FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 maart 2012

Sarkozy: Immigratie en halal vlees aanpakken

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zijn verkiezingscampagne zaterdag flink naar rechts gestuurd. Hij beloofde zijn aanhang in de stad Bordeaux het aantal immigranten terug te dringen. Daarnaast wil hij duidelijke labels op verpakkingen van halal vlees.

Met zijn focus op immigranten hoopt Sarkozy kiezers weg te trekken bij het Nationaal Front van politica Marine Le Pen, die in de peilingen op de derde plaats staat. Zij stelde vorige maand dat bijna al het vlees dat in Parijs te koop is, halal is - geslacht volgens islamitische voorschriften. De vleesindustrie ontkende dat.

"Laten we erkennen dat iedereen recht heeft om te weten wat hij of zij eet, halal of niet", zei Sarkozy over zijn plan.

Sarkozy: immigratie en halal vlees aanpakken
Sarkozy: Immigratie en halal vlees aanpakken (Foto: ANP)

De geheimen van Ken Levine

Ken Levine heeft verteld dat hij zeer veel van Bioshock Infinite geheim heeft gehouden voor het publiek zodat de ervaring intact blijft wanneer iedereen het spel speelt op de dag van de release. Hij is zelfs zo ver gegaan om delen hiervan geheim te houden voor zijn eigen team bij Irrational.

In een interview met PSM3 zegt Levine dat niemand bij 2K hem restricties heeft opgelegd over wat hij publiekelijk mocht maken.

"Ik heb het zeer goed getroffen met het feit dat niemand van het bedrijf tegen mij zegt wat ik wel of niet mag vertellen," zegt hij. "Ik voel me zeer gelukkig dat ik op dat gebied vrij ben. Ik ben diegene die de beslissingen neemt met betrekking tot wat en wanneer we iets bekendmaken."

"Ik denk dat ik eerder te weinig dan te veel zal zeggen omdat je het niet wilt verpesten voor de mensen. Door onze manier van ontwikkelen weet zelfs een groot gedeelte van het team niet veel over het verhaal. Ik wil dat graag zo behouden, wanneer ze dan uiteindelijk het volledige spel spelen dan kan ik ze observeren en hun reacties zien. Mensen als maagden beschermen voor die inhoud is zeer belangrijk want je zal nooit een tweede kans krijgen om die originele reactie te zien."

Ook houdt hij een zeer strikt beleid op wat journalisten mogen zien en tot nu toe heeft nog niemand de kans gehad voor een hands-on preview met Bioshock Infinite.

"We hebben onlangs nog een journalist op bezoek gehad die aan ons vroeg: 'Kunnen we een hands-on krijgen? Mogen we het spel spelen?' En ik zei 'nee' omdat het op dit moment net een schaakbord is wat je overhandigt aan iemand met enkel 2 torens, een koning en koningin, en zegt, 'Hier is het schaakspel.' En dat is het niet omdat er belangrijke stukken ontbreken," legt hij uit.

Heel het artikel is na te lezen op CVG die ook verantwoordelijk zijn voor de uitgave van PSM3, let enkel op voor de spoilers.

Bioshock infinite

[Primera División] Barcelona slaat laat toe tegen Gijon

Barcelona heeft zaterdag met moeite drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Sporting Gijon. De ploeg van trainer Josep Guardiola won met 3-1. Barcelona moest het stellen zonder de geschorste Lionel Messi. Door de zege wordt het verschil met Real Madrid teruggebracht tot zeven punten. De koploper ontvangt zondag Espanyol.

Voor Barcelona leek er aanvankelijk weinig aan de hand. De thuisploeg had een veldoverwicht en Andres Iniesta brak in de 42e minuut de ban. Kort na rust liep Gerard Pique echter tegen een rode kaart aan voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Niet veel later maakte Gijon via David Barral gelijk.

Barcelona ging daarna op jacht naar de winnende treffer, maar sloeg pas tien minuten voor tijd toe via Seydou Keita. In de 88e minuut vergrootte Xavi nog de marge.

Málaga steeg door een 3-1 zege bij Getafe naar de vierde positie in de Primera División. Diego Castro had de thuisploeg op voorsprong gezet, maar treffers van Eliseu, Jeremy Toulalan en Santiago Cazorla hielpen Malaga aan drie punten. Joris Mathijsen stond in de basis bij de bezoekers, Ruud van Nistelrooy bleef op de bank.


Barcelona slaat laat toe tegen Gijon (Foto: Novum)

CDA ontsteld over kwestie Odfjell

Het CDA is ontsteld over de gang van zaken rondom het Rotterdamse olieterminalbedrijf Odfjell. Het bedrijf lijkt volgens de partij niet in staat lekkages van gevaarlijke stoffen te stoppen. Daarbij worden de laatste jaren meer lekkages gemeld. "Zeer ernstig", aldus CDA-Kamerlid Michiel Holtackers.

Holtackers wil daarom van staatssecretaris van Milieu Joop Atsma (CDA) weten hoe hij een einde gaat maken aan de problemen bij Odfjell. "Soms lekken er druppels, soms liters en soms tonnen en kubieke meters stookolie, fosforzuur en meer", zegt zijn collega Pieter Omtzigt in een reactie op antwoorden van Atsma op vragen van de twee.

In de antwoorden geeft de staatssecretaris een overzicht van de incidenten bij Odfjell. Eerder al gaf Atsma aan dat sinds 2003 bij controles 64 overtredingen zijn geconstateerd door de Arbeidsinspectie. In totaal vroegen de autoriteiten 86 keer om maatregelen of waarschuwden ze het bedrijf.

Tweemaal werd het bedrijf stilgelegd en zeven keer een proces-verbaal opgemaakt. Het opslagbedrijf is daarnaast twee keer veroordeeld omdat de chemische stoffen butaan en benzeen vrijkwamen. Vorig jaar kwam Odfjell in opspraak omdat het had verzwegen dat in augustus ongeveer tweehonderd ton brandbaar butaangas was ontsnapt.

Holtackers geeft aan dat hij ook wil weten of Atsma de kosten voor de handhaving gaat verhalen op Odfjell.

Ten Rouwelaar: ''NAC nu degradatiekandidaat'

Jelle ten Rouwelaar vindt zijn club NAC Breda een degradatiekandidaat. Dat zei de doelman kort na de 2-1 nederlaag bij VVV-Venlo.

NAC gaf in Venlo in de laatste vijf minuten van de wedstrijd een 0-1 voorsprong uit handen. In plaats van met een zege, stond NAC voor de vijfde maal in 2012 na 90 minuten met lege handen. Keeper Ten Rouwelaar kon de nederlaag nauwelijks bevatten en constateerde het degradatiespook.

"Alles zat tegen", gaf de goalie na afloop z'n hoofdreden voor de zeperd tegenover NUsport. Nummer zestien VVV-Venlo kwam door de zege naast NAC op de ranglijst. "Nu ga je degradatievoetbal spelen. Met ons programma, met PSV en AZ, kun je je borst nat maken."

De keeper, die bij de gelijkmaker zelf in de fout ging, noemt het verlies totaal onnodig. NAC leidde en had de wedstrijd onder controle. Ten Rouwelaar over z'n bijdrage aan het verlies: "Het was een simpele bal van Holla, die ik in mijn handen wil pakken. De bal stuit op, tegen mijn hoofd en het is vervolgens 1-1. Die 2-1 valt uit het niets. Dan sta met je lege handen. We speelden heel erg goed in de tweede helft. We verdienden veel meer."

Uitslag AZ - Heracles Almelo

AZ heeft voorlopig de leiding in de Eredivisie voorlopig weer overgenomen. De ploeg van Gertjan Verbeek won in eigen huis met 3-1 van Heracles Almelo.

AZ

3 - 1

Heracles Almelo

 31' Poulsen
 43' Altidore
 52' Maher
   56' Overtoom (pen)
 
 Gele kaart: Te Wierik (Heracles Almelo)
 Rode kaart: Viergever (55) (AZ)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.000
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Esteban
Marcellis
Moisander
Viergever
Poulsen
Maher
Martens
Elm
Beerens (Gudmundsson/43)
Altidore (Boymans/78)
Holman (Klavan/57)
  Pasveer
Te Wierik
Rienstra
Van der Linden
Looms (Gouriye/78)
Bruns
Overtoom
Duarte
Douglas (Van Mieghem/86)
Armenteros
Everton


Rienstra (Heracles) probeert tevergeefs de 1-0 van Poulsen te voorkomen (Foto: Pro Shots)

Bouw van koepel over Tsjernobyl begonnen

Bijna 26 jaar na de verwoestende kernramp in Tsjernobyl zijn bouwvakkers begonnen met de bouw van een betonnen koepel over de reactor van de kerncentrale. Volgende maand moeten de eerste betonnen bogen van de constructie overeind staan. Dat meldde Viktor Janoekovitsj, de president van Oekraïne, zaterdag.

De koepel wordt over de huidige betonkoepel geplaatst, die scheuren vertoont. Het werk aan de immense nieuwe sarcofaag moet in 2015 zijn afgerond. De kosten van het project bedragen circa 1 miljard euro.

Kernreactor 4 van de centrale in Tsjernobyl ontplofte op 26 april 1986, waarna een nucleaire wolk over Europa trok. Door de ramp kwamen zeker 4000 mensen om het leven. Dat aantal is meer dan twee keer zo hoog als ook alle mensen worden meegeteld die zijn bezweken aan stralingsziektes.

Bouw van koepel over Tsjernobyl begonnen
Bouw van koepel over Tsjernobyl begonnen (Foto: ANP)

Uitkering reisverzekeraar lager bij 70-plusser

Bij bijna zestig procent van de reisverzekeraars krijgen ouderen die hiervoor zijn verzekerd minder uitgekeerd in het geval van een ongeval. Ook bij jongeren zijn er opvallende verschillen. Dat meldt verzekeringssite.nl zaterdag.

Wanneer iemand van 70 jaar of ouder overlijdt op vakantie, keert 57 procent van de reisverzekeraars niet hetzelfde bedrag uit als aan de groep 18- tot en met 69-jarigen. Zo vergoedt een van de verzekeringen 2250 euro bij het overlijden van een 70-plusser, terwijl diezelfde verzekering bij de dood van een 18- tot en met 69-jarige tienduizend euro uitkeert. Bij blijvende invaliditeit geeft diezelfde verzekering aan mensen van boven de 70 jaar eveneens 2250 euro, maar aan 18- tot en met 69-jarigen 45 duizend euro.

Ook bij de dood van jongeren onder de 18 jaar maakt 57 procent van de reisverzekeraars onderscheid in leeftijd bij het uitkeren van een bedrag. De uitkering kan in dit geval echter zowel lager als hoger zijn dan bij de groep 18- tot en met 69-jarigen.

Erik Hordijk van verzekeringssite.nl stelt dat verzekeraars daarnaast soms de premie voor ouderen en jongeren verhogen.

[Bundesliga] Dortmund verstevigt koppositie

Borussia Dortmund heeft zaterdag verder afstand genomen van de concurrentie in de Bundesliga. De ploeg van trainer Jürgen Klopp was thuis FSV Mainz de baas met 2-1. Jakub Blaszczykowski zette Dortmund op voorsprong, maar Mohamed Zidan maakte een kwartier voor tijd gelijk. Niet veel later besliste Shinji Kagawa het duel alsnog.

Dortmund heeft nu een voorsprong van zeven punten op naaste achtervolger Bayern München, dat zaterdag met 2-0 verloor bij Bayer Leverkusen. Ook de voorsprong op nummer vier Schalke 04, dat onderuit ging bij SC Freiburg (1-2), nam toe tot elf punten.

Voor Dortmund betekende de zege op Mainz een nieuwe clubrecord. De club behaalde zijn achtste opeenvolgende overwinning. Dat was Dortmund niet eerder gelukt.


Dortmund verstevigt koppositie (Foto: Novum)

Driebanders uitgeschakeld op WK

De Nederlandse driebanders zijn op het WK voor landenteams in de tussenronde uitgeschakeld. Tegen zowel Vietnam als Zweden kwamen de Nederlanders niet verder dan een gelijkspel. Op basis van het setgemiddeld mocht Vietnam daarna verder naar de volgende ronde.

Dick Jaspers won nog wel zijn partij tegen Vietnamees Duong Ahn Vu met 2-1, Jean van Erp verloor echter met 2-0 van Ma Xuan Cuong. In de ontmoeting met Zweden won Jaspers met 2-0 van zijn grote rivaal Torbjörn Blomdahl. Opnieuw ging Van Erp echter onderuit. Hij verloor met 2-0 van Michael Nilsson.

Uitslagen Eredivisie (3/3/2012)

RKC Waalwijk en VVV-Venlo blijven in de Eredivisie goed presteren. RKC zette in eigen huis Excelsior met 1-0 opzij, terwijl VVV hard op weg is de onderste regionen te verlaten. Ditmaal moest NAC Breda er met 2-1 aan geloven.

RKC Waalwijk

1 - 0

Excelsior

 45' Castillion
 
 
 Gele kaart: Ramos, Schet (RKC Waalwijk), Broerse (Excelsior)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 6.000
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Martina
Drost
Ramos
Van Peppen
Duits
Braber
Meijers (Stans/69)
Schet
Németh (Van Mosselveld/87)
Castillion (Van Hout/76)
  De Ruiter
Mattheij (De Graaf/17)
Nieveld
Van Steensel
Scheimann
Jansen (Wattamaleo/71)
Alberg
Broerse
Maatsen (Oost/59)
Janga
Vincken


Alberg (Excelsior) in duel met Meijers (RKC) (Foto: Pro Shots)


VVV-Venlo

2 - 1

NAC Breda

85' Cullen
87' Yoshida
   56' Vorstermans (e.d.)
 
Gele kaart: Schilder (NAC Breda)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.850
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Gentenaar
Timisela
Vorstermans (De Regt/80)
Yoshida
Leiwakabessy
Holla
Meeuwis
Kruysen (Uchebo/63)
Berghuis (Cullen/46)
Nwofor
Wildschut
  Ten Rouwelaar
Koenders
Luijckx
Botteghin
El-Akchaoui
Buijs (Schalk/89)
Lurling
Schilder
Bayram (Boukhari/46)
Kolk
Sarpong (Lasnik/75)


Yoshida en Holla vieren de 2-1 voor VVV (Foto: Pro Shots)

Derde testdag Barcelona (3/3/2012)

Sergio Perez heeft op de derde testdag in Barcelona de snelste tijd gereden. De Sauber-coureur kwam op het Spaanse circuit tot een tijd van 1.22,094 en bleef hiermee de McLaren van Jenson Button en de Toro Rosso van Daniel Ricciardo nipt voor.

Vele teams brachten updates mee, welke ook bij de eerste race van het seizoen gebruikt zullen gaan worden. In het tweede deel van de middag konden voor het eerst de natweerbanden uit de kast worden gehaald, want er trok een regenbui over het circuit. Morgen is de laatste testdag.

Uitslag

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Sergio Perez Sauber 1:22.094 114
2 Jenson Button McLaren 1:22.103 44
3 Daniel Ricciardo Scuderia Toro Rosso 1:22.155 131
4 Felipe Massa Ferrari 1:22.413 122
5 Paul di Resta Force India F1 1:22.446 108
6 Bruno Senna Williams 1:22.480 111
7 Heikki Kovalainen Caterham 1:22.630 64
8 Mark Webber Red Bull 1:22.662 70
9 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 1:22.932 129
10 Kimi Räikkönen Lotus Renault 1:25.379 43

Kapitein Costa Concordia had bril niet op

De kapitein van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia had zijn bril niet op toen hij het grote schip tegen de rotsen van een Italiaans eiland stuurde. Kapitein Francesco Schettino vroeg meermalen aan zijn eerste officier om voor hem op de radar te kijken om de route te controleren. Hij had zijn leesbril in zijn hut laten liggen. De advocaat van de officier Ciro Ambrosio vertelde dat zaterdag tijdens een voorbereidende zitting over de scheepsramp van vorige maand.

