'Castricum moet welkom blijven op Binnenhof'

Een meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt niet dat Powned-verslaggever Rutger Castricum de toegang tot het Binnenhof moet worden ontzegd. Van de Nederlanders is 57 procent tegen een toegangsverbod, 32 procent is er wel een voorstander van. Dat blijkt zaterdag uit een enquête van Maurice de Hond.

Castricum kwam eerder deze week zelf in het nieuws, nadat columniste Naema Tahir in Buitenhof pleitte voor het weren van Castricum op het Binnenhof vanwege de onfatsoenlijke manier waarop hij volgens haar politici benadert. Daarop was de verslaggever naar de woning van Tahir gegaan om verhaal te halen. Haar partner, de Leidse hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging, zou open hebben gedaan en Castricum hebben mishandeld.

Van de deelnemers aan de enquête vindt 62 procent het te ver gaan dat Castricum naar de woning van de columniste is gegaan. Verder geeft veertig procent aan het te begrijpen waarom de professor de verslaggever aanviel. 43 Procent begrijpt het daarentegen juist niet. Ook stelt 57 procent het kinderachtig te vinden van Powned om aangifte te doen tegen Kinneging.

Een ruime meerderheid van 72 procent vindt overigens dat het fatsoen binnen de politiek zelf langzamerhand afneemt.