FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 17 september 2004

Bedrijf maakt bellen met huisdier mogelijk

Icoon opmerkelijk nieuwsHet Canadese bedrijf Pet’s Mobility heeft een nieuwigheidje ontwikkeld voor eigenaren van huisdieren: de PetsCell. Het gaat om een soort mobieltje dat baasjes in de gelegenheid stelt ook vanaf hun werk of school met hun dier thuis te babbelen.

Het 'telefoontje' dat zit vastgeklemd aan de halsband van het huisdier, wordt automatisch opgenomen. Het baasje dat contact zoekt kan zijn gesprek dan ook direct beginnen. Het dier kan vervolgens, mocht het daar behoefte aan hebben, ook iets van zich laten horen. De PetsCell is volgens het bedrijf verder ook erg handig wanneer een dier is zoekgeraakt. Met slechts één druk op de knop staat de vinder in contact met de eigenaar.

Pet’s Mobility zegt met het toestelletje te voldoen aan een toenemende vraag van de consument: de huisdiereigenaar. Over de behoefte van het huisdier zelf wordt met geen woord gerept.

--
Klik hier voor een presentatie van het apparaat (linksonderaan).

Paralympics zijn geopend

Voor 60000 toeschouwers voltrok zich vanavond de openingsceremonie van de Paralympics. Tijdens de Spelen zullen 3800 gehandicapte sporters uit 136 landen in het strijdperk treden.

In een ceremonie, die wederom groots was, werd gedurende drie uur door 3000 dansers en theatermakers een show uitgevoerd ter begeleiding van de entree en opening. Vicky Leandros en Marios Frangoulis zongen het Griekse levenslied. Tenslotte brachten zeven Griekse atleten de vlam binnen, waarna het olympische vuur werd ontstoken.

Nederland heeft deze keer een groep van 92 atleten afgevaardigd. Onder hen ook weer vele zwemmers, die tijdens de vorige Spelen erg succesvol waren. Dressuurruiter Joop Stokkel uit Aalsmeerderbrug droeg voor Nederland de vlag het stadion binnen.

Bedreiger van Hirsi Ali opgepakt

AllesIsZinloos had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen woensdag heeft de nationale recherche een 22-jarige verdachte aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van het VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. De man plaatste volgens het Openbaar Ministerie (OM) onlangs doelbewust een bedreiging op een groups.msn-internetsite die inmiddels niet meer bereikbaar is.

De verdachte werd opgepakt doordat in samenwerking met justitie in Amerika het e-mailadres van de 22-jarige man te achterhalen viel. Dit leidde tot invallen op drie adressen in Den Haag. Bij de doorzoekingen zijn back-ups gemaakt van de harde schijven en de geautomatiseerde bestanden van 12 aangetroffen computers.

De bedreigingen, waarbij onder meer het geheime adres van Hirsi Ali werd vermeld, volgden op de uitzending van de film 'Submission', die Hirsi Ali samen met filmmaker Theo Van Gogh maakte. Bij de leden van het MSN-forum waarop de bedreigingen werden geuit (Muwahhidin De Ware Moslims), bestaat volgens het landelijk parket interesse in informatie over de gewapende strijd van extremistische moslims tegen het westen.

De rechter-commissaris heeft de man vandaag voor minstens 10 dagen in bewaring gesteld.

Nude patch voor The Sims 2 gespot

The Sims 2 is nog maar een paar dagen op de markt, en nu al is er een nude-patch gespot die de blurry gedeeltes op strategische plekken bij het badderen, douchen en het toiletbezoek verwijdert.

Je kunt de file (10kb) hier downloaden.
Pak het zipbestand uit in de TSBin directory in de map waar je The Sims 2 hebt geïnstalleerd, maak voor de zekerheid een backup van Sims2.exe, voer het bestand sims2nude.exe uit en klik op patch.

Na het opstarten van de game zouden de blurs weg moeten zijn.

Groepsknuffel!!

Morgen zal in Nieuwerkerk a/d IJssel (ZH) de grootste groepsomhelzing ooit plaats gaan vinden. De actie is een initiatief van stichting Human Force en zij hopen hiermee een plekje in het Guinness book of records te veroveren. De opbrengst van het evenement komt deels ten goede aan stichting Human Force zelf, die hiermee een project zal financieren om werkgelegenheid te creëren in Marokko. Het project, onder de naam “Kaasproject Goujda in Marokko” leert Marokkanen kaas te maken. Twintig procent van de opbrengst zal naar Warchild gaan, een stichting die zich inzet voor kinderen uit oorlogsgebieden.

Vanaf 18.00 zal onder de muzikale begeleiding van het Yorin FM drive-in team iedereen langzaam maar zeker zijn of haar positie innemen. Om 20.00 zullen naar verwachting 5000 mensen zich verzameld hebben op en rond het raadhuisplein in Nieuwerkerk a/d IJssel om daar de groepsomhelzing in te zetten. Hierbij is het de bedoeling dat de deelnemers in kringen gaan staan met de armen om elkaars middel en elkaar 10 seconden stevig vasthouden. Nadat de omhelzing officieel geslaagd is zullen Kim-Lian van der Mey en Hind optredens verzorgen. De presentatie zal de gehele dag in handen zijn van Hans van Vliet, bekend van Radio Rijnmond.

FOK! is aanwezig op dit evenement en zal er alles aan doen om het te laten slagen. Als je in de buurt woont en het initiatief ook steunt, kom dan vanaf 13.00 naar het Nieuwerkerk a/d IJssel om je in te schrijven. Er zullen pendelbussen rijden tussen de parkeerplaats en het raadhuisplein. Je kan natuurlijk ook met het OV komen. De inschrijfkosten bedragen 10 euro die, zoals gezegd, naar stichting Human Force en Warchild zullen gaan. Buiten FOK! zullen zeer waarschijnlijk RTL4, SBS6, ANP, NOS Jeugdjournaal en Radio Rijnmond aanwezig zijn om verslag te doen.
Voor meer informatie en een routeinformatie kan je kijken op http://www.groepsomhelzing.nl/

KLM-vliegtuig overvallen in Johannesburg

Zwaar bewapende overvallers hebben in Johannesburg (Zuid-Afrika) geprobeerd om een vliegtuig van de KLM te overvallen. Het ging de overvallers om de kostbare lading die het vliegtuig vervoerde. Door ingrijpen van de politie mislukte de overval. De overvallers wisten echter te ontkomen.

Toen de overvallers de kostbare lading wilden onderscheppen, kwam het tot een vuurgevecht met de politie die het waardetransport begeleidde. Daarbij raakten drie agenten gewond, van wie twee ernstig. Op het moment van het vuurgevecht was er niemand aan boord van het vliegtuig.

KLM wil niets zeggen over de omvang en aard van de buit. Volgens geruchten zou het gaan om goud en diamanten. Woordvoerder Hugo Baas: "Het zijn niet onze eigen spullen, we zijn slechts de vervoerder. Het is daarom niet gepast om er concreter over te zijn. Maar het is duidelijk dat deze overvallers het niet hadden gemunt op een doorsnee koffer".

Het gebied rondom het vliegtuig is enige uren hermetisch afgegrendeld geweest voor politie-onderzoek. Daarna hebben technici de Boeing 747-400 Combi aan een grondige inspectie onderwerpen. Deze inspectie wees uit dat het vliegtuig niet was beschadigd, waarna het toestel kon terugvliegen naar Amsterdam. De vlucht liep vier uur vertraging op.

