Eerste Apple Store opent deuren in Amsterdam

De eerste Apple Store in de Benelux opent zaterdag om 10.00 uur zijn deuren. De winkel is gevestigd aan het Leidseplein in Amsterdam en biedt klanten onder meer de mogelijkheid dagelijks gratis workshops te volgen. De winkel is de eerste in Europa waar klanten met een speciale app op hun iPhone producten zelf kunnen afrekenen.

De winkel biedt werk aan driehonderd medewerkers, van wie meer dan negentig procent afkomstig is uit Amsterdam. Met de winkel in Amsterdam meegerekend zijn er wereldwijd 362 Apple Stores. Volgens het bedrijf zijn er op ieder moment wereldwijd minimaal vijftigduizend mensen aanwezig in een winkel van Apple.

Tientallen Apple-liefhebbers hebben zich zaterdagmorgen rond half negen aan het Leidseplein in Amsterdam verzameld voor de deuren van de eerste officiële Apple Store in Nederland. De nieuwe Apple Store biedt klanten meer plekken om hun Apple-producten uit te proberen dan in welke andere winkel in Europa dan ook, aldus het bedrijf.

Hans de Krijf uit Utrecht zegt het leuk te vinden om erbij te zijn. ,,Sinds mijn eerste iPhone ben ik helemaal om. Bijna alles in mijn huis is Apple." Een echtpaar uit Wassenaar is ook al vroeg uit de veren om als eersten naar binnen te kunnen. ,,Wij hebben veel van Apple in huis, er is altijd wel iets nieuws om te kopen. Dit is historisch."

De opening van het Amsterdamse filiaal komt op het bijzonder moment. De koers van het aandeel Apple staat door geruchten over nieuwe producten boven de vijfhonderd dollar. Daardoor heeft de waarde van het bedrijf een recordhoogte bereikt van meer dan vijfhonderd miljard dollar.

Het computer- en mediabedrijf presenteert woensdag een nieuw product. Hoewel het bedrijf, zoals gebruikelijk, daar geen officiële mededelingen over doet, gaat het waarschijnlijk om de iPad 3, de derde versie van Apples eigen tablet.

In het laatste kwartaal van vorig jaar boekte het bedrijf een nettowinst van 13,1 miljard dollar. Vooral de verkoop van ruim 37 miljoen iPhones en 15,4 iPads had een sterke invloed op de winst.


Eerste Apple Store opent deuren in Amsterdam (Foto: Novum)