AS Roma dinsdag aan de beurt

De UEFA is vandaag in Sofia bijeen om na te kaarten over het incident bij de wedstrijd AS Roma-Dinamo Kiev van gister. Het duel werd halverwege gestaakt nadat scheidsrechter Anders Frisk door een geworpen aansteker tot bloedens toe verwond was. Dinsdag volgt de uitspraak.

Frisk had tot op het bewuste moment een vrijwel vlekkeloze wedstrijd gefloten. De ploeg uit Kiev had na een klein halfuur de leiding genomen door een onomstreden doelpunt van Goran Gavrancic. In de slotminuut van de eerste helft moest de Zweed Roma-verdediger Philippe Mexès van het veld sturen nadat deze een grove charge op aanvaller Maris Verpakovskis beging. Toen Frisk het veld wilde verlaten kwam hem dat op een regen van munten, aanstekers en wat al niet meer te staan. Frisk werd geraakt en liet zich op de grond zakken. Gesteund door een assistent-scheidsrechter kwam hij in de catacomben. De wedstrijd werd niet meer hervat.

AS Roma vreest de gevolgen van het incident. De club had in 2002 al eerder problemen met de orde in Stadio Olimpico. Toen raakten spelers en supporters slaags tijdens het duel AS Roma-Galatasaray (1-1). Roma werd toen veroordeeld tot een hoge boete van uiteindelijk 342000 euro. Vrijwel zeker lijkt dat de club nu enkele duels niet in het eigen stadion zal mogen spelen. Of het daar bij blijft is afwachten.

Dinsdag doet de tuchtcommissie van de UEFA uitspraak.