KLM-vertegenwoordigers ter plaatse hebben hun bezorgdheid uitgesproken over het gebrek aan veiligheid op de luchthaven. Het incident is voor KLM aanleiding om de procedure wat waardezendingen naar Johannesburg betreft te heroverwegen.

Nintendo DS presentatie op 7 oktober in Japan

Op 7 oktober zal Nintendo een presentatie geven in Japan over de Nintendo DS, waarbij ook waarschijnlijk de prijs en exacte release-datum bekend zullen worden gemaakt.

Satoru Iwata, de president van Nintendo, zal op die dag de Nintendo DS zelf en een aantal games presenteren. Ook Shigeru Miyamoto van Nintendo zal aanwezig zijn om extra uitleg te geven over de nieuwe games en om de vragen van de pers te beantwoorden. De verwachte release datum zal eind 2004 zijn voor Japan en Amerika. In Europa zal je tot begin 2005 moeten wachten.


Molenaar voor drie duels geschorst

Robert Molenaar (35) van RBC Roosendaal is door de tuchtcommissie van de KNVB na hoger beroep alsnog voor drie wedstrijden geschorst.

Molenaar krijgt de schorsing naar aanleiding van een elleboogstoot die hij uitdeelde aan Danny Buijs van FC Groningen, in het onderlinge duel op 29 augustus. Het incident was aan de scheidsrechter van dienst Fred Sterk ontgaan. De elleboogstoot was 's avonds de 'actie van de week' in het programma Studio Voetbal van de NOS en ook de aanklager bleek de beelden serieus bestudeerd te hebben.

Alhoewel club en speler een schikkingsvoorstel afwezen, is de verdediger nu alsnog geschorst. Molenaar mist hierdoor de competitiewedstrijden tegen RKC Waalwijk (18 sep) en Feyenoord (25 sep) en het Amstel Cup-duel tegen NEC (22 sep).

Zalm: "spreekkoren dan staken"

Vice-Premier Gerrit Zalm heeft namens het kabinet gezegd dat voetbalduels moeten worden stilgelegd en zonodig gestaakt indien er kwetsende spreekkoren worden gebezigd.

Het kabinet wil derhalve dat dergelijke spreekkoren verdwijnen. Vandaag maakten minister Remkes van Binnenlandse Zaken en staatssecretaris Ross (Sport) hierover afspraken met de KNVB en de burgemeesters.

De Koninklijke Nederlandse VoetbalBond liet gister zelf al weten dat de maatregelen worden aangescherpt. Zo is de bedoeling dat speakers er alleen nog vóór het duel bij het publiek op zullen aandringen ontoelaatbare spreekkoren achterwege te laten. Zijn de teams weg, dan moeten de lokale autoriteiten over voortzetting van het duel beslissen.

Man komt met been tussen metro en perron

Een 56-jarige Amsterdammer is vrijdagmiddag bij een ongeval met de metro zwaargewond geraakt. Nadat de man bij de halte Zuid/WTC uit de metro was gestapt, bleef hij door nog onbekende oorzaak met zijn jas aan de metro haken.

De metro die vervolgens vertrok, sleurde de man enkele meters mee. Hierbij kwam zijn been klem te zitten tussen de onderkant van het metrorijtuig en de perronrand. De politie tast in het duister over de oorzaak van het ongeval en is hiernaar een onderzoek gestart.

Bejaarde rijdt met scootmobiel autoweg op

Een 79-jarige inwoner van Hoogeveen is vrijdagmiddag door de politie aangehouden toen hij poogde met zijn scootmobiel de autoweg N48 op te rijden. Nadat hij door de politie van de weg was gehaald, protesteerde hij hevig toen hij met zijn karretje, dat een snelheid van 45 km/u haalt, per politiebusje naar huis werd vervoerd.

Volgens de man was hem door geen enkel bord verboden de weg op te gaan. Niet zo verwonderlijk ook want de man ging niet via de gewone oprit de autoweg op maar via een zandpaadje.

Spanjaard doet aangifte wegens geen seks

Een Spanjaard uit Sevilla was zo depressief na vijf dagen achterelkaar geen seks dat hij aangifte heeft gedaan tegen zijn echtgenote. Volgens de man viel de seksweigering van zijn vrouw onder "huiselijke mishandeling".

Het openbaar ministerie kon zich hier niet helemaal in vinden en heeft de zaak dan ook geseponeerd. Volgens de officier van justitie waren er geen strafbare feiten te ontdekken die reden konden zijn voor vervolging. Hij vond het ook niet nodig de vrouw te horen voordat hij tot zijn besluit kwam.

Priester-Idols op Britse televisie

De Britse tv-zender Channel 4 is van plan om een nieuwe reality-show op de buis te brengen. De bedoeling van het programma is de beste Anglicaanse priester van het Verenigd Koninkrijk te vinden. Hij krijgt de opdracht om de kerkbanken van het dorpje Lundwood weer te vullen. Slechts negen mensen komen daar op zondag naar de dienst.

Door middel van een casting wordt de beste priester gevonden. Daarna wordt hij twaalf maanden lang met de camera gevolgd, terwijl hij probeert de inwoners van Lundwood weer naar de kerk te krijgen.

De bisschop van Wakefield was meteen enthousiast over het idee. "Dit is de laatste kans, anders moeten we de kerk sluiten." De 'Church of England' is het alleen niet eens met de titel van de show, 'Priest Idol'. Het lijkt teveel op de naam van het welbekende 'Pop Idol'. Channel 4 heeft echter beloofd een serieus en onderhoudend programma te maken.

Extreem-rechts protest tegen komst Sharon

Icoon Binnenlands nieuwsIn de binnenstad van Den Haag wordt op zondag 9 oktober een demonstratie gehouden tegen het bezoek van de Israëlische premier Sharon aan Nederland. De demonstratie wordt georganiseerd door de Extreem-rechtse Duitse organisatie Buendnis Rechts.

Naast het demonstreren tegen de komst van Sharon wordt er ook geprotesteerd tegen het beleid van de Israëlische premier. Er zijn voorlopig nog geen tegendemonstraties gepland, dit is nog mogelijk tot vier dagen voordat de demonstratie begint. De politie zegt al goed voorbereid te zijn op de demonstratie, die om 14.00 uur begint en zo'n drie uur zal duren.

Doden bij explosie pijpleiding in Nigeria

Icoon Buitenlands nieuws Bij een explosie bij een pijpleiding in de Nigeriaanse stad Lagos zijn donderdag doden gevallen. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er precies om het leven kwamen, maar schattingen lopen op tot 75. De explosie had plaats op een plaats langs de pijpleiding waar illegaal brandstof werd afgetapt door burgers.

Over het aantal slachtoffers heerst nog onduidelijkheid. Ooggetuigen zeiden tenminste twaalf doden gezien te hebben en volgens de kranten ligt het dodental tussen de vijftien en vijftig. De politie spreekt echter van minstens 75 doden.

In Nigeria is het illegaal aftappen van brandstof of olie uit een pijpleiding iets wat regelmatig voorkomt. De pijpleiding wordt hierbij dan soms zelfs stukgeslagen om bij de brandstof te kunnen komen, waarna de lokale bevolking zo veel mogelijk probeert op te vangen. Dat kost de oliebedrijven die in Nigeria actief zijn niet alleen veel geld, maar zorgt ook voor levensgevaarlijke situaties. Explosies waarbij honderden mensen omkomen zijn dan ook niet ongewoon.

