[Primera División] Barcelona slaat laat toe tegen Gijon

Barcelona heeft zaterdag met moeite drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Sporting Gijon. De ploeg van trainer Josep Guardiola won met 3-1. Barcelona moest het stellen zonder de geschorste Lionel Messi. Door de zege wordt het verschil met Real Madrid teruggebracht tot zeven punten. De koploper ontvangt zondag Espanyol.

Voor Barcelona leek er aanvankelijk weinig aan de hand. De thuisploeg had een veldoverwicht en Andres Iniesta brak in de 42e minuut de ban. Kort na rust liep Gerard Pique echter tegen een rode kaart aan voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Niet veel later maakte Gijon via David Barral gelijk.

Barcelona ging daarna op jacht naar de winnende treffer, maar sloeg pas tien minuten voor tijd toe via Seydou Keita. In de 88e minuut vergrootte Xavi nog de marge.

Málaga steeg door een 3-1 zege bij Getafe naar de vierde positie in de Primera División. Diego Castro had de thuisploeg op voorsprong gezet, maar treffers van Eliseu, Jeremy Toulalan en Santiago Cazorla hielpen Malaga aan drie punten. Joris Mathijsen stond in de basis bij de bezoekers, Ruud van Nistelrooy bleef op de bank.

Barcelona slaat laat toe tegen Gijon (Foto: Novum)