Honderden advocaten en overlevenden van de ramp kwamen voor de zitting bijeen in het theater van Grosseto. Schettino liet uit veiligheidsoverwegingen verstek gaan.

De kapitein wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van 32 van de ruim 4200 opvarenden. Hij zou laf en nalatig hebben gehandeld tijdens de ondergang van zijn schip. Schettino verzweeg de ernst van de situatie tegenover de kustwacht, zei eerste officier Ciro Ambrosio ook. Schettino zou zijn bemanningsleden opdracht hebben gegeven tegen de kustwacht te zeggen dat de situatie onder controle was, nadat het schip de rotsen had geraakt.

De kapitein zou volgens zijn eerste officier ook hebben getreuzeld met de evacuatie. Hij ging tijdens de ontruiming bovendien zelf van boord in plaats van leiding te geven.

Bij de besloten zitting klaagden veel passagiers over de onduidelijkheid na de botsing. Sergio Amarotto (67) wilde weten waarom het een uur duurde voordat het sein voor de evacuatie begon. "Het is niet aan mij om te oordelen, maar niemand had die avond hoeven te sterven. Waarom wachtten ze zo lang?", zei hij. "Schettino deed iets absurds door zo dicht bij de kust te varen. En daarna bleef hij leugens vertellen."

Nabestaanden hekelden de trage identificatie van de slachtoffers. Brigitte Litzler verloor haar dochter Mylene (23) en haar vriend Michael. Mogelijk zijn zij bij de stoffelijke overschotten die recent zijn gevonden. De identificatie is echter uitgesteld. "Het is alsof ze voor de tweede keer zijn vermoord", zei Litzler. "Maar we geven niet op. We blijven terugkomen tot we ze terughebben."

Kapitein Costa Concordia had bril niet op
Kapitein Costa Concordia had bril niet op (Foto: ANP)

'Castricum moet welkom blijven op Binnenhof'

Een meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt niet dat Powned-verslaggever Rutger Castricum de toegang tot het Binnenhof moet worden ontzegd. Van de Nederlanders is 57 procent tegen een toegangsverbod, 32 procent is er wel een voorstander van. Dat blijkt zaterdag uit een enquête van Maurice de Hond.

Castricum kwam eerder deze week zelf in het nieuws, nadat columniste Naema Tahir in Buitenhof pleitte voor het weren van Castricum op het Binnenhof vanwege de onfatsoenlijke manier waarop hij volgens haar politici benadert. Daarop was de verslaggever naar de woning van Tahir gegaan om verhaal te halen. Haar partner, de Leidse hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging, zou open hebben gedaan en Castricum hebben mishandeld.

Van de deelnemers aan de enquête vindt 62 procent het te ver gaan dat Castricum naar de woning van de columniste is gegaan. Verder geeft veertig procent aan het te begrijpen waarom de professor de verslaggever aanviel. 43 Procent begrijpt het daarentegen juist niet. Ook stelt 57 procent het kinderachtig te vinden van Powned om aangifte te doen tegen Kinneging.

Een ruime meerderheid van 72 procent vindt overigens dat het fatsoen binnen de politiek zelf langzamerhand afneemt.

Disneyland in rep en roer door 'schat'

Een student die een zogeheten geocache verstopte bij de ingang van Disneyland in de Amerikaanse staat Californië, heeft zaterdag voor veel overlast gezorgd. Personeel van het park vond het buisje en belde meteen de politie. Die sloot de ingang van het park urenlang af en liet de explosieven opruimingsdienst komen, meldden lokale media.

In het park waren al wat mensen aanwezig, zij moesten tijdens het onderzoek wegblijven van de ingang. Bezoekers die nog in de rij stonden moesten tot 10.30 uur (lokale tijd) wachten voordat zij aan hun dagje uit konden beginnen.

Geocachen is een soort modern schatzoeken. Over de hele wereld liggen kleine voorwerpen verstopt, waarin meestal een logboekje zit. Mensen die de 'schat' vinden, met behulp van coördinaten, laten in zo'n logboek een korte boodschap achter.

Disneyland in rep en roer door'schat'
Disneyland in rep en roer door 'schat' (Foto: ANP)

Rus slechts lichtgewond bij val van vijftien meter

Een 33-jarige Rus die zaterdagmiddag in het Botlekgebied op een schip vijftien meter naar beneden smakte, heeft slechts een verwonding aan zijn been opgelopen. Dat meldt de politie zaterdagavond.

Het schip lag afgemeerd bij een bedrijf aan de Welplaatdwarsweg toen het ongeval plaatsvond. Het bemanningslid viel door nog onbekende oorzaak in een tank in het ruim van het schip Chem Orion. De brandweer moest de man uit zijn benarde positie bevrijden. De Rus is naar een ziekenhuis gebracht.

[Serie A] Zlatan leidt Milan naar zege op Palermo

AC Milan blijft ook na dit weekeinde koploper in de Serie A. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri won zaterdag op bezoek bij Palermo met ruim verschil: 4-0. Zlatan Ibrahimovic was de grote man aan de kant van de Milanezen. Hij tekende in de eerste helft voor een loepzuivere hattrick. Thiago Silva vond na rust nog het net.

Bij Milan begon Urby Emanuelson in de basis. Hij werd tien minuten na rust vervangen. Mark van Bommel bleef op de bank. Milan komt door de zege op 54 punten uit 26 duels. Juventus volgt op vier punten. De formatie uit Turijn komt later op zaterdag in actie.

Werknemers willen graag persoonlijk contact

Uit de Randstad Werkmonitor is deze week gebleken dat, wereldwijd, het gros van de werknemers persoonlijk contact op de werkvloer belangrijk vindt, ondanks dat het gebruik van internet en mobiel bellen toe aan het nemen zijn. Wereldwijd geeft gemiddeld 70 procent de voorkeur aan face-to-face contact boven contact via de telefoon of e-mail.

Japanse werknemers voeren de lijst aan: 80 procent vindt het persoonlijke contact belangrijk. In Noorwegen en Singapore maakt het 57 procent niet zo heel veel uit of het contact persoonlijk is of via de e-mail gelegd wordt. Bijna alle werknemers beschikken over internet, en vooral in Aziatische landen is de informatievoorziening via het internet enorm volgens de werknemers. Ze vinden dat ze hierdoor sneller afgeleid en minder productief zijn. 40 procent van de werknemers denkt dat ze tekortkomen als ze een e-mail of telefoongesprek niet direct beantwoorden.

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat ongeveer 40 procent van de werknemers het idee hebben dat ze 24 uur per dag beschikbaar moeten zijn voor hun baas. Hierin lopen China en India aan kop met respectievelijk 64 en 61 procent van de werknemers. Deze harde werkers zijn ook eerder bereid om vrije tijd en vakanties op te offeren om zakelijke telefoontjes en e-mail van het werk te beantwoorden. Nog eens 40 procent van de werknemers geeft toe wel eens bezig te zijn met privéaangelegenheden tijdens de baas zijn tijd.

Fukushima-oefening Borssele goed verlopen

Een oefening op het terrein van de kerncentrale Borssele gebaseerd op de ervaringen rond het ongeluk in het Japanse Fukushima zaterdag is goed verlopen. Dat meldt een woordvoerder van de eigenaar van de kerncentrale EPZ.

Bij de oefening van de landmacht en EPZ werd gesimuleerd dat er 75 centimeter water stond op het terrein na een dijkdoorbraak. "Het was echt om te kijken of in een situatie waarbij de infrastructuur weg is, we toch mensen en materieel op de locatie kunnen krijgen en dat is gelukt", legt de woordvoerder uit.

Volgens EPZ is kerncentrale Borssele beveiligd tegen overstromingen tot ruim acht meter boven NAP. Daarna kan de centrale lange tijd met eigen systemen in een veilige toestand worden gehouden. "Toch bestaat de kans dat na verloop van tijd brandstof, voedsel, wachtploegen en materieel onder moeilijke omstandigheden naar het centralecomplex moeten worden vervoerd", aldus EPZ voorafgaand aan de oefening.

Het was de eerste keer dat een dergelijke oefening werd gehouden. EPZ wil de test jaarlijks herhalen, met steeds andere scenario's.

De oefening maakt deel uit van de grotere oefening Wake up, die gedurende twee weken plaatsvindt in Brabant, Limburg en Zeeland. In Wake up oefenen militairen en hulpverleners op meerder locaties de samenwerking in diverse crisisscenario's.

De kerncentrale in het Japanse Fukushima werd een klein jaar geleden achtereenvolgens getroffen door een aardbeving en een tsunami. Daardoor viel de koeling van de centrale uit en raakten de reactoren oververhit. Dat leidde tot de grootste kernramp sinds Tsjernobyl.

Uitslag ADO Den Haag - sc Heerenveen

Vanavond ging in de Eredivisie speelronde 24 van start. Om 18:45 uur begon de wedstrijd tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen, die in het Kyocera Stadion werd gespeeld. Hieronder vind je de uitslag en de bijbehorende karakteristieken.


Filip Djuricic (l) in duel met Aleksandar Radosavljevic (r) (Foto: Pro Shots)

ADO Den Haag

0 - 0

sc Heerenveen

 
 Gele kaart: Radosavljevic (ADO Den Haag)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Omeruo (N'Toko/ 89)
Kum
Horváth
Supusepa
Visser
Radosavljevic
Toornstra
Chery
Smolarek (J. Verhoek/72)
Elbers (Boussaboun/68)
  Vandenbussche
Janmaat
Gouweleeuw
Zomer
Breuer
Roorda
Djuricic (Sibon/76)
Elm (van Anholt/59)
Narsingh
Dost
van La Parra (Assaidi/46)

Doellijncamera's mogelijk al dit jaar ingezet

Doellijntechnologie kan mogelijk al aan het einde van het jaar worden ingevoerd in het voetbal. Spelregelcommissie IFAB gaat twee systemen verder testen. Op 2 juli wordt waarschijnlijk een beslissing genomen over het gebruik van de camera's.

De FIFA hoopt het hawkeye-systeem of GoalRef bij het WK voor clubteams in december in te zetten. De Champions League en Europa League lijken het volgend seizoen nog zonder een van de technologieën te moeten doen.

Hawkeye wordt sinds 2006 al gebruikt in tennis en cricket. Het is een computersysteem dat de baan van de bal volgt. Bij GoalRef wordt de positie van de bal door een magnetisch veld vastgesteld. De systemen moeten aan de scheidsrechter doorgeven of de bal de lijn is gepasseerd. De leidsman maakt vervolgens een beslissing.

De IFAB zette ook een stap voorwaarts in het toestaan van hoofddoekjes op het veld. Alle leden gingen akkoord, maar pas in juli wordt een definitieve beslissing genomen. Uit veiligheidsoverwegingen werd vijf jaar geleden het dragen nog verboden. Een voorstel om een vierde wissel toe te staan in de verlenging van een duel vond geen doorgang.

De IFAB bestaat uit de bonden van Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales en officials van de FIFA.

Nieuwe HRT niet op laatste testdag in Barcelona

Het HRT F1 Team zal definitief niet met de nieuwe auto mee gaan doen aan de laatste dag van de wintertesten. De Spaanse renstal krijgt de F112 niet op tijd gereed om deze in Barcelona nog aan de tand te kunnen voelen.

De F112 is inmiddels door de verplichte crashtests van de FIA gekomen, maar bij het productiebedrijf in het Duitse Greding slaagde het team er niet op tijd in om een volledig rijklare auto naar Spanje te sturen. Daarom wordt gehoopt om maandag tijdens een speciale filmdag nog wat kilometers te kunnen draaien.

Vanaf maandag is het weliswaar verboden om een volledige testdag af te werken, maar voor filmdagen en rechtelijntests gelden uitzonderingen. Wel moet er dan gereden worden met demonstratiebanden, welke flink verschillen ten opzichte van de normale banden. Een shakedown is voor HRT aan te raden, omdat ze de afgelopen twee seizoenen de nieuwe auto pas in de trainingen voor de eerste race lieten debuteren.

'Een op vijf voelt gevolgen nieuwe bijstandswet'

Een op de vijf mensen met een bijstandsuitkering gaat de veranderingen in de Wet Werk en Bijstand voelen in de portemonnee. In totaal gaat het om ongeveer zestigduizend mensen in heel Nederland. Dat meldt de NOS zaterdag na een rondgang langs de grote steden.

De nieuwe wet gaat op 1 juli voor iedereen in en is bedoeld om mensen te prikkelen aan het werk te gaan. Vooral de regels over het gezinsinkomen zouden gevolgen hebben voor mensen met een uitkering.

Straks wordt het inkomen van andere gezinsleden van de uitkering afgetrokken. De bedoeling is dat gemeenten bij bijstandsgerechtigden het inkomen van alle gezinsleden bij elkaar gaan optellen, waarna het inkomen van andere gezinsleden van de uitkering wordt afgetrokken. De gemeenten vrezen dat dit ertoe leidt dat werkende kinderen vroeg het huis uitgaan. Ook zijn gemeenten bang voor fraude met valse adressen.

Verdachten schietpartij Amsterdam vrijgelaten

De acht verdachten die zijn aangehouden na een schietpartij donderdagnacht in Amsterdam, zijn vrijgelaten. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zaterdag. Bij het schietincident raakte een 15-jarige jongen die op zijn kamer achter de computer zat lichtgewond aan zijn arm door een verdwaalde kogel.

De schietpartij vond rond 01.20 uur plaats op het Reinier Claeszenplein in Amsterdam-West. Een van de acht opgepakte verdachten raakte ook gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Volgens het Openbaar Ministerie is zaterdag gebleken dat bij het incident twee groepen betrokken waren. Vanuit de ene groep werd geschoten op de andere. De acht aangehouden verdachten maakten volgens het OM geen deel uit van de groep van waaruit werd geschoten.

[Premier League] Chelsea verliest van W.B.A.

Chelsea lijkt het spoor in de Engelse competitie totaal bijster te zijn. Eerder vandaag ging de miljoenenformatie van trainer André Villas-Boas onderuit in de wedstrijd tegen West Bromich Albion (0-1).

De zege voor West Bromwich Albion was verdiend. Deze kwam echter pas in de slotfase van de wedstrijd tot stand. Acht minuten voor tijd slaagde Gareth McAuley er in om doelman Petr Cech te verschalken. Daarna waren The Blues via Frank Lampard en Juan Mata nog dichtbij de gelijkmaker, maar deze kwam er uiteindelijk niet.

Door de nieuwe nederlaag heeft Chelsea inmiddels twintig punten achterstand op koploper Manchester City, dat eerder vandaag met 2-0 van Bolton Wanderers won. Daarnaast kunnen Tottenham Hotspur en Manchester United nog op de Londenaren uitlopen, aangezien deze wedstrijd voor morgenmidag op het programma staat.



Overige uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Blackburn Rovers Aston Villa 1-1
Queens Park Rangers Everton 1-1
Stoke City Norwich City 1-0
Wigan Athletic Swansea City 0-2

'Rutten kiest opnieuw voor Willems'

Fred Rutten lijkt in de wedstrijd tegen FC Twente, die morgen om 16:30 uur van start gaat, opnieuw te kiezen voor de 17-jarige Jetro Willems. Dat betekent automatisch dat Erik Pieters wederom op de bank zal starten.