Lonsdale onderwerp bij B&W

De uiterst discutabele reputatie die het kledingmerk Lonsdale tegenwoordig heeft, en waarover FOK! al langere tijd regelmatig bericht, is vanavond onderwerp in het VARA-gespreksprogramma B&W.

De discussie in het programma, onder leiding van Hanneke Groenteman, zal gaan over de populariteit van Lonsdale in extreemrechtse kringen en het verbod op het dragen dat sommige scholen hebben ingevoerd. Aanwezig zijn naast diverse Lonsdale-dragers ook schooldirecteur Tjitte Wierdsma van het Dockinga College in Dokkum - de school die onlangs Lonsdale verbood - en Radio 538-jock Rick van Velthuysen die een stel extreem-rechtse Lonsdale-dragers van een drive-inn show liet verwijderen.


Door extreem-rechtse jeugd omarmd

Uitzending B&W: Nederland 3 om 19:35 uur.

Geil van afwassen

Tijdens mijn wekelijkse afwas (die ik deze keer maar liefst een maand heb weten uit te stellen), heb ik vandaag een ontdekking gedaan die ik met iedereen wil delen. Niet alleen omdat ik me afvraag of het anderen net zo als vergaat als ik, ook wil ik mensen helpen. Mensen van wie hun sexleven een absoluut dieptepunt heeft bereikt omdat "hij niet meer steigert".

Het is namelijk zo dat ik geil wordt van afwassen...

Laat ik meteen misverstanden uit de wereld helpen; het is niet zo dat ik geil wordt van iemand anders die ik in de weer zie met een afwasborstel; neen, ik wordt geil van het afwassen zelf. Ook heeft dit niks te maken met één of andere smerige fetish; het is een puur lichamelijke reactie.

Na uitvoerig onderzoek bleek dat het alles te maken heeft met de hoogte van mijn aanrecht, dat ook een stuk uitsteekt. Wat er precies gebeurt weet ik niet, want ik ben geen dokter, maar zodra ik begin met afwassen, beweeg ik mijn rechterarm ritmisch heen en weer, terwijl ik mijn borden en glazen schoonmaak. Deze beweging is dusdanig heftig, dat mijn bovenlichaam enigzins heen en weer gaat en dus het ritme van mijn rechterarm overneemt. Onbedoeld sta ik dus tegen mijn aanrecht aan te rijden zodra de eerste kopjes in het sop plonzen.

Dus, voordat je de MedVac gaat bestellen, stel ik voor dat je eerst even de afwas gaat doen. En als je mijn voorbeeld een beetje volgt, sta je binnen de korste keren met een tent in je broek te schrobben, succes! You can get erected too!

Spelshow: 'Are you sure you are gay?'

Icoon Media nieuwsHet Amsterdamse reclamebureau ‘John Doe’ heeft een nieuwe realityprogramma bedacht een aangeboden aan MTV. In dit nieuwe programma zullen tien beeldschone dames een homoseksuele jongen proberen te verleiden in een luxe villa aan de Spaanse kust. Het programma is een persiflage op de vele realityprogramma’s die de laatste tijd worden uitgezonden, zoals De Bachelor, Big Brother en Temptation Island.

Volgens de bedenker Diederiekje Bok is het doel van het programma niet dat de homofiel de herenliefde afzweert. De show is vooral bestemd voor het mannelijke hetero-publiek wat kwijlend voor de buis zit terwijl de homofiel, waarschijnlijk, niet reageert op de dames.

De homo-belangenorganisatie COC heeft totaal geen bezwaar tegen het programma. Pas op het moment dat het programma de indruk wekt dat mooie dames homoseksuelen kunnen genezen van hun ‘afwijking’ wordt het kwalijk, aldus de woordvoerder van de COC. Het programma is zelfs positief; jonge homo’s moeten in tegenstelling tot hetro’s op een gegeven moment ‘uit de kast komen’. Daardoor denken ze erg na over hun seksualiteit. Nu kunnen hetero’s zien hoe homoseksuelen daarmee omgaan, aldus de COC.

Are You sure You are Gay is aangeboden aan MTV. Of het programma ook daadwerkelijk wordt uigezonden is nog niet bekend. MTV laat dit afhangen vaan het aantal aanmeldingen dat binnenkomt. Tot nu toe hebben genoeg vrouwen zich al aangemeld, maar nog geen één twijfelende homo.

Are You Sure You Are Gay?

Aanmelden? Check de site van het programma!

'Iran wil Khatami als opvolger van Annan'

Icoon Buitenlands nieuws Iran wil president Mohammed Khatami naar voren schuiven als kandidaat voor de post van secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Dat heeft Hassan Ghafourifard, een vooraanstaande Iraanse politicus, vrijdag volgens het staatspersbureau IRNA gezegd.

Momenteel bekleedt Kofi Annan de hoogste post binnen de VN, maar zijn termijn loopt in 2006 af. Volgens de regels van de VN kan hij zich geen derde keer verkiesbaar stellen en dus is er een opvolger nodig.

Ghafourifard zei binnenkort met Khatami te willen overleggen over zijn kandidatuur. Hij denkt dat de hervormingsgezinde en gematigde Khatami een geschikte kandidaat is om 'de dialoog tussen de beschavingen' te leiden. Khatami zou op die manier voor ontspanning van de wereldpolitiek kunnen zorgen.

President Mohammed Khatami
President Mohammed Khatami

Balkenende nog een week in ziekenhuis

GoingStrong had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Premier Balkenende zal nog minstens een week in het ziekenhuis moeten blijven vanwege de ontsteking aan zijn rechtervoet. Vice-premier Zalm meldde dit vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad. Volgens Zalm moet de wond nu intensief verzorgd worden. Balkenende moet bovendien nog geruime tijd antibiotica innemen.

Uit een operatie aan de geïnfecteerde voet van de premier leek vrijdag wel te blijken dat het weefsel rondom de infectie niet aangetast is.

Weblog betaalt boetes 'onnodig' seinen

Weblog GeenStijl wil de boetes betalen die zes automobilisten afgelopen dinsdag in het Noordhollandse Heerhugowaard kregen wegens onnodig seinen met hun koplampen. De zes wilden op die manier andere autorijders waarschuwen voor een verkeerscontrole met een lasergun die de politie op de Beukenlaan, de Marconistraat, de Van Veenweg en de Jan Glijnisweg uitvoerde.

De politie lette speciaal op automobilisten die tegenliggers middels lichtseinen waarschuwden voor de controle. Voor het seinen kregen ze een bon van 65 euro.

GeenStijl noemt de bekeuringen een schandaal en biedt de automobilisten schadeloosstelling aan. Wanneer de bekeurde autobezitters de originele acceptgiro naar GeenStijl mailen betaalt het weblog de bekeuring. Naast de zes boetes voor onnodig seinen bekeurde de politie slechts vier autorijders wegens te hard rijden. Die boetes betaalt het weblog overigens niet.

Eberharter stopt met skiën

De Oostenrijker Stephan Eberharter stopt per direct met skiën. Dit maakte de 35-jarige olympische kampioen op de reuzenslalom vrijdag bekend op een persconferentie.

Eberharter, tevens winnaar van een zilveren en bronzen medaille op Super G en de afdaling bij de Olympische Spelen van Salt Lake City, overweegde al langere tijd om te stoppen.

Ondanks zijn lange erelijst stond de Oostenrijker vaak in de schaduw van zijn landgenoot Hermann Maier. Toen die door een motorongeluk tijdelijk uitgeschakeld was, won Eberharter de wereldbeker algemeen twee seizoenen op rij.

