[Premier League] Van Persie bezorgt Arsenal winst tegen Liverpool

Arsenal heeft zaterdagmiddag op Anfield de uitwedstrijd tegen Liverpool gewonnen. Het duel eindigde in 2-1 voor de Londense club. Robin van Persie was weer van groot belang voor zijn team. Hij maakte beide treffers voor de Gunners, waarvan de laatste in blessuretijd. Dirk Kuijt miste voor Liverpool in de eerste helft een penalty.

De nederlaag voor Liverpool was uiterst ongelukkig. De ploeg van trainer Kenny Dalglish dwong Arsenal vooral in de eerste helft met goede combinaties ver terug en creëerde veel kansen.

Oud-Ajacied Luis Suárez was voor de Arsenal-verdedigers ongrijpbaar. De Uruguayaan versierde in de negentiende minuut een penalty. Na een korte combinatie met Kuijt haalde Arsenal-doelman Wojciech Szczesny de aanvaller binnen het zestienmetergebied neer. De zwak ingeschoten penalty van Kuijt werd gestopt door de keeper. Even later was het wel raak voor de Reds, omdat Laurent Koscielny de bal achter zijn eigen doelman tikte. Het enige moment dat Arsenal gevaarlijk werd was het meteen raak. Van Persie kopte bij de eerste paal binnen na een voorzet van Bacary Sagna.

Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien, maar Arsenal pakte in blessuretijd alsnog de winst. Na een pass vanuit het middenveld van Alexandre Song was het weer Van Persie die scoorde. De spits verraste doelman Pepe Reina met een volley in de korte hoek.

Arsenal nestelt zich door de zege steviger op de vierde plaats in de Premier League. Liverpool, dat door de winst van de League Cup al zeker is van een Europees ticket, staat zevende.

Van Persie bezorgt Arsenal winst tegen Liverpool (Foto: Novum)