"Willems heeft het vorige week tegen Feyenoord goed gedaan", liet Rutten in De Telegraaf weten. Pieters stond in de afgelopen vier maande naan de kant, vanwege een blessure. Uit de wedstrijden tegen respectievelijk Feyenoord (3-2) en Engeland (3-2) bleek dat het wedstrijdritme nog niet helelaam is, zoals het hoort te zijn.

PSV en FC Twente speelden eerder dit seizoen al twee keer tegen elkaar. Tijdens de competitiewedstrijd in Enschede slaagde beide ploegen er in om twee keer te scoren. In het bekerduel bleken de Eindhovenaren uiteindelijk de sterkste te zijn. Hier was echter wel een verlenging voor nodig.

Man met bergen gestolen gereedschap opgepakt

Een 42-jarige man uit Dordrecht met een grote hoeveelheid gestolen gereedschap in huis is afgelopen week aangehouden. De man bleek meer dan 288 stuks professioneel gereedschap te hebben, meldt de politie zaterdag.

De man werd woensdag aangehouden, nadat de politie was getipt dat hij op internet gestolen gereedschap aanbood. Het gereedschap werd in een schuur aan de achterzijde van de woning van de man gevonden. De man zit nog vast, het gereedschap is in beslag genomen. Waar de man het gereedschap op de kop heeft getikt, wordt nog onderzocht.

Jochies willen supermarkt overvallen

Zaterdagmiddag is door de politie voorkomen dat twee 13-jarigen blagen het ultieme kattenkwaad uit zouden halen. Geen belletje lellen, maar een heuse supermarkt overvallen.

Er was een tip binnengekomen dat een jongeman van plan was een supermarkt in de Rotterdamse wijk Pr. Alexanderpolder te overvallen. De jongen zou uitgerust zijn met een vuurwapen en had een brommertje als ultiem vluchtmiddel.

Alle beschikbare agenten werden ingezet. Op strategische plaatsen in de wijk werd gepost. Politieagenten kregen uiteindelijk twee knapen op een brommer in het vizier, waarvan er één voldeed aan het opgegeven signalement. Volgens getuigen hadden de twee kort voor het arriveren van de politie een tas in een afvalbak gedeponeerd. In deze tas bleken meerdere vuurwapens te zitten.

De twee knapen, beiden woonachtig te Rotterdam, zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau..

Demo van Rayman Origins nu beschikbaar op Steam

Vanaf vandaag is de demo van Rayman Origins beschikbaar voor Steam. Iedereen die Rayman Origins pre-ordert via Steam zal er bij de release op 29 maart ook Rayman 2: The Great Escape bijkrijgen.

Er zijn de afgelopen tijd zeer veel goede spellen uitgekomen waardoor Rayman Origins niet de aandacht van de consument heeft gekregen die het eigenlijk verdient. Het spel heeft minimaal een score van 87 op Metacritic en doet nu een poging om de harten van pc-gamers te overwinnen. Als de demo je bevalt dan kun je zowel Rayman Origins als Rayman 2: The great Escape aanschaffen voor €29,99 op Steam.

Nieuw The Hobbit productieblog

Regisseur Peter Jackson heeft via de officiële Facebook pagina een nieuwe video blog vrijgegeven over de aanstaande films The Hobbit: An Unexpected Journey en The Hobbit: There And Back Again. Het betreft videomateriaal van ruim 12 minuten met beelden achter de schermen. Het is inmiddels al het zesde deel en de echte fans worden op deze manier op hun wenken bediend tijdens het lange wachten op de films. In december is het wachten voorbij: het eerste deel verschijnt dan in de bioscopen.

Sandra Bullock klaagt horlogefabrikant aan

Sandra Bullock sleept horlogefabrikant Toy Watch voor de rechter. De actrice vindt dat het bedrijf haar publiciteitsrechten schendt door ongevraagd haar naam te gebruiken in advertenties.

Bullock droeg in de film The Blind Side een met diamanten versierd horloge van Toy Watch. De fabrikant wijst daar op in advertenties en spotjes voor het uurwerk. Bullock vreest onder meer dat het publiek zo moe wordt van het horen en zien van haar naam, schrijft tijdschrift The Hollywood Reporter.

Volgens de ingediende documenten leent de actrice zich alleen voor promotionele doeleinden als ze 'gelooft in een bedrijf en product' of een 'eerlijke vergoeding krijgt'. Bullock eist een schadevergoeding van Toy Watch en een verbod op het gebruik van haar naam.

[Bundesliga] Bayern en Schalke onderuit

De Duitse landstitel is weer verder weg voor Bayern München. Met Arjen Robben verloor Der Rekordmeister bij Bayer Leverkusen (2-0). Ook Schalke 04 ging onderuit (2-1 tegen SC Freiburg), terwijl Hamburger SV in eigen huis een pijnlijke thuisnederlaag tegen VfB Stuttgart leed (0-4).

Robben kreeg na zijn uitstekende optreden met Oranje tegen Engeland weer een basisplek bij Bayern. De Nederlander liet zich vooral voor rust vaak zien in de BayArena. Er kwam veel dreiging van de kant van Robben, maar de buitenspeler kon Bayern niet aan een overwinning helpen. In de eerste helft kregen de bezoekers een handvol opgelegde kansen, maar die werd niet benut.

Met name Robben, Mario Gómez, Toni Kroos en Thomas Müller werden dreigend, maar ze konden geen weg vinden langs doelman Bernd Leno. Het uitblijven van de openingstreffer leidde tot veel frustratie bij Müller en verdediger Jerome Boateng. Beide spelers van Bayern scholden elkaar de huid vol en moesten uit elkaar gehouden worden. Het was typerend voor de onrust bij Bayern.

Trainer Jupp Heynckes hoopte met het inbrengen van Franck Ribéry het tij te keren, maar zijn keuze om Gómez eruit te halen zorgde voor verbaasde gezichten op het veld. Met Ribéry in de ploeg verloor Bayern de grip op het spel. Leverkusen sloeg vanuit de counter genadeloos toe. Manuel Neuer hield de bezoekers nog lang op de been, maar uiteindelijk capituleerde de goalie.

Stefan Kiessling opende de score tien minuten voor tijd. De spits profiteerde uiteindelijk van een zwakke ingreep van Neuer bij een vrije trap. In het vervolg werd de bal weer voorgegeven en kon Kiessling van dichtbij binnen tikken. Kort voor tijd velde invaller Karim Bellarabi het vonnis over Bayern: 2-0. Heynckes lijkt met de nederlaag bij zijn oude ploeg de landstitel te kunnen vergeten.

HSV hard onderuit in eigen huis

Bij het duel tussen HSV en VfB Stuttgart konden beide ploegen in eerste instantie weinig spektakel bieden in de Imtech Arena, maar Stuttgart brak na twintig minuten de ban. Vedad Ibisevic opende de scoren op aangeven van Tamás Hajnal. Voormalig Vitesse-speler Slobodan Rajkovic nam opnieuw de plaats in van Jeffrey Bruma bij HSV. De Serviër ging bij de 0-1 in de fout en bleef vervolgens schutteren.

Rajkovic veroorzaakte tot twee keer toe een penalty voor Stuttgart. Beide doelpunten werden benut door Zdravko Kuzmanovic. HSV had aan de andere kant niets in te brengen. Zeker niet nadat de gefrustreerde Paolo Guerrero met rood van het veld moest. Het leed nam vervolgens alleen maar toe voor Thorsten Fink. De coach van HSV zag Martin Harnik nog de 0-4 maken.

Geen Huntelaar bij Schalke 04

Schalke trad op bezoek bij SC Freiburg aan zonder Klaas-Jan Huntelaar, die nog teveel last ondervond van zijn hoofdblessure tegen Engeland. Ondanks de afwezigheid van Huntelaar was Schalke de betere ploeg op bezoek bij de laagvlieger. Chinedu Obasi en Marco Höger werden dreigend voor de ploeg van Huub Stevens, maar de thuisploeg kwam op voorsprong.

Sebastian Freis werd fraai bediend door Jörg Flum en omspeelde doelman Timo Hildebrand: 1-0. Schalke ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Raúl was dichtbij, maar de routinier miste wat geluk bij zijn inzet. Een penalty voor Freiburg besliste de wedstrijd. Daniel Caligiuri bleef koel vanaf elf meter. Schalke kwam via Teemu Pukki nog terug, maar de 2-1 hielp niets.

Turkije vergelijkt Syrië met Balkan in jaren '90

De Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu heeft de toestand in Syrië zaterdag vergeleken met die op de Balkan in de jaren negentig. Door gebrek aan internationale consensus ziet het bewind in Damascus zijn kans schoon om keihard op te treden tegen de oppositie, zei hij.

Davutoglu bestempelde het optreden van de Syrische regering als een 'misdaad tegen de menselijkheid'. Hij sprak zaterdag op een persconferentie na een onderhoud met zijn Italiaanse ambtgenoot Giulio Terzi.

"Geen regering, geen autoriteit, kan, onder geen enkele omstandigheid, een dergelijke totale afslachting van de eigen bevolking goedkeuren. De internationale gemeenschap moet haar stem verheffen", zei Davutoglu.

De opstand in Syrië begon bijna een jaar geleden met vreedzame demonstraties, maar omvat nu ook gewapende groepen, onder wie overgelopen militairen uit het Syrische leger, die geen partij zijn voor de met tanks en artillerie uitgeruste regeringstroepen. Volgens de meest recente schatting van de Verenigde Naties zijn in Syrië ten minste 7500 doden gevallen.

Het Syrische bewind omschrijft zijn tegenstanders als 'terroristen', maar de Turkse minister merkte op hoe het optreden van de autoriteiten is verlopen van het schieten op demonstrerende burgers tot lukrake artilleriebeschietingen op hele buurten. "De situatie in het veld lijkt op Sarajevo of Srebrenica. Die kant lijkt het op te gaan", zei Davutoglu.

De Italiaanse minister Terzi zei dat de diplomatieke druk op het regime moet worden opgevoerd. "Wij menen dat alle internationale instellingen dit moeten doen." Terzi noemde de toestand in Baba Amr, de opstandige wijk van de Syrische stad Homs die donderdag na een wekenlange belegering door regeringstroepen werd ingenomen, 'barbaars'.

Vijfde titel Federer in Dubai

Roger Federer heeft voor de vijfde keer in zijn carriere het ATP-toernooi van Dubai gewonnen. In de finale was de Zwitser in twee sets te sterk voor de Brit Andy Murray; 7-5 en 6-4.

De nummer drie van de wereld liet Murray niet in zijn spel komen. De nummer vier van de ATP-ranking repareerde nog wel een break achterstand in set twee, maar verloor zijn service nogmaals op een 4-4 stand. Federer serveerde toen de wedstrijd uit en pakte voor het eerst sinds 2007 weer de titel in Dubai.

[WB] De Jong pareert aanval Bergsma en wint 10 kilometer

Bob de Jong heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen de tien kilometer op zijn naam geschreven. In Thialf versloeg hij in een mooi rechtstreeks duel zijn land- en ploeggenoot Jorrit Bergsma.

De Jong reed in de slotrit tegen Bergsma en bleef hem lange tijd voor. Na acht kilometer kwam Bergsma langszij, maar De Jong wist die aanval in de laatste twee rondes te pareren en zette 12.58,47 op de klok. Bergsma werd wel tweede in 12.59,34, terwijl Harvard Bøkko een Nederlands podium voorkwam door Douwe de Vries voor te blijven.

Uitslag 10 kilometer mannen

# Schaatser Nat Tijd
1 Bob de Jong NED 12.58,47
2 Jorrit Bergsma NED +0,87
3 Harvard Bokko Nor +13,48
4 Douwe de Vries NED +15,93
5 Bart Swings Bel +22,97
6 Alexis Contin Fra +24,52


Stand wereldbeker 5/10 kilometer

# Schaatser Nat Punten
1 Bob de Jong NED 390
2 Jorrit Bergsma NED 360
3 Sven Kramer NED 290
4 Harvard Bokko Nor 272
5 Alexis Contin Fra 260
6 Moritz Geisreiter Dui 187

Auto met lijk gevonden in Elst

In een kanaal in Elst is zaterdagochtend een auto met daarin het levenloze lichaam van een 22-jarige Arnhemmer gevonden. Hoelang de auto in het water heeft gelegen en wat er precies is gebeurd, is nog onbekend, meldt de politie.

Een getuige meldde rond 06.45 uur dat in de Linge bij de 1e Weteringsewal een auto lag. De wagen lag op zijn kop in het water. De hulpdiensten troffen het lichaam van de man in de wagen aan. Hij bleek al te zijn overleden.

Biathlete Neuner pakt wereldtitel sprint, Sloof 114e

Magdalena Neuner heeft bij de wereldkampioenschappen biathlon in Ruhpolding de titel gepakt bij de sprint. De Duitse maakte geen fout bij het schieten en bleek de snelste loopster. Ze finishte vijftien seconden voor de Wit Russin Darya Domracheva en ruim een halve minuut voor de Oekraïense Vita Semerenko.

Chardine Sloof was de enige Nederlandse deelnemer in Duitsland. Ze verdiende die deelname door haar wereldtitels van vorige week bij de junioren. Ze kon met een 114e (van 116) plaats niet imponeren.

Premier Japan erkent falen overheid na tsunami

Premier Yoshihiko Noda geeft toe dat de Japanse overheid heeft gefaald in haar reactie op de aardbeving en tsunami in maart 2011. Belangrijke informatie werd te laat doorgegeven en er werd te lang vastgehouden aan de 'veiligheidsmythe' rond kernenergie.

"Wij kunnen niet langer met het excuus komen dat wat gebeurd is onvoorspelbaar was en ons voorstellingsvermogen te boven ging", zei Noda zaterdag tegen journalisten. "Crisismanagement eist van ons dat wij ons voorstellen wat misschien onvoorstelbaar is."

'Soteigai', of 'buiten ons voorstellingsvermogen', was de term die het elektriciteitsbedrijf Tepco meermalen gebruikte om aan te geven waarom het niet voorbereid was op de tsunami die volgde op de zware aardbeving van 11 maart.

Noda zei dat Japan belangrijke lessen heeft geleerd om beter voorbereid te zijn op tsunami's en stroomuitval. Door het uitvallen van de stroom na de tsunami raakten verschillende reactoren in Fukushima oververhit, waardoor de ergste kernramp sinds Tsjernobyl ontstond.

FOK!filmtips van de dag: Traffic

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

 Traddic 01

Er is vanavond weer een ruim aanbod wat films betreft maar de keuze voor de FOK!filmtip van vandaag is de keuze niet zo moeilijk. Om 20.00 uur is op Net5 de eerste Transformers film van Michael Bay uit 2007 te zien. Op hetzelfde tijdstip draait op SBS6 de komische roadmovie Wild Hogs en op RTL7 de thriller Fracture met onder meer Anthony Hopkins en Ryan Gosling.

Om 22.00 uur op Veronica een alleraardigste sciencefiction film Pandorum en tegelijkertijd op RTL8 de ietwat tegenvallende remake van Joseph Ruben's cultklassieker The Stepfather. Maar dat is ook niet zo erg aangezien echte filmliefhebbers om 22.25 uur afstemmen op Nederland 3.