Blessure Joost Terol valt mee

Het succes van FC Utrecht gister tegen Djurgårdens IF (4-0) kende ook zijn keerzijde, keeper Joost Terol viel geblesseerd uit. Zijn blessure blijkt mee te vallen.

Onderzoek wijst uit dat Terol een bovenbeenspier heeft verrekt. Dat zal hem nog twee tot vier weken langs de kant houden, er werd voor ernstiger gevreesd.

De keeper speelde de laatste tijd voortreffelijk en is onbetwist basiskeeper. Gister verving Rene Ponk hem dan ook gretig.

Een volgende termijn naar WO3?

MrReaL stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

President Bush is boos! Een prachtig plan had hij uitgestippeld, toen bleek dat hij de binnenlandse problemen in zijn land niet op kon lossen. Om maar een paar voorbeelden te noemen; het gigantische verschil tussen arm en rijk, de hoge criminaliteit, de verslavingsproblemen en de neergang van de economie. Hij had een fantastisch plan bedacht om hier de aandacht van af te leiden. Vijanden zoeken in het buitenland, met een propaganda-offensief ervoor zorgen dat het hele volk achter hem zou staan, en samen laten zien hoe ver verheven de VS boven de rest van de wereld is.

Koné speelt mee tegen AZ

Arouna Koné mag van de medische staf van Roda JC zondag weer in actie komen. AZ is dan tegenstander in het Parkstad Limburg stadion.

Koné heeft geen beperking meer om te trainen of spelen, de aard van diens medisch probleem is echter nog altijd niet vrijgegeven. De club uit Kerkrade kon deze week nog niet melden wat hem mankeert. Uit aanvullend onderzoek kwam geen eenduidig resultaat naar voren. Koné zelf wilde voorts geen medische details naar buiten hebben, waardoor een stilzwijgen volgde. Word vervolgd.

'Begrotingstekort VS gevaar voor wereldeconomie'

IcoonDe directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Rodrigo Rato, meldde vandaag op de Spaanse radio dat het begrotingstekort van de Verenigde Staten een grote bedreiging vormt voor de wereldeconomie. Het begrotingstekort van de VS is nog nooit zo hoog geweest als nu.

Volgens de begrotingscommissie van het Amerikaanse Congres zal het tekort op de lopende begroting 422 miljard dollar bedragen, wat neerkomt op 3,6 procent van het bruto binnenlands product. Rato vreest dat door een aanhoudend tekort de rentetarieven wereldwijd zullen stijgen, wat de economische groei kan belemmeren. Verscheidene analisten en economen delen deze angst.

De Verenigde Staten lenen momenteel grote bedragen om het gat te dichten. Rato benadrukt wel dat het tekort van de VS niet de enige bedreiging voor de wereldeconomie is. "Het gebrek aan economische groei in Europa is eveneens een gevaar", aldus de directeur van het IMF.

Mysterie van de bruine beer opgelost

Het mysterie van de bruine beer die in het Lauwersmeergebied zou rondlopen is opgelost. Het blijkt niet om een beer, maar om een New Foundlander te gaan. De grote hond is eigendom van een man die met zijn boot in de havens van Lauwersoog ligt.

Omdat het dier erg lange nagels heeft, zorgden zijn sporen voor opschudding. Bovendien hadden twee toeristen de hond gezien en meenden zij dat het om een beer ging. Staatsbosbeheer heeft vandaag een gesprek met de eigenaar van de hond.

Met dank aan Rolandtt die het bericht vertaalde en submitte.

Jaguar team gaat stoppen

Het team van Jaguar zal na dit seizoen stoppen, dit heeft het moederbedrijf Ford Motors Company bekend gemaakt.

Jaguar zou niet langer concurrerend op de baan kunnen worden gezet. Derhalve heeft het team geen toekomst meer. Jaguar, nu vertegenwoordigd door Mark Webber en Christian Klien, zal worden verkocht. Eerder was gesuggereerd dat het team enkel van naam zou veranderen en Ford zou gaan heten.

Jaguar, dat vanaf 2000 bestaat, nam tot op heden aan 82 GP's deel. Het slaagde er daarbij niet in een zege of pole-position te veroveren. Eddie Irvine veroverde in 2000 als eerste Jaguar-rijder punten in de GP van Monaco. Hij werd daar vierde.

Hatem Trabelsi weer beschikbaar

Ajax organiseert vanmiddag een persconferentie waarin het melden van de terugkeer van het verloren schaap Hatem Trabelsi centraal staat. Speler en club zitten weer op één lijn.

De Tunesiër riep al maanden dat hij nooit meer voor Ajax zou spelen, maar ziet in dat het vrijwel noodzaak is om toch weer te gaan spelen. Ook trainer Ronald Koeman zag de verdediger liever gaan. Nu club en speler nog eens ernstig met elkaar gesproken hebben, is alle zeer voorbij. Trabelsi gaat weer aan de slag.

Minder prijzengeld schaatsen

De Internationale Schaats Unie (ISU) bezuinigt dit schaatsseizoen flink op het prijzengeld tijdens kampioenschappen. De schaatsers zullen 30 tot 50 procent minder prijzengeld krijgen.

Bij het wereldkampioenschap allround wordt 128.000 dollar aan prijzengeld uitgekeerd. Vorig seizoen was dat nog 182.600 dollar. De prijs die de wereldkampioen krijgt is met 7.500 dollar verminderd naar 20.000 dollar.

Op het Europees kampioenschap is het prijzengeld nog drastischer verminderd. Er wordt slechts $33.000 in 2005, tegen $66.600 in 2004, aan prijzengelden uitgereikt. Een titel bij het WK afstanden is ook ruim $3000 gedevalueerd naar $3.500.

In totaal zorgen de mindere porijzengelden over alle kampioenschappen die onder de ISU vallen (kunstrijden, ijsdansen, hardrijden en shorttrack) een bezuiniging op van iets meer dan een miljoen dollar.

Release datum The Matrix Online bekend

SEGA en Warner Bros. Interactive Entertainment hebben gisteren een officiële releasedatum gegeven voor The Matrix Online. Helaas is deze datum iets later dan verwacht werd, hij zal pas in januari uitkomen in plaats van november. Deze MMORPG voor de PC komt iets later zodat hij dan tegelijk in Amerika & Europa uit kan komen volgens SEGA & WIBI.

Mensen die het spel van te voren al besteld hebben zullen toegang krijgen tot een gesloten bèta begin november, drie dagen eerder toegang tot het online gedeelte dan de rest van de wereld en een geavanceerde "Hyper Jump" in het spel zelf.

Check http://thematrixonline.warnerbros.com/ voor meer informatie over het spel zelf.

Davidson in de wachtkamer

Anthony Davidson heeft dit jaar als testrijder bij BAR indruk gemaakt. Toch wordt de kans steeds kleiner dat hij voor volgend jaar een stoeltje bemachtigd.

Nu Sauber voor Villeuneuve heeft gekozen is er voor Davidson weer een plek van de markt verdwenen. Zijn beste kansen zijn nu Jaguar en BAR. Echter bij die twee teams zal er komende tijd nog onzekerheid blijven. BAR wacht de uitspraken af over het contract van Button en bij Jaguar wordt gewacht op de beslissingen van Ford over de toekomst van het team. Davidson zal dus moeten wachten.

