Verkrachting pony schokt gezin

had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In het Zeeuws Biggekerke heeft een onbekende man een shetlandpony verkracht. Bij het dagelijkse bezoekje 's morgens vroeg aan de pony Henny werd het voorval ontdekt. De eigenaresse Heleen Wijkhuis is geschokt: "Zo iemand heeft geen idee wat dat aanricht in je gezin."

Zoals gewoon ging Wijkhuijs rond half negen ’s ochtends bij de paarden kijken. "Ik had net mijn dochter naar school gebracht. Henny stond met een touw aan haar halster vastgebonden. Eerst dacht ik nog dat er kinderen stiekem op haar hadden gereden, maar toen ik haar staart opzij deed, zag ik het meteen."

Vervolgens belde ze gelijk de politie. "Die kwamen onmiddellijk, ik had dat niet verwacht. Ze hebben monsters genomen van de spermaresten en ze hebben het touw meegenomen." De agenten verklaarden tegenover Wijkhuijs dat seks met dieren niet strafbaar is.

"Maar dat wil niet zeggen dat we niets kunnen doen", aldus politiewoordvoerder Alwin Don. "We zijn benieuwd of mensen iets hebben gezien. Als dat zo is, kunnen we de dader pakken op schennis der eerbaarheid, omdat het in het openbaar was. Verder mocht hij daar helemaal niet komen."

Seks met dieren is nu nog niet opgenomen in het strafrecht. De Tweede Kamer vindt dat daar verandering in moet komen. Minister Veerman pleitte daar al eerder voor. Ook in de Kamer is een grote meerderheid voor het verbieden van bestialiteit. De fracties in de Tweede Kamer van CDA, PvdA, LPF, SP en GroenLinks hebben eerder al aangegeven voorstander te zijn van een wettelijk verbod van bestialiteit.

De discussie kwam eerder al in een sneltreinvaart vanwege de grote commotie rondom de paardenverkachter in Utrecht. Daar ging een 65-jarige Marokkaanse man vrijuit, omdat hij volgens de wet niets strafbaars had gedaan. De man kon ook niet worden vervolgd voor seksuele handelingen in de openbaarheid, zijn avonturen vonden 'netjes' plaats in gesloten stal. Eenzelfde verloop vond plaats bij een man uit Heiloo, die eveneens een paard aanrandde.