 Traddic 02

Om 22.25 uur is op Nederland 3 de FOK!filmtip van de dag te zien. In Steven Soderbergh's Traffic zien we hoe drugs de levens van velen beinvloedt. Robert Wakefield (Michael Douglas) is net begonnen als hoofd van de narcoticabrigade maar weet niet dat zijn dochter met drugs aan het experimenteren is. Op datzelfde moment is, aan de andere kant van de grens met Mexico de jonge rechercheur Javier Rodriguez, die ontdekt dat veel van zijn collega's zo corrupt als de pest zijn, en probeert zich staande te houden. En dan is er nog huisvrouw Helena die ontdekt dat haar echtgenoot een drugshandelaar is. 147 minuten genieten van één van de beste misdaadfilms uit het eerste decennium van de 21e eeuw.

 Traddic 03

Bonus FOK!filmtip van de dag: Zet je tv alvast vanaf 21.25 uur op Nederland 3. Daar is dan namelijk in de documentaire reeks Classic Albums het legendarische album Plastic Ono Band van John Lennon te zien. Zijn eerste solo album na de breuk van The Beatles. Voor zowel Beatlesfans als andere muziekliefhebbers een must see voor de prachtige zeldzame beelden uit die tijd en de prachtige muziek van Lennon.

 Plastic Ono Band

Verder nog op tv: Om 22.50 uur op RTL5 The Chronicles of Riddick, om 23.35 uur op SBS6 Changing Lanes, om middernacht op RTL7 de film Unknown (nee helaas niet die met Liam Neeson) en op Net5 om 00.05 uur de thriller Hollywoodland. Op Nederland 2 om 00.20 uur de Nederlandse film De vliegenierster van Kazbek. Op datzelfde tijdstip op BBC2 de komedie Son of Rambow gevolgd om 01.50 uur op diezelfde zender door het drama Factorum. Genoeg keuze dus.

Veel kijkplezier.

Red Bull komt met grote update voor RB8

Red Bull Racing heeft vandaag op de voorlaatste testdag in Barcelona een sterk geüpdate bolide getoond. De Oostenrijkse renstal heeft een nieuw chassis met nieuwe voor- en achtervleugel en andere uitlaten in laten vliegen.

"Het zijn niet alleen onderdelen, het is een geheel nieuwe auto. In plaats van de nieuwe onderdelen op dit chassis te monteren, wat veel werk voor de monteurs in zou houden, heeft Red Bull Racng besloten om maar een geheel ander chassis in te vliegen," zei verslaggever Ted Kravitz op Sky Sports. Teambaas Christian Horner en technisch directeur Adrian Newey reisden ook mee naar Spanje.

[Premier League] Van Persie bezorgt Arsenal winst tegen Liverpool

Arsenal heeft zaterdagmiddag op Anfield de uitwedstrijd tegen Liverpool gewonnen. Het duel eindigde in 2-1 voor de Londense club. Robin van Persie was weer van groot belang voor zijn team. Hij maakte beide treffers voor de Gunners, waarvan de laatste in blessuretijd. Dirk Kuijt miste voor Liverpool in de eerste helft een penalty.

De nederlaag voor Liverpool was uiterst ongelukkig. De ploeg van trainer Kenny Dalglish dwong Arsenal vooral in de eerste helft met goede combinaties ver terug en creëerde veel kansen.

Oud-Ajacied Luis Suárez was voor de Arsenal-verdedigers ongrijpbaar. De Uruguayaan versierde in de negentiende minuut een penalty. Na een korte combinatie met Kuijt haalde Arsenal-doelman Wojciech Szczesny de aanvaller binnen het zestienmetergebied neer. De zwak ingeschoten penalty van Kuijt werd gestopt door de keeper. Even later was het wel raak voor de Reds, omdat Laurent Koscielny de bal achter zijn eigen doelman tikte. Het enige moment dat Arsenal gevaarlijk werd was het meteen raak. Van Persie kopte bij de eerste paal binnen na een voorzet van Bacary Sagna.

Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien, maar Arsenal pakte in blessuretijd alsnog de winst. Na een pass vanuit het middenveld van Alexandre Song was het weer Van Persie die scoorde. De spits verraste doelman Pepe Reina met een volley in de korte hoek.

Arsenal nestelt zich door de zege steviger op de vierde plaats in de Premier League. Liverpool, dat door de winst van de League Cup al zeker is van een Europees ticket, staat zevende.


Van Persie bezorgt Arsenal winst tegen Liverpool (Foto: Novum)

Casting Human Centipede 3 begonnen

Voor degenen die in spanning zitten te wachten op het derde en eveneens afsluitende deel van de Human Centipede-trilogie is er goed nieuws te melden. Tom Six is begonnen met de casting van The Human Centipede 3, waarin we een tweetal bekende gezichten tegenkomen.

Via Entertainment Weekly vernemen we dat Dieter Laser en Laurence R. Harvey terug zullen keren in de hoofdrollen van de nieuwe film. Tom Six is zelf in een bijrol te zien.

Opnames zullen plaats vinden in mei en juni, in een aantal Zuidelijke staten van de Verenigde Staten. De film zal worden geproduceerd door Ilona Six die al heeft gezegd dat de film in 2013 zal worden uitgebracht en "100 procent politiek incorrect zal zijn."

John Cusack wil vervolg op Con Air

John Cusack ziet Con Air 2 helemaal zitten. Berichten over een op handen zijnde vervolg op de actiefilm uit 1997 duiken steeds vaker op. Als het aan de 45-jarige acteur ligt komt de rolprent er ook.

"Ik zou er voor gaan, maar nog niemand heeft me er over benaderd", zegt Cusack tegen de BBC. De acteur is in Con Air te zien als agent Vince Larkin. Hij komt in actie tegen een groep gevangenen die tijdens een transport met een vliegtuig, het toestel hebben gekaapt.

Onder anderen Nicolas Cage en John Malkovich waren ook te zien in de film. Hoofdrolspeler Cage en regisseur Simon West lieten eerder al blijken wel oren te hebben naar een vervolg.

Schoorel strandt in halve finale Cherbourg

Thomas Schoorel heeft zich niet geplaatst voor de finale van het challengertoernooi in Cherbourg. De 22-jarige Amsterdammer ging zaterdag met 7-5, 3-6 en 4-6 onderuit tegen Josselin Ouanna. De mondiale nummer 466 uit Frankrijk was met een wildcard toegelaten tot het evenement.

Schoorel, 136e op de wereldranglijst, stond voor het eerst sinds juli in de halve finale van een challenger. In Dortmund verloor hij toen in de eindstrijd.

De andere ontmoeting bij de laatste vier in de Normandische kustplaats gaat tussen de Wit-Rus Uladzimir Ignatik en Maxime Teixeira. De thuisspeler ging in de tweede ronde ten koste van de geblesseerde Igor Sijsling verder.

Van Deutekom stopt met schaatsen

Paulien van Deutekom heeft een punt achter haar schaatscarrière gezet. Dat maakte de 31-jarige rijdster van Control zaterdag bekend na haar teleurstellende optreden op de 1500 meter in Heerenveen. Van Deutekom boekte haar grootste succes in 2008 door in Berlijn wereldkampioene allround te worden.

Van Deutekom kon haar resultaten uit het seizoen 2007-2008, toen ze naast de wereldtitel ook zilver pakte op het EK allround en drie medailles op het WK afstanden, nooit meer evenaren. Een seizoen later raakte de schaatsster uit Gouda overtraind en kwam ze niet verder dan een zevende plaats op het WK allround.

Ook bij de Control-ploeg van Jac Orie keerde de vorm van de voormalig TVM-schaatsster niet terug. Dit seizoen wist ze zich in de schaatsweek nog wel te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden, maar na haar zestiende plaats op de 1500 meter in Heerenveen besloot ze de handdoek in de ring te gooien.

Cancellara wint de Strade Bianche

Fabian Cancellara heeft laten zien dat er ook dit voorjaar weer rekening met hem moeten worden gehouden. De Zwitser won voor de tweede keer in zijn carrière de Strade Bianche.

In de Italiaanse koers van 190 kilometer, die onder meer ging over acht stroken van onverharde grindwegen, kwam Cancellara solo over de streep. Maxim Iglinsky won op het Piazza del Campo in Siena de sprint om de tweede plaats. Hij bleef de Italianen Oscar Gatto en Alessandro Ballan voor.

Nederlander met kilo's cocaïne gepakt in Brazilië

De politie in Brazilië heeft vrijdag in de stad Recife een Nederlander aangehouden die 4,2 kilo cocaïne in zijn bezit had. De drugs waren afkomstig uit Suriname. De man stond op het punt naar Lissabon te vliegen, meldt de federale politie.

De Nederlander werd aangehouden op het internationale vliegveld van de stad in het noordoosten van Brazilië. Bij een controle werden de drugs in zijn koffer gevonden. De man bekende later aan de politie dat hij de drugs uit de Surinaamse hoofdstad Paramaribo had meegenomen en het naar Portugal wilde smokkelen.

In Brazilië zitten 81 Nederlanders vast voor drugsdelict. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag liet onlangs weten dat Portugal steeds vaker als smokkelroute voor drugs wordt gebruikt.

Microsoft belooft het beste jaar ooit voor Xbox 360

Microsoft heeft gezegd dat zij het 'home of interactive entertainment' willen zijn. Steve Beinner, hoofd van Microsofts global marketing first party games, heeft daarbij gezegd dat 2012 zonder twijfel een grootser jaar wordt dan 2011.

"2011 was our biggest year - the biggest year in Xbox history. So we're feeling fantastic. We want to continue to build on that momentum," zegt Beinner in een interview op Microsofts Spring Showcase 2012 in San Francisco.

"It's early in 2012 and we're just peeling the curtain back, but stay tuned. We look forward to continuing to build on the momentum we have and continue the strategies we have," aldus Beinner.

[WB] Wüst wint de 1.500 meter

Ireen Wüst is drie weken na haar wereldtitel allround nog altijd in topvorm. Ze won vandaag de 1.500 meter in Heerenveen in een tijd van 1.56,01.

Bij afwezigheid van de Canadese Christine Nesbitt, tot vandaag de leidster in het wereldbekerklassement, was er niemand die Wüst kon bedreigen. Marrit Leenstra nam het in een direct duel op tegen Wüst en werd op 1,34 seconde achterstand tweede. Diane Valkenburg eindigde in 1.58,01 als derde en zorgde zo voor een compleet Nederlands podium.

Uitslag 1.500 meter:

# Naam Land Tijd
1 Ireen Wüst Ned 1.56,01
2 Marrit Leenstra Ned 1.57,35
3 Diane Valkenburg Ned 1.58,01
4 Jekaterina Sjichova Rus 1.58,10
5 Margot Boer Ned 1.58,32

Stand wereldbeker 1.500 meter: 

# Naam Land Punten
1 Ireen Wüst Ned 450
2 Christine Nesbitt Can 360
3 Marrit Leenstra Ned 281
4 Diane Valkenburg Ned 229
5 Jekaterina Sjichova Rus 222


Ireen Wüst na haar winnende rit vandaag (Foto: Pro Shots)

'DWHN niet te vaak op tv'

Het satirische programma Dit Was Het Nieuws (DWHN) wil bewust niet te vaak op tv komen. Dit zegt presentator Harm Edens zaterdag in een interview met BN DeStem.

"We zijn nooit lang op televisie, maximaal twaalf afleveringen per jaar. Als je het mondjesmaat toedient, dan blijft het lekker", verklaart Edens over het aanhoudende succes van zijn programma.

Overdaad schaadt vindt de presentator: "De komende zes weken werken we met zijn allen op het scherpst van de snede. Als we twintig afleveringen zouden maken, gaat het op een kunstje lijken. Het is altijd weer spannend als wij drieën in de bankjes plaatsnemen. Begrijpen we elkaar, wat we bedoelen te zeggen?"

Zaterdagavond begint het satirische programma met BNN-presentatrice Sophie Hilbrand en filmregisseur Tom Six te gast. In latere uitzendingen maken onder anderen mediatycoon John de Mol, schrijfster Karin Spaink, advocaat Inez Weski en cabaretier Erik van Muiswinkel hun opwachting.

Volgens Edens kan De Mol best nog verbaasd zijn dat alle improvisatie in DWHN echt is: "Veel op televisie wordt voorgekookt. Maar bij ons is alles hartstikke echt. Alleen mijn tekst wordt voorbereid." Dit Was Het Nieuws is vanavond vanaf 22.05 uur te zien op RTL 4.


'DWHN niet te vaak op tv'

25 miljard downloads in App Store van Apple

De App Store van Apple heeft, sinds de opening in 2008, zaterdag een mijlpaal bereikt met 25 miljard gedownloade apps. Dat meldde het Amerikaanse technologieconcern zaterdag op de website.

De 25 miljardste gebruiker ontvangt een cadeaubon ter waarde van 10.000 dollar. De naam van de winnaar maakt Apple op korte termijn bekend. Het bedrijf had al een paar weken een teller lopen op de website om het aantal gedownloade apps weer te geven.

Apple opende zijn app-winkel in juli 2008. Gebruikers kunnen daar betaalde en gratis apps downloaden voor de iPhone, de iPad en de iPod.


25 miljard downloads in App Store van Apple (Foto: ANP)

Maandagkaarten voor Pinkpop uitverkocht

Vandaag om 10.00 uur gingen de kaarten voor Pinkpop 2012 in de voorverkoop en inmiddels zijn er voor de maandag geen kaarten meer verkrijgbaar. Het is hooguit nog mogelijk om via de website van Ticketmaster een kaartje te bemachtigen van bestellingen die niet zijn afgerond.

Op 26, 27 en 28 mei barst het jaarlijks terugkerende muziekfestival in Landgraaf weer los. Op de maandag treden onder andere Seasick Steve, Mumford and Sons en The Specials. Afsluiter van de maandag is Bruce Springsteen die een twee uur durend optreden zal geven.

'Trailer Forza Horizon raast voorbij'

Er is een trailer verschenen van Forza Horizon, volgens geruchten een nieuwe game uit de Forza Motorsport-franchise. Forza Horizon zal waarschijnlijk dit jaar nog uitkomen voor Xbox 360. Meer informatie is op dit moment nog niet bekend.

De game is in ontwikkeling bij PlayGround Games, een studio grootgebracht door verschillende ex-Codemasters ontwikkelaars. Mogelijk kunnen we maandag meer details van Forza Horizon verwachten, tijdens Microsoft’s Xbox 360 Spring Showcase.

Vijf Filmtips voor de maand Maart

De Oscaruitreiking is geweest en de rust is teruggekeerd in Hollywood. Qua filmaanbod lijkt maart een tussenmaand te zijn, hoewel twee gigantische producties de start inluiden van een zomer vol blockbusters. Zowel John Carter als The Hunger Games zullen deze maand te zien zijn in de bioscoop. John Carter is inderdaad de film die op 6 maart massaal bezocht zal worden door de lezers van deze website. Daarnaast zijn ook Man on a Ledge, The Grey, Contraband, Black Gold, Haywire en Wrath of the Titans actiefilms met een miljoenenbudget.

Ook de liefhebbers van de filmhuisfilms kunnen deze maand een aantal keer een bioscoopkaartje kopen. Zo is er A Dangerous Method van David Cronenberg, Parked, Martha Marcy May Marlene en Tot Altijd van de succesvolle Belgische regisseur Nic Balthazar. Op The Hunger Games na, zijn echter alle genoemde films niet geselecteerd voor deze maandelijkse filmspecial. Welke films wel geselecteerd zijn en de reden waarom veel van deze films verwacht wordt is te lezen op de volgende pagina's.

Schaatser Krol pakt zilver op WK junioren in Obihiro

Thomas Krol heeft zaterdag de tweede plaats op het WK allround voor junioren behaald. De 19-jarige schaatser van Jong Oranje moest alleen de een maand jongere Sverre Lunde Pedersen voor zich dulden in de eindstand. De Noor was met drie afstandzeges oppermachtig tijdens het toernooi in het Japanse Obihiro.