Davidson blijft echter positief, ook al ging er net een kans verloren: "Ik ben niet teleurgesteld. Sauber was mijn derde keus en het voelde wat kil aan in sommige gesprekken. Nu zal ik moeten wachten." Over Villeneuve zei Davidson: "Jacques is veel budget gewend. Maar als Peter (Sauber, red.) een vechter wil dan krijgt hij die."

Nostalgie op verjaardag van Codemasters

Codemasters wordt morgen eindelijk volwassen, ze vieren dan hun 18e verjaardag als publisher en developer. Om dit te vieren kun je nu alvast gratis en voor niks hun allereerste game downloaden: BMX Simulator. Het enige wat je wel even moet doen is registreren op hun site, maar dat is maar een kleine moeite voor deze klassieker.

Deze game uit 1986 werd ontwikkeld voor de Commodore 64, en is nu te spelen op jouw pc. Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar deze game heeft op nummer 1 gestaan van de verkooplijsten, daarom denken wij dat het toch nog eens de moeite waard is om deze game een keertje gespeeld te hebben. Daarnaast zijn de controls ook nog eens heel gemakkelijk: [CRTL] = naar links draaien, [SHIFT] = naar rechts draaien, S = gas, en Z = remmen.



De game is hier te vinden.

Basajev eist verantwoordelijkheid Beslan op

Icoon Buitenlands nieuwsDe Tsjetsjeense rebellenleider Sjamil Basajev eiste vrijdag in een brief op een aan de rebellen gelieerde website de verantwoordelijkheid op voor de gijzelingsactie in de school in Beslan. In de brief verklaart hij eveneens verantwoordelijk te zijn voor de bomaanslagen op twee passagiersvliegtuigen die op 24 augustus neerstortten in het zuiden van Rusland. De brief is ondertekend met de naam Abdallah Shamil, Basajev's 'nom de guerre'.

Basajev laat in zijn brief weten dat de gijzeling in Beslan is uitgevoerd door de groep 'Riyadus-Salichin' onder leiding van kolonel Orstchojev. Verder verklaart hij de Russische autoriteiten verantwoordelijk voor de bloedige afloop van het gijzelingsdrama, omdat zij de school lieten bestormen. "In de stad Beslan heeft zich een vreselijke tragedie afgespeeld. De Kremlin-vampier vernietigde en verwondde duizend kinderen en volwassenen, door de school te laten bestormen in het belang van de keizerlijke ambities (van Poetin, red.) en het behoud van zijn eigen troon", schrijft Basajev.

Basajev, die tevens verantwoordelijk wordt gehouden voor de gijzeling in het Moskouse musicaltheater van twee jaar geleden, wordt gezien als de meest invloedrijke Tsjetsjeense rebellenleider. Ook de gijzelingsactie in een ziekenhuis in het Zuid-Russische Boedjonnovsk, waarbij duizend mensen betrokken waren, wordt aan hem toegeschreven, evenals vele andere spectaculaire aanslagen en gijzelingsacties in de Kaukusus.

Meerderheid Nederlanders tegen bezuinigingsplannen

Substitute had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen meerderheid van de Nederlandse bevolking is tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. 60% van de Nederlanders zegt moeite te hebben met de voorgenomen plannen. Dit blijkt uit een peiling onder 750 mensen gedaan door Maurice de Hond in opdracht van het NOS-Radio 1 journaal.

Nederlanders blijken vooral moeite te hebben met de voorgenomen verhoging van de pensioenleeftijd, het langer werken tegen hetzelfde salaris en het afschaffen van de VUT en het prepensioen. Dit zijn punten waar ook de vakbonden fel tegen zijn. Driekwart van de vakbondsleden is niet blij met de kabinetsplannen, zelfs bij aanhangers van de drie regeringspartijen is er enige weerstand. Zo maken 47 procent van de VVD-kiezers zich ernstige zorgen over de plannen, bij het CDA ligt dit op procent. Wel vindt 51 procent van de ondervraagden dat de bezuinigingsmaatregelen nodig zijn. Zoals verwacht is dit percentage bij het CDA en de VVD het hoogst: 70 procent. Bij de linkse partijen is dit 25 procent.

Opvallend is dat veel minder mensen moeite hebben met het afschaffen van de pc-privéregeling. Zo'n 20 procent is tegen deze afschaffing. Ook tegen het halveren van het spaarloon is weinig weerstand, 24 procent is tegen deze maatregel. 6% ziet het niet zitten om flexibeler te gaan werken.

Nederlanders zijn vaak bereid om te gaan staken. Zo geeft 39 procent aan bereid te zijn om te staken, 10 procent zegt zelfs zeker te zijn om op 2 oktober te gaan staken. Op deze datum staat een grote vakbondsdemonstratie tegen de bezuinigingsplannen op het Museumplein in Amsterdam op de agenda. Op basis van de resultaten van het onderzoek schat Maurice de Hond dat er meer dan 100.000 mensen op 2 oktober zullen demonstreren.

'Arme' klant niet welkom bij ABN Amro

Cheiron had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Financieel nieuwsDat banken een voorkeur hebben voor de meer vermogende klanten mag duidelijk zijn. ABN Amro geeft in deze een duidelijk signaal af: wie minder dan 5000 euro aan gezinsinkomen heeft of wie minder dan 50.000 euro heeft gespaard, moet voor standaard diensten van de bank extra gaan betalen.

Zo wordt van deze klanten 7,80 euro per jaar gevraagd voor de tweewekelijkse afschriften en 29 cent per verzendenvelop. Klanten die boven deze grens zitten, zijn de bank niets verschuldigd. Blijkbaar is hun bij de bank bewaarde geld kostendekkend. Volgens de Consumentenbond is de ABN Amro de enige bank die een dergelijke regeling hanteert.

Allochtone buurtsupers erg populair

De allochtone minisupermarkten trekken in hoog tempo autochtone klanten. Dat meldt het Productschap Tuinbouw. Uit onderzoek blijkt dat de allochtone supermarkteigenaar vooral scoort met zijn lage prijzen, respect voor de klant, goede bereikbaarheid en verse producten.

Het zijn vooral de Turkse en Marokkaanse minisupermarkten die de laatste tijd overal in het land opduiken en naast allochtone, ook veel autochtone klanten trekken. De mini's danken die populariteit vooral aan de goedkope en superverse groente, fruit en exotische producten, in combinatie met riante openingstijden en enorme klantvriendelijkheid.

Wat autochtone Nederlandse klanten wel stoort, is het grote aantal artikelen zonder prijskaartje in de mini's. ''Maar de doorgewinterde vaste klant weet: hier vind je geen aanbiedingen, maar wordt alles tegen lage prijzen verkocht'', aldus de onderzoekers.

Volgens het Productschap Tuinbouw danken de allochtone ondernemers hun succes mede aan het feit dat ze het assortiment snel aanpassen aan de vraag. De winkels zijn dan ook niet langer alleen gevestigd in wijken met veel allochtone bewoners, want ook Nederlandse omwonenden behoren inmiddels tot de vaste klantenkring van menig allochtone buurtsuper.

Golden Joystick nominaties bekend

Organisator Future Publishing heeft vandaag de nominaties voor de Golden Joystick Awards 2004 bekend gemaakt. De Golden Joystick Awards zijn de oudste awards in de game-industrie.

