Wilders wil aanpak radicale moskeeŽn

TopGunTom en GenoegNu hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws De onlangs uit de VVD-fractie gestapte Geert Wilders heeft tezamen met LPF-collega Joost Eerdmans een initiatief-wetsvoorstel ingediend, waarmee radicale moskeeŽn beter aangepakt kunnen worden, zodra ze in de fout gaan. Wilders wil voorkomen dat moskeeŽn kerkgenootschappen worden, zodat ze niet verboden kunnen worden.

Momenteel hebben de meeste moskeeŽn de rechtsvorm van een stichting, waardoor ze verboden kunnen worden. Voor kerkgenootschappen geldt een uitzonderlijke rechtspositie, waardoor een verbod erop niet mogelijk is. "Dit maakt deze rechtsvorm aantrekkelijk voor op religie gefundeerde extremistische groeperingen." Het voorstel van Wilders en Eerdmans is bedoeld voor de situatie waarin de overheid tot sluiting zou willen overgaan.

De samenwerking tussen Wilders en Eerdmans is volgens eigen zeggen niet het startschot voor een nadere verband in de toekomst, in de vorm van een toenadering tot de LPF. Wel zegt Wilders "zeer veel respect" te hebben voor Eerdmans. "Dat is een collega met wie ik kan lezen en schrijven."