Krol kwam vrijdag tijdens de 3000 meter ten val en vreesde voor zijn klassement. Een constant toernooi bracht hem uiteindelijk toch naar de tweede plaats in de eindrangschikking. Simen Spieler Nilsen uit Noorwegen behaalde achter Krol de derde plaats. Kai Verbij eindigde als achtste, Jorjan Jorritsma werd veertiende.

Bij de dames slaagde Antoinette de Jong er niet in om het podium te behalen. De 16-jarige De Jong werd vierde. Miho Takagi werd in haar thuisland wereldkampioen. Karolina Erbanova uit Tsjechie behaalde de tweede plaats, Bo-Reum Kim uit Zuid-Korea werd derde. Pien Keulstra werd zesde in Japan, Bo van der Werff tiende.

'Belagers' vrijuit na leugens agenten

Twee verdachten die ervan werden beschuldigd dat ze agenten zouden hebben mishandeld en bedreigd, gaan vrijuit. De rechtbank in Amsterdam heeft justitie deze week niet-ontvankelijk verklaard. Volgens haar hebben de betrokken agenten namelijk gelogen over wat er op de bewuste dag eind 2009 is gebeurd.

Het incident begon toen de agenten een parkeerboete uitdeelden aan de verdachten en eindigde ermee dat de politiemedewerkers versterking opriepen en het tweetal arresteerde. Zelf schreven de agenten achteraf in het proces-verbaal dat de verdachten hen bedreigden en aanvielen. Beelden van beveiligingscamera’s lieten echter zien dat dit helemaal niet zo was.

Volgens de rechtbank hebben de agenten 'onjuistheden in het proces-verbaal' opgenomen en is dat 'doelbewust' gebeurd.

'Belagers' vrijuit na leugens agenten
'Belagers' vrijuit na leugens agenten (Foto: ANP)

Felle protesten tegen mars neonazi's Münster

De Duitse politie moest zaterdag hard ingrijpen om neonazi's en hun tegenstanders uit elkaar te houden in de Duitse stad Münster, ongeveer 75 kilometer vanaf de Achterhoek. Circa 200 neonazi's hielden een optocht, wat een tegenbetoging van ruim 2000 mensen uitlokte.

Op twee plaatsen probeerden circa 150 agressieve tegenbetogers door de barricades te breken naar de neonazi's. De politie zette pepperspray in. Agenten verwijderden ook een zitblokkade op de route die de neonazi's wilden nemen.

In Duitsland is de laatste tijd meer aandacht voor neonazi's. Een groep wordt ervan verdacht tien overwegend Turkse restauranthouders te hebben vermoord.

Felle protesten tegen mars neonazi's Münster
Felle protesten tegen mars neonazi's Münster (Foto: ANP)

Mobiel bellen onder water

Passagiers van de treinen in de Kanaaltunnel kunnen binnenkort hun mobiele telefoon gebruiken. Een Frans technologiebedrijf heeft een manier gevonden om de tunnel te verbinden met de gsm-netwerken, meldde de Britse krant Daily Telegraph zaterdag.

Nu kunnen treinpassagiers niet bellen of internetten tijdens de 20 minuten durende tunnelreis tussen Engeland en Frankrijk.

Het systeem zou in juli van start moeten gaan, ruim op tijd voor de Olympische Spelen 2012 in Londen.

De Kanaaltunnel is de langste onderzeese tunnel ter wereld. Hij is in 1994 geopend en wordt gebruikt door de snelle Eurostartreinen tussen Londen, Brussel en Parijs.

[WB] Fredricks win 500 meter, M. Mulder tweede

Tucker Fredricks heeft in Heerenveen de tweede 500 meter gewonnen. Michel Mulder eindigde als tweede en veroverde tevens een ticket voor de WK afstanden, dat over drie weken ook plaatsvind in Heerenveen.

Fredricks bleek de sterkste in een tijd van 35,05. Michel Mulder eindigde als tweede in 35,12. Dit was tweehonderdste sneller dan Hein Otterspeer gisteren. Omdat hij daarmee de snelste Nederlander van dit weekend is mag Mulder zich opmaken voor de WK afstanden. Otterspeer kreeg in de slotrit nog wel de kans weer onder de tijd van Mulder te duiken, maar Otterspeer kwam vandaag niet verder dan 35,28.

Uitslag 500m:

# Naam Land Tijd
1 Tucker Fredricks VS 35,05
2 Michel Mulder Ned 35,12
3 Joji Kato Jap 35,16
4 Dmitri Lobkov Rus 35,18
5 Yuya Oikawa Jap 35,19
8 Ronald Mulder Ned 35,26
9 Hein Otterspeer Ned 35,28
11 Jan Smeekens Ned 35,31

Stand wereldbeker 500 meter:

# Naam Land Punten
1 Tucker Fredricks VS 594
2 Joji Kato Jap 495
3 tae-Bum Mo Zko 477
4 Jan Smeekens Ned 475
5 Pekka Koskela Fin 464
6 Keiichiro Nagashima Jap 442

Groningse boer overreden door tractor

Een boer uit het Groningse Westernieland is vrijdagavond overreden door zijn eigen tractor. Hij raakte zwaargewond aan zijn benen en bekken, laat de politie zaterdag weten.

De man was in een schuur bezig toen zijn tractor plotseling over hem heen reed. Het is niet precies duidelijk wat er is gebeurd, omdat de man vanwege de pijn niet aanspreekbaar was. Mogelijk is de Groninger van zijn tractor gestapt terwijl deze in een versnelling stond en daarbij uitgegleden.

Onbekenden stichten vijf branden in Venray

Onbekenden hebben vrijdagnacht in Venray in anderhalf uur tijd vijf branden gesticht. Er gingen tussen 01.00 uur en 02.30 uur onder meer twee auto's in vlammen op in de Limburgse plaats, meldt de politie.

Naast de auto's staken de onverlaten een bankje en een stoel in de fik die tegen de gevel van een woning aan de Franciscuslaan stonden. De bewoners van enkele huizen in de straat moesten daardoor tijdelijk hun huis uit. Ook staken de brandstichters brandend reclamemateriaal door de spijlen van het balkon van een woning aan de Kruitweg. De bewoners wisten het vuur snel te doven.

Tot slot werd een met afval geladen kruiwagen in brand gestoken. De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichtingen.

[WB] Wolf wint tweede 500 meter

Jenny Wolf heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen de tweede 500 meter gewonnen. De Duitse bleef de winnares van gisteren, de Chinese Jing Yu, voor.

Wolf won in een tijd van 37,93, terwijl Yu niet verder kwam dan 38,01. Het was voor Wolf, die de afgelopen zes jaar de wereldbeker op de 500 meter won, pas haar tweede overwinning van dit seizoen. Eerder won ze een wedstrijd in Astana. Beste Nederlandse was vandaag Margot Boer. Zij werd in 38,42. Ze verzekerde zich daarmee van een ticket voor de WK afstanden.

Uitslag 500m:

# Naam Land Tijd
1 Jenny Wolf Dui 37,93
2 Jing Yu Chi 38,01
3 Heather Richardson VS 38,28
4 Margot Boer Ned 38,42
5 Maki Tsuji Jap 38,52
10 Mayon Kuipers Ned 38,88
11 Laurine van Riessen Ned 38,88
14 Thijsje Oenema Ned 39,05
15 Annette Gerritsen Ned 39,06

Stand wereldbeker 500 meter:

# Naam Land Punten
1 Jenny Wolf Dui 674
2 Jing Yu Chi 660
3 Sang-Hwa Lee Zko 650
4 Nao Kodaira Jap 475
5 Margot Boer Ned 452
6 Thijsje Oenema Ned 444

'Valve werkt aan een eigen Steam-console'

Er gaan geruchten dat gameontwikkelaar Valve aan een eigen console werkt. Het apparaat, een Steam Box, zou zowel pc-spellen als Steam-spellen moeten gaan draaien. Volgens anonieme bronnen heeft Valve achter de schermen bij de afgelopen CES gesprekken gevoerd met verschillende partijen.

Valve zou op dit moment hard aan het werk zijn om alle hardware en software bij elkaar te krijgen om de Steam Box te kunnen maken. Volgens de berichten krijgt de console een Core i7 cpu, acht GB RAM-geheugen en een nog niet nader gespecificeerde Nvidia grafische kaart. Er komt ook een grote verscheidenheid aan USB-mogelijkheden bij.

De Steam Box zou niet alleen Steam gaan ondersteunen, maar het moet elke standalone pc-game ook kunnen draaien. Ook zouden de makers open staan om samenwerkingen aan te gaan met concurrerende diensten zoals EA's Origin.

Met de basis van de Steam Box zouden ontwikkelaars een duidelijke levenscyclus moeten gaan krijgen voor hun producten, met een nieuwe versie van de console elke drie tot vier jaar.

Volgens de berichten worden er geen licentiekosten in rekening gebracht en moet elke ontwikkelaar die dat wil software voor de Steam Box software kunnen gaan maken. Hiermee zou het een goedkoper alternatief moeten worden voor de huidige consoles van Microsoft, Nintendo en Sony.

Kleine glimlach

Bulderen van het lachen, dat doe ik niet snel. Niet omdat ik geen gevoel voor humor heb. Integendeel zelfs. Maar ik vind dat ik zelf altijd de betere grappen maak. Grappen van anderen zijn toch vaak net even wat minder. Dan bulder ik dus ook niet van het lachen, maar dan verschijnt er eerder een kleine glimlach op mijn gezicht. Maar die kleine glimlach is misschien wel mooier dan een harde bulderlach.

FOK.nl ontmaskert hoax plagiaat Joan Franka

Oplettende FOK!kers hebben het gerucht dat Joan Franka plagiaat gepleegd heeft met haar Songfestivalnummer de wereld uit geholpen.

Shownieuws bracht vrijdag tijdens de uitzending naar buiten dat Joan plagiaat gepleegd zou hebben met haar nummer 'You And Me'. De Nederlandse inzending voor het Songfestival zou heel erg lijken op een nummer van een Kroaat; Zoran Drazic.

Dat slikten onze songfestivalfans natuurlijk niet en besloten om alles tot op de bodem uit te zoeken. Al snel ontdekten de FOK!ers dat de site van deze zogenaamde Zoran pas sinds woensdag in de lucht was. Tevens bleek deze geregistreerd te zijn door de makers van het VARA tv-programma RamBam.

De Kroatische zanger Zoran bleek zelfs helemaal niet te bestaan. Alle informatie op de website bleek vals en ook een foto van de zanger bleek gejat te zijn uit een Britse tv-serie. De man op de foto is een Britse acteur, Matthew Holness.

Het blijkt uiteindelijk dus om een 'grap' van de VARA te gaan. Joan Franka heeft aan FOK! laten weten erg blij te zijn dat het verhaal door FOK! ontmaskerd is. "Ik was in shock toen ik hoorde over de zogenaamde plagiaat. Maar gelukkig is het door jullie uit de wereld geholpen. Jullie zijn te gek!."

 


Foto: Bram Muller / FOK.nl  

Rutger Castricum niet milder geworden door zoon

Het vaderschap heeft Rutger Castricum niet milder gemaakt. De 32-jarige Pownews-journalist is nu een jaar vader van zoon Beau.

"Natuurlijk denk ik ook tijdens mijn werk weleens aan m'n kleintje, maar ik let sinds de komst van Beau juist extra op dat ik niet mild word", zegt hij zaterdag in het AD. "En tja, z'n papa is niet bij iedereen geliefd. Dat zal hij wel merken."

Castricum zou in de toekomst wel wat anders willen doen, 'het Pownews doortrekken naar een zaterdag-entertainmentprogramma waarbij de actualiteit centraal staat'. "Ik zou langer de tijd willen nemen voor een gesprek", zegt hij. "Nog steeds op een scherpe toon interviewen, maar wel wat rustiger."

Details Assassin's Creed III gelekt

Nadat eerder al de boxart en screenshots van Assassin's Creed III verschenen, zijn de eerste gameplay-details ook uitgelekt. Assassin's Creed III speelt zich af rondom de Amerikaanse steden New York en Boston, tussen 1753 en 1783.

In Assassin's Creed III zal je spelen als Connor, een jongen van een Britse vader en Amerikaans-Indiaanse moeder. Naast onder zijn eerste naam staat Connor ook bekend als Ratohnhaketon. Conner is grootgebracht door de Mohawk-stam aan de Amerikaanse frontlinies ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog. De speler zal dit meemaken in de game wanneer de kolonisten uiteindelijk het Mohawk dorp platbranden. Vanaf dat moment besluit Connor zijn te leven te veranderen en te gaan vechten tegen onrechtvaardigheid en onderdrukking.

Daarnaast draait de game op een vernieuwde versie van de Anvil-engine die eerder gebruikt werd door de voorgaande Assassin's Creed-games. Naast dat de engine de gezichten van personages gedetailleerd weergeeft is het mogelijk om duizenden troepen gelijkertijd op het scherm te toveren. Geen van de animaties uit de voorgaande Assassin's Creed-games zijn overgezet naar Asassin's Creed 3, dit keer zijn de animaties helemaal opnieuw aangemaakt.

Naast New York en Boston zal het ook mogelijk zijn om in bossen te spelen, bekend als de frontier. De frontier zal ongeveer anderhalf keer zo groot zijn als de gehele map van Assassin's Creed Brotherhood. In de frontier is het mogelijk om in bomen en over bergen te klimmen. Hierbij is de frontier niet zo leeg als de kingdom uit Assassin's Creed I, maar zullen er genoeg missies en gameplay-content te vinden zijn. Zo is het mogelijk om te jagen op dieren, waarmee je beloningen krijgt. De wereld van Assassin's Creed III maakt een zomer- en winterseizoen mee. In de winter bewegen soldaten langzamer door de sneeuw en verandert het water in ijs.

Connor beschikt ook over een hidden blade, bekend uit de voorgaande Assassin's Creed-games. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om Connors kleding en wapens te upgraden. Het 'free running'-systeem is dit keer ook aangepast waarbij het mogelijk is om over voertuigen te springen, door ramen te springen en onder obstakels te glijden. Het combat-systeem is ook aangepast waarbij er geen target locking meer is, maar Connor automatisch zijn vijand selecteert. Ook zal er een nieuwe dynamische camera zijn waarbij je meer van de actie ziet en meer filmisch overkomt. Over de multiplayer is nog niks bekend.

Assassin's Creed III is al meer dan vier jaar in ontwikkeling en is over een paar weken al helemaal te spelen. Vanaf dat moment zal Ubisoft de tijd gebruiken om de game te verfijnen. Assassin's Creed III komt 30 oktober uit op PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Assassin's Creed 3

'Pornoactrice faket kanker'

Pornoactrice Raven Alexis heeft waarschijnlijk haar ernstige ziekte verzonnen. In juli vorig jaar zei Alexis dat ze leed  aan een ernstige en vergevorderde vorm van uitgezaaid leverkanker (overlevingskans ongeveer zeven procent) en dat ze voorlopig stopte met werken.

Maar naar eigen zeggen was de actrice na een kuur van mineraalwater met alkaline-toevoeging in enkele maanden weer genezen en aan het werk. Allemaal onzin, vertelt haar ex-verloofde Dirk jr. aan de Amerikaanse talkshowhost Howard Stern: "Terugkijkend op de gebeurtenissen denk ik het nep was. Een dokter vertelde haar in december dat ze aan psychologische problemen leed en dat ze helemaal geen kanker had."

