlandse en Nazistische euthanasiepraktijken praktisch verdwenen. Dit omdat een Nederlandse rechtbank in augustus oordeelde dat ook kinderen jonger dan 12 jaar onder strikte voorwaarden recht op euthanasie hebben. De vrouwelijke hoogleraar bio-ethica, prof. dr. Claudia Navarini, zegt dat het bij dit nieuwe besluit over kindereuthanasie om iets heel anders gaat dan tot nu toe steeds het geval was.

Navarini legt uit dat na de Tweede Wereldoorlog de nadruk is gelegd op euthanasie op verzoek. Dit was bedoeld om overeenkomsten met Nazi-euthanasie te vermijden. De Nazi's euthaniseerden immers mensen die zij als minderwaardig beschouwden, zoals lichamelijk en geestelijk gehandicapten.

De scheiding tussen Nazi-euthanasie en euthanasie zoals die in Nederland plaatsvindt is volgens Navarini nu volkomen vervaagd omdat in de gevallen van euthanasie bij pasgeborenen en kinderen er ''helemaal geen sprake kan zijn van toestemming van de patiënt''. Daardoor is volgens haar euthanasie verworden van een ''daad van genade'' tot een ''daad van intolerantie tegenover de lijdende''.

Euthanasie werd in 2002 in Nederland wettelijk geregeld. Inmiddels hebben verschillende Europese landen het Nederlandse voorbeeld gevolgd.

Johnny Ramone overleden

Johnny Ramone (John Cummings), gitarist en mede-oprichter van de legendarische punkband The Ramones uit New York, is in Los Angeles op 55-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. In juni werd al bekend gemaakt dat Cummings ernstig ziek was.

In 2001 overleed Ramones-zanger Joey Ramone (Jeff Hyman) al aan lymfklierkanker. Bassist Dee Dee Ramone (Douglas Colvin) kwam een jaar later te overlijden na een overdosis drugs.

The Ramones werden in 1974 opgericht. De band debuteerde in 1976 met een gelijknamige LP, die in twee dagen was opgenomen en slechts $6.400 had gekost. De groep was zeer invloedrijk, maar de grote doorbraak bleef uit. Hun grootste singlehit hadden ze in ons land met 'Rock 'N' Roll High School', daarmee haalden ze in 1980 de top 10.

The Ramones in betere tijden
The Ramones

Luie varkens

Het klinkt hard, maar dit is in mijn ogen de enige juiste benaming voor alle ouders die hun kroost met de auto naar school brengen. Nou vooruit, degene die zijn auto fatsoenlijk bij school parkeert, in een parkeervak bijvoorbeeld, en de overige vijftig meter loopt, is alleen maar lui en ouders wier stulpje werkelijk héél ver weg staat, zal ik ook ongemoeid laten.
Maar de ouders die op een steenworp afstand wonen en hun kroost desondanks met de auto naar school brengen, die noem ik luie varkens, allemaal.

Mogelijk geen biertje meer in straten Rusland

ReadMe submitte via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht:

Al zien veel Russen een biertje als een veredelde frisdrank, toch moet het niet meer op straat mogen worden gedronken. Dat is tenminste de mening van een aantal leden van het Russische lagerhuis. Ze hebben hierover deze week een wetsvoorstel ingediend.

Sterke dranken als cognac en wodka mogen al sinds lange tijd niet meer op de Russische straten worden gedronken. Twee leden van de pro-Kremlinpartij Verenigd Rusland vinden dat er ook zo'n verbod voor bier moet komen, dit om de veiligheid in Rusland te bevorderen. Bierbrouwers zien het wetsvoorstel echter als een gunst van de parlementariërs aan de wodkaproducenten in Rusland.

De meeste Russen zien bier drinken op straat als de normaalste zaak ter wereld; zo drinken ze het 's ochtends onderweg naar hun werk, en 's avonds als ze weer onderweg zijn naar huis. Veel Russen beschouwen bier niet als een echte alcoholische drank. Als het verbod wordt ingevoerd, is het alleen nog maar toegestaan om bier thuis en in cafés te drinken.

Er lijkt momenteel een waar antibier-offensief gaande te zijn in Rusland. Zo werd eerder deze maand al verboden om bierreclames uit te zenden tussen 7.00 en 22.00 uur. Ook mogen er vanaf volgend jaar geen mensen of dieren meer voorkomen in de bierreclames.

In oktober zal de wet in de Doema, het Russische lagerhuis, worden behandeld.

Annan noemt oorlog Irak illegaal

DrWolffenstein had ons via de nieuws-submit te melden:

De invasie in Irak van het Amerikaanse leger in maart vorig jaar was "illegaal". Dit meent de hoogste baas van de Verenigde Naties, secretaris-generaal Kofi Annan.

"Ik ben één van degenen die geloven dat er een tweede resolutie had moeten zijn van de VN-Veiligheidsraad, die het groene licht had moeten geven voor de Amerikaanse invasie, die leidde tot de val van Saddam Hussein", zo zei Annan in een radioprogramma van de Britse omroep BBC.

"In onze zienswijze was dit niet in overeenstemming met het handvest van de VN, gezien vanuit dat handvest was het illegaal", aldus de secretaris-generaal.

Eerste Nintendo DS commercial in Japan

De reclamecampagne voor de DS begint steeds meer vorm te krijgen, er is nu een een reclamefilmpje uitgebracht.
Het filmpje is nog niet bijster interessant; beelden van spellen zijn nog niet te zien, wel een Japans meisje dat zich bukt om de DS eens goed te bekijken. Hierna brabbelt ze wat in het Japans, en dan verschijnt het woord "touch" in beeld, verder gebeurt er vrij weinig.

Het filmpje is hier op te halen.

Nintendo DS Developer Hardware getoond

Op Planet Gamecube is een foto verschenen van het stukje hardware dat developers van Nintendo hebben gekregen om Nintendo DS software te ontwikkelen:

Op de foto kun je een aantal dingen zien:

* In de developer-wereld heet de Nintendo DS nog steeds Nitro.
* De letters IS staan voor Intelligent Systems, de Nintendo studio waar GBA en NDS emulators worden gemaakt. Tevens waren zij verantwoordelijk voor onder andere Fire Emblem en Advance Wars.
* Bovenop het apparaat zitten twee gleuven, eentje voor GBA cartridges, een voor Nintendo DS cards.
* Op de sticker staat "Confidential".
* Er wordt voor developen nog steeds gebruik gemaakt van het oude uiterlijk van de Nintendo DS.

Turkse regering ontslaat hoofd spoorwegen

Het hoofd van de nationale spoorwegen in Turkije, Süleyman Karaman, is ontslagen door de Turkse regering. Dit heeft minister van verkeer Binali Yildirim bekendgemaakt. Het is de consequentie van het plaatsvinden van meerdere treinongelukken in Turkije de afgelopen maanden, waarbij in totaal ruim zestig mensen om het leven kwamen. Ook Karamans plaatsvervanger Ali Kemal Ergülec is buiten functie gesteld.

Het gaat vooral om de ongelukken in de provincies Sakarya en Aydin op 22 en 25 juli van dit jaar. Bij deze ongelukken lieten respectievelijk 37 en vijftien mensen het leven. Het openbaar ministerie verwijt Karaman en Ergülec mismanagement van het Turkse spoornet, dat aardig verouderd was. Er wacht hen mogelijk een strafzaak, wegens nalatigheid of dood door schuld. Er zijn nog geen opvolgers voor de twee benoemd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.