Mogelijk geen biertje meer in straten Rusland

ReadMe submitte via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht:

Al zien veel Russen een biertje als een veredelde frisdrank, toch moet het niet meer op straat mogen worden gedronken. Dat is tenminste de mening van een aantal leden van het Russische lagerhuis. Ze hebben hierover deze week een wetsvoorstel ingediend.

Sterke dranken als cognac en wodka mogen al sinds lange tijd niet meer op de Russische straten worden gedronken. Twee leden van de pro-Kremlinpartij Verenigd Rusland vinden dat er ook zo'n verbod voor bier moet komen, dit om de veiligheid in Rusland te bevorderen. Bierbrouwers zien het wetsvoorstel echter als een gunst van de parlementariërs aan de wodkaproducenten in Rusland.

De meeste Russen zien bier drinken op straat als de normaalste zaak ter wereld; zo drinken ze het 's ochtends onderweg naar hun werk, en 's avonds als ze weer onderweg zijn naar huis. Veel Russen beschouwen bier niet als een echte alcoholische drank. Als het verbod wordt ingevoerd, is het alleen nog maar toegestaan om bier thuis en in cafés te drinken.

Er lijkt momenteel een waar antibier-offensief gaande te zijn in Rusland. Zo werd eerder deze maand al verboden om bierreclames uit te zenden tussen 7.00 en 22.00 uur. Ook mogen er vanaf volgend jaar geen mensen of dieren meer voorkomen in de bierreclames.

In oktober zal de wet in de Doema, het Russische lagerhuis, worden behandeld.