'DWHN niet te vaak op tv'

Het satirische programma Dit Was Het Nieuws (DWHN) wil bewust niet te vaak op tv komen. Dit zegt presentator Harm Edens zaterdag in een interview met BN DeStem.

"We zijn nooit lang op televisie, maximaal twaalf afleveringen per jaar. Als je het mondjesmaat toedient, dan blijft het lekker", verklaart Edens over het aanhoudende succes van zijn programma.

Overdaad schaadt vindt de presentator: "De komende zes weken werken we met zijn allen op het scherpst van de snede. Als we twintig afleveringen zouden maken, gaat het op een kunstje lijken. Het is altijd weer spannend als wij drieën in de bankjes plaatsnemen. Begrijpen we elkaar, wat we bedoelen te zeggen?"

Zaterdagavond begint het satirische programma met BNN-presentatrice Sophie Hilbrand en filmregisseur Tom Six te gast. In latere uitzendingen maken onder anderen mediatycoon John de Mol, schrijfster Karin Spaink, advocaat Inez Weski en cabaretier Erik van Muiswinkel hun opwachting.

Volgens Edens kan De Mol best nog verbaasd zijn dat alle improvisatie in DWHN echt is: "Veel op televisie wordt voorgekookt. Maar bij ons is alles hartstikke echt. Alleen mijn tekst wordt voorbereid." Dit Was Het Nieuws is vanavond vanaf 22.05 uur te zien op RTL 4.


'DWHN niet te vaak op tv'