Dirk jr. zei ook dat er geen medische gegevens bleken te bestaan van MRI-scans en chemotherapieën, iets waarvan Alexis zei dat ze dat ondergaan heeft.

Fans zijn nu woedend op de 24-jarige actrice, die schitterde in onder andere Bad Girls 8, Asslicious 2 en Jack's POV 16. Ze verdenken haar er nu van een pathologische leugenaar te zijn. Alexis blijft bij haar claims, maar weigert medische gegevens te overhandigen.


Raven Alexis (Foto: © Glenn Francis, www.PacificProDigital.com - Toglenn)

Helpend hondje

Alida Knobloch is een 2-jarig Amerikaans meisje met een zeldzame ziekte genaamd Neuroendocrine hyperplasia. Het betekent dat haar longen op bepaalde zieke plekken teveel lagen cellen hebben waar zuurstof door gefilterd moet worden. Ze heeft daardoor meer moeite met ademen.

Gelukkig is er een hondje getraind om een zuurstoffles te dragen zodat de kleine Alida dat niet hoeft te doen. Voorheen moest ze de zware fles in een rugtas dragen als ze naar buiten ging. Haar vader had ook een karretje gemaakt dat ze mee kon trekken. Gelukkig doet het hondje Mr. Gibbs dat nu. Hij is altijd samen met Alida, waar en wanneer dan ook. Zelfs als ze van een glijbaan af wil glijden, want dan glijdt Mr. Gibbs gewoon mee.

'Kinderen doen aangifte tegen Jeugdzorg'

Drie kinderen uit een gezin in Ouderkerk aan den IJssel hebben aangifte gedaan tegen Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland. Ze beschuldigen Jeugdzorg van valsheid in geschrifte. Dat heeft hun advocaat Jan Boone zaterdag tegen de NOS gezegd.

De acht kinderen uit het gezin werden in 2008 uit huis geplaatst omdat de leefsituatie volgens Jeugdzorg niet acceptabel was. Het gereformeerde gezin had weinig inkomsten omdat de vader, een prediker, alleen wilde leven van giften van geloofsgenoten. Daardoor was er soms geen geld om de rekeningen te betalen en werd het gas en licht tijdelijk afgesloten.

Een van de kinderen, een baby, kreeg uit religieuze overtuiging geen bijvoeding en ging volgens Jeugdzorg bijna dood. De raadsman zegt echter dat een arts die de baby onderzocht, heeft verklaard dat het kind niet in levensgevaar was. Wat Jeugdzorg over de baby verklaarde, ziet hij daarom als valsheid in geschrifte.

De kinderen die aangifte hebben gedaan zijn nu tussen de 15 en 19 jaar. Twee van hen wonen inmiddels weer bij hun ouders.

Er gaan al langer geluiden op van betrokken ouders en pleegkinderen die de werkwijze van Jeugdzorg in twijfel trekken.

De politie kon de aangifte zaterdag niet direct bevestigen.

IJsstokjesboot dreigt stille dood te sterven

Robert McDonald, een in Emmeloord woonachtige Amerikaan, die een boot bouwde van ijsstokjes naar het model van een vikingschip krijgt tegenslag op tegenslag te verwerken. McDonald bouwde de boot om geld in te zamelen voor de Sea Heart Foundation, een stichting die zich met zieke kinderen bezighoudt.

McDonald bouwde de boot in twee jaar tijd van miljoenen ijsstokjes die hij verzamelde met behulp van ondere andere scholieren. Enkele jaren terug is de boot met bemanningsleden naar Engeland geweest, maar de oversteek naar Key West in de Verenigde Staten moest worden geannuleerd omdat er kanker bij McDonald geconstateerd werd. Hierdoor ligt The Thor, zoals de ijsstokjesboot genoemd is, al enkele jaren in het Aquaverium in Grou, Friesland.

Door de strenge vorst van afgelopen tijd is de boot beschadigd en gezonken. De beheerder van het Aquaverium wil nu dat de boot weggehaald wordt. Volgens hem neemt The Thor een plaats in waarvoor nooit betaald is: "Het is sneu, maar er liggen hier wel 100 boten. Iedereen moet voor zijn plek betalen." Hij geeft aan dat op dit moment geprobeerd de boot boven water te krijgen. Het leegpompen heeft volgens hem weinig nut omdat de boot een bijzondere constructie heeft.

Volgens McDonald zou een groep ondernemers in het Aquaverium zijn creatie onder haar hoede nemen. Inmiddels is diezelfde groep vertrokken uit het pand, en hebben ze nooit naar The Thor omgekeken volgens McDonald: "Ik ben in shock. Ik wilde er iets leuks mee doen voor zieke kinderen. Vooral voor hen, en allen die hebben meegewerkt, vind ik het sneu." Hij heeft nog geen flauw benul waar de boot naar toe zou kunnen.

Douglas wil een stap hogerop maken

De wegen van FC Twente en centrale verdediger Douglas zullen na dit seizoen scheiden. De Braziliaan is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Hij staat sinds 2007 onder contract bij de Tukkers.

"Komende zomer is het in principe het moment voor mij om een stap hogerop te maken", zegt Douglas zaterdag in De Telegraaf. "Om mezelf verder te ontwikkelen is het goed voor mij om naar een grotere competitie te gaan."

"Ik wil er alles aan doen om hier met een titel afscheid te nemen", vervolgt de mandekker, die naar eigen zeggen lering heeft getrokken uit zijn rode kaart tegen AZ van vorig seizoen. "Ik vind dat ik zeker rustiger ben geworden in mijn spel. Dit seizoen heb ik weinig overtredingen gemaakt en ik heb pas twee gele kaarten gekregen in de competitie en één gele kaart in de Europa League. Ik heb echt geleerd van mijn fouten."

Matthijs: Zeg Peer in plaats van Apple

Matthijs van Nieuwkerk heeft vrijdag in De Wereld Draait Door een slimme manier gevonden om de Reclame Code Commissie te omzeilen.

De VARA-talkshow besteedt namelijk wel erg veel aandacht aan het technologiemerk Apple, terwijl producten van concurrenten als Samsung, Microsoft en Google meestal doodgezwegen worden, iets wat mogelijk weinig gewaardeerd wordt door de Reclame Code Commissie.

Toen een spelletjesmaker voor de iPad vaak het merknaam Apple in de mond nam zei Van Nieuwkerk in het gesprek: "Zeg af en toe Peer in plaats van Apple, voor de Reclame Code Commissie..." Tafeldame Claudia de Breij deed er nog een schepje bovenop. "Microsoft maakt ook leuke dingen", zei ze met een zuur gezicht.


Matthijs: Zeg Peer in plaats van Apple

Veertjes geen hinder bij platinum trophy

De PlayStation Blog heeft een lijst samengesteld van games die het vaakst geplatinumd zijn. Bij het behalen van de platinum trophy heb je vaak alle behaalde trophies bij elkaar verzameld. De platinum trophy is de hoogst haalbare trophy die er bestaat. Grote winnaar? Assassin's Creed II, ondanks de grote hoeveelheid veren die gevonden moest worden om de lastigste van de trofeeën te verkrijgen.

  1. Assassin's Creed 2
  2. Modern Warfare 2
  3. Uncharted 2: Among Thieves
  4. God of War 3
  5. Resident Evil 5
  6. inFamous
  7. Uncharted: Drake's Fortune
  8. God of War (GoW HD Collection)
  9. Borderlands
  10. Sly Cooper and the Thievius Raccoonus (The Sly Collection)
Sony zelf geeft aan dat alle bovenstaande games commercieel gezien een succes waren. Daarnaast hebben ze nog tips voor developers om trophies te implementeren.

"We're looking at total Platinum trophies here, so it stands to reason that games that have sold a lot of copies would have been Platinum'd a lot. That's probably why you don't see CSI: Fatal Conspiracy or Hannah Montana: The Movie on this list, even though they are known to be easy to Platinum.

None of the games listed have the dreaded 'Hit Level 50 Rank in Multiplayer.' Even the multiplayer-heavy Modern Warfare 2 saves most of its Trophies for the campaign and Spec Ops missions. I think this is why you see Assassin's Creed II on this list, and not AC: Brotherhood, which introduced Multiplayer to the series (and associates 10 Trophies with this mode, many of which are tough to get). Take note, developers!"

"Messi de meest beslissende speler ter wereld"

FC Barcelona moet het vanavond doen zonder Lionel Messi. De sterspeler is geschorst. Messi pakte vorige week tegen Atlético Madrid zijn vijfde gele kaart van de competitie. Hierdoor is hij automatisch een wedstrijd geschorst. Hij mist hierdoor de competitiewedstrijd tegen Sporting Gijon.

Trainer Josep Guardiola is benieuwd hoe zijn ploeg het doet zonder de clubtopscorer. "Hij is de meest beslissende speler ter wereld. We moeten het helaas doen zonder een speler die normaal een wedstrijd met een beweging kan beslissen", zei Guardiola vrijdag op een persconferentie.

Maar ook zonder Messi moet Sporting Gijon te verslaan zijn voor Barça. De Catalanen moeten winnen om enigszins in het spoor te blijven van koploper Real Madrid. "Ik ga er van uit dat wij gaan winnen", aldus Guardiola.

Krul verlengt tot 2017 bij Newcastle United

Newcastle United en Tim Krul zijn het eens geworden over een nieuw contract. De Nederlandse doelman verlengt zijn verbintenis tot 2017.

Ook aanvoerder Fabricio Coloccini verlengt zijn contract op St James' Park. Beide deals gaan in op 30 juni van dit jaar. Coloccini en Krul zijn er voor een groot deel verantwoordelijk voor dat Newcastle United dit seizoen zo goed draait. The Magpies staan op de zesde plaats.

"Dit zijn twee geweldige deals voor de club. Hier zijn we ontzettend blij mee", zegt manager Alan Pardew. "Dat we erin geslaagd zijn Fabricio en Tim langer vast te leggen is geweldig nieuws voor iedereen die zich hier zorgen over maakte. Dit is fantastisch voor de club, ook op lange termijn."

"Dit onderstreept de imporantie dat we als club moeten blijven bouwen om zulke talenten te blijven voort brengen. Het laat zien dat Newcastle United een grote speler in de Premier League wil zijn", aldus Pardew.

'Nederlaag Ahmadinejad in verkiezingen'

De uitslagen van de parlementsverkiezingen in Iran lijken een tegenvaller te worden voor president Mahmoud Ahmadinejad. Iraanse media meldden zaterdag dat tegenstanders van het staatshoofd een meerderheid hebben gekregen in het 290 zetels tellende parlement.

Bovendien zou de zus van Ahmadinejad, die voor de stad Garmsar een parlementszetel wilde veroveren, niet in de volksvertegenwoordiging zijn gekozen. Garmsar is de thuisbasis van de president.

De officiële uitslagen van de parlementsverkiezingen van vrijdag worden vermoedelijk zondag bekendgemaakt.

'Nederlaag Ahmadinejad in verkiezingen Iran'
'Nederlaag Ahmadinejad in verkiezingen Iran' (Foto: ANP)

Stel geeft dochters 200.000 euro cadeau

Een Amsterdams stel heeft 200.000 euro gewonnen met een spelletje van Lotto. Ze geven het cadeau aan de kinderen.

'Wij kopen iedere week Lottoloten en controleren deze ook altijd in de winkel. Mijn man kwam er in de winkel dus ook achter dat we twee ton hadden gewonnen. Uiteraard hebben wij thuis meerdere malen het lot gecontroleerd, omdat je toch niet beseft dat het echt waar is. Echt lang nadenken over wat we met het geld willen doen, hoeven we niet. We delen het bedrag door twee en schenken het aan onze twee dochters', zegt een van de gelukkige winnaars.

Het winnende Lottolot van het koppel is verkocht bij Primera Geuzenveld. Daar vieren ze de winst met taart.

Jenner gaat op proef bij Burnley

Julian Jenner gaat op proef bij Burnley. De buitenspeler van Vitesse gaat volgende week een paar dagen meetrainen met de Engelse tweede klasse. 

Jenner is compleet uit beeld geraakt bij trainer John van den Brom. Waar de selectie van Vitesse afgelopen week een bezoek bracht aan Marokko, bleef Jenner achter in Arnhem. Het contract van de voormalige buitenspeler van NAC Breda en AZ loopt komende zomer af en wordt niet verlengd.

Jenner krijgt nu de kans om een contract te verdienen in Engeland. Dat meldt Omroep Gelderland vrijdag. Burnley staat momenteel op de elfde plaats in de Championship.

De aanvaller snapt overigens niet waarom hij uit beeld is geraakt bij Van den Brom. "Nee, snappen doe ik het niet. Maar ik blijf strijdvaardig en knokken voor mijn positie. Ik was in het begin van dit seizoen basisspeler, maar mijn situatie is compleet veranderd."

Lokhoff: "Handhaving nog steeds het doel"

Lokhoff is in De Koel de opvolger van de Belgische coach Glenn de Boeck. De Brabantse coach heeft in zes wedstrijden al meer punten gepakt dan zijn voorganger in zeventien duels. 

"Het perspectief is toegenomen en dat is leuk", zei Lokhoff in Voetbal International. De trainer tekende in januari een contract voor een half jaar. "In feite is er nog niets anders dan toen ik begon: handhaving is nog steeds het doel. We zullen ongetwijfeld wel een keer bij elkaar aan tafel komen, nu is dat nog niet nodig."

Hoe het komt dat VVV ineens de vorm te pakken heeft? "We hebben in het begin veel gesproken en daarna veel getraind. Er is geen geheim. Het is wel erg prettig dat iedereen fit is. Er ontstaat nu concurrentie en dat is altijd goed", aldus Lokhoff.

Nog steeds onduidelijkheid over Bos van Wallers in Parijs - Roubaix

Het is nog steeds onduidelijk of het Bos van Wallers dit jaar wordt opgenomen in het parcours van Parijs - Roubaix. De kasseien liggen er nog niet goed bij en er is nog geen akkoord bereikt over de reiniging van de kasseien. De passage is immers vol gegroeid met mos.

"We hebben een vergadering achter de rug met het overlegorgaan van het Noord-Franse departement 'Nord' en daaruit is gebleken dat de lokale overheid en de betrokken instanties akkoord zijn om met het schoonvegen te beginnen", aldus koersdirecteur Jean-François Pescheux. "Maar alles hangt af van de beslissing van DREAL, een lokale overheid die zich bezighoudt met het milieu en de leefomgeving."

Het Bos is traditioneel één van de scherprechters van de kasseiklassieker. Eerder werd de passage al eens uit het parcours gelaten door de slechtste staat. Parijs - Roubaix wordt dit jaar op 8 april gereden.

'Groep belaagt weggepeste homo opnieuw'

Een homo die twee jaar geleden uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn werd weggepest, is bij zijn nieuwe huis in het centrum van de stad opnieuw belaagd. Afgelopen zomer werd de man van Marokkaanse afkomst naar eigen zeggen bedreigd en bespuugd door dezelfde groep die hem eerder wegpestte.

De man doet zaterdag zijn verhaal in NRC Handelsblad. Hij vindt dat de politie en gemeente eerder hadden moeten ingrijpen. De politie en de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) zeggen echter er 'alles aan gedaan' te hebben om de Marokkaanse man te steunen. In de zaak zijn uiteindelijk drie jongens aangehouden en veroordeeld.

Uit de wijk werd ook al een homostel weggepest. Het paar stelt de gemeente, de politie en de staat aansprakelijk voor het feit dat ze zijn weggepest. Burgemeester Wolfsen trok eerder al het boetekleed aan over het optreden rond het weggepeste stel. Hij gaf toe dat de gemeente de zaak niet goed heeft aangepakt.