De complete lijst met nominaties vind je hieronder:

PC Game of the Year

Doom 3 (Activision)
Far Cry (Ubi Soft)
Half-Life 2 (Vivendi)
Unreal Tournament 2004 (Atari)
Wahammer 40,000: Dawn of War (THQ)
X2: The Threat (Deep Silver)

Handheld Game Of The Year

Mario & Luigi Superstar Saga (Nintendo)
Max Payne (Rockstar)
Metroid Zero Mission (Nintendo)
Sonic Advance 3 (Sega)
Splinter Cell: Pandora Tomorrow (Ubi Soft)
Tony Hawks Underground (Activision)

Online Game Of The Year

Battlefield Vietnam (EA)
Burnout 3: Takedown (EA)
Counter-Strike: Condition Zero (Vivendi)
Full Spectrum Warrior (THQ)
Joint Operations:Typhoon Rising (Novalogic)
Project Gotham Racing 2 (Microsoft)

Gamecube Game Of The Year

Animal Crossing (Nintendo)
Final Fantasy Crystal Chronicles (Nintendo)
Mario Kart: Double Dash (Nintendo)
Metal Gear Solid: The Twin Snakes (Konami)
Splinter Cell: Pandora Tomorrow (Ubi Soft)
WWE Day of Reckoning (THQ)

Xbox Game Of The Year

Fable (Microsoft)
Full Spectrum Warrior (THQ)
GTA Double Pack (Rockstar)
Ninja Gaiden (Microsoft)
Project Gotham Racing 2 (Microsoft)
Splinter Cell: Pandora Tomorrow (Ubi Soft)

PS2 Game Of The Year

Burnout 3: Takedown (EA)
Driv3r (Atari)
Onimusha 3 (Capcom)
Pro Evolution Soccer 4 (Konami)
Spiderman 2 (Activision)
WWE Smackdown: Here Comes The Pain (THQ)

Hardware of the Year

Creative labs Gigaworks (Creative)
GBA SP - NES Classic Edition (Nintendo)
GBA Wireless Adaptor (Nintendo)
Nokia QD (Nokia)

PUBLISHER

Activision
Electronic Arts
Microsoft
Nintendo
THQ UK Ltd
Ubi Soft

RETAILER GAME

Amazon
Gameplay
Gamestation
Play.com
Toys R Us

Most Wanted for Xmas

Gran Turismo 4 (Sony)
GTA: San Andreas (Rockstar)
Halo 2 (Microsoft)
Metroid Prime 2: Echoes (Nintendo)
Star Wars: Knights of the Old Republic 2 (Activision)
WWE Smackdown vs Raw (THQ)

Most Wanted for 2005

Hitman: Blood Money (Eidos)
Metal Gear Sold 3: Snake Eater (Konami)
Resident Evil 4 (Capcom)
The Legend of Zelda (Nintendo)
The Punisher (THQ)

Ultimate Game Of The Year

Doom 3 (Activision)
Fable (Microsoft)
Half-Life 2 (Vivendi)
Ninja Gaiden (Microsoft)
Pro Evolution Soccer 4 (Konami)
WWE Smackdown! Here comes the pain (THQ)

De uitreiking vindt plaats op 5 november.

WarioWare Inc: Mega Party Game$

Lexie: It’s-a me, Warlexio!
Fliepke:
Lexie: Nou ja, ik heb hier Wario Ware liggen, kom je mee reviewen?
Fliepke: Als er Brand bier koud ligt kom ik wel
Lexie: Dan nodig ik die andere twee flippo’s ook uit, een multiplayer game speel je met meer dan twee mensen, anders hadden ze het wel een twoplayer game genoemd, lijkt me.
Fliepke: Lexie, de wijsheid spat gewoon van je tekst af .
Lexie: I know . Lets-a go!
Fliepke:

En zo geschiedde het dat twee reviewers tegelijk de wondere wereld van WarioWare betraden. Lees snel verder om te zien wat ze ontdekten!

14-jarige Hagenees knuppelt 12-jarige bijna dood

Een 14-jarige jongen uit Den Haag heeft gistermiddag een 12-jarig plaatsgenootje bijna doodgeslagen met een honkbalknuppel. Het slachtoffertje is naar een ziekenhuis gebracht en ligt nog op de afdeling Intensive Care. Pas vanochtend was hij buiten levensgevaar.

De 14-jarige verdachte knuppelde zijn slachtoffer neer in de Hertzogstraat in de wijk Transvaal. Hij werd na onderzoek aangehouden in de woning van zijn moeder. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd. Nog niet duidelijk is wat de aanleiding voor de ernstige mishandeling was.

[Update] Nieuwe adventure Future Boy!

Future Boy! is een nieuwe adventure game met nostalgische trekjes. Het verhaal van het spel wordt verteld door een combinatie van tekst, animaties, illustraties en muziek. Het bedrijf dat het spel ontwikkelt, The General Coffee Company Film Productions, noemt het dan ook een interactief stripboek. De superheld Future Boy wordt door de supercrimineel Clayton Eno gevangen. Het is aan de speler, Future Boys flatgenoot, om de wereld te redden.

Future Boy! zal volgens de makers op bijna elk computer systeem te spelen zijn, zowel Windows, Macintosh, Linux/Unix, BeOS, DOS, Palm als Pocket PC ondersteunen het spel. Het spel kan bestuurd worden door het invoeren van commando's via het toetsenbord, door het klikken met de muis, met een kompas of door het selecteren van commando's uit een menu.

Screenshots van de Windowsversie:

Update: Via Usenet heeft Kent Tessman van The General Coffee Company bekend gemaakt dat er een demo van het spel beschikbaar is. Deze is te downloaden vanaf de Interactive Fiction Archive site.

Werknemers maken soep van hond v/d baas

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Zuid-Korea hangt drie werknemers van een bedrijf een schadeclaim van 70.000 dollar boven het hoofd, omdat ze de hond van hun baas hebben verwerkt in een soep.

Hondensoep ofwel Boshingtang-soep is daar een traditionele delicatesse waar menig Zuid-Koreaan van zal smullen. De drie mannen maakten de soep klaar en aten hem daar ter plekke op. Hoewel de soep hun goed smaakte, hielden ze een nare bijsmaak er aan over toen enige tijd later de baas terugkeerde van een korte afwezigheid en zijn kostbare hond miste. Hierop is hij naar de politie gestapt. De viervoeter was van het zeer dure ras Jindo en mede daarom moeten de drie mannen diep in de buidel tasten.

Jindo hond
Een Jindo

Miljoenen drugsgeld naar Antillen gesluisd

Uit onderzoek van de politie Rotterdam-Rijnmond blijkt dat er in 2002 en 2003 voor in totaal 170 miljoen euro "dubieus geld" is overgemaakt naar rekeningen op de Antillen en Aruba. De miljoenen zijn afkomstig van Antillianen uit de regio Rotterdam en volgens de politie afkomstig uit de drugshandel. De transacties werden gedaan door bij elkaar 145 mensen die elk 10 of meer dubieuze overmakingen deden. De meesten van hen genoten een uitkering.

Onderzocht werden transacties hoger dan 2.000 euro. Omdat kleinere bedragen niet zijn onderzocht, vermoedt de politie dat het jaarlijkse totaalbedrag rond de 100 miljoen euro zal liggen.

Justitie heeft tot nu toe zes grote onderzoeken afgerond. Enkele tientallen mensen zijn aangehouden en inmiddels door de rechter veroordeeld.

Rabobank bijna uitgekocht

Na het aantrekken van Pedro Horrillo, Gerben Löwik en Denis Mentsjov is de Rabobank klaar met het aantrekken van nieuwe renners. Er wordt nog alleen rondgekeken voor een klimmer.

