Kort database onderhoud vannacht

Vanavond, kort na middernacht, zal er in de database van de Frontpage een kleine wijziging worden aangebracht. Dit heeft echter als gevolg dat de Frontpage tijdens deze werkzaamheden gesloten moet worden, omdat het werk anders niet correct kan verlopen.

Daarnaast bestaat de verwachting dat de andere onderdelen door de druk op onze databaseserver kort na het starten van het onderhoud ook buiten gebruik zullen moeten worden gesteld.

Het onderhoud duurt naar verwachting een uurtje of 2, 3, maar je kunt tussen 1 en 2 ook alvast even proberen of we al klaar zijn. Je weet immers maar nooit.

Het onderhoud omvat het wijzigen van een databaseveld. Dit veld, wat essentieel is voor het loginsysteem dat over heel FOK! draait, moet een stuk vergroot worden, om het stijgende aantal bezoekers en users aan te kunnen. Omdat de tabel waarin dit veld zich bevindt tijdens de handeling geblokkeerd wordt voor gebruik van buitenaf, kan het zijn dat er in de database een wachtrij ontstaat. Is dat het geval, dan zal heel FOK!, zoals hierboven vermeld, even plat gaan.

Tijdens deze periode is deze weblog wel beschikbaar, en indien nodig zal daar ook informatie over de werkzaamheden verschijnen.

Toevoeging
Nee, ook dit heeft niets met de snelheid te maken. FOK! wordt hier niet sneller van, het gaat puur om een technisch-praktische uitbreiding.

Update 0:26
En we zijn klaar. Zie hier voor een verslag.