Japanse ruiter (70) weer naar Olympische Spelen

De oudste deelnemer aan de Olympische Spelen van Peking in 2008 zal ook deze zomer deelnemen aan de Spelen van Londen. De Japanse ruiter Hiroshi Hoketsu won een dressuurwedstrijd in Frankrijk en kan daardoor plaatsing via de Azië/Oceanië-ranglijst niet meer mislopen.

Hoketsu heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 70 bereikt en zal voor de Spelen nog 71 worden. Hij nam bijna een halve eeuw geleden (1964, Tokio) al mee aan het grote sportevenement, toen als springruiter.

De oudste deelnemer ooit aan de Olympische Spelen zal de Japanner nog niet worden. De Zweed Oscar Swahn was in 1920 72 jaar en 10 maanden toen hij aan het schieten deelnam. Hij won zelfs nog de zilveren medaille.

Zorgen FIFA vorderingen WK Brazilië

Wereldvoetbalbond FIFA maakt zich ernstig zorgen over de voorbereidingen van Brazilië op het WK van 2014. Volgens secretaris-generaal Jerome Valcke maken de Zuid-Amerikanen zich drukker over het winnen van het toernooi dan om de organisatie. Hij brengt volgende week een bezoek aan Brazilië. "We zullen ze aansporen."

"De bouw van de stadions loopt ver achter op schema en er zijn veel te weinig hotels", laat Valcke weten. "Het grote probleem is ook dat er weinig gebeurt. We zijn bang dat ze straks niet voorbereid zijn om alle supporters op te vangen. De wereld wil straks wel naar Brazilië toe."

Valcke kan volgende week tegen een vervelende verrassing aanlopen. De verbouwing van het Beira-Rio stadion in Porto Alegre ligt al acht maanden stil vanwege financiële problemen. Als de werkzaamheden niet snel worden hervat, moet er een ander stadion worden aangewezen voor het WK.

'Middeleeuwse slachting in Homs'

De journalisten die afgelopen week ternauwernood uit Syrië ontsnapten, hebben verteld over hun ervaringen in de stad Homs. Volgens de Franse verslaggeefster Edith Bouvier en de Franse fotograaf William Daniels schiet het Syrische leger met opzet op journalisten.

,,Er waren zeker vijf explosies vlak achter elkaar, erg dichtbij. We hadden echt het gevoel dat ze rechtstreeks op ons schoten". Het tweetal vertelde over de beschieting die het leven kostte aan de Amerikaanse journaliste Marie Colvin en de Franse fotograaf Remi Ochlik.

De gewonde Britse fotograaf Paul Conroy sprak vrijdag van een ,,middeleeuwse belegering en slachting".

Journalisten: middeleeuwse slachting in Homs
Journalisten: middeleeuwse slachting in Homs (Foto: ANP)

Chinees dorp houdt 'democratische' verkiezing

De inwoners van het Chinese dorp Wukan, die eind vorig jaar opzien baarden door hun communistische bestuurders weg te jagen, houden zaterdag verkiezingen voor een nieuwe dorpscomité. "Voor het eerst in tientallen jaren is er een kans op democratie", zeg Lin Zuluan,een belangrijke kandidaat voor het leiden van het dorpsbestuur.

Activisten uit andere delen van China zijn naar Wukan gereisd om de verkiezingen te volgen. "Wukan is voor ons een voorbeeld", stelt Hua Youjuan, een dorpshoofd van de plaats Huangshan in het oosten van China. In Huangshan is net als in Wukan de afgelopen maanden fel geprotesteerd tegen corruptie door de Chinese autoriteiten.

Golf van tornado's eist levens in VS

Een reeks verwoestende tornado's heeft vrijdag in het midden van de Verenigde Staten het leven geëist van zeker 27 mensen. Een klein plaatsje in de staat Indiana is volgens getuigen zelfs vrijwel weggevaagd door een wervelwind.

,,De berichten die binnen zijn gekomen via de telefoon wijzen erop dat Marysville is verdwenen", aldus een woordvoerder van de politie. De wervelstormen hebben veel schade aangericht in het zuidelijke deel van Indiana. Volgens de autoriteiten zijn 13 mensen om het leven gekomen in de staat. In de staat Kentucky kwamen zeker 12 mensen om en in Ohio 2 mensen.

Zeven staten zijn getroffen door in totaal tientallen tornado's. Op televisiebeelden zijn grote verwoestingen te zien. Gebouwen zijn weggevaagd en bomen ontbladerd. Verwrongen personenwagens en zelfs autobussen zijn als speelgoed over het landschap verspreid.

Hulpdiensten zoeken op tal van plaatsen naar vermisten. Bij het plaatsje Henryville in Indiana zochten de autoriteiten bijvoorbeeld met nachtzichtapparatuur en speurhonden naar een vermist jongetje van 9 jaar. In Salem, op enkele tientallen kilometers van Henryville, vond de politie een meisje van ongeveer 1,5 jaar levend in een veld. Ze was alleen en het was niet onmiddellijk duidelijk wie haar familie is.

Het is de tweede reeks wervelwinden die het midden van de Verenigde Staten teistert in enkele dagen tijd. Dinsdag en woensdag kwamen 13 mensen om. De stad Harrisburg in Illinois werd het zwaarst getroffen. Zes mensen stierven en meer dan 100 mensen raakten er gewond.

Golf van tornado's eist levens in VS
Golf van tornado's eist levens in VS (Foto: ANP)

Schikking BP over olieramp Golf van Mexico

Oliemaatschapij BP heeft een schikking getroffen met gedupeerden van de olieramp in de Golf van Mexico. Het Britse bedrijf verwacht een bedrag van 7,8 miljard uit te betalen aan vissers en andere particulieren die zeggen te zijn gedupeerd door de ramp.

Maandag zou de rechtszaak tegen het bedrijf beginnen, maar die werd een week uitgesteld om de partijen de tijd te geven tot een schikking te komen. De schikking geldt niet voor de Amerikaanse regering en kuststaten. De claims van die partijen zijn vele malen hoger.

De olieramp in 2010 was het gevolg van een explosie op het booreiland Deepwater Horizon. Daarbij kwamen elf mensen om het leven. De olieramp zorgde voor miljarden dollars aan schade. In totaal lekte zo'n achthonderd miljoen liter ruwe olie in zee en werden honderden kilometers kust besmeurd.

Weer etappezege Guardini in Langkawi

Andrea Guardini heeft alweer zijn vijfde etappezege geboekt in de Ronde van Langkawi. De Italiaan van Farnese Vini won alweer de massasprint en bleef dit maal zijn landgenoot Matteo Pelucchi en de Nederlander Raymond Kreder voor.

Vorig jaar wist Guardini ook al vijf zeges te behalen in deze ronde. Hij heeft morgen nog de kans dit aantal te verbeteren aangezien er dan ook een vlakke rit van 116,9 kilometer op het programma staat. José Serpa verdedigt dan zijn leiderstrui.

Italiaanse finale bij WTA-toernooi Acapulco

Het WTA-toernooi van Acapulco kent een Italiaanse finale. Sara Errani en Flavia Pennetta zullen elkaar treffen in de eindstrijd. Pennetta (2) versloeg de als vierde geplaatste Irina Begu met 6-2 en 6-2.

Errani, als derde geplaatst, kende eveneens weinig moeite met haar opponente. Roberta Vinci (1), bedwingster van Michaëlla Krajicek in de vorige ronde, werd met een 6-4 en 6-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Haagse woningen ontruimd om brand

Wegens een woningbrand in Den Haag zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twaalf woningen ontruimd. Bij de brand raakte een persoon gewond, meldt de brandweer.

De brand in de woning aan het Oranjeplein brak rond 01.30 uur door nog onbekende oorzaak uit. De brandweer trof in de woning een persoon aan met brandwonden en ademhalingsproblemen.

De woning waar de brand uitbrak en een aangrenzende woning liepen brand- en waterschade op. De overige bewoners konden aan het begin van zaterdagochtend weer naar huis.

Schaatsploeg Groenewold wel door tot Sochi

Het zijn onzekere tijden voor de schaatsers. Veel sponsorcontracten lopen af en sponsoren als Control en Hofmeier hebben al aangegeven niet verder te gaan. Tot vandaag had alleen TVM zijn contract tot de Olympische Spelen van Sochi verlengd. Nu lijkt ook de Op=Op Voordeelshopformatie van Renate Groeneworld door te gaan.

"De ploeg gaat door tot Sotsji", aldus teammanager Chiel Van Praag. "Er is natuurlijk twee keer Sotsji; de WK afstanden van volgend jaar en de Winterspelen van 2014. Deze ploeg bestaat ook tijdens de Olympische Spelen nog."

Vermoedelijk zal het team wel verder gaan met een nieuwe geldschieter. Volgens geruchten zal er zich een nieuwe sponsor hebben gemeld die zeker tot en met de Spelen het team financieel zal ondersteunen.

Ferrer en Verdasco naar finale Acapulco

David Ferrer en Fernando Verdasco hebben ervoor gezorgd dat het ATP-toernooi van Acapulco een Spaanse finale krijgt. Ferrer, als eerste geplaatst en winnaar van de afgelopen twee jaar, versloeg in de halve finale de Colombiaan Santiago Giraldo; 7-5 en 6-4.

Verdasco had geen enkele moeite met de Zwitser Stanislas Wawrinka. De als achtste geplaatste Spanjaard won met twee maal 6-3.

Moody's verlaagt kredietstatus Griekenland

Kredietbeoordeelaar Moody's heeft de status van Griekenland vrijdag verlaagd naar het laagst mogelijke niveau. De status ging van Ca naar C. Eerder deze week verlaagde Standard & Poor's zijn rating voor Griekenland ook al naar het laagste niveau.

De verlaging van de status volgt op de schuldenverlichting van 107 miljard euro waar het Griekse parlement vorige week mee instemde. De kredietbeoordelaar verwacht dat beleggers daardoor zeventig procent van hun belangen niet meer terugkrijgen, ook al sluit Griekenland naar verwachting deze maand een overeenkomst met banken en particulieren investeerders over het uitwisselen van obligaties.

Moody's bekijkt de status van Griekenland opnieuw als die deal rond is.

De wereld van MechWarrior Tactics in eerste screens

A.C.R.O.N.Y.M. Games en Roadhouse Interactive hebben een eerste set screenshots vrijgegeven voor MechWarrior Tactics. In de afbeeldingen is te zien hoe de wereld van het spel eruit komt te zien. Ook wordt duidelijk dat het speelveld zal worden verdeeld in zeshoekige vlakken.

Het spel speelt zich af in 3025 in een wereld waar vijf groepen verwikkeld zijn in een hevige strijd om de macht in het universum. De spelers staan aan het hoofd van een huurlingeneenheid en maken gebruik van Mechs in de strijd om de macht.

MechWarrior Tactics is een turn-based strategiespel. Het wordt uitgebracht als free-to-play online spel. Het spel kent verschillende soorten Mechs, die op verschillende manieren zijn aan te passen.

MechWarrior Tactics moet ergens in 2012 gaan uitkomen.

Eerste Apple Store opent deuren in Amsterdam

De eerste Apple Store in de Benelux opent zaterdag om 10.00 uur zijn deuren. De winkel is gevestigd aan het Leidseplein in Amsterdam en biedt klanten onder meer de mogelijkheid dagelijks gratis workshops te volgen. De winkel is de eerste in Europa waar klanten met een speciale app op hun iPhone producten zelf kunnen afrekenen.

De winkel biedt werk aan driehonderd medewerkers, van wie meer dan negentig procent afkomstig is uit Amsterdam. Met de winkel in Amsterdam meegerekend zijn er wereldwijd 362 Apple Stores. Volgens het bedrijf zijn er op ieder moment wereldwijd minimaal vijftigduizend mensen aanwezig in een winkel van Apple.

Tientallen Apple-liefhebbers hebben zich zaterdagmorgen rond half negen aan het Leidseplein in Amsterdam verzameld voor de deuren van de eerste officiële Apple Store in Nederland. De nieuwe Apple Store biedt klanten meer plekken om hun Apple-producten uit te proberen dan in welke andere winkel in Europa dan ook, aldus het bedrijf.

Hans de Krijf uit Utrecht zegt het leuk te vinden om erbij te zijn. ,,Sinds mijn eerste iPhone ben ik helemaal om. Bijna alles in mijn huis is Apple." Een echtpaar uit Wassenaar is ook al vroeg uit de veren om als eersten naar binnen te kunnen. ,,Wij hebben veel van Apple in huis, er is altijd wel iets nieuws om te kopen. Dit is historisch."

De opening van het Amsterdamse filiaal komt op het bijzonder moment. De koers van het aandeel Apple staat door geruchten over nieuwe producten boven de vijfhonderd dollar. Daardoor heeft de waarde van het bedrijf een recordhoogte bereikt van meer dan vijfhonderd miljard dollar.

Het computer- en mediabedrijf presenteert woensdag een nieuw product. Hoewel het bedrijf, zoals gebruikelijk, daar geen officiële mededelingen over doet, gaat het waarschijnlijk om de iPad 3, de derde versie van Apples eigen tablet.

In het laatste kwartaal van vorig jaar boekte het bedrijf een nettowinst van 13,1 miljard dollar. Vooral de verkoop van ruim 37 miljoen iPhones en 15,4 iPads had een sterke invloed op de winst.


Eerste Apple Store opent deuren in Amsterdam (Foto: Novum)

Utrechters vast voor afpersingen Leidsche Rijn

Drie Utrechtse tieners zitten vast voor het afpersen van jonge plaatsgenoten in de wijk Leidsche Rijn. Een van de slachtoffers is waarschijnlijk de 15-jarige jongen die vorige week in het nieuws kwam en zegt te zijn gegijzeld, bedreigd en afgeperst.

De 15-jarige Utrechter beweert zondag 19 februari door een groep van zeven of acht jongens te zijn gegijzeld. Hij zou zijn bedreigd, mishandeld en zijn gedwongen om geld te pinnen en af te staan.

Toen de vader van de jongen de volgende dag met een aantal familieleden verhaal ging halen bij de jongens, ontstond een vechtpartij. Ook werd die dag een steen gegooid naar het huis van de jongen. De Utrechter voelde zich na de incidenten zo bedreigd, dat de politie 'passende maatregelen' trof om zijn veiligheid te waarborgen.

De politie hield deze week na onderzoek twee jongens van 17 en een van 18 aan in verband met meerdere afpersingen in de wijk. Ze zijn vrijdag voorgeleid en zitten voorlopig vast, laat het Openbaar Ministerie in Utrecht weten.

'Cipiers vinden bekentenis kasteelmoord'

Een van de verdachten van de Belgische 'kasteelmoord' heeft speurders per ongeluk een geschreven bekentenis bezorgd. Cipiers vonden in zijn cel een brief aan zijn familie waarin hij zijn betrokkenheid toegeeft. Dat schrijven de Belgische kranten Het Nieuwsblad en De Standaard zaterdag.

"Die Saelens moest niet dood", schreef Pierre S. "Hij moest alleen maar een lesje krijgen en dat is fout gelopen." Hormonenhandelaar Pierre S., Saelens' schoonvader en zwager en enkele Tsjetsjenen zitten vast voor de moord op de kasteelheer uit het Vlaamse Wingene. De zaak, die begon met de met mysterieuze vermissing van de kasteelheer, deed veel stof opwaaien in België.

Pierre S. verstuurde de bekentenis aan zijn familie om onbekende redenen niet, maar verstopte hem in zijn cel. Nadat hij van de gevangenis van Brugge naar Ieper was overgebracht, trof een cipier het stuk papier aan bij het opruimen.

