Ex-scholier wil lerares huwen na seksaffaire

GenoegNu en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen man die met zijn voormalige lerares twee kinderen heeft gekregen, nadat zij hem als 12-jarige verkracht had, wil nu na haar vrijlating met haar trouwen.

De 42-jarige Mary Kay Letourneau zat 7,5 jaar in de gevangenis vanwege het verkrachten van de minderjarige Vili Fualaau, die ten tijde van het delict twaalf jaar oud was. De twee waren verliefd en hadden een relatie. De nu 21-jarige Vili Fualaau zei in een televisieshow: "We hebben nog steeds dezelfde gevoelens voor elkaar." Een jury hief vorige maand nog op verzoek van Fualaau een contactverbod op tussen de twee. Zelf beweert Fualaau haar "elke dag te zien" sinds haar vrijlating.

De dochters van zes en zeven jaar, die het stel samen kreeg, zijn ondergebracht bij de moeder van Fualaau. Hijzelf probeert binnenkort de voogdij terug te krijgen over de kinderen. Eerst wil hij financiŰle zekerheid en dan pas wil hij de voogdijzaak regelen. Fualaau heeft zijn school niet afgemaakt en woont nu bij een vriend. Hij heeft op dit moment geen vaste baan en moet het hebben van tijdelijke werkzaamheden.

De in 1996 34-jarige Letourneau was getrouwd en moeder van vier kinderen, maar voelde zich ongelukkig en begon een sexuele relatie met de toen 12-jarige Fualaau. Ten tijde van haar arrestatie in 1997, was zij al zwanger van Fualaau. Haar werd een gevangenisstraf van zes maanden opgelegd, wegens verkrachting van een minderjarige en kreeg een contactverbod.

Een maand na haar vrijlating werd ze betrapt toen ze samen met Fualaau in haar auto aan het vrijen was. Na haar arrestatie werd ze zwaarder betraft met een langere gevangenisstraf. Hun tweede dochter kwam in de gevangenis ter wereld.

LetourneauFualaau
Links Mary Kay Letourneau, rechts Vili Fualaau