FOK.nl ontmaskert hoax plagiaat Joan Franka

Oplettende FOK!kers hebben het gerucht dat Joan Franka plagiaat gepleegd heeft met haar Songfestivalnummer de wereld uit geholpen.

Shownieuws bracht vrijdag tijdens de uitzending naar buiten dat Joan plagiaat gepleegd zou hebben met haar nummer 'You And Me'. De Nederlandse inzending voor het Songfestival zou heel erg lijken op een nummer van een Kroaat; Zoran Drazic.

Dat slikten onze songfestivalfans natuurlijk niet en besloten om alles tot op de bodem uit te zoeken. Al snel ontdekten de FOK!ers dat de site van deze zogenaamde Zoran pas sinds woensdag in de lucht was. Tevens bleek deze geregistreerd te zijn door de makers van het VARA tv-programma RamBam.

De Kroatische zanger Zoran bleek zelfs helemaal niet te bestaan. Alle informatie op de website bleek vals en ook een foto van de zanger bleek gejat te zijn uit een Britse tv-serie. De man op de foto is een Britse acteur, Matthew Holness.

Het blijkt uiteindelijk dus om een 'grap' van de VARA te gaan. Joan Franka heeft aan FOK! laten weten erg blij te zijn dat het verhaal door FOK! ontmaskerd is. "Ik was in shock toen ik hoorde over de zogenaamde plagiaat. Maar gelukkig is het door jullie uit de wereld geholpen. Jullie zijn te gek!."

 


Foto: Bram Muller / FOK.nl