Terwijl de grote wielerploegen flink uitpakken met nieuwe renners met het oog op de Pro Tour, blijft dat bij Rabobank beperkt. De ploeg laat eigen jeugd doorstromen en heeft zich in de breedte proberen te versterken. Terwijl volgend jaar de ploeg in alle grote wedstrijden zal moeten verschijnen, breiden ze niet veel uit.

Zeven renners vertrekken bij de ploeg. Lotz, Traksel, Bartko, De Weert, Leipheimer, Hunter en Dekkers vertrekken of mogen vertrekken. Hans Dekkers gaat waarschijnlijk terug naar de opleidingsploeg en ook Maarten den Bakker heeft daar een aanbod voor. Daartegenover staat de komst van Eltink, Sutherland, Vastaranta en Thomas Dekker uit de opleidingsploeg en dus Pedro Horrillo, Gerben Löwik en Denis Mentsjov als aankopen. Daarnaast kijkt de ploeg rond voor een klimmer die mee kan in de kleinere klimrondes als de Ronde van Zwitserland en de Dauphiné Liberé.

Valverde, waar de Rabobank-ploeg kort mee onderhandelde, zal in ieder geval niet meer komen. Hij is te duur voor de ploeg, zeker omdat zijn contract moet worden afgekocht. De contracten van jongelingen Posthuma en Mutsaars werden gisteren verlengd. Daardoor zou er weinig ruimte meer zijn geweest voor de De Kort en Giling om door te stromen. Zij lieten afgelopen week weten te vertrekken bij de opleidingsploeg naar respectievelijk Liberty Seguros en T-Mobile.

Britse politie zoekt scheikundige vandaal

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie van de Britse universiteitsstad Cambridge is op zoek naar een graffitispuiter die een straat ontsierd heeft. Niet met zomaar één of ander tagje, maar met een deel van de chemische samenstelling van DNA. Aan de betreffende weg ligt het laboratorium waar vijftig jaar geleden de dubbele helix onthuld werd.

De dader is vermoedelijk een scheikundestudent, maar hoewel de ene hoogleraar aangeeft dat het waarschijnlijk om een eerste- of tweedejaars gaat, zijn anderen van mening dat het een gevorderde student moet zijn. De universiteit heeft het spuitwerk veroordeeld, maar desondanks omschreef een professor de formule als een 'mooi staaltje werk'.

KNVB: Wedstrijd stilleggen bij spreekkoren

De KNVB heeft beslist dat met ingang van aankomend weekend een wedstrijd in het betaalde voetbal direct wordt stilgelegd, als supporters zich schuldig maken aan discriminerende of kwetsende spreekkoren.

Ook is de voetbalbond overeengekomen dat clubs, wiens supporters zich schuldig maken aan ontoelaatbare spreekkoren, worden bestraft met een 'gele kaart' (een officiele waarschuwing)

Mochten de supporters zich opnieuw misdragen, dan wil de voetbalbond de waarschuwing omzetten in het spelen van een of meerdere wedstrijden zonder publiek.

De maatregelen komen na afgelopen weekeinde toen aanhangers van ADO Den Haag kwetsende teksten riepen naar Ajax-spelers en dan vooral naar Rafael van der Vaart.

Pekerman nieuwe bondscoach Argentijnen

Jose Pekerman is de nieuwe bondscoach van het Argentijnse elftal. De 55-jarige Pekeman wordt hiermee de opvolger van Marcelo Bielsa, die afgelopen dinsdag onverwachts opstapte.

Pekerman is geen onbekende voor de Argentijnse voetbalbond. In zijn periode als bondscoach voor de jeugd, won hij drie maal de wereldtitel met het Argentijnse elftal onder de 20.

Zes jaar geleden werd hem al gevraagd om bondscoach te worden, maar toen vond hij zichzelf nog niet klaar voor het grote werk.

Valve stuurt release candidate HL2 naar Vivendi

Op het Half-Life 2 Fallout forum heeft Gabe Newell van Valve bekend gemaakt dat Valve de release candidate van Half-Life 2 naar de uitgever, Vivendi, heeft gestuurd.

Yes, the RC went to VU yesterday.

Wanneer Vivendi deze versie van het spel goedkeurt dan zal het niet lang meer duren voordat Half-Life 2 de gouden status bereikt. Mocht Vivendi echter nog niet tevreden zijn, dan mag Valve weer aan de slag. Maar ze gaan er vanuit dat Vivendi het goed zal keuren. Echter vorige keer was er ook het nieuws dat Half-Life 2 de gouden status had bereikt, maar toen bleek dat Gabe Newell's account was misbruikt. Nu wordt er wel bevestigd door een moderator van het Fallout forum dat het deze keer niet zo is, maar vorige keer is het ook fout gegaan. Zo lang het nog niet officieel wordt bevestigd is dit dus nog een (sterk) gerucht

Test mobiel bellen in vliegtuig succesvol

bolk had ons via de nieuws-submit het volgende -herschreven!- bericht toegestuurd:

Afgelopen dinsdag 14 september heeft Airbus bekend gemaakt een succesvolle test te hebben gedaan met mobiel bellen in het vliegtuig.

Samen met telecomspecialist Icarelink heeft Airbus de techniek en software ontwikkeld. De Airbus A320 met medewerkers aan boord gebruikten voor de test diverse types gsm's. Het lukte de medewerkers om diverse contacten te leggen, via spraak en SMS. Ook naar mobieltjes die zich op dat ogenblik in het toestel zelf bevonden. Met behulp van satellietverbinding vanuit het vliegtuig was het mogelijk om connecties te leggen met de telefoonnetwerken op de grond en daarmee verbinding met de buitenwereld.

Airbus hoopt de techniek in 2006 te kunnen aanbieden, waarmee een lang gekoesterde wens van veel passagiers in vervulling zal gaan: je mobieltje aan laten staan tijdens de vlucht.

Voetballer schorst zichzelf na overtreding

Boomlaars had ons via de nieuws-submit te melden:

Jahn Richard Nitter, spelend bij de Noorse derdeklasser Åmot zal het seizoen niet afmaken voor deze club. De reden: de 31-jarige verdediger heeft zichzelf geschorst.

Nitter kreeg zaterdag zelf tijdens de wedstrijd tegen Hadeland een trap in zijn rug en dat deed bij de speler de stoppen doorslaan. De verdediger velde daarop directe opponent Rune Larsen met een forse elleboogstoot. Daarbij raakte hij de speler zo hard dat er hechtingen aan te pas moesten komen om de wond te dichten.

Vreemd genoeg ontsnapte deze charge aan de aandacht van de scheidsrechter, maar bij de dader kwam evenwel later de wroeging: "Ik heb mezelf een schorsing tot het einde van het seizoen opgelegd", zo verklaarde Nitter tegenover de Noorse krant Drammens Tidende. "Ik neem absoluut afstand van mijn daden, omdat ik zo niet ben."

Het voetbalseizoen eindigt in Noorwegen overigens aan het einde van dit najaar.

Coalitie uit kritiek op onderwijsmaatregelen

Icoon politiek binnenland nieuwsAlhoewel de Miljoenennota officieel nog niet bekend is, grijpen coalitiepartijen de kans nu al aan om de uitgelekte versie alle hoeken van de kamer te laten zien. Onder andere de bezuinigingen op het hoger en universitair onderwijs moeten het ontgelden. D66, CDA en VVD eisen zelfs dat deze helemaal van de tafel wordt geveegd. Gezamenlijk zullen de partijen de komende weken alternatieven aandragen.