Wilders: Herinvoeren gulden voordeliger dan euro

Het herinvoeren van de gulden is goedkoper dan doorgaan met de euro. Dat is volgens PVV-leider Geert Wilders de uitkomst van het onderzoek dat de partij liet uitvoeren naar de kosten van herinvoering van de munt die in 2002 werd afgeschaft.

Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door het Londense onderzoeksbureau Lombard Street Research (LSR), zou blijken dat de euro Nederland veel meer heeft gekost dan opgeleverd. Wilders zegt zaterdag in De Telegraaf dat de voordelen van de euro per persoon uitkomen op achthonderd euro per jaar. De nadelen zouden per persoon echter neerkomen op een bedrag van 2700 euro per jaar, door minder economische groei en ondermaatse consumptie door de eurocrisis.

Volgens Wilders blijkt uit het onderzoek bovendien dat blijvende deelname aan de euro minstens 127 miljard gaat kosten. Wilders wilde in de krant niet zeggen wat het kost als Nederland uit de eurozone stapt. Wel zouden die kosten volgens de onderzoekers binnen twee jaar zijn terugverdiend.

De PVV-leider vindt dat de uitkomsten van het onderzoek aanleiding zijn voor een referendum. "Laat de Nederlandse burgers kiezen of ze die prachtige gulden terugwillen in plaats van doormodderen met de euro", zegt hij in de krant.

Wilders kondigde in november aan dat hij wilde weten wat het kost om de gulden weer in te voeren. Hij liet toen weten een 'gerenommeerd' internationaal onderzoeksbureau te hebben ingehuurd. Al snel bleek dat LSR bekend staat als een fel criticus van de euro. De complete onderzoeksresultaten worden maandag gepresenteerd in Den Haag.


Wilders: Herinvoeren gulden voordeliger dan euro (Foto: Novum)

Huiszoekingen bij Duitse neonazi's

De Duitse politie heeft vrijdag bij huiszoekingen bij neonazi's bewijs gevonden dat zeventien verdachte neonazi's in verband brengt met een illegale fakkelparade in Hamburg. Dat heeft de politie gezegd.

De fakkelparade had in december plaats. De politie wist de verdachten, veertien mannen en drie vrouwen, te identificeren toen ze op de vlucht sloegen nadat de politie de parade had opgebroken.

De deelnemers aan de parade droegen zwarte kleding, zwarte capuchons en witte maskers en droegen fakkels en een spandoek met zich mee. Volgens de politie worden dergelijke optochten gebruikt om een extreemrechtse ideologie uit te dragen. Er wordt hard opgetreden tegen de parades, die volgens de Duitse autoriteiten indruisen tegen de Duitse wet.

De politie vond bij de huiszoekingen onder meer witte maskers, fakkels en extreemrechtse propaganda. Er zijn geen arrestaties verricht.

Dode lijn

Natuurlijk moest het ook mij ook een keer gebeuren. Vandaag verloor ik mijn telefoon. In een taxi, vanzelfsprekend, die as we speak door een joelende chauffeur door het van feestgedruis vergeven Lusaka wordt gemanoeuvreerd. "Chipolopolo eyaay" roept hij, terwijl de straten van Lusaka steeds voller lopen met een belachelijke hoeveelheid mensen en die telefoon zal ik nooit meer terug zien.

Kirstie Alley denkt dat Lohan drugs overwint

Kirstie Alley heeft goede hoop dat het weer helemaal goed komt met Lindsay Lohan. De 61-jarige Look Who's Talking-actrice kampte vroeger met een drugsverslaving, iets wat Lohan de afgelopen jaren ook parten speelde. Alley kwam er weer bovenop en gelooft dat de 25-jarige actrice dat ook kan.

"Lindsay heeft heel veel talent. Ze is slim en ik denk dat ze ook een goede meid is", zegt Alley in het Amerikaanse programma Access Hollywood. "Ze staat onder grote druk, omdat ze een kindster was en een moeilijke overgang naar volwassenheid meemaakte. Ze moet dat gewoon achter zich laten en vooruitkijken, want ze heeft talent. Ze kan een geweldige carrière hebben."

Het lijkt inderdaad de goede kant op te gaan met Lohan, na jaren van bezoekjes aan de gevangenis, afkickkliniek en rechtbank. Ze zegt drugs te hebben afgezworen en de filmaanbiedingen komen langzamerhand weer binnen. Zaterdag presenteert ze de sketchshow Saturday Night Live, waarin ze zichzelf hoogstwaarschijnlijk flink op de hak gaat nemen.

Denemarken vervolgt vier Zweden voor terrorisme

Deense openbare aanklagers hebben vrijdag vier Zweedse moslims aangeklaagd wegens terrorisme. Met een door hen geplande aanslag op de krant Jyllands-Posten wilden ze 'de bevolking ernstig schrik aanjagen' en Denemarken destabiliseren, aldus het OM.

De vier mannen wilden met vuurwapens een kantoor van Jyllands-Posten in Kopenhagen binnenvallen. De krant drukte in 2005 twaalf spotprenten van de profeet Mohammed af, wat in moslimlanden tot woedende reacties leidde.

Volgens de Deense procureur-generaal Svend Ulrik Larsen reisden de vier met wapens en munitie naar Kopenhagen met het voornemen 'een groot aantal mensen om te brengen'.

De Zweedse en Deense veiligheidsdiensten hielden de mannen al maanden in de gaten en volgden hen toen ze in een gehuurde auto van Stockholm naar de Deense hoofdstad reden. Sommige van de verdachten waren volgens de Deense Veiligheids- en Inlichtingendienst 'militante islamisten die banden hebben met internationale terreurnetwerken'.

Het proces van de vier begint 13 april.

Tot drie jaar cel voor handel in xtc-grondstoffen

Vijf verdachten van xtc-handel hebben vrijdag tot drie jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. De rechtbank in Almelo acht bewezen dat de vijf handelden in MDMA, een grondstof van xtc-pillen.

Een 42-jarige man die handelde in de grondstof en een pillenmachine leverde, kreeg een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd. Hij bezat ook 2,2 liter ghb. Een 34-jarige man die eveneens handelde in MDMA en xtc-pillen produceerde moet van de rechter ook drie jaar de cel in.

Een derde verdachte kreeg anderhalf jaar cel voor zijn hulp bij de MDMA-handel en de productie van xtc-pillen. De twee andere verdachten kregen acht maanden cel voor het verhandelen van 3,7 kilo MDMA.

Omstreden Griekse belasting grondwettig

De omstreden nieuwe Griekse belasting op onroerend goed, die via de elektriciteitsrekening wordt geheven, is niet in strijd met de grondwet, maar het afsluiten van de elektriciteit van wanbetalers is dat volgens de Griekse Raad van State wel. Dat heeft de hoogste Griekse bestuursrechter volgens enkele van zijn medewerkers vrijdag bepaald.

De zaak was de raad in november voorgelegd door verscheidene vak- en burgerorganisaties. De bestuursrechters werden het niet eens, maar besloten uiteindelijk 'met een ruime meerderheid' tot het vonnis.

Jesper Kyd componeert de score van Darksiders 2

THQ heeft bekendgemaakt dat niemand minder dan de Deense componist Jesper Kyd de score zal verzorgen van Darksiders 2. Jesper Kyd heeft eerder al meegewerkt aan spellenreeksen zoals Assassin's Creed en Hitman.

"Het was een zeer fijne ervaring om met Jesper samen te werken," zegt Jeremy Robbins, audio director bij Vigil Games. "Hij heeft zeer veel talent als componist en hij is ook een fanatieke gamer, die niet alleen een geweldige soundtrack voor Darksiders 2 gecreëerd heeft, maar ook intuïtief aanvoelde om elke compositie naar hogere hoogtes te tillen zodat spelers de muzikale impact hiervan ten volle kunnen ervaren wanneer ze Darksiders 2 spelen."

De game soundtrack van Jesper Kyd is dus iets om naar uit te kijken maar de score voor de campagne van het spel zal verzorgd worden door Giles Lamb en deze persoon is de componist van de trailer van Dead Island.

Onderaan zijn er 2 filmpjes waar je al een voorproefje krijgt van Giles Lamb zijn werk voor Darksiders 2, als je een fan bent dan heb je ze ongetwijfeld al gezien maar kijk eens opnieuw en let deze keer ook op de muziek dat op de achtergrond speelt.

Darksiders 2 komt uit in juni. 

 

 

Nederlandse snowboarder dood na botsing met boom

Een 17-jarige snowboarder uit Nederland is donderdagochtend omgekomen bij een ongeluk in Zuid-Duitsland. De tiener raakte bij Oberjoch buiten de piste en knalde vijftien meter verderop tegen een boom. Dat meldt de politie in de deelstaat Beieren.

Onder meer een reddingshelikopter schoot te hulp. Hulpdiensten probeerden de jongen ter plaatse te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Waardoor de snowboarder buiten de piste belandde is nog onduidelijk. Het weer was op het moment van het ongeluk goed.

Stalker Blake Lively moet drie jaar afstand houden

De stalker van Blake Lively mag drie jaar lang niet in de buurt van de actrice komen. Een rechter bepaalde vrijdag in Los Angeles dat Sergei Mifle de komende jaren minstens negentig meter afstand moet houden van Lively en haar moeder. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De geobsedeerde fan kreeg eerder al een tijdelijk contactverbod opgelegd. Volgens de actrice hing Mifle geregeld rond op de set van de serie Gossip Girl en probeerde hij met Lively en haar moeder in contact te komen. Ook stuurde hij e-mails en belde meerdere keren.

De stalker beweert een bovennatuurlijke band met de 24-jarige actrice te hebben. Volgens de man is het zijn levensdoel om Lively te helpen met haar problemen. Met deze boodschap probeerde hij ook haar moeder te bereiken.

Amsterdammer langer vast voor aanslag op rechtbank

De 23-jarige Amsterdammer die dinsdagnacht werd opgepakt voor de granaataanslag op de rechtbank in Amsterdam blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft vrijdag bepaald dat de man in ieder geval nog veertien dagen mag worden vastgehouden, meldt de Amsterdamse rechtbank.

De granaatinslag veroorzaakte in september een gat in het gebouw aan de Parnassusweg. Op zeker zes verdiepingen sneuvelden ramen. De aanslag had 's nachts plaats. Niemand raakte erbij gewond.

In verband met de zaak werd eerder al een 24-jarige Amsterdammer aangehouden. Die zit eveneens nog vast. De mannen worden ook verdacht van een schietpartij begin december in de wijk De Pijp. De oudste verdachte zou daar een 17-jarige jongen hebben neergeschoten. De jongen raakte zwaargewond, maar overleefde de schietpartij.


Amsterdammer langer vast voor aanslag op rechtbank (Foto: Novum)

Knutselbom in woning verwarde man gevonden

In de woning van een 63-jarige man uit Lelystad die vorige week dreigde zijn eigen woning op te blazen, is vrijdag een klein zelfgemaakt explosief gevonden. Explosievenexperts hebben de bom meegenomen, meldt de politie.

De man werd vorige week op de Kapittelstraat in Harderwijk aangehouden. Bij de man en in zijn auto werd echter geen bom aangetroffen.

Maandag en vrijdag doorzocht de politie de woning van de man, die in de war lijkt te zijn. Vrijdag stuitten agenten op de zelfgefabriceerde bom.

De man is aan het begin van de week voor in ieder geval nog veertien dagen vastgezet. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

[Jupiler League] Uitslagen speelronde 25

FC Zwolle is vrijdag tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen in de Jupiler League. De ploeg, die vrijdag een samenwerking met Real Madrid aankondigde, ging op eigen veld met 3-2 onderuit tegen Helmond Sport. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de koploper, die via treffers van Nassir Maachi en Arne Slot op een comfortabele voorsprong was gekomen.

Guus Joppen tekende in de 59e minuut voor de aansluitingstreffer, waarna een schot van Emrullah Güvenc via de lat en doelman Diederik Boer in het doel verdween. Negen minuten voor tijd bezorgde Erik Quekel de bezoekers drie punten.

Sparta profiteerde optimaal van de misstap van Zwolle. De Rotterdammers waren op bezoek bij FC Oss met 5-1 te sterk. Jeremy Bokila (2x), Mario Bilate, Steef Nieuwendaal en Sydney Schmeltz vonden het net voor Sparta, Aleksandar Stankov deed iets terug namens de thuisploeg. Sparta nadert Zwolle tot op vijf punten. De ploeg van trainer Michel Vonk heeft nu vijftig punten uit 24 wedstrijden.

FC Den Bosch kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Joeri Schroyen had de Limburgers op voorsprong gezet, maar Paco van Moorsel maakte tien minuten na rust gelijk. Den Bosch zakt naar de vierde plaats met 44 punten.

FC Eindhoven passeert de Bossche ploeg door een 3-2 thuiszege op AGOVV Apeldoorn. Serhat Koç was met twee treffers de grote man bij Eindhoven, dat op voorsprong kwam door een eigen doelpunt van Stanley Tailor. Treffers van Vojtech Schulmeister en Dennis Krohne bleken niet voldoende voor de bezoekers.

Willem II haalde uit tegen FC Emmen. De Tilburgse formatie won voor eigen publiek met 5-0. Marc Höcher, Robbie Haemhouts, Arjen Swinkels (2) en Istvan Bakx scoorden.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
MVV Maastricht FC Dordrecht 1-1
SC Cambuur FC Volendam 4-1
FC Eindhoven AGOVV Apeldoorn 3-2
FC Oss Sparta Rotterdam 1-5
SC Veendam Go Ahead Eagles 0-4
FC Zwolle Helmond Sport 2-3
FC Den Bosch Fortuna Sittard 1-1
Almere City FC Telstar 2-1
Willem II FC Emmen 5-0

Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 FC Zwolle 24 17 4 3 55 57 - 25
2 Sparta Rotterdam 24 15 5 4 50 47 - 22
3 FC Eindhoven 24 13 6 5 45 38 - 22
4 FC Den Bosch 24 12 8 4 44 42 - 19
5 Willem II 24 11 4 9 37 44 - 33
6 Helmond Sport 24 10 7 7 37 41 - 43
7 SC Cambuur 24 10 6 8 36 50 - 36
8 FC Dordrecht 24 9 9 6 36 37 - 44
9 MVV Maastricht 24 9 7 8 34 44 - 44
10 Go Ahead Eagles 24 9 6 9 33 49 - 40
11 Almere City FC 24 9 5 10 32 42 - 43
12 FC Oss 24 9 4 11 31 44 - 54
13 FC Volendam 24 9 3 12 30 39 - 42
14 Fortuna Sittard 24 7 7 10 28 42 - 41
15 Telstar 24 6 2 16 20 35 - 56
16 FC Emmen 24 6 4 14 16 22 - 54
17 SC Veendam 24 3 6 15 15 33 - 52
18 AGOVV Apeldoorn 24 4 3 17 15 27 - 63

Topscorers

# Speler Club Doelpunten
1 Jack Tuyp FC Volendam 17
2 Nassir Maachi FC Zwolle 15
3 Jeremy Bokila Sparta Rotterdam 14
4 Erik Quekel Helmond Sport 12

Programma inhaalronde

Datum Thuis Uit
5/3 AGOVV Apeldoorn FC Oss
5/3 FC Emmen SC Veendam
5/3 Sparta Rotterdam FC Den Bosch
5/3 FC Volendam FC Zwolle
5/3 Fortuna Sittard MVV Maastricht
5/3 Helmond Sport Almere City FC
5/3 Telstar Willem II
5/3 Go Ahead Eagles FC Eindhoven
5/3 SC Cambuur FC Dordrecht
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.