De geheimen van Ken Levine

Ken Levine heeft verteld dat hij zeer veel van Bioshock Infinite geheim heeft gehouden voor het publiek zodat de ervaring intact blijft wanneer iedereen het spel speelt op de dag van de release. Hij is zelfs zo ver gegaan om delen hiervan geheim te houden voor zijn eigen team bij Irrational.

In een interview met PSM3 zegt Levine dat niemand bij 2K hem restricties heeft opgelegd over wat hij publiekelijk mocht maken.

"Ik heb het zeer goed getroffen met het feit dat niemand van het bedrijf tegen mij zegt wat ik wel of niet mag vertellen," zegt hij. "Ik voel me zeer gelukkig dat ik op dat gebied vrij ben. Ik ben diegene die de beslissingen neemt met betrekking tot wat en wanneer we iets bekendmaken."

"Ik denk dat ik eerder te weinig dan te veel zal zeggen omdat je het niet wilt verpesten voor de mensen. Door onze manier van ontwikkelen weet zelfs een groot gedeelte van het team niet veel over het verhaal. Ik wil dat graag zo behouden, wanneer ze dan uiteindelijk het volledige spel spelen dan kan ik ze observeren en hun reacties zien. Mensen als maagden beschermen voor die inhoud is zeer belangrijk want je zal nooit een tweede kans krijgen om die originele reactie te zien."

Ook houdt hij een zeer strikt beleid op wat journalisten mogen zien en tot nu toe heeft nog niemand de kans gehad voor een hands-on preview met Bioshock Infinite.

"We hebben onlangs nog een journalist op bezoek gehad die aan ons vroeg: 'Kunnen we een hands-on krijgen? Mogen we het spel spelen?' En ik zei 'nee' omdat het op dit moment net een schaakbord is wat je overhandigt aan iemand met enkel 2 torens, een koning en koningin, en zegt, 'Hier is het schaakspel.' En dat is het niet omdat er belangrijke stukken ontbreken," legt hij uit.

Heel het artikel is na te lezen op CVG die ook verantwoordelijk zijn voor de uitgave van PSM3, let enkel op voor de spoilers.

Bioshock infinite