Boris Dittrich, fractieleider van D66 heeft er geen goed woord voor over. Een verhoging van het collegegeld van niet minder dan honderd euro, bovenop het nu al 1476 euro tellende bedrag wordt echt te hoog. Ook vind hij dat de rechten van studenten ouder dan dertig jaar niet mogen worden beperkt. De bovengenoemde maatregelen zouden het komende jaar ruim 120 miljoen euro moeten vrijmaken.

Ook de VVD heeft moeite met de maatregelen voor het onderwijs. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de liberalen minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) vragen de kosten voor studenten uit landen buiten de Europese Unie voor haar rekening te nemen.

Regeringspartij CDA heeft ook geen goed woord over voor de gepresenteerde plannen voor het onderwijs. Kamerlid Verburg is van mening dat studenten ouder dan dertig jaar moeten worden ontzien. Staatssecretaris Rutte wilde deze groepen extra aanslaan, waardoor hun collegegeld kan oplopen tot een verviervoudiging.

Het is op zijn zachts gezegd opmerkelijk te noemen dat de regeringspartijen nu al met wijzigingsvoorstellen aankomen, daar de officiële resultaten pas aanstaande dinsdag op Prinsjesdag gepresenteerd worden. Door het uitlekken van de resultaten, en de toelichting van de belangrijkste maatregelen de afgelopen weken, is de nota al bijna in zijn geheel bekend bij regering en publiek.

Bush bekritiseert Nederlands drugsbeleid

Icoon politiek buitenland nieuwsDe Verenigde Staten hebben zich opnieuw negatief geuit over het Nederlandse drugsbeleid, en de wijze waarop ons land de strijd tegen drugs zou voeren. In een gisteren uitgekomen rapport praat president Bush klare taal, en heeft hij het over ‘Nederlands falen om adequaat op te treden tegen de handel in synthetische drugs.’

De liberale wetgeving en de geringe motivatie en krachtdadigheid om strengere wetten te realiseren draagt het rapport onder andere aan als kritiek op het beleid. Door het Nederlands falen geeft men witwaspraktijken door drugsfabrikanten een kans, en wordt de handel in verboden middelen gestimuleerd. Ook zou ons land te veel obstakels opwerpen tegen wederzijdse juridische bijstand en uitleveringen van verdachten.

Leisure Suit Larry gold

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, het achtste deel in de Larry-serie, is gold. De releasedatum van 5 oktober in de Verenigde Staten zal dan ook gehaald worden. Het spel zal in Europa eind oktober verschijnen op de PC, PS2 en Xbox.

De ondeugende humor in de Larry-serie is berucht. In Magna Cum Laude is niet Larry Laffer, maar zijn neefje Larry Lovage op zoek naar een beetje liefde. In tegenstelling tot de eerdere delen wordt dit geen adventure, maar een verzameling mini-games. Ook heeft Al Lowe niet meegewerkt aan dit deel.


Screenshot van PC-versie


Screenshot van PS2-versie


Screenshot van Xbox-versie

Scans van Wanda and the Colossus

Hoewel er eigenlijk pas op de Tokyo Game Show (vanaf 24 septermber) meer informatie vrijgegeven zou worden over het spel Wanda To Kyozou (Wanda and the Colossus), heeft het Japanse games-tijdschrift Famitsu nu al een artikel van vier pagina's over deze opvolger van ICO.

Op de scans is duidelijk te zien dat de wereld van Wanda op de wereld van ICO lijkt. De wereld is wel veel groter (zo groot dat je een paard nodig hebt om je te verplaatsen). Ook heb je de besschikking over diverse wapens (een zwaard en een boog) en een schild.





Programma HCE (Week 38)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 38)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00ADO Den Haag Vitesse -
.
za18.30NEC PSV -
za19.30De Graafschap FC Groningen -
za19.30sc Heerenveen NAC Breda -
za20.00RKC Waalwijk RBC Roosendaal -
za20.00FC TwenteWillem II -
.
zo12.30FeyenoordFC Utrecht -
zo12.30Roda JCAZ -
zo14.30FC Den Bosch Ajax -

Bioware licenseert UE3

Bioware maakte vandaag bekend dat het een deal heeft gesloten met Epic Games voor een licentie op de Unreal Engine 3. Het blijkt dat de deal al een flinke tijd geleden is gesloten daar de bedrijven bekend maakten dat een Bioware team al druk bezig is aan een onbekende nieuwe game gebruik makend van deze next-gen engine welk zelfs de snelste en duurste kaarten van heden op zijn knieën krijgt.

In de bekendmaking sprak men niet over de platformen waarop de game met de UE3 engine uit zal komen, het enige dat co-CEO van Bioware Ray Muyzka te zeggen had was:

Een van onze development teams zal zich nu richten op het gebruik maken van de Unreal Engine 3 om binnen afzienbare tijd een geweldige game ervaring te creeëren.

Bioware zal echter niet stoppen met het ontwikkelen van haar eigen engines. Zowel Jade Empire als Dragon age, 2 grote titels die in ontwikkeling zijn bij Bioware, maken gebruik van zelfgemaakte engines.

Meer info over de Unreal Engine 3 kun je hier vinden.

Ninja gaiden update 2

Vorige week was er al bekend dat het tweede hurricane pack er aan zat te komen. Vandaag is de precieze inhoud van het pakket bekend gemaakt. Het gaat in dit geval om het derde en laatste Master Ninja Tournament. Maak in het tweede hurricane pack weer optimaal gebruik van de krachten van Ryu Hayabusa en ga een nieuwe uitdaging aan: The Fiends Realm. In dit nieuwe level bevinden zich meer vijanden en nog moeilijkere bazen om te verslaan.


Dit laatste deel van het toernooi zal op maandag 27 september beginnen! Helaas is dit toernooi alleen voor inwoners van de VS en Canada, maar wij Europeanen kunnen het tweede hurricane pack wel gewoon spelen. Alleen zonder kans op een mooie prijs...

Kort database onderhoud vannacht

Vanavond, kort na middernacht, zal er in de database van de Frontpage een kleine wijziging worden aangebracht. Dit heeft echter als gevolg dat de Frontpage tijdens deze werkzaamheden gesloten moet worden, omdat het werk anders niet correct kan verlopen.

Daarnaast bestaat de verwachting dat de andere onderdelen door de druk op onze databaseserver kort na het starten van het onderhoud ook buiten gebruik zullen moeten worden gesteld.

Het onderhoud duurt naar verwachting een uurtje of 2, 3, maar je kunt tussen 1 en 2 ook alvast even proberen of we al klaar zijn. Je weet immers maar nooit.

Het onderhoud omvat het wijzigen van een databaseveld. Dit veld, wat essentieel is voor het loginsysteem dat over heel FOK! draait, moet een stuk vergroot worden, om het stijgende aantal bezoekers en users aan te kunnen. Omdat de tabel waarin dit veld zich bevindt tijdens de handeling geblokkeerd wordt voor gebruik van buitenaf, kan het zijn dat er in de database een wachtrij ontstaat. Is dat het geval, dan zal heel FOK!, zoals hierboven vermeld, even plat gaan.

Tijdens deze periode is deze weblog wel beschikbaar, en indien nodig zal daar ook informatie over de werkzaamheden verschijnen.

Toevoeging
Nee, ook dit heeft niets met de snelheid te maken. FOK! wordt hier niet sneller van, het gaat puur om een technisch-praktische uitbreiding.

Update 0:26
En we zijn klaar. Zie hier voor een verslag.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.