FOK!filmtips van de dag: Traffic

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

 Traddic 01

Er is vanavond weer een ruim aanbod wat films betreft maar de keuze voor de FOK!filmtip van vandaag is de keuze niet zo moeilijk. Om 20.00 uur is op Net5 de eerste Transformers film van Michael Bay uit 2007 te zien. Op hetzelfde tijdstip draait op SBS6 de komische roadmovie Wild Hogs en op RTL7 de thriller Fracture met onder meer Anthony Hopkins en Ryan Gosling.

Om 22.00 uur op Veronica een alleraardigste sciencefiction film Pandorum en tegelijkertijd op RTL8 de ietwat tegenvallende remake van Joseph Ruben's cultklassieker The Stepfather. Maar dat is ook niet zo erg aangezien echte filmliefhebbers om 22.25 uur afstemmen op Nederland 3.

 Traddic 02

Om 22.25 uur is op Nederland 3 de FOK!filmtip van de dag te zien. In Steven Soderbergh's Traffic zien we hoe drugs de levens van velen beinvloedt. Robert Wakefield (Michael Douglas) is net begonnen als hoofd van de narcoticabrigade maar weet niet dat zijn dochter met drugs aan het experimenteren is. Op datzelfde moment is, aan de andere kant van de grens met Mexico de jonge rechercheur Javier Rodriguez, die ontdekt dat veel van zijn collega's zo corrupt als de pest zijn, en probeert zich staande te houden. En dan is er nog huisvrouw Helena die ontdekt dat haar echtgenoot een drugshandelaar is. 147 minuten genieten van één van de beste misdaadfilms uit het eerste decennium van de 21e eeuw.

 Traddic 03

Bonus FOK!filmtip van de dag: Zet je tv alvast vanaf 21.25 uur op Nederland 3. Daar is dan namelijk in de documentaire reeks Classic Albums het legendarische album Plastic Ono Band van John Lennon te zien. Zijn eerste solo album na de breuk van The Beatles. Voor zowel Beatlesfans als andere muziekliefhebbers een must see voor de prachtige zeldzame beelden uit die tijd en de prachtige muziek van Lennon.

 Plastic Ono Band

Verder nog op tv: Om 22.50 uur op RTL5 The Chronicles of Riddick, om 23.35 uur op SBS6 Changing Lanes, om middernacht op RTL7 de film Unknown (nee helaas niet die met Liam Neeson) en op Net5 om 00.05 uur de thriller Hollywoodland. Op Nederland 2 om 00.20 uur de Nederlandse film De vliegenierster van Kazbek. Op datzelfde tijdstip op BBC2 de komedie Son of Rambow gevolgd om 01.50 uur op diezelfde zender door het drama Factorum. Genoeg keuze dus.

Veel kijkplezier.